güncel takas
düne göre
city
10.50m
deuche
1.086 m
artı
Printable View
güncel takas
düne göre
city
10.50m
deuche
1.086 m
artı
Varın gerisini siz hesap edin kargonun kar marjını hem de dolar bazında tl olarak da değil...Deniz de durum bu olursa olayın hava taşımacılığına yansımaması mümkün mü:)
Uzak Doğu, Amerika ve Avrupa pazarında başlayan navlun fiyatlarındaki (geminin yük taşıma ücreti) artışlar, dünyanın hemen her yerinde hissediliyor.
Navlun fiyatları 10'a katlanırken, konteyner bulmanın zorlaştığı belirtiliyor. Uzak Doğu-Avrupa hattında Kovid-19 öncesinde 2 bin dolar seviyesinde olan navlun fiyatlarının, 20 bin dolara dayandığı kaydediliyor.
https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/kon...aniyor/2368649
Thyao verileri kiyaslama yaparsak eğer en mantiklisi pandemi oncesi 2019 verileridir.
2019 ,,4 ceyrek bilancosunda 4,5 milyar kar gelmiş
O gunden bugune belki fiyatlar %50 artmıştır
Ayrica taşınan yolcu ve kargo verileri yakin gibi.
Ayrica o gun ile bugun ki ucak sayisi farkli, ve uçuş ağı bugun daha da geniştir.
Ekim ayi gelen veriler de çok güzel bence
Tüm bunları düşünürsek büyük bir ihtimalle 2019 daki verisi olan 4,5 milyarın ustunde kar gelmesi beklenebilir.
Bence THY için normale dondu denilebilir bundan sonra. Umarım eski gunler tekrar geri gelmez.
2022 nin daha iyi geçeceğini düşünüyorum
Tavsiye içermez kendi düşüncem dır
Şu ortamda 4 ncu ceyrekte en kotu ihtimalle ben en az 3 milyar kar beklerim.
Tavsiye içermez kendi düşüncem dır.
2019 4 çeyrek kabaca net 2 milyar kar gelmişti,
2021 4 çeyrek 2019 daki yolcu sayından biraz düşük olacak ama onuda kargodaki artış ve yolcu,cargo ücretlerin yükselmesi fazlasıyla telafi edebilir diye düşünüyorum,bende şahsen 3-4 arası kar bekliyorum.
Kasım'da da 9 günlük ara tatil cuma akşam başlıyor!!!
Y.t.degildir.
Alım için bence uygun seviyelere gelmeye başladı, asla yatırım tavsiyesi değildir...
Ekim ayı tüm aylardan iyi
kasım aralık daha iyi neden olmasın
noel tatilide var arada
ezcümle
sorum şu
son çeyrekde gelen kar neden gelmesin?
son çeyrekte
kargo işide diğer çeyreklerden iyi olur
son çeyrek tüm çeyreklerden hep iyi olur
bu böyledir.
turizmi demiyorum tabi
yalnız pandemi sürecinin sonuna gelinmesi sebebiyle
koltuk sayısı satışlarının da geçen aylardan daha iyi olması için yeterli gerekçedir.
petkimi bu kadar hızlı alacak ne vardı?
anlayan bi anlatsa.
sanki zarardan kara geçmiş.
takasda
öyle ciddi bir değişimde yok
Hisse grafiğine de Duzeltme hareketini de yaptırmış oluyorlar. Dokulenleri de topluyorlar bu vesile ile. Artık torbalari da baya baya dolmuştur. Artık yeni hedefler lazım hisseye.
Göstergeler aşırı ısınmıştı, ancak alım fırsatı vermemeli.
Ben şu saçma sapan suçlamadan rahatsız oldum
hissede ciddi potansiyel olduğunu hala düşünüyorum
76 ya en dipten verdim
sizlere bol kazançlar diliyorum.
Taşınan Açıklar, THYAO da taşınan açıklarda bir azalma yok,
https://megaimg.net/i/i/agxB7X.png
60 kuruş verdiler gün içi zirveden yetecek mi bakalım yarın anlarız
Grafiksel olarak bakinca 17,65 yada 17,30
a değerek geri dönüş yaptirabilir ler gibime geliyor.
