Sn keko ve esözcan brlsm takibinizdemi acaba.oranın sayfa çok sığ.iyi bir potansiyel var gibi duruyor
Printable View
Sn keko ve esözcan brlsm takibinizdemi acaba.oranın sayfa çok sığ.iyi bir potansiyel var gibi duruyor
Teşekkürderim
Geçen yıl incelemiştim ve çok da begenmis idim...hatta gesan mib blsm mi tereddüt etmiş son kararımi gesandan yana kullanmıştım..yalnız ben almaktan vazgeçtikten sonra takibimden çıkardım..güncel bilgilerine sahip değilim...ben almayı düşündüğümde diplerde idi birer çirkin ördek yavrusu idi.. şu anda ne durumda bilmiyorum...
Cevap için teşekkürler keko.ben burayada poz aldım.
arkadaşlar yukarıdaki kapta bir noktayı da atladık...oda şu cümle...:Horsunlu Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Su ruhsat sahasında bulunan iki adet üretim kuyusunun
mineralli su doğal soda olmalı...yani yemeklerden sonra içilen doğal soda...burada da güzel bir potansiyel olacak...hem elektrik üretilecek hem de soda satılabilecek...hayırlısı ile gelişmeleri bir görelim...
son bir iki yıldır hep enerji hisselerine takıldım...cweneyi satarak sudan çıkmış balığa döndüm..:kahkah: elimdeki çok az miktardaki yeotk ise yarama merhem olamaz...ama bir yandan da kocaerin de yenilenebilir enerji şirketinin olması ve bu yolda büyümesi beni teselli edebilir...yine jeotermal enerji ile birlikte minarelli suyun çıkarılacak olması yanında bonus...tüm bunların yanında zaten büyüyen ve tüm satışları döviz bazında olan bir kocaer...fedin faiz artışlarını sonlandırması ile emtiya fiyatlarının artık yükselecek olması ile çelik fiyatlarının değerlenecek olması da güzel bir olay...
kocaer de az değil ama enerji hisselerine göre biraz hantal...ama diğer demir çelik hisselerine göre ise bence gayet iyi...kocaerin tam anlamı ile etkisini göstermesi sanırım 3-5 ayı alacak...
bu yıl sonuna kadar kocaer tüm enerjisini yenilenebilir enerji kaynaklarından elde etme amacında..bu yüzden de yeni kurduğu yenilenebilir enerji şirketinin adımlarını hızlı atması gerekiyor...önümüzdeki günlerde bu işleri ile ilgili kap haberlerinin gelmesini bekliyorum..
kendi kendimize bir süre konuşalım bakalım neler olacak..:kahkah: geçmişte de sık sık bu durum ile karşılaşmış idim...yazarken kendim yazar kendim gülerdim...çok sonraları başka ortaklar da gelir ortalık neşelenirdi..tabi o kalabalıkta bir süre sonra yeni gelenler keko da kim oluyor...hatta keko fazlalık hissenin ayağına bir paranga deyiveriyorlardı...:kahkah: sonraları da kıçıma tekmeyi vurmak için zaman kolluyorlardı...bakalım kocaerde de böyle olacak mı ?? tahminlerime göre üçüncü çeyrek bilançonun görülmesinden sonra böyle bir havaya gireceğiz...en geç 6 ay sonra kıçıma bir tekme yiyeceğimi tahmin ediyorum...artık bu tekmeyi kim vuracak bilemiyorum...
acaba o vakit hisseye yeni gelecek deneyimsiz ve heyecanlı genç ortaklardan biri mi olacak ?? yoksa burada yılarını vermiş sektörü ta kılcal damarlarına kadar tanıyan bilgili ve tecrübeli gizli ortaklarımızdan birileri mi olacak ?? bilemiyorum...
tek bildiğim çok konuşanların sevilmediğidir ve eninde sonunda o tekmeyi yiyeceğimdir..
Her yazdığını okuyorum keko bazen 2-3 defa.
umarım faydam olur dostlarıma...biliyorsunuz ben hisselere en masum oldukları vakitte giriyorum..kimsenin yüzüne bakmadığı ,yatırımcıların artık illallah ettiği ve herkesçe çirkin ördek yavrusu olarak görüldüğü vakitlerde..o sıralarda forumları da çok sesiz olur...aylarca bir şeyler yazılmaz...işte en sevdiğim ortamlar o ortamlardır..ben hep bu tür ortamlara sahip hisselerden ekmek yedim..
gesanı hatırlarsanız aynen böyle bir ortamda idi....bakalım kocaer de bize ekmek yedirecek mi ?? bence kocaer için en kötünün bittiği dönemlerdeyiz...en iyisini de 3-5 aylık sabırdan sonra görmeye başlayacağımızı düşünüyorum..
şu sıralar gerçekten de cefa dönemleridir...sonrasında sefa da çekeceğimize inanıyorum..
kcaer elinde birde tobo vardı.. yine de garantinin yükselişini seyretti..
Vermeyince Mabud Neylesin Mahmud!
dönüşü beklenecek..
https://i.hizliresim.com/d2ijoyo.png
bugun bırmıktar gırış yaptım kekocan,rallıde gerıde kaldı senın çırkın ördek..:halay:
vay vay vay vay :halay::halay:
hayrını gör dostum...yalnız bu şu anda çirkin ördek olarak görünüyor...3-5 ay içinde güzel beslendikten sonra bir kuğu olmaya başlayacağını düşünüyorum...umarım sabır ile o günleri görürüz...geçmişte çok ördek yavruların besledim...umarım bundan da fayda görürüz...
inşallah dostum burada da hedefine ulaşırsın ,şüphem yok...
umuyorum ki hisse bizi taşır...biz hisseyi değil...bilançoya yakın biraz canlanmasını bekliyorum...çünkü tüm satışları döviz ile, güçlü stoğu da var bir de döviz varlığı 984 milyon....gerçi ikinci çeyrekte yenileme ve modernizasyon çalışmaları nedeniyle tam 32 günlük bir duruş olmuş fabrikada..ama buna rağmen şirketin yaptığı açıklamada geçen yılın aynı döneminden iyi geçmiş satışlar...
hep söylüyorum asıl beklenti üçüncü çeyrekte olacak...ama ikinci çeyrek bence güzel bir işaret fişeği patlatacak...işaret fişeği ile birlikte kaliteli temel analizcilerin teşrifini bekliyorum bu hisseye...
