https://i.ibb.co/prj5MWNz/Resim269.jpg
Printable View
2024/12 aylýk bilanço: 953.860.375
Önceki: 435.794.647
Çok iyi de!!
Umarým hakkýný verir.
Þimdi bu ne demek bir bilen anlatsýn arkadaþlar. Þirket açýklama yapýyor ve diyor ki ben fiyat istikrarý saðlamak için alým yapacaðým. 1-2 milyon alým yaptýktan sonra þirket sahibi diyor ki ben 15 milyonluk satýþ yapacaðým. Þimdi bunun açýklamasý ne ola ki. Ya bu iþlemler kim nasýl müsade eder. Bu bir rezalet. Þimdi þirket 7.5 milyonluk alýþý kaldý ve patronun elinde buz gibi 15 milyon satýþa hazýr hisse var. Þimdi bunun adý nedir. Ya kardeþim sen bu kadar satýþ yapacaktýn baþtan neden yapmadýn. Bunun içinmi halka arz ettin firmaný.
15 milyon hisseden gelecek rakam 150 milyon oysa þirketin kasasýna sadece gecen hafta ön satýþlardan yaklaþýk 40 milyon dolar para girdi. Saçma sapan iþler.
Sarýalan'da altýn üretimi için ön satýþ bile yapýldý, bu yýl 10 bin ons, 2026'da 20 bin ons, 2027'de 30 bin ons üretim olacak. Ama bu daha bir þey deðil. CVK madencilik son dönemde 2 önemli satýn alma yaparak Çanakkale ve Yozgat'ta maden ruhsatlarý satýn aldý.
Yapýlan tetkiklerde Sarýalan'da 500 bin ons, Çanakkale TV Towers projesinde 4,58 milyon ons eþdeðeri altýn (sahanýn %10'undan elde edilen sonuçlar), Yozgat Yeni Pazar sahasýnda 3 milyon 500 bin ons eþdeðeri altýn (yine sahanýn % 10'undan elde edilen sonuçlar) potansiyeli var.
Toplamda yaklaþýk 8 milyon 500 bin ons (ki araþtýrmalar arttýkça artmasý çok muhtemeldir.) altýn rezervine sahip bir þirket oldu. Þu anki ons fiyatýyla bir deðerlendirme yapýlýrsa inanýlmaz rakamlar çýkar.
Tabi bunlar için önemli yatýrýmlar ve süre gerekiyor. Sarýalan üretimi baþlýyor ama Çanakkale ve Yozgat'ta önemli yatýrýmlara ihtiyaç var. Ben bu þirketten çok umutluyum ama sabýr gerekiyor tabi.
Asla yatýrým tavsiyesi deðildir. Kiþisel deðerlendirmemdir.
Son yazýnýz 21 nisan 2025 tarihi eðer satmadýysanýz 1,çeyrek beklentiniz nedir?Ýþ yatýrýmdan yabancý takasýna baktým %0,64 ateþi olsa cürümü kadar yer yakamaz anca donuyla oynar durur.11 civarlarýnda çok oyalandý yükseliþ gelince maliyet yaptým maliyetim 13 TL lakin hisse de ciddi savaþ var o da ayrý konu kýlýçlar çekilmiþ durumda ytd...
Þimdi burada konu patron filan deðil kim takar patronu ast olan 1,çeyrek karý ne açýklayacak ?zayýf açýklarsa piyasa gereken cezayý keser gönderir neyse ben umutluyum cvk madenden kýsmet diyelim ytd...Bu arada endeks 30 hisseleri ereðli,tüpraþ,ford hepsi dökülüyor 1 yýl yada 2 yýl borsa kendine gelemez hikaye yok o da ayrý konu ytd..
Dün ve bugün ciddi savaþ vardý þuan için boðalar galip geldi zorda olsa diyelim o yüzden pazartesi seans kapanýþýný tahmin etmek imkansýz her þey olabilir kýrmýzý yada yeþil karar aþamasý diyelim ytd..
Cvk maden 2025 1,çeyrek bilançosu enflasyonist ortamda kötü bilanço deðil.
