Bofa ve ünlü maşallah her gün satmaya devam ediyor aralıksız aldıkları bir gün dahi yok keske hisse alımı yerine bedelsiz vs acıklasalardı bu rezilliği bu kadar cekmezdik.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Bofa ve ünlü maşallah her gün satmaya devam ediyor aralıksız aldıkları bir gün dahi yok keske hisse alımı yerine bedelsiz vs acıklasalardı bu rezilliği bu kadar cekmezdik.
Yabancının satışının nisan başından beri sürdüğünü tekrar hatırlatmak isterim. Geri alım açıklanmasından önce sattıklarının miktarı haber sonrasında sattıklarıyla kıyaslanamaz bile. Aslıl malı nisan temmuz arasında sattılar, satışlar sonlarına yaklaştığında şirketin geri alım haberi geldi. Nedenini siz düşünün, masum değiller.
Şirket üstüne düşeni yapmaya devam ediyor, 5fk ya demir attı,10 fk normal karsilanirdi halbuki, bistin güzide şirketleri bu muameleyi hak etmiyor
Bence 3.ceyreği fiyatlıyor olabilir beyaz esya verileri temmuzda cok kötü gelmiş o yüzden fknın bir önemi yok kötü bir bilanco gelirse o fk zaten yükselir belkide bundan ötürü hisseye bir ilgi alaka yok. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Temmuzda bayram tatili vardı onun etkisi vardi, ayrıca arclk yeni satın almaların pozitif bilanço katkılarına gebe, yani aylık verilerin aşırı etkilememesi lazım,ayrıca 4-5 fk lara yapışacak bir durum da olmamalı,yabancı çıkış kolluyordu şirket de yeter diyerek topluyor tahtayı
şu 30 larda ki boşluğu bir kapatsın sonrasına bakarız..onu gün içi işlemlerle kapatması zor şirket alımları oraya kadar inmesine müsaade etmeyecektir..eksi bir endeks açılışı ile onu hallederler diye düşünüyorum..
Hocam 30 demek yüzde 7 düşüş demek nasıl olacak o iş diye bir cümle kurmuyorum büyük konusmamak gerek :) SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yok siz haklısınız galiba yüzde 7 bu mal İcin az borsa eksi 1 yapsa bu 2 yapar patron almasa 3 güne orada borsa düşerse.
Borsa cıkarken cunku patronda yoksa ayak uydurmuyor hic. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yurt disindan gelecek ciro ve kârlar icin beklentisi olan var mi?3. Ceyrek ile ilgili
Benim 3.ceyrek İcin beklentilerim kötü temmuz ayında beyaz esya da hem yurt ici hem yurt dısı satısları gecen seneye göre cok düşük yakında agustos verileri acıklanır o zaman duruma bakılır SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Biraz kötü haber iyidir. Yaklaşık 2 yıldır Arçelikteyim, bir sürü pek çok iyi haber gördüm. Hitachi ve Whirlpool satın almaları, yüksek cirolar, karlar, temettü, geri alım kararları, hemen hemen bütün aracı kurumların yüksek hedef fiyatları ve al önerileri gibi. Hiç birisi işe yaramadı. Hatta her iyi haberden sonra malı çakıp çakıp durdular. Biraz kötü haber gerçekten iyi olur. Hatta oh olur.
Aşağı gap mutlak kapatılır şirket batmıyorsa ama yukarı gap kapatılacak diye bişey yoktur. Aselsanın 50 kuruşlarda gapı var. Keza 1 ve 2 tl lerdede.
Yine karşılaştık ortak 🙂
Yurt dışı ihracatla ilgisi yok konusunu biraz açabilir misiniz? Ben hatirlayamadim bu fabrikalardan satışlar bilançoda hangi kalem altında görünüyor eğer ihracat değilse?
Bunu genele soyluyorum: Satışlara sadece adet olarak bakmayın. Benim baktigim en popüler ürünlerde fiyatlar %15-45 arası artmış gecen seneye göre. Resim koymaya çalıştım ama site kaldırmıyor.