Bakalım ilerleyen dönemde belli olur zaten. Yalniz bu süreç te iyi yabanci girer diye düşünüyorum ben. Dökmek için iyi bir zamanlama
Elinde pegasus olanların ellerindeki hisse daha da değerlensin hiç problem değil hatta aracı kurumlar 120-130 değer vermek yerine 250-300 fiyat bandı belirlesinler o da mühim değil lakin . Birine bu değerleri verirken diğerini çamura yatırmak da neyse diyelim su akar yolunu bulur elbet.Aynı sektörde aynı faaliyeti gösteren 2 şirketinde son bilançoları kabak gibi ortada...
DIŞİŞLERİ'NDEN SERT BELARUS MESAJI
Bakanlık'tan yapılan açıklamada, Türkiye'ye yöneltilen suçlamaların kasıtlı olarak THY'yi hedef aldığı belirtildi. Dışişleri'nden yapılan açıklama şu şekilde:
Üçüncü ülke vatandaşlarının Belarus toprakları üzerinden müttefikimiz Polonya, Litvanya ve Letonya’ya yasadışı geçişi konusunda gerekli önlemlerin alınmadığı ve sınır bölgelerinde zor durumda bırakıldıkları üzüntüyle görülmektedir.
Yaşanan çok boyutlu sorun bu yıl 70. yılını kutladığımız Mültecilerin Hukuki Statüsü Hakkında Cenevre Sözleşmesi’nden kaynağını alan uluslararası koruma sisteminin aşınmasına sebep olabilecektir.
Son on yıldır dünyada en çok sığınmacıya ev sahipliği yapan Türkiye’nin, Polonya, Litvanya ve Letonya’nın karşı karşıya bırakıldıkları bu sınamayı en iyi anlayan ülkelerden biri olarak müttefiklerine desteği tamdır.
Öte yandan, Türkiye’nin, tarafı olmadığı bir konuda sorunun parçasıymış gibi gösterilmeye çalışılmasını reddediyoruz. Ayrıca, bu konuda şeffaf şekilde bilgi paylaşılmasına rağmen, Türk Hava Yolları gibi küresel çapta saygınlığa sahip bir şirketimizin hedef alınmasını kasıtlı buluyoruz.
Türkiye yasadışı göç ve insan kaçakçılığına karşı mücadelede gerekli adımların atılmasının önemini her fırsatta vurgulamakta, uluslararası toplumu bu konuda sorumlu ve duyarlı olmaya davet etmektedir. İlgili tarafların sorunu itidalle çözmesini ümit ediyor ve Türkiye olarak sorunun aşılmasında her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu vurguluyoruz.
Dalgaya bak sanki onlarca ek sefer yapılmış da binlerce mülteci gönderilmiş ,adamların ellerinde hava radarı yok sanki çıksınlar açıklasınlar ,normal zamandan kaç fazla sefer icra edildiğini........
Altın $ bazında zarardayım ama burada TL olarak kara geçmişken bunu da kaybetmeden çıktım; çünkü Anadolu jetin ve kargonun ayrılacak olması kafama yatmadı. Size bol kazançlar dilerim.
Medya haberidir.
""Aeroflot, kendisine bağlı bütçeli hava yolu Pobeda'nın 2021 yolcu hedefini yükseltti.
Ana şirket Aeroflot, Pobeda'nın bu yılki yolcu hedefini 13,5 milyondan 14,5 milyona revize etti.
Aeroflot Başkanı Mikhail Poluboyarinov, Federasyon Konseyi Ekonomi Politikası Komitesi toplantısında yaptığı konuşmada, 2021’de Pobeda Havayolları’nın 14,5 milyon yolcu taşımasını planladıklarını, bu rakamın kriz öncesi 2019 dönemine göre neredeyse 1,5 kat fazla olacağını söyledi.
2019'da 10,3 milyon yolcu taşımıştı
GazetemRu'da yer alan habere göre 2020 yılında en az zarara uğrayan havayolu taşımacılarından olan düşük maliyetli havayolu şirketi Pobeda, 2019’da 10,3 milyon, 2020 yılında ise yaklaşık 9,1 milyon yolcu taşıdığını açıkladı.
Tüm Aeroflot Grubunun yolcu hedefi 47 milyon
Poluboyarinov daha önce yaptığı açıklamada, Pobeda ve Rossiya Havayolları’nı da kapsayan tüm Aeroflot grubunun yolcu trafiğinin bu yıl 47 milyon kişiye ulaşabileceğini söylemiş, bu rakamın 2020’den yüzde 55 daha fazla olacağını vurgulamıştı.
2019 yılında Aeroflot grubunun yolcu trafiği ise 60,7 milyon yolcuya ulaşmıştı.""""
Bu haber sanırım havacılık sektörü nun normale döndüğünün diger bir göstergelerinden biri oluyor.