Net karý güçlü durumda Esas faaliyet karýnda düþüþ var Favök de düþüþ var.
Öyle iyi çeyrek karý denmez piyasa genelde net kar yerine Esas faaliyet karýna bakýyor ytd...
Gene de vahlar çekilecek bilanço deðil ytd...
Cvk maden 2 yýl civarý önce halka arz olmuþ þirket lakin ciddi düþüþ yaþamýþ hisse 3 ay önceki zaman yakýn geçmiþ para kazandýrmýþ olabilir gerçek olan hissede bekleyenlere para kazandýrmayý geçtim enflasyonist ortamda para pul olmuþ durumda hissede bekleyen yada al sat yapan balinalarda zararda temel zayýf lakin bu açýkladýðý 1,çeyrek zayýf denmez net karý çok kuvvetli þirket iyi kullanýyor parayý paradan para kazanmasý baþarýdýr endeks 30 hisselerine bakýyorum temelleri rezalet durumda o yüzden cvk maden bu dönemde baþarýlý esas faaliyet karý yetersiz olsa da diyelim ytd...Bence asýl büyük hareket esas faaliyet karý diðer çeyreklerde düzelirse iþte o zaman rallinin kralýný yaþar cvk maden de hikayenin beklentinin adýný koyalým esas faaliyet karý yani yaptýðý iþten kar etmesi diyelim ytd...
Bugünde cvk madende savaþ devam etti boðalar az da olsa üstünlüðünü korumaya devam ediyor o yüzden umutluyum ytd.
Yabancý oraný sadece %0,35 Cvk madende son derece olumlu ateþi olsa cürümü kadar yer yakamaz anca donuyla oynar durur ytd..
Maliyetim 13 TL bakalým neler olacak beklemeye devam ytd..
Teknik olarak 18 den þelale düþüþü ile 7 ye kadar gelmiþ þimdi o düþüþün boþluklarýný doldura doldura toparlýyor. Ciddi haberler olmasa normalde buralarda tepetaklak olurdu ama beklentiler yüksek. Patrona büyük iþ düþüyor.
Bakalým el mi yaman bey mi?
Tekrar geri aldým 11 civarlarýndan beri izliyorum cvk madeni altýn madeni sahalarý çok dikkat çekici durumda daha önemlisi þirket yüksek kar açýkladý esas faaliyet karýnýn düþüþ yaþamasýna raðmen o yüzden net karýn yüksek olmasý baþarýdýr..
XU100 ortalama 2 sene kendine gelemez yukarýda 10 bin civarlarý aþaðýya da 9 bin civarlarý doldur boþalt yaparlar dururlar endeks 30 hisselerinde karlýlýk rezalet durumda gözüken ortalama 2 yýl yan hisselerin dönemi olacaktýr..Xu100 de hikaye yok ancak erken seçim kararý alýnýrsa yada Ekrem Ýmamoðlu hapisten çýkarsa o zaman endeks 30 hisseleri olumlu etkilenir aksi takdirde 2 sene doldurt boþalt yapmaya devam ederler ytd...
Kozaa madencilik var mesela baktým Cvk maden daha iyi gözüküyor ytd..
Cvk maden altýn arama ve çýkarmada baþarý saðlarsa koza altýn dan daha iyi olabilir niye olmasýn ytd...
Cvk maden 11 TL altýna düþüþ yaþarsa bekletir ve yükseliþ trendi bozulur þuan da yükseliþ trendi devam ediyor lakin hisse büyük hareketinde deðil sabýr diyeyim zaten 2023 aðustos ayýna baktým grafikte para kazandýrmamýþ hisse durumunda ocak ayýndan bugüne enflasyonu ve mevduat faizini yenmiþ hisse o yüzden maliyet yapýlan seviye çok önemli konumda hele de enflasyonist dönemde ytd..
Vay be son yazým 23 Mayýs bir þey deðiþmemiþ belki cvk maden de düzeltme düþüþ bitmiþ olabilir kýsmet ytd.
Daha önce yükseliþ yaþadýðý 13 civarlarýna tekrar yükseliþ neden olmasýn ytd.
