her şeye maydanoz olan ve yırtık dondan fırlayan, ....... ! herhalde banka battı ki , sizler de öküz gibi İSc yi seyrediyorsunuz.
Printable View
her şeye maydanoz olan ve yırtık dondan fırlayan, ....... ! herhalde banka battı ki , sizler de öküz gibi İSc yi seyrediyorsunuz.
ocak 2023 dayağı deriz buna galiba, maliyet düşürmek üzereyim . hayırlısı ytd
maliyetimi 4,50 den 4,10 kadar düşürdüm son 15 günde. işbankası c
şu an maliyetim 4.05 tl dE GÜZEL BİRAZ daha zorlamam lazım .
hedefim 3.80 tl maliyet, satış hedefim ise 20-30 tl arası orta vade gelirse uzun vade ise 40 tl dir.
maliyeti -5TL ila -10TL UZUN vadeci traderlar ve iş bankasında olanlar ekrana gülerek mi kahkahalarla mı bakıyorlar meraktayım.
3 SENE SONRA VE 3 temettü yattıktan sonra benim maliyet de hisse başı 1 tl altına gelir o vakit ben çok pis gülücem bu düşüşlere .YTD
:bravo:
tebrikler
ben kendi adima...arasira gözucuyla takip ederek (artik ne varsa o anda) cay, kahve, TR kahvesi, salep, bozaesliginde seyrediyorum
zaten 12 üzerinde yeni mallanmak bana zor geliyordu ama hala beklemedeyim
henüz kayda deger bir gülmeyi ya da kahkaha atmayi gerektirecek bir durumum olmadi
temettü ile yeni bedelsiz haberine göre olur ama
(bilancoda ne gelecegi %90 belli zaten)
bir de isbankasinin her yil basinda acikladigi geleneksel 100% konservatif öngörülerini bekliyorum
Bugünkü Financial Times'ta şu haber dikkatimi çekti. Oldukça önemli bir haber. Biri tercüme ederse çok memnun olurum. TH
Investors Pour Money into Emerging Markets at Near-Record Rate - Financial Times
Investors are piling into emerging market stocks and bonds at a near-record rate, as falling inflation and the reopening of China’s sprawling economy help reverse last year’s slide. Emerging equity and debt markets have attracted $1.1bn a day in net new money this week.
Logo emolojisi Değiştirmeme çok da yoktur , nisan 2023 kaldı o vakit değişime giderim temettü % 10- 15-20 bi ödesin de logo üstüne gerekirse ışıklı iş bankası tabelası da ekleriz )
İş bankası geleceği çok aydınlık .. törenle değiştircem haklısın abicim !
Yabancılar gelişmekte olan ülke piyasalarından 1.1 milyar dolar günlük hisse , tahvil vb varlık alımını çinin covid yasaklarını kaldırması 2022 deki sert satış dalgası gerileme ve düşen enflasyon etkisiyle güçlendirerek sürdürüyor ..
Günde 1.1 milyar dolar 2023 boyunca 400 milyar dolar net varlık akımı demek % 1 Türkiye’ye gelse bist 100 … 4 milyar dolar eder .. makul rakamlar ama yabancı yatırımcıların çoğu gerçekte Türk ve daha fazla nakit sokuyorlar ülkeye bunu biliyoruz .
BİST'te şu anki yabancı yüzdesi artık kemikleşmiş orana tekabül ediyor bana göre. Çıkmak isteyen tüm yabancılar halihazırda satıp çıktı diye düşünüyorum.
Sizin yazilarin amaci aldiginiz pozisyona gore biraz fazla belli oluyor :)
Pokerde iyiyim dediniz ama sanki pek öyle degil gibi :)
Temel gerçek gün gibi ortada ve hepimiz bunun farkındayız:. Büyük özel bankaların piyasa değerleri komik seviyelerde seyrediyor. Gelgelelim Mr. Market bizimle hemfikir değil. Tam bu noktada, ortadaki bu büyük anomali yüzünden treyd etme fırsatları ön plana çıkıyor. Artık günlük %10 a kadar çıkmış olan marjlar (ki günlük %4 ün altına nadiren iniyor) sayesinde treyd ederek vurgun yapma fırsatları çok uzun süredir var olmayı sürdürüyor. Bunun farkında olan "arbitrajcılar, robotlar, çok kısa vadede kredili/kaldıraçlı işlem yapanlar ile açıkçılar" güruhu da bu fırsatı değerlendiriyor işte. Mevcut durumun özeti budur. Tahtadaki hakim güç bu yukarıda bahsi geçen güruhun eline geçmiş olduğundan Mr. Market böyle davranmak zorunda kalıyor. Bu anomali er ya da geç düzelecektir, düzelmek zorundadır.