Bıraktığı gap i doldurunca bugün giriş yaptım... Bakalım gereğinden fazla satanlar dolar bazlı grafikte bir tobo mu yapmak istiyor :)
Kcaer kaliteli bir şirket, rasyoları da uygun...
söyleyebileceğimiz herşeyi neredeyse söyledik...bundan sonrası anlayana sivrisinek saz...anlamayana davul zurna az....benim en kızdığım şey, hisse çile çekerken ve garibanları oynarken biz haftalarca yazmamıza rağmen almayan ky , fiyatı çok çok çıktıktan sonra alıyor ardından da biraz düştüğü zaman gelip hisseyi ve bizi kötülüyorlar...
benim borsa hayatımdan öğrendiğim şey hisse çirkin ördek yavrusu iken alınmalı...güzel bir kuğu olduğunda da satmalı...
tabi hiç bir zaman bir hissenin kesin olarak çıkacağını söyleyemem ama bilgi ve tecübelerim bana bazı şeyleri söyletip ,yaptırıyor...biz sadece uygun gördüğümüz toprağa tohumu atıyoruz ,gübresini suyunu da veriyoruz...gerisi de kısmettir diyoruz...dolu yağmaz ise ,yangın çıkmaz ise sel olmaz ise ?? güzel bir ürün elde edeceğimizi umuyoruz...
Emre hocam bahsettiğiniz gap hangi kademeydi?
Emeği geçen herkese teşekkürler. 👋
Hisse kötüleme bu işin içinde hep vardır :) Ama anlamadığım insan kötülediği yerde neden durur ki?
500 küsur hisse var. Güvendiğin bir yerde poz açarsın olur biter..
Kcaer 50 centten arz olmuş..1.40 cente kadar da birileri ! koşturmuş. Oradan verilmiş...Şimdi 70 centtte yatayda mal toplanıyor... Zirveden %50 aşağıda.. Alım için fena yer değil..
Ben sabırlı bir uzun vadeci olsam poz almaya başlardım. Ytd .
Son 1 haftaya yatırım fonları ve Citi mal satıyor. Satışlarını izlemek lazım bence ..Bu biraz baskı yaratmış.. Tabi uzun vadeciler için bu yorumum şu an önemli değil...
https://www.jmo.org.tr/resimler/ekle...913862c_ek.pdf
bu linkte türkiyenin jeotermal sahaları var...çok geniş bir rapor...ben ancak 48 .sayfaya kadar okuyabildim..bu link burada kalsın..sıkıldıkça okurum...
https://www.platinonline.com/guncel/...irlendi-801569
AMORTİ SÜRESİ 10 İLE 11 YIL ARASINDA
Jeotermal elektrik santrallerinde yatırımların, santral devreye alındıktan sonra ortalama 5-6 yılda kendini amorti ettiğini dile getiren JESDER Başkanı Ufuk Şentürk, bu noktada ise araştırma süreçlerinin uzun ve maliyetli olduğunu vurgulamadan geçmiyor. Ufuk Şentürk, “Santralin devreye alınmasından önce yapılan jeolojik, jeofizik ve sondaj çalışmalarının da yaklaşık beş yıl sürdüğünü hesaba katacak olursak, yatırım kararı itibari ile yatırımın geri dönüş süresi 10-11 yılı buluyor†şeklinde konuşuyor.
arkadaşlar ben yapılacak olan 24 MW lık jeotermal enerji santraline kafayı taktım...normal şartlarda bu yatırım kendini 5-6 yılda amorti edebiliyor..bu santral hiç bir iklim koşulundan etkilenmeden 24 saat kesintisiz üretim yapabiliyor...kocaer şirketimiz bu yılın sonuna kadar tüm enerjisini yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlama amacında olduğu için yeni aldığı jes alanında ekstra yıllarca sürecek bir arama çalışması yapmayacak...hazır ruhsatı olan yere bir kaç kuyu daha açıp buralardan enerji elde edecek..bu yılın sonuna kadar bu işi bitirecekler diye düşünüyorum...
bir jeste maliyetin %50 sini kuyu açma %40 ını bina ve %10 u da diğer maliyetler olarak tespit ettim...
Jes santralimizden ayrıca mineralli su (soda) da çıkmış olacak...bu ürünün de ticari değeri var...ayrıca çıkan sıcak su ile sera tarımı da yapılabiliyor...bunlar da güzel beklentilerdir..
Birde empati yapmak lazım, yani kendini tahtacının yerine koyacaksın. Hisseyi götüreceksin planın o, biri geldi 500 bin Tl lik mal aldı
ne yaparsın aşağı basacaksın mecburen, sonra yavaş yavaş alıp, malı alanın maliyetine geldiği yerde duracaksın.
Baktın mal gelmedi tekrar aşağı basacaksın bıktırana kadar bu işler hep böyle olmuştur...alıntı
baskı üzerine baskı yapılıyor...bakalım daha nereye kadar bunu yapabilecekler ?? yakından izliyorum...