07.09.2021 tarihinde 31,92 TL - 32,22 TL fiyat aralığından (ortalama 32,0607 TL) 1.400.000 adet pay geri alınmış ve Şirketimizin sahip olduğu ARCLK payları 13.147.516 adete ulaşmıştır. (Şirket sermayesine oranı %1,9457)
Kılçıksız 13 milyon lot alınıyor kağıt hala 32 de sürünüyor zaten 29.5 idi. Alkış tutan arkadaşlar bizi de aydınlatsa keşke. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tek o var ama sıkıntı orda alıcısı yok tahtanın,diğer alıcılar 50k 36 k 32 k 29 k ve diğer kısmı 17k :) bugunü kurtardı sağolsun patron :) SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dünya devi de olsa Piyasanın en ucuzu da olsa boş.
Kimse kimseyi bedavadan zengin etmiyor. Büyük spek lere, patronun bile gücü yetmiyor.
Kağıt senin benim gibi küçük yatırımcıda olduğu süre de bu Spekler ciddi alıma geçmeyecek.
Para da onlarda kağıt da onlarda takas bilgisi de onlarda... Bakalım ne zaman dökecekler.
Bugunde sirket alım yaptı muhtemelen ykb 1.86 milyon artıda.
08.09.2021 tarihinde 31,80 TL - 32,02 TL fiyat aralığından (ortalama 31,9404 TL) 2.000.000 adet pay geri alınmış ve Şirketimizin sahip olduğu ARCLK payları 15.147.516 adete ulaşmıştır. (Şirket sermayesine oranı %2,2417)
10.09.2021 tarihinde 32,12 TL - 32,32 TL fiyat aralığından (ortalama 32,2356 TL) 700.000 adet pay geri alınmış ve Şirketimizin sahip olduğu ARCLK payları 16.539.652 adete ulaşmıştır. (Şirket sermayesine oranı %2,4477)
Toplam kabaca 500 milyon TL üzeri para yatırmışlar bu zamana kadar ve hisse kımıldamıyor.
Evet ama en azından düşmüyor da. Aylıkta Citi ve Deutsche 13.4 milyon lot satmışlar. Yapı Kredi 12 milyon lot almış. Sonraki en iyi alıcı 668 bin lotla Ata Yatırım gözüküyor. Şirket geri alımı olmasaydı kağıt 30 liranın altında işlem görüyor olabilirdi. Bu satanlar ileride bir gün alıma geçtikleri zaman şirket yukarıdan devreder aldıklarını. Şirket geri alım yapmayıp başka bir aksiyonda bulunsa daha mı iyi olurdu, orası ayrı konu.
Yazdıklarım deli zırvası olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.
Yukarıdan devrederse bence gitmez yani kısa sürede gelip almazlar niye alsınlar kafayı yiceklerini biliyorlar benim fikrim bu. Birde keşke borsadan cıkarsa aldıklarını fiili dolaşım azalsa. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
logaritmik grafik...
uzun vadede teknik olarak çok büyük potansiyel barındırıyor.
yıl sonu için yeşil trend 45 tl trend direnci veriyor. (6 aylık olası hedef) ..yeşil kırılımı maviyi hedef yapar.
2022 sonu için mavi trend 60 tl trend direnci veriyor.(18 aylık hedef )..
yeşil sonrası mavi kırılımı ise siyahı uzun vadede hedef yapar.
2020 sonu için siyah trend direnci 95 tl...(asgari 18 ay lazım )...
ekstrem bir boğa piyasası olursa ve kırmızı 2020 sonu görülürse ,kırmızıdan gelen trend direnci 135 tl...
görüleceği gibi yukarıda bulunan trendler farklı zamanlarda hisse fiyatı olarak görülmüş ,denenmiş ,bazen de geçilmiş trendler...haliyle olumlu senaryoya göre bunların asgari 18 ayda görülme ihtimaline karşı fiyatlar verilmiştir.boğa piyasası fiyatlarıdır.dönem dönem koç kağıtlarında boğa piyasasına şahit oluyoruz.yakın dönemde önce froto 40- 240 hareketi yaptı.bu sıralar toasoda bir boğa hareketi var.bir dönem tüpraş 40-145 hareketi yaptı.otokar 50-440 hareketi yaptı.traktör 20-240 hareketi yaptı.ben sıranın bir ara arçeliğe geleceğini düşünüyorum.uzun vadede asla pişman ettirmeyecek bir kağıt.bu kadar hisse boşuna alınmıyor bu fiyatlardan.bu kadar satın alma nedensiz değil.
https://www.linkpicture.com/q/pipo.png
Çok güzel bir çalışma tebrik ederim. Altına bende imzamı atarım.
