kısa sürede bu yıl içinde gördüğü en düşük seviyeyi test etmesini bekliyorum. altını beklemiyorum ! tabi dünya savaşı, bölgesel savaş falan tarzı bir şey olmadığı sürece ! zaten o zaman paraya pek ihtiyacımız olacağını düşünmüyorum
Printable View
Yanılmıyorsam pazartesi Rus borsası açılacak. Orası bize belki negatif bir etki yaratabilir diye düşünüyorum.
Endekste 125 doları tutuyorlar .2009 dan beri defalarca destek oldu. Doları 14 tl den hesaplarsak sanki endekste 1750 altı şu an zor gibi. Tabi dolar savaş ortamı sonrası bir şekilde gevşerse belki biraz daha alt olabilir. Kırarsa zaten hiç durmamak lazım.
Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bist 100 için 1830 kabataslak beklediğim nokta"yatırım tavsiyesi değildir"
Yarin Eregliyi merak ediyorum. $ tarihi zirveden bastilar ikili tepe gibi bir olusum baslangici olabilir mi yoksa bam bam devam mi yarin ipuclarini verir
rusya ukrayna arasında bir savaş beklemiyordum.
bu durum şartları değiştirdi.
en kötü donbass operasyonu ile konu kapanır diye düşünüyordum.
bist 100 için 1830 benim beklentim !
sadece fikrimi söyledim , zikrimi de göstermek için açtığım short pozisyonları yazdım.
hata yaparsam cezayı keser pala.
ayrıca herkes fikrini ifade etmeyecekse, forumun ne anlamı kalıyor.
Recep yazmayayım dedim dışarıdan gözlem olarak yazmayayım diyorum ama yazdırıyorsun .
Hangi sektör veya patrondan uzak dur deyip haftalarca yazıp ona karşı alım yaptığını atmam dürüst bir davranış olmadığını düşünüyorlar bende onlara hak veriyorum açıkçası .
Bu şuna benziyor emlak fiyatları balon ama sonra satın alınıp kiraya verilen mülklerin tapu fotokopisi göstermekten farkı yok bana göre kişisel görüşüm bu naçizane
https://api.guidants.com/db/de/2/4411d9d0713e7a2.png
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Dünyanın en büyük yatlarından olan
DİLBAR, Almanya el koymuş.
80 mürettebatı olan yat, 600 milyon usd değerinde.
Yat dün Hamburg limanına çekilmiş..
Pres devam ediyor
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bombalanan Ukrayna nın Irpın ve Chernıhıv şehirlerinin videosuna baktım da, bina- yol falan bırakmamışlar. Suriye olmuş şehir. Bu şekilde uzarsa Ukrayna diye bir yer kalmaz. Harabeye döner
Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
https://www.mynet.com/son-dakika-abd...t-110106922507
Sizce ne isteyecek, borsaya etkisi nasıl olur.
Akkuyu yu iptal edin, Ruslardan petrol almayın, hava sahasını kapatın, doğalgaz alımını azaltın der mi.
Savaş bitti dese Putin arkasından tazminat davası soykırım vs davası olacak. 300-500 milyar dolar fatura çıkar bu da savaşı kaybetti demek. Putin ajan kökenli psikoloji konusunda çok iyi sonuna kadar gidecek gözüküyor. Boku biz yedik. ABD gelip dese Rusya'ya sırtını dön seni de kara listeye almayayım bence ilk başta RTE nin fişini çekecekler
bu manyaklar nükleer santralde çatışıyorlar, amerika vadeliler eksiye geçti
Seneler önce Çernobilde gaz sızıntısı olmuştu.O zamanlar Karadeniz bölgemizde ki olumsuzlukları benim yaşımdakiler bilirler.Allah korusun...YTD
KAYNAK : https://www.bloomberght.com/s-p-rusy...usurdu-2300557
TARİH//SAAT: 04 MART 2022 CUMA, 06:26 GÜNCELLEME: 04 MART 2022 CUMA, 06:28
S&P Rusya'nın notunu bir kez daha düşürdü
Kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Rusya'nın kredi notunu bir hafta içinde ikinci kez düşürdü
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poors (S&P), Rusya'nın uzun vadeli Döviz cinsinden "BB+" ve yerel para cinsinden "BBB-" olan kredi notlarını "CCC-"ye indirdi.
Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, Rusya'nın kredi notunda bir kez daha indirime gidildiği aktarıldı.
