Sn analist
Sn mehmet71 ve emlak06 nin bilgi ve tecrübe leri fazladır ! Onların cevabı daha mantıklı dir...
Printable View
Sn analist
Sn mehmet71 ve emlak06 nin bilgi ve tecrübe leri fazladır ! Onların cevabı daha mantıklı dir...
Teşekkür ederim hocam bölgeyi bilen arkadaşlar bilgilendirme yaparsa sevinirim...
https://www.ankara.bel.tr/files/9614..._plan_ilan.pdf
Arkadaşlar Ankara büyükşehir belediyesi 2038 çevre düzen palnı yayınlanmış.Benim sincan da bulunan Tarla vasfındaki arazim sanayi ve depolama bölgesi olarak işaretlenmiş daha imar geçmedi...İmar geçince sanayi ve depolama bölgesi mi olacak yani anlamadım.Birde bu durum iyi mi kötü mü ? Çiçektepeye ve Yenipeçeneke yakın zaten tarla konut imarı verilir diyorduk ama planda sanayi ve depolama bölgesi olarak gözükmesi kafamı karıştırdı....
sehıtalı son ımar durumu hakkında bılgısı olan varmıdır
Sayın mehmetde73,Dodurga'dan geçme arazilerde 5000'lik imar plan çalışması devam etmektedir.Ankara-İzmir otobanı projesi ihale sürecindedir.Şehitali'nin kendi arazisinde ise villa parsellerindeki emsal artış planı devam etmektedir.
Şu anda güncel bir gelişme yoktur.
arkadaslar merhaba.2038 cevre planında arsamın oldugu yeri nasıl bulabılıyorum.cevre ve sehırcılık bakanlıgında plan henuz gozukmuyor
hocam arsanız nerede ? çevre planında ben arsamı buldum ama bu net imar planı değil....Arkadaşımın arsası da sanayi ve depolama yeri olarak gösteriliyor ama şuan oradan 5000 lik konut imarı geçti....benim tarlamın hemen alt tarafından geçiyor konut imarı işin tuhafı bu çevre planında sanayi ve depolama bölgesi görünmesi muhtemelen bizim tarlalarda konuta açılacak bu bir möngörü planı sanırım....
Sn mehmetk71 ve emlak06,
Hisarlıkaya 187 ada 2 parselin konumu, otoban projesi ve imar durumu, ortalama fiyat aralığı ve yatırım yapılabilirliği konularında bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Saygılarımla.
sayın yukcellyuxel,187 ada 2 parsel Ankara-İzmir otobanı projesine yakın konumdadır ancak araziniz orman arazisine düşüyor.Büyük ihtimal üzerinde orman şerhi vardır.İlgili belediyeden araştırmanızı tavsiye ederim.Bu durumdan ötürü fiyat veremiyorum.Yatırım için binyüzlü binikiyüzlü parsellere bakmanızı öneririm.
Sayın emlak 06 ücret 129/634 ve alagöz 634/18 ile ilgili görüşünüzü alabilir miyim. Şimdiden teşekküler.
Sayın hitaf,ücret 129-634 parseldeki yer Eski ücret mevkine düşmektedir.Ankara-İzmir otobanı planına girmemektedir.Konum olarak ortalama bir alandadır.Avantajları,Çokören yoluna yakın olması ve o mevki de bulunan araziler düzlükte kalmasıdır.
Alagöz 634-18 parseldeki yerin bulunduğu alanda bir plan çalışması yoktur.Arazi konum olarak çok avantajlıdır.Yenihisar arazisine yakınlığı,Eskişehir yoluna yakınlığı(tkgm ölçüm 3km) ve Yenihisar yoluna yakınlığı büyük avantaj sağlamaktadır.
Teşekkürler.Fiyat aralığı verme imkanınız varsa sevinirim.selamlar
Sayın emlak06.Bilgiler için teşekkürler.Fiyat aralığı yazmanız mümkün mü?Selamlar.
Merhaba arkadaşlar. Gölbaşı haymana yolu üzerinde hobi bahçesi yapmak için 500 ile 1000 m2 bir Arsa arıyorum. Butcem 20.000 i geçmiyor. Onereceginiz bir yer var mi. İsteyen ozelden mesaj atabilir mevki ada parsel vs. Ama haymanaya çok yakında olmazsa sevinirim. Biraz gölbaşı merkeze yakın olacak.
yatırım tavsiyesi değildir.
