Şimdi bu enflasyonla gelecek yıl eurobond faiz gelirlerinde vergi sınırı kaç lira olur.Tahmini olan var mı.Bu yıl için benim bildiğim sınır 2022 için yani 70 bindi diye biliyorum
Printable View
Şimdi bu enflasyonla gelecek yıl eurobond faiz gelirlerinde vergi sınırı kaç lira olur.Tahmini olan var mı.Bu yıl için benim bildiğim sınır 2022 için yani 70 bindi diye biliyorum
Bu gelir sadece eurobond gelirimi baska gelirlerden ne ekleniyor?
2022 yili icinde elde ettiğiniz, kupon faiz gelirlerinde beyan sınırı 70,000.
Bu 70,000 ini hesaplarken stopaja tabii tüm gelirlerinizin toplamı dikkate alınır. Yani kupon faiz geliri hariç dükkan, işyeri, ofis serbest meslek gelirlerinizin toplamının 70 binin altında kalması gerekir.
70 bini geçerse 1 kuruş bile kupon faiz geliriniz de olsa 2023 yılı mart ayında gelir vergisi ile beyan etmek zorundasınız.
Akraba ya kira beyannamesi ve vergi cikar, bedelsiz oturcam diye bi yazi mi almali...Home ofis yapip sirket te acmak lazim ki o zaman da sirket acma masraflari var... Ayrica akraba olur belki akbaba evi bana vermez cik anam gelcek der sonra kapiya balta ile girisebilir ornek bu aksamki tv haberi...
Yani biz pasa para vergimizi vermeye devam edelim derim....
Amcanizin cocugu yoksa once babaniza o hayatta degilse size kalir borc...
alacak cok bisi degil se olumu takip eden 3 ay icinde kesinlikle reddi miras yapin kurtulun...
Benim bir akraba kendi annesine reddi miras dava acti bilemedigi borclar olabilecegi icin ama ona reddi miras davasi onaylanmadi yoksa su an miras kalan evi de olamayacati, cok enteresan seyler olabiliyor...
Gorusmedigin akrabanin da miras almadigin da dahi borcu miras kalabiliyor berbat seyler...
Pazartesi itfa var, dört gözle bekliyorum.
Vergilerinizi de ödeyin derim, yoksa 5yil sonra kan alıyorlar.
Eurobond kuponu yatmış. Hayırlı olsun
22/03/2024
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Eurobond vergisi internetten odenebiliyormu?
ekim ayı 12 aylık üfe ortalamasına göre "yeniden değerleme oranı" hesaplanıyor, kasım başı gibi açıklanıyor. yıl sonu gibi rte keyfi isterse onaylıyor isterse oranı düşürebiliyor.
şu anda (ağustos enf verisine göre) yi-üfe 12 aylık ortalaması sanırım %105,39.. kasım başı oran buralarda takılır ya da az yükselirse beyan sınırının önümüzdeki sene için 140-150k tl civarı olması beklenebilir. ancak devlet vergiydi damgaydı harçtı cezaydı ıvırdı zıvırdıya bu yeniden değerleme oranında zam yapıyor yeni yılda. seçime giderken o kadar artış yapmak istemeyebilirler.
14.10.2025 vadeli 6.35 faizli ebond alsak.14.10 tarihinde 6350/2=3175$ faiz geliri hesaba yatmiyacakmi.2023 te 3175*mb alis kuru uzerinden vergi vermiyecekmiyiz?
beyan limitini aşmış ya da aşmış olacaksanız... yarın gidip 100.000 nominallik alırsanız evet 14.10.22 de 3175$ yatar hesabınıza kupon ödemesi olarak. ama siz yarın bunu aldığınızda kirli fiyattan alacağınızdan 14.04.22 den bu yana birikmiş faizini de ödemiş olacaksınız. (yani aslında birikmiş faiz için ödediğiniz parayı bir sonraki kupon tarihinde geri almış oluyorsunuz.) 14.10.22 deki 3175$ kupon getirinizden bunu düşüp kalanı o günkü kur ile çarparak hesaplayacaksınız vergiye tabi kısmını. ben konuşmalardan böyle hatırlıyorum. yanlışım varsa doğrusunu bilen düzeltsin.
https://kpmgvergi.com/blog/eurobondl...f-noktalar/177
Burada var fakat karisik.anlamadim.
