Ali Babacan: Biz kendimizden gayet eminiz, bu 15 arkadaşımız hakkı ile ve helalinden seçilmişlerdir. Haketmişlerdir. 2. turda da bütün teşkilatlarımızla sahada olacağız. Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi için çalışacağız...
Printable View
Ali Babacan: Biz kendimizden gayet eminiz, bu 15 arkadaşımız hakkı ile ve helalinden seçilmişlerdir. Haketmişlerdir. 2. turda da bütün teşkilatlarımızla sahada olacağız. Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi için çalışacağız...
Parasal sıkılaştırmanın ilk sinyali çakıldı...Mevcut anlayış kazanırsa ilk iş parasal sıkılaştırma yapacaklar ama çarşıda gördüğüm manzara millet fiyatına bakmadan altın ve döviz alıyor..Türkçesi TRY vebalı muamelesi yapılıyor...90 lı yıllarda da böyleydi..Elinde TRY geçince hemen kuyumcuya ya da dövizciye millet koşardı hatta maaşın tamamını dövize bağlar ihtiyaç oldukça bozdururdu...
Parasal sıkılaşma gelirse dövize çok etkisi olacağını sanmıyorum ama esnafa sağlam girecek gibi duruyor...
Neydi meşhur bir söz vardı. Su verenen itfaiyenin hortumunu keseyim. Hele o günler gelecek. Bana ne. Dün biri geldi para istedi. Git dedim herkes mayış alıyor sende al. Ben kedilerime kuşlara köpeklere bakarım.
Alamanya da uzun oy kuyrukları oluşmuş. Onlarda biliyor İreis alınca seçimi örolari yazın değer kazanacak. Bas bas ireise bas yapiyorlar.
Güncel bazı verileri yazalım:
Cari açık 55,4 milyar dolar
MB rezerv - 74,8 milyar dolar
Kısa vadeli dış borç 203 milyar dolar
4 ayda 382 milyar TL açık (19 milyar dolar)
(Yılsonuna 850 milyar TL bekleniyor)
CDS : 700
Bu yükün altından kimse kalkamaz, kartopu büyümeye devam ediyor, büyük ekonomist amca oğlu ben olsam herkesin dövizini alır. Döviz alımını yasaklarım demişti.
Galiba işin sonu oraya gidecek ama, sonuç herşekilde hüsran, satacak bişeyde kalmadı, ağa belki marabalarını satar, yani bizi.
20 yıllık koalisyon hükümetleri ile ülkenin değerlerinin özelleştirme adı altında peşkeş çekilmesine zemin hazırlandı, gerçekleştirildi. şimdi ise 20 yıllık tek iktidarın ekonomik programı sayesinde ise ülke federasyonlar sistemine yumuşak geçiş yapacak.
Silah ile bölünemeyen, küçük kürdistan, büyük israil projesinin önündeki tek engel Tr siyasal islamcılar sayesinde kıvamına getirildi.
Kıbrısın yıllar önce ürettiği bir akülü arabanın ithal versiyonunu her kent meydanında sergileyerek, her şeçimde keşfedilen ancak çıkamayan petrol rezervleri, ordunun aldığı gemilerle, istifa etmeyen bakanlarla, habertürk dahil tüm tv kanallarının rutin programlarını durdurarak ve sahte siparişle ürettirilmiş terör videolarını meydanlarda göstererek seçim propagandası yapıldı.
Buna da biz demokrasi ve halkın iradesi diyoruz.
İmamoğlu: "İSKİ'nin su tüketim verilerine göre İstanbul'da 2,5 milyon sığınmacı var….. Avrupa’da bir çok ülkenin bu kadar nüfusu yok
Mülteciler, ismini verdikleri Atatürk ü siyasal malzeme yaparak girdikleri seçimde meydanlarda Kürdistan diye propaganda yapanlarla ittifak olup meclise vekil sokturanların 19 Mayısta Atatürk ün adını anmayan kadroları ile "at pazarlığı" yapan oy sömürücüleriden bu ülkeye ne hayır gelir?