Merhaba arkadaşlar.Rahmetli babam ilkokul öğretmenliği yaparken 1962 yılında ilçe milli eğitim müdürü bütün ögretmenlere
baskı yoluyla taksitle aşağıda ada parselleri yazılı iki adet arsayı satmış.dodurga mahallesi ada 64154 parsel 3 101 metrekare,
64156 parsel 13 parsel 22,25 metrekare,63146 ada 1 parsel 2,65 metrekare den oluşan 3 tapu mevcut.arsanın birinden
yol geçtiği için arsa üç adet gözükmekte.Telefonla bize ulaşan iki adet alıcı var birisi 50000,- tl birisi 60000,e- tl verelim dediler.
Sizce bu fiyata satmak mantıklımı,diğer iki parsel çok düşük metrekare kalmış,101 metrekareye bir inşaat yapılabilirmi.
Bize bir yardım edebilirminiz.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.Selamlar.
Sayın özcan876,belirttiğiniz parseller Dodurga mahallesinde Çankaya Belediyesi'nin ilk imar planı yaptığı alana düşmektedir.Emsal 0.50 dir.Diğer parsellerin düşük metrajda olan yerler Kop paylarınızdır.Arsa konum olarak güzel bir alandadır.İnşaat sürecine girdiğimiz zaman payınıza düşecek kapalı alan 50m2 dir.Plan notlarında daireler 175m2 olarak gözükmektedir.Çok çok az bir daire payı düşmektedir.Fiyat olarak da 101 m2 için 50.000 tl teklif geldi ise m2 fiyatı 495 tl ye tekabül ediyor.Size verilen teklif çok iyi bence.Yapılaşmanın için de Türkkonut bulvarı üzerinde 0.50 emsalli alanlar 400-500 tl arasında işlem görüyor bunu göz önünde bulundurursak verilen teklif çok iyi.
Sayın borsacidayi,Hobi bahçeleri için bir çok yatırımcı bu aylarda arayış içinde.Ancak hobi bahçesi olarak satılan alanlar tek tapu olduğu için fiyat yüksek oluyor.Size önerebileceğim bölge Eskişehir yolu üzerinde Temelli olur ancak 20.000 tl ye yer bulmak imkansız olur.Ancak Polatlı tarafına doğru uzaklaştıkça belki yer bulunabilir.Gölbaşında da merkeze yakın olan yerlerde fiyatlar yükselebilir.
Değerli hissenet takipçileri,aylık olarak düzenlediğim yatırım bölgeleri hakkında bilgiler paylaşacağım.
Dodurga Otoban içi,1000'lik plan aşamasının son sürecine gelinmiştir.Planlama şirketi bir-iki hafta içerisinde ilgili belediye ve tapulara bölgelere yazı göndererek alım-satım işlemlerini durdurma kararı alacaktır.Bu bölgeye yatırım yapmak isteyenlerin acele etmesi gerekmektedir.
İmar yolları açılmaya devam etmektedir.50M'lik bulvarın yaklaşık yarısı açılmıştır,35m'lik bulvar kesişim noktasına gelmiştir.Yolların açılması İncek tarafından başlamıştır Alacaatlı'da son bulacaktır.Süreç bölgede gerçekten beklenenden çok hızlı işliyor.Bölgenin fotoğraflarını paylaşacağım.
1.75 emsal konut alanları-2 emsal ticari-konut alanları mevcuttur.Planlama şirketinden alınan bilgiye göre 2 emsal ticari-konut alanları yüzde 25 ticari-yüzde 75 konut alanı olarak kullanılacaktır.Arazinizden yüzde 59 kesinti yapılacaktır ve kop paylarınız planlama şirketine kalacaktır.Sözleşme süreci bitmiştir.Planlama şirketi ile sözleşme yapmış şahısların arazileri konumuna göre 1.75 emsal ve 2 emsal çıkacaktır.Sözleşme yapmamış şahısların arazileri kendi yerinde kalacaktır ve yüzde 50 kesinti ile 0.50 emsal çıkacaktır.
https://i.hizliresim.com/gWMz5R.jpg
Beyaz çizgili alanlar 50m'lik bulvardır m2 fiyatları 460-475 tl aralığında değişmektedir.Kırmızı çizgili alan 35m'lik bulvardır m2 fiyatı 410-425 tl aralığındadır.Mavi çizgili ve geriye kalan alanlar konut alanlarıdır m2 fiyatı 370-375 tl aralığında işlem görmektedir.50 ve 35mlik bulvar üzeri alanlar 2 emsal ticari-konut diğer alanlar 1.75 emsal çıkmaktadır.