BİST'teki yabancı payı 25 milyar dolar civarındadır ve bu rakam tarihi dip seviyede. Yıllık GSMH nin şu anda 850 milyar dolar, hemen hepsi özel sektöre ait olan milli servetin ise yıllık GSMH nin 6 katı kadar yani 5 trilyon dolar olduğu bu ülkede borsadaki 25 milyar dolarlık yabancı payının anlamını ve etkisini hayal etmeyi size bırakıyorum. 😊
Not düşeyim
Küresel bazda toplam servet yıllık küresel GSMH nin 5 katıdır (bkz: IMF raporları, World Bank), bu oran Avrupa ülkeleri, Japonya ve ABD de 7 dir. Türkiye'de ise bu oran son 5 yılda 6 ya çıkmış olup (TR milli servet=yıllık GSMH çarpı 6) son 5 yılda milli servetimizde 1 trilyon dolar civarında bir artış yaşanmıştır. Bunun nedeni yüksek enflasyondur, bildiğiniz üzere yüksek enflasyon serveti en fakirden alıp en zengine dağıtır.
TR'de Milli Servet 5 yıl önce 4 trilyon dolar iken şimdi 5 trilyon dolardır. Bu artış tamamen ülkedeki en zengin %10 luk kesimin servetinde zuhur etti (bunun yarıdan fazlası ise en zengin %1 lik kesimin servetinde ortaya çıktı). Milli servetin içinde kamunun payı çok cüzidir çünkü varlıklar ile yükümlülükler birbirini dengeler. Tüm dünyada durum böyledir. Dünya ülkelerinin milli serveti hemen hemen tamamen özel sermayeden ibarettir. Dünya için servet rasyosu şu anda yıllık GSMH nın 5 katı kadardır: küresel yıllık GSMH 100 trilyon dolar, küresel servet ise 500 trilyon dolar. Türkiye’nin yıllık GSMH si 850 milyar dolar, milli servet ise şu anda 5 trilyon dolar. Enflasyonist dönemlerde en zengin kesim daha da zengin olur çünkü onların aktifleri gayrimenkul, finansal ve kurumsal türdendir (sabit getirili devlet tahvili veya mevduat hesaplarına para koymazlar) ve bu aktiflerdeki artış her zaman enflasyon oranından daha fazladır. Öte yandan yüksek enflasyon yüzünden en fakir (en alttaki) %50 lik kesim çok daha fakirleşir. Son 5 yılda Türkiye'de olan da budur, en zengin %10 luk kesimin serveti 1 TRİLYON dolar arttı ama bunun bedelini çok daha fakirleşerek en alttaki %50 lik kesim ödedi. Tüm bunlar da kendini fakirin koruyucusu olarak lanse eden AKP sayesinde oldu elhamdülillah.
Doğruya doğru, mesela son 3 yılda benim şahsi servetimde dolar bazında müthiş bir artış oldu çünkü varlıklarımın çok büyük kısmını gayrimenkul ve kurumsal aktiflerde tutuyorum ve bunlar reel bazda müthiş değer kazandı. Bunu AKP ye borçluyum daha doğrusu onun uyguladığı saçma sapan ekonomik program ile o programın doğurduğu yüksek enflasyona. AKP den Allah razı olsun diyorum her ne kadar ateist olsam da Rastignac'çı karakterim ağır basıyor işte.
cuma falı..9,20 destek...pala 10,80 maliyetli..ancak..paladan önce 9, maliyetliler var..
İşbankasına kurum olarak talibim. Munzam sandığın elindeki %37 lik payın şu anki piyasa değeri yuvarlak 2 milyar dolar ediyor. Bu %37 lik paya şu anki ederinin 2 katını yani 4 milyar dolar ödemeye hazırım. Ayni şekilde CHP nin gözetimindeki %28 paya da şu anki ederinin 2 katını (3 milyar dolar) ödemeye hazırım. Birinden biri evet dese 48 saat içinde gerekli finansmanı ayarlarım, daha doğrusu satın alacak konsorsiyumu ödeme taahhüdüyle birlikte oluştururum.
Borsanın ruhunda zaten verili olan "kumar" öğesinin pratik olarak gerçekleştiği bu vahşi ortam nispeten ve kısa sürede düzelebilir/düzeltilebilir. Bu yapılmadığında mevcut kötüye gidiş derinleşecek, iktidar sahiplerini önümüzdeki seçimlerde hiç ummadıkları biçimde etkiileyecek bir kriz ve sürpriz bekliyor olacaktır.
SPK, ciddi bir piyasa yapıcı gücün ya da güçlerin olmadığı mevcut ortamda, gidişata müdahil olmak zorundadır. Bunu ilk aşamada algoritmik işlemlerde açığa satışı yasaklamakla, diğer işlemlerde ise bir süreliğine tüm senetlerde açığa satışlarda "upthick" kuralını yürürlüğe sokarak yapabilirler.