Emre Özpeynirci ��
@eozpeynirci
·
19 May
Togg teslimatlarında son durum‼ï¸
Dün 60. sıradaki kişiye teslimat yapılmış.
İlk 10 kişiye nisan sonunda teslim edilmişti.
60. sıra alınca mayıs teslimatı 50 mi oluyor, tam bilinmiyor.
Bu arada mayısta 1000 adet teslim edileceği açıklanmıştı.
Çok soran var, son durum bu��
ALGI YÖNETMEK ve PROPAGANDA HERŞEYDİR.
vallaha sataram köyü ha:oleyo:
https://www.facebook.com/watch/?v=1219944762109034
@TheBullduck
Rusya 27 Şubat 2020 tarihinde, Güney İdlib'deki Bara ve Balyun yolu üzerinde 400 askerimizin bulunduğu mekanize piyade taburunu bombalayarak 33 tane gencecik askerimizi şehit etti.
- Saldırının ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar "Birliklerimizin bulunduğu yerler önceden Rusya'nın sahadaki yetkilileri ile koordine edilmesine rağmen bu saldırı gerçekleştirilmiştir.
İlk atışa müteakip bir kez daha uyarı yapılmasına rağmen saldırı devam etmiş, bu hava saldırıları sırasında ambulanslar dahi vurulmuştur" şeklinde açıklama yaptı.
Yetmezmiş gibi Rusya devlet televizyonu kontrolündeki Russia 1 kanalı bu faciadan tam 7 gün sonra cumhurbaşkanımızı Putin'in kapısında beklerken sayaç açıp yayınladı.
https://twitter.com/Elizrael/status/...456528384?s=20
Ben bir Türk genci olarak bu olaydan ve ardından Rusya'yla geliştirilen yakın ilişkilerden rahatsızım.
Toplumsal hafızamız zayıf olduğu için hatırlatmak istedim.
Moskovada PKK nın bürosu hala çalışıyor değil mi?
Ülkedeki ekonomiyi, siyaseti kim, nasıl yönlendiriyor?
Dün gece sabaha kadar Türkiye deki hileleri nerede yaptılar artan seçmen istatistigi deprem bölgesinde ki oy dağılımı akp nin kaleleri Karadeniz Bölgesi ysp bölgesi hepsini teker teker inceledim ve yapılan hataları buldum. Hatta yrp oy aldığı yerlerde ki hatalarını da buldum. Benim yaptığım analizi bir tane CHP li çıkardı mı acaba. Yada burada birimizin bu konuyla ilgili araştırması var mı.
YSK verilerine göre 2018 2023 artan seçmen sayısı %100 doğru desek %8 ortalaması var. Deprem bölgesinde depremin çok hasar verdiği yerlerde yok oldu dediğin bazı yerlerde seçmen sayısı artmış.
Yahu olmayan seçimin analizi mi olur.can a tak li hesabı yazdı.2 milyon fazladan oy kullanılıyor.2018 ila bu secim arasında ölenler ve yeni seçmenlere bakıyorsun 2 milyon fazladan oy var.misal seçim gecesi 11 e kadar kk yuzde 49 lla öndeyken aniden bu oylar sisteme yüklen se reis 49 olur kk 45.ya böyle olduysa.ysp nin oylar MHP ve y rp ye kaydırı l mis.ysp nin oyları MHP ve yrp ye kaldırılmış.bir ton tutanak var.ve CHP yeri göğü yi ka çağına milletvekili aritmetigini kabulleni yor bize göre usulsüzlük yok diyor.tuncay ozkan yeri n de Anka ajansı yerinde.imamoglu yavaş susturuldu.e böyle seçimi sen kabul edersen cem küçük de niye biz kazanıyoruz biliyormusunux siz salaksınız da ondan der
Sanırım ben yanılmışım.bizi tamamen zayıflatmak işlerine gelmez biraz toparlanma mi za izin verirler diye düşünmüştüm.sanirim plan toptan yıkımı miz üzerine.allah cümlemize kolaylık versin.kurtulus diye gördüğümüz CHP nin en önemli odakları AKP ye çalışıyorsa bu işler nasıl olacak.bu benim sandığa son gidişim kk ya son oy atisim.