şu biraz daha basit anlatıyor. madde 6.
https://www.finansgundem.com/yazarla...yazisi/1634470
Selamlar bugun tarihli ebond itfası icin hesabima baktim, henuz gorunmuyor. Sizlerde durum nasil? Saygilar
Merhaba arkidişler,
Fibabank'ın Ocak 2023 vadeli Euro tahvili ile ilgili bilginiz var mı acaba? Getirisi aynı vadedeki ortalamalarının üzerinde gözüküyor.
https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...52938751_1.pdf
Acaba İş Yatırım, bononun ihraç statüsünü (Rank) yanlış yazmış olabilir mi diye Cbonds üzerinden kontrol ettiğimde "Senior unsecured" olarak teyit ettim. Ne dersiniz?
Hepinize selamlar
Elbette
gib.gov.tr den odeyebilirsiniz
Benim videoya da bakabilirsiniz..
https://youtu.be/-32xozH_Aq8
Eurobond'dan başka reel getiri imkanı veren finansal yatırım kalmamış görünüyor. Önce eurobond fonu alayım dedim ancak, tefaştaki tüm eurobond fonlarının getirisi dolar ile eşdeğer tüm vadelerde, hatta bazen doların da altında. Üstüne %10 stopaj da konunca anlamsızlaşıyor.
Koca koca fon yöneticileri, eurobondlardan oluşan fonlarda dolar getirisinin nasıl bir tık üstü getiri sağlayamıyorlar inanılır gibi değil. Yastığın altında dolar tutmaktan bir farkı yoksa, kim neden eurobond fonu alsın ki ?
Ancak direk eurobond alma fikri de yok gelir beyan et, yok bilmem ne mevzularından dolayı fazla kompleks geliyor bana. Diğer tüm finansal enstrümanlardaki gibi, itfa anında ya da satış sırasında bir stopaj vs. kesselerdi keşke.
Yıllık %7-8 dolar enflasyonu olan ortamda kur korumalının da kazancı sadece nominal kalıyor.
Eğer dolar o vadede, sabit faizden az artmışsa, dolar bazında portföy sabit faiz
kadar büyütülebilir, ama doların sabit faizden az artması da oldukça zor.
Eurobond'dan başka reel getiri imkanı veren finansal yatırım kalmamış görünüyor.
Bono piyasaları alt ust oldu global olarak. Anca TR gibi riskli ulkeler EB'u almayı goze alanlar iyi getiri elde edebilirler.
Önce eurobond fonu alayım dedim ancak, tefaştaki tüm eurobond fonlarının getirisi dolar ile eşdeğer tüm vadelerde, hatta bazen doların da altında. Üstüne %10 stopaj da konunca anlamsızlaşıyor.
Uzun vadede, 5-10 yıl, değerlendirmek lazım, borsalar gibi bonolar da su aralar diplerd, hatta tarihi diplerde diyebiliriz.
Koca koca fon yöneticileri, eurobondlardan oluşan fonlarda dolar getirisinin nasıl bir tık üstü getiri sağlayamıyorlar inanılır gibi değil. Yastığın altında dolar tutmaktan bir farkı yoksa, kim neden eurobond fonu alsın ki ?
EB'lerin fiyatları cok dustu, ondan fonların fiyatlaması da dusuyor. Benim elimdeki EB'lerin kupon verimi %6-7 gibi. Degerleri cok dustu, bekleyip kuponları topluyorum, TR nalları dikmedikce sorun etmiyorum. Zaten fon yerine, EB'nin kendisini tutmanın avantajı da bu. Fon yoneticilerinin pek yapabilecekleri birsey yoktu, gelecegi kestirmek imkansız, bundan dolayı yatırımlarda cesitlendirme ve ETF'ler (tek tek satın almaktansa, marketi satın almak) daha dogru. Ama EB yogun fon aldığımızda faizlerin artma riski gerceklesti ve fiyatlar dustu, simdilik.
Ancak direk eurobond alma fikri de yok gelir beyan et, yok bilmem ne mevzularından dolayı fazla kompleks geliyor bana. Diğer tüm finansal enstrümanlardaki gibi, itfa anında ya da satış sırasında bir stopaj vs. kesselerdi keşke.
Yıllık %7-8 dolar enflasyonu olan ortamda kur korumalının da kazancı sadece nominal kalıyor.
Eğer dolar o vadede, sabit faizden az artmışsa, dolar bazında portföy sabit faiz
kadar büyütülebilir, ama doların sabit faizden az artması da oldukça zor.