Kararların uygulamaya başladığı günden itibaren borsanın "normal" rutinine döndüğü görülecektir.
chp zaten kanunen satamaz
Kesinlikle uçmuyorum. Eğer Sandık %37 lik payını şu anki ederinin 2 katından yani 4 milyar dolara satarsa 48 saat içinde alıcı konsorsiyumu organize ederim. Benim faaliyet alanım zaten budur, kurumsal brokırlık yapıyorum 20 yıldır. Düzinelerce TR şirketini ya komple ya da Blok hissesini yabancılara sattım bu 20 yılda. Haliyle Sandığa ödenecek 4 milyar dolar bende yok, benden çıksa çıksa bunun %5 i çıkar, finansmanın geri kalan %95 ini koyacak kurumları bulmam hiç de zor olmaz.
Diyelim Sandık 4 milyar dolara %37 hisseyi bizim konsorsiyuma sattı. Bir sonraki hamlemiz borsadan %13 hisse toplayıp %50.1 e ulaşmak olur. Sonuçta da 5 küsür milyar dolar karşılığında İşbankasının ana hissedarı oluruz ve yönetim bize geçer. Ondan sonra da bağlı ortaklıklarla iştirakleri elden çıkarırız ve böylece elimizde AKBNK gibi sadece bankacılık yapan bir İşbankası kalır. Bağlı ortaklıklarla iştiraklerin satışından koyduğumuz 5 küsür milyar doları geri aldığımız gibi solo bir bankaya dönüşmüş olan bu bankayı da bedavaya ele geçirmiş oluruz. Plan böyle.
Hakan ile yolları ayıracağımız için üzülürüm ama başka yol yok. Adam finansal yapılandırmadan bihaber, şirketteki potansiyeli ve gömülü değeri göremiyor, reformist hiç değil. Öte yandan Yazılım ve Teknoloji ile arası iyi ama bize aksiyon adamı türü bir CEO gerekiyor, yazılım Uzmanı değil.
Bu yazdıklarımın ABD gibi ülkelerde hemen her gün karşımıza çıkıyor yani bilinip uygulanan bir yöntemdir bu. Hatta adamlar leveraged buyout yöntemi ile hemen hemen sıfır sermaye koyarak bu tür alımları gerçekleştiriyorlar. Sonra da şirketin bünyesinde bulunan ama piyasa tarafından çok cüzi hatta sıfır değer biçilen varlıkların bir kısmını 6 ay 1 sene gibi kısa bir zaman içinde gerçek değerinden satarak borçları kapatıyorlar, şirketin geri kalan kısmını da böylece bedavaya ele geçirmiş oluyorlar. Buradaki ana tema piyasadaki bu anormal çarpıklığın doğurduğu fırsatı değerlendirmektir.
Vay be Sayın Th 1 sene 2 ay da batık kredilerinden dolayı ederi bu bu yüzden böyle düşük fiyatlanıyor dediğin bankayı şimdi *5 yapmış ele geçirme planları yapıyorsun helal olsun.
Peki acaba senin varlıklar o kadar değerlendi de bu İŞ bankasının sahip olduğu varlıklar başka değersiz bir şeyle mi değerleniyor çok pardon.
Ben de diyorum ki paranla alabildiğin kadar al o kadar ortak ol o kadarla yetin daha fazlası için hayal kurma.
Sandık babasının parası ile mi satın alıp sahip olmuş o hisselere ya da ATATÜRK sandığa mı bağışlamış o hisseleri ki x bir şahısa kuruma ya da konsorsiyuma senin dediğin gibi satabilsin. Onlarda alacakları temettü ile yetiniversin fazla zorlamasınlar bence şartları.
Şöyle ki bundan yıllar önce George abin NTHOL-Nttur u bir de aklımda değil adı sürekli adı değişti bir kağıt şirketini aynen bu kafayla ele geçirmeye çalıştı devlet izin vermedi 3 ün birini aldı nasıl kaçacağını da bilemedi. Her ne kadar burada bazıları devleti bankaya çökecek falan fıstık gibi boş laflar etsede o beğenmedikleri devlet böyle bir ele geçirilmeye zaten asla izin vermez.
Bir de bazı yazdıklarını 666 duymasın bence. Bakalım sana da kelam edebilecek mi keyifle kahvemi aldım kenara çekildim.
Aslında yukarıda TH nin yazdıkları borsamız için acayip tarihi bir itiraftır. Özellikle başta İş grubu olmak üzere bazı patronlar ve kurumlar o yazıyı iyi okusun bence iyi kavrasın.
Hani ben farkındayımda zaten ;
kendileri antin kuntin işlerin peşinde olan bazı patronlar-spekülatörler ve piyasadaki bazı aktörler iyi okusun.