Bölge için önceden söylediğim gibi fiyatlar son imar aşamasına geldiği için yükselmiştir.Garanti yatırım yapmak isteyenler için bu bölgeyi öneriyoruz.Alım satım işlemleri durdurulacaktır bunu tekrar belirtmek istiyorum yatırm yapmayı düşünen arkadaşların hızlı davranması gerekmektedir.
Dodurga Otoban Dışı-Şehitali Mahallesi
Bölgeyi iki alana ayırarak değerlendirme yapmak daha mantıklı olacaktır.Eski Dodurga arazisi(Dodurga otoban dışı),
Bu alanlarda iki plan mevcuttur.5000'lik imar plan çalışması ve Ankara-izmir otoban projesi.5000'lik imar plan çalışması taslak olarak hazırlanmıştır ilgili belediye de onay sürecindedir.Ankara-izmir otoban projesi ihale sürecinde beklemektedir.En değerli alanları mia bölgesidir.Ankara-izmir otobanı başlangıcı ise bağlar ve çukurkaya mevkindedir.
Şehitali kendi arazisinde ise,villa parsellerindeki emsal artışı ve Ankara-izmir otobanının devamı olarak geçen arazilerde plan mevcuttur.Ankara-izmir otobanının devamı Şehitali bağlar mevkinden geçmektedir.
Villa parsellerinde emsal artışı planı vardır.0.40 emsali villa parselleri 1.2 emsale yükselecektir.
3 emsalli alanlar da 35m lik bulvar açılmıştır.Asfalt çalışmalarına başlanacaktır.
https://i.hizliresim.com/MvAY9k.png
Üst siyah çizgili alan mia bölgesine yakın olan kısımlardır.alt siyah çizgili alanlar kemah mevkidir.Kırmızı çizgiyle gösterilmiş alan Ankara-İzmir otobanı başlangıcıdır.Beyaz çizgili alan Dodurga bağlar mevkidir.Turkuaz'ın hemen arkası 3 emsalli alanlardır.Açık mavi ile gösterilmiş alanlar Şehitali bağlarıdır.Yeşil çizgili alanlar emsal artışı olacak villa parselleridir.
Tarla vasfında olan bölgelerde m2 fiyatları 120-270 tl aralığında değişmektedir.Villa parsellerinde 220-240 tl.3 emsalli 35mlik bulvara cepheli alanlar 600tl-bulvar cepheli olmayanlar 500-550 tl aralığında işlem görmektedir.Mesa arazisinde 220-230 tl arası işlem görmektedir.
Bölgede fiyatlar tam anlamıyla yükselmemiştir.5000'lik imar planı çıkması ile fiyatlarda aşırı derecede yükseliş olacaktır.Yatırım yapmak için en mantıklı bölgelerden biridir.
Hisarlıkaya Mahallesi:Bölgede biraz da olsa hareketlilik tekrar başlamıştır.Ankara-İzmir otobanı bölgede olan tek plandır.M2 fiyatları plana giren arazilerde 45-50 tl bandında işlem görmektedir.Plana girmeyen arazilerde 35-40 tl aralığıdır.
https://i.hizliresim.com/zBoRD9.png
Çizgili alanlar plana giren arazilerdir.
Teşekkürler emlak06
Ücret Mahallesi:
Bölgede durgunluk devam etmektedir.Plana giren bölgelerde ve Halaçlı'ya doğru olan kısımlarda hareketlilik mevcuttur.m2 fiyatları 18-35 tl aralığında işlem görmektedir.Terme mevki bölgenin en değerli yeridir yatırımcılar o alanlardan yatırım yapmalıdr.
Ballıkuyumcu Mahallesi:Bölgedeki plan çalışmaları devam etmektedir.m2 fiyatları 100-150 tl arası işlem görmektedir.Çambayırı 1.2 emsalli alanlar en değerli bölgelerdir.m2 fiyatı 230-240 tl bandında işlem görmektedir.
Genel olarak piyasa şartlarına bakıldığında hareketlilik az da olsa söz konusudur.Daire satışları istenilen seviyeye gelmiştir.Arsa satışları da önceki aylara göre yükseliş görmüştür.Yazılarım umarım değerli üyelerimize yardımcı oluyodur.Herkese iyi bol kazançlı yatırımlar diliyorum.