Açıklamada, ülkenin uzun vadeli döviz cinsinden "BB+" ve yerel para cinsinden "BBB-" olan kredi notlarının "CCC-"ye indirildiği kaydedildi.
Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesinin Rusya Merkez Bankası'nın döviz rezervlerini de hedef alan yeni yaptırımlara yol açtığı anımsatılan açıklamada, bunun rezervlerin büyük bir bölümünü erişilemez hale getirdiği ifade edildi.
Açıklamada, not indiriminin temerrüt riskini önemli ölçüde artıracağına inanılan tedbirlerin uygulanmasını takip ettiği bildirildi.
G7 ülkelerinden gelen yeni kısıtlamalar ve Rus hükümeti tarafından rubleyi korumak için getirilen sermaye kontrollerinin ülkenin borcunu ödeme kabiliyetini kısıtlayabileceğine dikkat çekilen açıklamada, ülkenin "negatif" izlemede olduğu aktarıldı.
S&P, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri müdahalesine başlamasının ardından 25 Şubat'ta Rusya'nın döviz cinsinden kredi notunu "BBB-"den "BB+"ya ve yerel para cinsinden kredi notunu "BBB"den "BBB-"ye düşürdüğünü duyurmuştu.
Böylece kredi derecelendirme kuruluşu Rusya'nın kredi notunu bir hafta içinde ikinci kez düşürmüş oldu.
YTD
03.03.2022 TARİHLİ VE PERŞEMBE GÜNÜ Fitch ve Moody's Rusya'nın notunu çöp seviyesine düşürdü HABERİNE AİT LİNK AŞAĞIDADIR.
KAYNAK:https://www.bloomberght.com/fitch-ve...usurdu-2300429
YTD
Yangın kontrol altına alınmış
Pala, fırsatı buldu, 224,223 basar..
Tepeden açtığı şortlara mazot ikmali..
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
putin dünyaya rezil olacak karakterde biri değildir demiştim.
adam vaz geçmiyor
tüm dünya karşısında.
şu var.
bunu gördü putin !
artık geri adım atacak seviyeyi geçti ...geri adım atamaz.
abd ve ab daha fazla rusyaya baskı yapacağını sanmıyorum .
köşeye sıkışan kedi misali putin göz dağı vermek isteyebilir bu duruma gelirse süreç ozaman borsalarda fişi çekerler.
ben batarsam sizide batırım diyebilir.
putini savunmuyorum ancak daha önce natoyu çokkez uyarmış bölge konusunda ..
sınır güvenliğimizi kuşatıyorsunuz diye.
adam da kendisine göre haklı
bu sürece gelmesinin sebebi abd sanırım.
abd ye ordan doğru sen mi koruyacaksın nükleer santrali diyor gibi bir durum var . oraya ciddi bir saldırı olsa rusya biter santralden dolayı.
tabi bilmediğimiz dahası
başından beri aynı şeyi söylüyorum
şu savaşın sonu herne olursa olsun putin artık siyasi meftadır.
eğer ki rus halkı putinin arkasında durmak gibi bi saçmalığı savaştan sonrada sürdürürse yakın zamanda rusya diye bi devlet olmaz olsada eski gücünde bi rusya olmaz halkı fakir kendi dışlanmış bir ülke oalrak yaşar
abd ve ab bu dünyada yeni bi hitlere müsade etmez
putinin bitme sebebbi ukraynaya girmesinden ziyade sonraki hamleleri
o natoya giremez bu ab giremez orası öyle yaparsa bende böyle yaparım demeye başladığında abd ve ab orada yavaşla dedi
sonrasında
putin nükleer kelimesini ağzına aldığı gün dünyada kendini tamamen sıfırladı.
ve ülkeler hop dedik putin dedi
ve çok sert ekonom,ik siyasi sportif kültürel daha doğrusu aklına gelebilecek her konuda izalasyon başladı
geri adım atacak seviyeyi geçti rusya.
tahminimce o nedenle önceden uyardı tarih bile verdi kieve gireceğim diye saati dakikasına. bunu söylemesindeki amaç bakalım kimler ne diyor analiz etmekti. yaptırımları falan sallamadı zaten tarih vermesindeki amaç bu.
kim varsa dökülsün dedi.
bunu da gördü not etti.
kievi aldıktan sonra asıl olan olacak bence.
putinin öyle bir huyu var.
suriyede bize sonradan gösterdi bunu.
olan kievden sonra olacak bence. putin kin tutan biri. yazmıştır deftere şimdi o kim ne yaptı diye