Para piyasasý fonlarý daha iyi performans göstermiþ.Cvk maden eksi zarar yazmýþ.
Kýsada beklentimi net 13 TL civarlarýnda kalýcýlýk saðlayýp 2,çeyrek bilançoyu beklemesi düþüncemdir.
Temeli çok iyi olmasa da sonraki çeyreklerde düzelme ihtimali olabilir neden olmasýn kýsmet diyelim ytd.
Cvk maden tavan olmuþ.Eti maden iþletmeleri genel müdürlüðünün açtýðý ihaleyi kazanmýþ Cvk maden Balýkesir Kesput bölgesinde kaynak iþ cep yeni haber hayýrlýsý olsun diyeyim.Artýk 12 TL altý tarih olmuþtur umarým ytd..
Cvk madeni spekülatörleri ne düþünürler bilemem bildiðim en kötüde 13 TL üzerinde kalýcýlýk saðlamasýdýr.Eski zirvesini kýrmasý için %50 yakýn artýþ göstermesidir iyi potansiyel gözüküyor ayný altýn madeni gibi hem de ons cinsinden :)ytd.
Þirketimiz CVK Maden Ýþletmeleri San. ve Tic. A.Þ., Eti Maden Ýþletmeleri Genel Müdürlüðü (Eti Maden) tarafýndan 25.06.2025 (bugün) tarihinde gerçekleþtirilen ve Eti Maden'in uhdesinde bulunan Balýkesir ili dahilindeki 6406 sicil numaralý IV. Grup iþletme ruhsatlý maden sahasý içerisinde yer alan Kepsut altýn lokal alanýnýn (1.918,44 hektar), arama ve rödovans karþýlýðý iþletilmesiyle ilgili ihaleye katýlým saðlamýþ olup, açýk artýrma turunda en yüksek rödovans oranýný (%55,6) vererek ihaleyi kazanmýþtýr.
Ýhale þartnamesinde yer alan bilgiler kapsamýnda 6406 sicil numaralý IV. Grup iþletme ruhsatlý maden sahasýnýn içerisinde yer alan Kepsut altýn lokal alanýnýn bir kýsmýnda yapýlan arama faaliyetleri sonucunda,
Ø Kobartkaþý Altýn (Au) anomalisinin olduðu kesimde sondaj verilerine göre, ortalama 1,67 gr/ton Au tenörlü 2.089.719 ton (görünür+muhtemel+mümkün),
Ø Isýrcayolu Gediði Sb anomalisinin olduðu kesimde ortalama 0,81 gr/ton Au tenörlü 788.895 ton (görünür+muhtemel+mümkün),
Ø BKS-16, BKS-17 nolu sondajlarýn olduðu kesimdeki dasitler içerisinde ortalama 1,11 gr/ton Au tenörlü 427.000 ton (görünür+muhtemel+mümkün),
Ø Ardýçdede Au anomalisinin olduðu kesimde ortalama 3,65 gr/ton Au tenörlü 247.980 ton (görünür+muhtemel+mümkün)
olmak üzere, sahanýn tümü için ortalama 1,55 gr/ton Au tenörlü 3.553.594 ton (görünür+muhtemel+mümkün) rezerv hesaplanmýþtýr. (25.06.2025 tarihi itibarý ile 177.000 ons'un karþýlýðý yaklaþýk 587.640.000 USD tutarýndadýr).
Sürece iliþkin önemli geliþmeler kamuoyu ve yatýrýmcýlarýmýz ile paylaþýlacaktýr.
Kamuoyuna duyurulur.
Saygýlarýmýzla
Artýk 12 TL altýn da günlük kapanýþ seans kapanýþý yapmamalý olumlu habere raðmen þirket paylarýný satmýþ bir kaç ay önce aldýðý paylarý satmýþlar o zaman niye aldýn o dönemde dünde günlükçü borsacý gibi tavandan satmýþlar.Eðer pay satýþlarý bundan sonra devam ederse ki iþte o zaman piyasa algýsý olumsuz olur ytd..