Bravo doğrusu. Rus havacılık firması iyi bir platformans sergilemiş. Bizim tombul kuş ta yakinda yine kendini gosterecektir diye düşünüyorum. Umarım beni yaniltmaz.
Bu arada yabancı orani %42,95 olmuş. Bir sitede gördüm şimdi. Yabanci durmadan aliyor bakalim.
Avrupa havacılık bugün çöktü.
Burdan olumsuz birşey çıkmaz.. mal kaptırmayın
https://www.amerikaninsesi.com/a/tur...z/6309533.html
Türkiye bahsedilen uçuşları durdurmuş.
https://twitter.com/JakubKumoch/stat...69073048215553
Mülteci meselesinden ben de bir şey çıkacağını sanmıyorum ama Kasım ayı uçuş istatikleri rezalet kötü geliyor. 30 Ekim'de zirve yapmış 2019'a göre sadece %9 eksi seviyesine gelmişti. O günden bu yana sürekli düştü ve şu an -%20. 5 aydır gayet iyi giderken ne oldu da 2021 Haziran'ına geri döndük, çok şaşırtıcı. Ekim ayı iyi geldi ama Kasım ayı iyi gelmeyecek gibi duruyor. Umarım toparlar.
Öte yandan bir de bu var. Global havacılık endeksi 3 gündür düşüyor.
https://www.tradingview.com/x/lBKayIMh/
Gostergeler tekrar güçlü al bolgesine geliyor sanki. 18,10 uzerine atarsa eğer ve devamini getirirlerse tren yokuşu tirmanmaya devam eder. Ve şuan 18,10 bolgesine baya yakin. Bakalim ne yapacak
Ayrica Belarus meselesindeki iddialar bence saçma bir iftira dan oteye gitmez. Çünkü havalimanindaki butun onlemler onlarun kontrolu altinda. Diyelim ki Multeci havalimanina gitti o zaman oranin guvenlik gücü yakalaması gerekir. Havalimaninda ki kontroller bir kere Çok sıkıdır. Multecinin uçak ile gitmesi çok zor bir ihtimaldir. Multeci hep kacak yollari tercih eder. Ya denizden gorunmeden, yada karadan gizlice girme yollarini dener. Havalimani çok göz onunde olan ve guvenligin yuksek oldugu bir sektördür. Belarus un soylediklerine hiçbir ulke inanmaz bence. Çamur atmak için o yolu bulmuş demek ki.
THY ve Belavia, Türkiye üzerinden Belarus'a yapılan uçuşlara Irak, Suriye ve Yemenlileri almayacak- Sputnik
Sputnik internet sitesinde yayınlanan habere göre; Türk Hava Yolları ve Belavia, Belarus'a uçuşlarda diplomatik pasaport veya oturum izni bulunanlar dışındaki Irak, Suriye ve Yemen vatandaşlarını artık kabul etmeyecek.
Türk Hava Yolları (THY) ve Belaruslu havayolu şirketi Belavia, göç krizi nedeniyle Belarus'un başkenti Minsk'e yapılan uçuşlara Suriye, Irak ve Yemen vatandaşları artık kabul etmeyecek.
Sputnik'e konuşan THY'den bir kaynak, "Havayolumuz Minsk uçuşlarında yalnızca diplomatik pasaportu olan veya Belarus oturma izni olan Irak, Suriye ve Yemen vatandaşlarını kabul edecek" ifadelerini kullandı.
Belavia'dan yapılan yazılı açıklamada ise, "Yetkili Türk makamlarının kararı doğrultusunda, 12 Kasım 2021 tarihinden itibaren Türkiye'den Belarus'a yapılacak uçuşlara Irak, Suriye ve Yemen vatandaşları kabul edilmeyecektir" denildi.
Açıklamada, yasağa tabi yolcuların bilet paralarını geri alma hakkına sahip olduğu kaydedildi.
Sözkonusu habere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
https://tr.sputniknews.com/20211112/...050729168.html
Daha Kasım ayını yarı etmedik el insaf, bir çeyrek 3 aydan oluşur. Bakın bugün öğretmenlerimiz ve aileleri uzunca bir tatile çıkıyorlar. İdari izinliler. Havalar çok sertleşmedi , turizmcilerin yoğun talep gördüğünü bizzat NTV anahaberinde izledim.
güncel takas #THYAO #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...11121429069433
dağılım #THYAO #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...11121431288967
Taşınan Açıklar
https://megaimg.net/i/i/8XP1eN.png