Konya'nın çoğu köyünde millet ittifakı yada CHP nin bir tane gerçek müşahidi yoktur. Oradaki köylü zaten Kredi ile dönüyor. Kaymakam banka müdürü bir şekilde haber gönderir köylü de gizli olarak CHP yada millet ittifakına oy verdi sayım yaparken hepsi akp MHP yrp ye yazıldi diyelim bir Allah'ın kulu hile yapıldı yanlış sayıldı diyemez derse bir kuruş kredi çekemez ödeyemedi kredi borcu yüzünden traktörün nerede saklandı muhtar tarafından söylenir. Yok mu Konya'nın köylerinde tanıdığınız en az %50 kredili köyler ve çoğu sorunlu hepsi birbirine kefil. Türkiye de 36 bin köy var muhalif müşahidi olmayan.
Anketler birer bilimsel araştırma sonuçlarıdır.
Hadi bir iki anket yanıldı.
Hepsinin yanılması BİLİMSELLİĞE AYKIRIDIR.
ABD de bu anketler göre tüm veriler virgülüne kadar her zaman doğru tahminlenir.
Biz de de bu ölçüde bir yanılgı tarihte olmamıştır.
Öyle olsa MHP neden barajın yüzde 7 ye düşürülmesini istedi.
Yüzde 10 olsaydı HDP baraja takılacağından AKP çok daha büyük zafer kazanırdı.
Yabancı olsun tüm ülkedeki insanlar bu anketlere göre pozisyon almışlardı.
Ancak hepsi ters köşe oldu.
İlk kez iktidar sus-pus oldu. Hiçbir heyecan, itiraz vs. yok. İlginç değil mi?
Seçim sonucunda birileri haksız yere büyük paralar kazanmış olabilir mi?
CHP içindeki derin yapılar bizim oyları anında nakde dönüştürdüler...Olay bundan ibaret...O derin yapılar seçimi de meşrulaştırdılar...YSP gözlemci olmamasına rağmen birçok sandıkta usulsüzlükler için itiraz etti, edecek ama İyip CHP ekibinden ses yok..Geçen seçimde de iyip kenara çekilmişti...
O derin yapılar kaftancı + 2 BB yide devre dışı bıraktılar ,son dakika uyanışı ile adamın birine fatura kesmek yetmiyor ,tüm ekibin tasfiye olması gerekiyor...
CHP Genel Merkezi topluma Liderlik etme Vasfına sahip olmadığını açıkça göstermiştir...
Neyse hayırlısı diyelim...
Konu sandıklara giren oyların doğru sayılıp sayılmadığı mı yoksa parmak boyası olmadığından oy kullanma hakkı olmayan milyonlar oy kullanmış olabilir mi?
Yaşam pahalılığı bu kadar derinden hissedilirlen, insanlar otobüs parasından bayramda ailelerini ziyaret edemezken her seçimde yüzde 83 ile 86 arasında değişen oran nasıl yüzde 90 lara ulaşabildi, bu kadar yoğun seçime katılım nasıl sağlandı?
Kimin nerede oy kullandığı konusu muhalefete açılıyor mu? Deprem bölgesinde geçmiş seçimlere göre katılım oranları ne oldu?
Eğitim seviyesindeki yükseklik, ekonomik kriz etkisi vs ile büyük fark beklenen Ankara da bile sonuç nasıl başa baş çıkıyor?
Hadi parmak boyası yok, her sandığa bugün her telefonda olan parmak okuma yapılamaz mıydı?
Bunların sorgulanmasını yapacak bir muhalefet var mı?