Þirket bir daha paylarýný satarsa benim için cvk maden yatýrýmý sonlanmis olur.Bir daha yakýnýn dan geçmem.
Tecrübe hayat okulunda yediðim kazýklarýn toplamýdýr maliyet iyi olduðu için tolerans gösterdim ytd.
Daha çok bekletecek gibi ama benim portföyün neredeyse yarýsý bu hissede. Diðerleri zararda olmasa onlarý da geçirirdim. Þahsen beklentim büyük. Özellikle altýn üretiminde çok potansiyeli olduðunu düþünüyorum. Borsamýzda bildiðim kadarýyla 2 altýn üreticisi þirket var. KOZAL ve GÜBRE FABRÝKALARI. Kozal'ýn 2 buçuk millon ons, Gübre Fabrikalarýnýn 1.9 milyon ons rezervleri var. Ýkisinin de piyasa deðeri 70 milyarýn üstünde.
CVK nýn ise belki bunlarýn 4 katý rezervi var, üstüne iki farklý þirkette baþka madenler de çýkarýyor ama piyasa deðeri 16 milyar tl. Bakalým bu durum daha ne kadar devam edecek.
Tabi diðer iki þirkette altýn üretimi devam ederken CVK da bu yýl baþlýyor ve gidecek artacak.
CVK nýn asýl potansiyeli Yozgat ve Çanakkale'de bekliyor.
Asla yatýrým tavsiyesi deðildir. Tavsiye verecek kadar bilseydim zararda olmazdým.
Þunu da belirtmek gerekir ki madencilik sektörü son derece zor bir sektör. Þirket sürekli olarak çevre örgütlerinin açtýðý davalarla ve halkýn eylemleriyle muhatap olacak. Bunlarý aþmadan iþi zor. Ters bir mahkeme kararýyla her sey tersine dönebilir.
bu þirket hayli hazýrda krom madeni çýkartýyor bu madenden yýllýk 1 milyar dan fazla favök üretiyor
Hayri Ögelman ýn halka arzý davaya takýldý halka arz edilirse krom tarafýnda üretim tesisler daha da artacak
SarýAlan artýk üretime geçecek artarak devam etmesi bekleniyor , Sarýalandan gelen nakit ile diðer alanlardada üretim hýzlanacaktýr, rezervler çok güçlü duruyor gibi
þirket hak. genel kurulda konuþulanlar hak. bilgisi olan paylaþýrsa güzel olur
Cvk maden iyi hisse umarým sabirlari çok zorlamaz bugün iyi ters durum olmazsa seansý iyi kapatýr ytd.
Þirket pay satýþý yapmazsa bence Cvk maden önü açýk hakkettiði seviyelere yükseliþ yaþayacaktýr tabi iç piyasada yada dýþ piyasada olaðan üstü bir olay yaþanmazsa ytd..
Cvk maden aþaðýda 11 TL yukarýda 13 TL yatay sürecini yaþamaya devam ediyor ytd..
Hayri Ögelman halka arzý ne zaman olacak bilgisi olan
hisseyi preslemiþler
hareket edemiyor
niçin?
Patron hiç nefes aldýrmýyor ki kaðýda.
Bu arada takasýný paylaþacak bir arkadaþ yokmudur. Bu satýlacak 42 milyon lotu takip ederdik.
Uðursuz rakam 13 den bir türlü kurtulamadý cvk maden aþaðýda 11 TL yukarýda 13 TL civarlarý neyse ytd.
Hisse de baský devam ediyor gün gelir mýzrak çuvala sýðmaz x2 yada x3 kýsa zamanda yapar çekilir kenara he ben hissede olurmuyum bilemem tamamen þans ve kýsmet ytd.
Patron kayseriliymiþ genelde kayserililer eve gelen misafirlerine masraf olmasýn diye musluk suyu içirirler.:)
Yarýn için önemli olan seansý 13 TL de kapatmasýdýr kalýcýlýk önemli 13 TL de hala net deðil kalýcýlýk.patron misafirlerine musluk suyu içirsin önemli deðil ne içirdiði :)hisseyi kendi haline býraksa hisse için yeterli olacaktýr ytd.