Piyasayı boşa kollu makinelere çevirmiyorlar ; boşa sürekli testere olmuyor piyasada.
''Bu fiyata İş Bankası mı olur?'' dediğinizi çok iyi hatırlıyorum. Bankacılık hisselerinde 8-10 yıldır süren düşüşün daha altı olduğunu ben de düşünmüyorum. Ekstrem bir durum olmazsa. 2020'de 0,6 dolardan almıştım. En azdan dolar bazında yatay çizgisini sürdürüyor denebilir. Ben beklerim. Zamanında Polytek ve Çelebi'de 5 yıl beklemiştim. Bir cahil ve aptal olarak. Aynı kimliği korumaya devam edeceğim.Benim sosyal sınıfımın parasının %80'nini çaldılar. Cahilliğin çilesini çektiler. Ki ben buna (geçmiş yazılarımda görülür) isyan ettim-ediyorum. İçim gerçekten sızlıyor bu durumdan dolayı. Hep söylerim. İnsanın kendisiyle onur duymasından ötesi yoktur. Önce adam olacak insanoğlu.
SPK ve ilgili kamu kurumlarına iş ortaklarımın , şahsımın ayrıca piyasadan tanıdık arkadaşlarımın yapmış olduğu manipülasyoncuları yakalamalısınız !!! Yeter artık ifadeleriyle ilgili müracatleri olmuştu , etkisi var mı bilemem ama SPK geç de olsa bu konularla alakalı ilgilileri tespit etmiş ne mutlu ÜLKEMİZ BORSASINA güzel haber budur , suç duyurusunda bulunmuşlar tüm kalbimle destekliyorum. Vatandaşlar , Ky mağdur bu mağduriyetler bu alınan ahlar helal edilmez bu bilinmelidir.
Bu robotların çalıştığı algoritmalar yabancı borsalarda nasıl çalışıyor acaba.. Burada karşılarında hiç bir alıcı güç olmadığı için yıkıp geçiyorlar..günlük %10 marjların olduğu hisselerde bu volatilite borsanın geleceğini olumsuz etkilediği gibi yeni girecek yatırımcılarıda ürkütüyor.. Son günlerde yapılan işlemler '' Borsa bir kumarhanedir '' diyenleri haklı çıkaracak bir görüntü sergiliyor.. Maalesf SPK nın yöneticilerinin piyasadan uzak memur zihniyetli olmaları sorunun çözümünü zorlaştırıyor..
Borsa bir kumarhanedir
Robotlarla algoların en büyük özelliğini bilmiyorsunuz. Onların nanosaniyeler içinde öncelikli işlem yapma gibi çok önemli bir artısı var. Öyle kafalarına göre işlem yapmazlar. Borsaya yüklü ücret ödedikleri için canlı emirlerin önüne geçip kendi emirlerini diğerlerinin önüne çekmek gibi çok özel bir ayrıcalıkları var onların. Son derece hızlı sistemlerle çalışıp diğer canlı emirlerin önüne geçerler, bu tamamen yasaldır, para ödeyerek bu ayrıcalığı satın alırlar.
Algolarla robotlar genellikle kuvantum bilgisayarı kullanırlar ki saniyenin milyonda biri kadar bir zaman içinde icra sürecindeki canlı emirleri izleyip gerektiğinde onların önüne kendi emirlerini girip işlem yaoabilsinler. Ayrıca borsanın işletim sistemi ile entegredirler. Onlarla baş etmek mümkün değil, ancak sen de kuvantum bilgisayarı kullanırsan, borsaya yüklü miktarda harç edersen ve rekabet edebilecek bir yazılımın olursa bu mümkündür.
https://m.youtube.com/watch?v=EzPZ9VCCRmU
Müzik , bol domatesli bulgur yaninda kuru sogan
Poncikseverlerle Halkaarzcilar Ortadünyada mutlu mesut nasıl yaşarlar?
Dunning-Kruger Effect
"People with low skill levels draw wrong conclusions and make bad decisions, but are not able to make mistakes because of their low skill levels."
The lack of understanding of the mistakes made leads to the conviction of one's own correction and, consequently, to an increase in confidence in one's own decisions and in himself, as well as to the awareness of one's own superiority.
Thus, the Dunning-Kruger effect is a psychological paradox that we all often face in life: less competent people see themselves as professionals, while more competent people tend to doubt themselves and their abilities.
The lower the skill level, the greater the self-confidence. The starting point of his Dunning and Kruger research called charles darwin's famous statements:
"Ignorance generates trust more often than knowledge"
and Bertrand Russell: "It is one of the unfortunate things of our time that those who are confident are stupid, and those who have imagination or understanding are full of doubt and indecision."