Bizde küçük yatirimcinin bir kağıdı elinde tutma ortalaması 17 gün mus. 18 aylık grafikler bu nedenle tutmuyor
Küçük yatirimcida çok mal var 17 gün sonra hepsi dökülür biz de yolumuza bakarız
Bol kazançlar dilerim.
Artık küçük yatırımcı ciddi şirketlerle ilgilenmiyor. Çer çöp kağıtların Alevi ile devam ediyor.
Bizim Bakkal da halka arz olacak bende onu köpürtüp hayel pazarlayarak köşe olacağım.
Dünya devi bedavaya düşmüş kime ne?
Şimdi Herkes Neticeye bakıyor, çer çöpçüler on kat yükselince gelecekler. :):):)
P g ile anlasma yapmislar.Markanin tanitimini stabil kalmasina fayda vermeye devam edecektir yurt disi icin.
Ytd
Kağıt yapı kredi(patron) veya bank of almadığı sürece hep eksi kapanış yapıyor. Hala tahtaya düzenli alıcı gelmiyor patron da bu hafta tatile cıktı galiba bu hafta işimiz zor
Hollanda'da yerleşik bağlı ortaklığımız Ardutch B.V. tarafından Arçelik A.Ş.'ye 82.000.000 EUR tutarında temettü dağıtılmasına karar verilmiştir. Bu temettü 15.09.2021 itibariyle tahsil edilmiş olup, konsolide finansal tablolarımız üzerinde herhangi bir etkisi bulunmamaktadır.
Kapta böyle bir haber var bağlı ortaklık arclk temettü verecekse bu finansal tablolar icinde neden yer almaz daha önceki yıllardada buna benzer haberler var yine aynı sekilde bir etkisi bulunmamaktadır diyor bunun sebebi nedir bu para nereye gidiyor.
Transfer edilen para Hollanda'daki şirketin bu dönem yada önceki dönemlerde elde ettiği bir kar. Arçelik muhtemelen bu şirketin finansallarını kendi bilançosunda konsolide (toplam) ederek açıklıyor, yani açıkladığı kar rakamı içinde Hollanda'daki bu şirketin kar rakamı da dahil (hasılatı da) o yüzden Hollanda'daki şirketin Tr'deki ana şirkete temettü transferinin kar zarara etkisi olmuyor. Basite indirgersek Arçelik'in Tr'de 1 ve Hollanda da 1 tane (belli oranda ortak olduğu) toplamda 2 tane beyaz eşya mağazası olsun TR'deki 70 Lira Hollanda'daki şirketten payına düşen 30 lira kar olursa Arçelik bilançosunda bu rakamların toplamını alarak 100 TL kar açıklıyor. Sonrasında Hollanda'daki şirketin bu karı TR'deki şirkete temettü olarak transfer etmesinin kar zarara bir etkisi olmuyor ancak paranın Hollanda'dan Tr'deki ana şirkete transferi nispeten olumlu malum Türkiye'de borçlanma maliyetleri yüksek, para Hollanda'daki şirkette duracağına buraya transferi işletme sermayesine olumlu etkisi açısından faydalı bir gelişme zaten her şirket yurtdışındaki şirketlerinin karlarını temettü olarak belli dönemlerde ana şirkete transfer eder.
İyi ki bir yıldır hergün iyi bir haber geliyor. Hem de geri alımlar var. Bu haberler olmasa ne yapardık.
Arçelik'in sadece sadece marka değeri piyasa değerinin en az iki katı. Dünya markası ve dünya devi olmuş kimin umurunda.
17 günlük al satçılar para kazanıyor, çer çöp kağıtların peşinden koşuyor.
Aslında piyasada fazla kağıt da Yok ama ciddi alıcı Yok. Fonlar da bankalarının aracılık ettiği boş kağıt peşinde koşuyor.
Hadi bakalım. Keser döner sap döner bu hesap birgün döner.
Geri alım haberinden beri bunun anlaşmalı bir geri alım olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Süreç nisandan beri devam ediyor aslında ve ne zamana kadar devam edeceğini sadece kendileri biliyorlar. Şirket kafasına göre alıyor belirli bir fiyat yok, bofa-Ak-ykredi arasına sıkışan bir tahta artık.
Yeni bir yükseliş dalgası başlamadan önce de muhtemelen 30,10 civarındaki gapı da almak isteyecektir.