Keske daha basit ve makul bir vergilendirme olsa. Alternatif olarak kısa donemli - getiri garantili EB fonları almak. Ornek bakınız entry #180 iş portfoy 9 serbest fon. Benim anladığım bu tip fonlar 1-2 yıllık oluyor ve getiri garantili, getirisi mevduat esleniği olarak hesaplanıyor. Nakit akış 6 ayda bir yerine 1-2yıl da oluyor. Fonlarda para, fonu satmakla cekebilirsiniz ve bir getiri garantisi yoktur.
Merhaba,
1000'lik nominal tutar değerinde Eurobond satan bankalar hangileridir? Benim bildiğim Vakifbank 1000'lik nominal tutar değerinde Eurobond satıyor. Yapıkredi'nin internet bankacılığından almak istediğimde 1000'lik nominal almama izin vermiyor. (100,000 minumum nominal değer istiyor.) Acaba bankaların minumum Eurobond nominal değerlerini buraya yazabilir misiniz?
TEB'den de stokları dahilinde 1000 USD'lik Eurobond alınabiliyor.
Eurobond istendiği zaman satılabilir mi acaba? Kusura bakmayın soru çok basit olabilir, yeniyim bu işte
M2006C3MG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
https://www.garantibbva.com.tr/yatirim/eurobond
Eurobond alış ve satış alt limiti 1.000 USD’dir.Garanti BBVA İnternet Bankacılığı’ndan alt sınır 1.000 USD ve üst sınır 250.000 USD olmak üzere işlem yapabilirsiniz.
https://www.hsbc.com.tr/yatirim-urun...clari/eurobond
Dostum sattigin gun ile aldigin gunun MB usd alis degerinin pozitif farkini da devam eden senedeki mart ayinda beyan edip, ilk taksidi o ay icinde ve ikinci olarak ta temmuz ayinda vergini odemen gerekli (TL bazli bir kurus kar etsen dahi)
saygilarimla
Beyan limiti olmaz, catir catir GELIR vergisi cikar
NOT vergi memuru degilim........ :Sad::Sad::Sad:
Yanlış anlamışsınız. Yönetim ücreti ve stopaj düştükten sonra size net yıllık %7,40 usd getiri sağlar. Fon içeriğine göre mantıklı olabilir. Mesela bu fonda bireysel olarak 50bine alamayacağınız özel sektör bondu var.
Rakipleri var ancak genelde şubeden müşteriye özel teklif ediyorlar. Bana Fibabanka ve TEB teklif etti bu hafta. Fiba'nın yıllık %4,5'a geliyordu ve 45 günlük fondu. TEB daha uzun dedi yarın subeye ugrayıp detay öğreneceğim.
Aldığınız gün ile satığınız gün arasındaki tl artışı tek başına vergi teşkil etmez..Yanlış bilği vermeyin..Satış ve alış arasında gerçekleşen üfe satış rakamından düşülür.
Örnek
100.000 tl alışınız 150.000 tl satışınız. ve bu işlem 6 ay içinde olsun.Bu 6 aylık üfe toplamı o/o 50 den fazla ise asla vergi çıkmaz.Herkes yazıyor işte..
Dostum enflasyon indirmesi benim icin de cok onemli, benim dedigim genel kural...
Ancak bahsettiginiz gibi yuksek enflasyon donemlerinde yani su andaki yasadigimiz donemde o bahsettiginiz hesabi yapip umarim seneye mart 2023te 2022icin bir parca daha az vergi verebiliriz
Su anda UFE %150 ise 70bin x 1.50 den 135bine dek vergi cikmaz mi diyorsunuz (2022icin)
Saygilarimla
IKBR'de 2038 satışta şu an $4k ile alınabiliyor.
ytd
kupon için maaş geliri hariç tüm gelirlerin (kira vs)toplamı 70.000 tl sınırı var.aşmıyorsa beyan bile vermeyeceksiniz.(2022 kupon gelirleri için)
elinizdeki e.bond sattınız diyelim .satış günü mb döviz kuru ile çarpacaksınız.bu a olsun..sonra alış günü mb döviz kuru ile çarpacaksınız. Bu da b olsun..
Kaç ay geçmiş ise o dönemi kapsayan üfe satış günü elde ettiğiniz tl den(b den) oransal indirilecek. Bu da c olsun.
C-a= vergi beyan rakamınız olacak.