Konya özelinde seçim analizi. Konya'da akp MHP den sonra Saadet hep vardır hatta eskiden MHP den fazla olan bir yer. Erbakan'ın bağımsız aday seçildiği bölge. Burada ki aday seçimi 1-3 CHP 2-4 sıra gelecek partili. Bu yüzden yrp %5 den fazla oy alıp milletvekili çıkardı. Analiz filan yok bunlar kim ne dediyse kabul etmiş kurmayları.
O parmak okuma yazılımını ihaleyle alan yazan yapan bir şirket olacak..
O dijital sistemin gerektiğinde müdahale eden bir admini olacak...
Fark etmez, dijitalleşirse daha kolay yapılır.
Sorun daha temel, sisteme tanıtılan toplam parmak sayısında...kaç tane mülteciye vatandaşlık verildi...depremde kayıplar ölü mü, değilse oy kullandırma imkanı var mı...pandemide kaç kişi öldü, neden rakamlar tutmuyor..v.s....v.s..
Özenle yapılmış büyük bir organize hileye karşı büyük şehirler hariç hiç bir hazırlığı olmayan ittifak. Müşahitler bile yok çoğu yerde. Ben Pts salı günü YSK sisteminden oy kullandım sandık dahil Türkiye deki tüm il ilçe sandık sandık sandık kurulu oy sayım tutanağının görüntü ve sayısını YSK da görebiliyordum artık giremiyorum. O gün yazdım. Konya'nın 4 ilçesine tek tek sandık sandık baktım. %90 ortalama ile tutanağı yok. Millet ittifakı üyeleri hiç bir bilgiye sahip olmadığı için de itiraz edemiyor. Sadece büyükşehir gerisinde yok. Adam İzmir'de yapmış düşünün Anadolu ilçe ve köylerinde neler yapmaz. Genel başkanları toplanırken alttaki kurullar ya geri zekalı kişilerden seçilmiş yada zekası olanın söz hakkı yoktu.
İl il ilçe ilçe analiz ettim. Urfa Karaköprü seçmen sayısı nedense %50 ye yakın artmış. Akp her yerde oy kaybederken RTE oyu %4 artmış. Ülkedeki seçmen sayısı %8 artmış.
Adana Sarıçam seçmen sayısı 112 bin den 147 bin olmuş. Cumhur ittifakı %46 dan %55 olmuş.
Sayın ayasofya
Forumu bu şekilde
Kullanmaya devam
Ederseniz.hepimize saygısızlık
Yapmış olacaksınız.
S.ktin formatı eyledin viran.
https://eksisozluk1923.com/siktin-fo...viran--3634833
[QUOTE=Sugosu82;6425009]Ederseniz.hepimize saygısızlık[/QUOTE
Öyle bir niyetimiz yok. Benim amacım neler olduğunu nerede olduğu konusunda sizi bilgilendirmek. Ha bu saatten sonra bu konuda yazmam demek ki ülkenin geleceğinin nerede nasıl çalındığı burada hiç önemli değil.
Ha bu arada ülkenin geleceğini çalan akp değil kk o konuda ayrı.sizin kadar uğraşmamıştır kk seçimde açık bulmak için.
https://www.karar.com/ekonomi-haberl...yorlar-1753121Alıntı:
Reel sektörde finansmana erişimde ciddi şekilde sorunların olduğunu ifade eden İstanbul Tüccarlar Kulübü Başkanı İlker Önel,Bırakın TL veya döviz kredi çekmeyi kendi dövizimize bile ulaşamıyoruz. Bankalar günlük 5 bin dolarlık sınır getirdiler. Kendi hesaplarımızdaki paramızı çekemiyoruz, ödemelerimizi yapamıyoruz, hem ithalat yaparken hem de ihracat yaparken elimiz kolumuz bağlanıyor. Biz de döviz ihtiyacımızı dışarıdan karşılamak zorunda kalıyoruz