İletişim:0545 712 69 71 Tolga YÜREKLİ
Balli kuyumcu da 100 150 tl m2 fiyat ucuz değil mi. Neden
SM-E700F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn emlak06
Gölbaşı "HALAÇLI" için genel bir değerlendirme
Bekliyor duk sizden , unuttunuz mu ?
Teşekkürler...
Sevgili Emlak 06, dodurga otoban içi plan notlarına göre, Ticaret-konut alanlarında "konut kullanımı emsale esas inşaat alanının %60'ını geçemez" hükmü vardır. Yani, Konut+ticaret alanlarında yapılaşma "%60 konut %40 ticari olacaktır" şeklinde plan notları ile resmiyet kazandırılmıştır. Plancı firmanın size ifade ettiğine göre bu durumun yüzde 75 konut %25 ticari olacağını söylemişsiniz. Fakat bu plancı firmanın inisiyatifinde ve keyfiyetinde olan, sonradan afaki olarak değiştirilebilme lüksüne sahip bir durum değil. Böyle bir değişiklik için plan revizyonu ve tekrar plan onayı gerekli. Böyle bir durumda şu an yok. Bu bilgiyi neye dayanarak verdiğinizi açıklar mısınız?
https://i.hizliresim.com/7N3gjY.jpg
https://i.hizliresim.com/MvAp2a.jpg
Sayın gil-glad ,plan notlarına bakarak ve planlama şirketi ile görüşerek düzenleme yapıp yazımı tekrar yayınlamıştım ancak bir sıkıntı olmuş sanırım düzelmemiş.Yanlış bir bilgi paylaşımı olduysa tüm üyelerden özür diliyorum.Bir çok bölge için çalıştığım için bazen bu tarz sayıları,oranları karıştırabiliyorum tekrar kusura bakmayın...
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın albayrak5561,Ballıkuyumcu'da plana girmeyen alanlardan 100-120 tl aralığında çok sayıda satılık yer mevcut.Plana giren bölgelerde 130-150 tl arasında işlem gören fiyatlar.İmarlı çambayırı mevkinde 1.2 emsal 230-240 bandında 250 tl ye kadar işlem gören yerler oldu.Eskişehir yoluna cephe yerleder yerine göre metrekare fiyatı 300-400 tl aralığında değişiyor.Konum olarak bakıldığında fiyatlar normal düzeyde.Konum olarak daha iyi olan yerlerden Şehitali'de dodurga arazisinden 170-180 tl ye yer bulunabiliyor plan içi.Karşılaştırma yapıldığından gayet normal bence fiyatlar.Bir de senelerdir Ballıkuyumcu'da bir türlü çıkmayan plan muhabbeti var o da fiyatları yerinde saydırıyor maalesef...
HALLAÇLI MAHALLESİ(Fevziye-Hallaçlı-Velihimmetli-Çayırlı Mahallerini kapsayan Yavuz Sultan Selim Toplu Konut Alanı):
Samimi yaklaşmak gerekirse 7 senedir gayrimenkul piyasası ve yatırım uzmanlığı içinde yer alıyorum.Bu süre zarfında bu bölgeden hiç bir şekilde yatırım tavsiyesinde bulunmadım.Kendim ve yatırımcılara ait alım-satım konularında yer almadım.Kısacası çalışmadığım bir bölge.Ancak forum üyelerimizden gelen sorular üzerine bir araştırma yaparak kısa bir yazı hazırladım.Biraz geç olduğu için özür diliyorum..
-Öncelikle proje iptali oldu gibi haberler yayılmaya başlandı ancak öyle bir durum yok plan son aşamadadır.
-Emsal oranı gayet iyi
-Tkgm programından bölge üzerine geldiğinizde imar yollarının muazzam derecede açıldığını görebilirsiniz
-İmarlı tapu dağıtımı için yapılan görüşmelerde parselasyon aşamasında bir sıkıntı yaşandığını ancak bunun çözüldüğünü söylediler.Dağıtımın gecikme sebebi büyük ihtimal bundan dolayıdır.
-Planı incelediğimiz de sosyal alanlar çok fazla sayıda bulunmaktadır.Ankara'nın hiç bir bölgesindeki planda bu kadar fazla olmamıştı.Bu güzel bir durum.
-Fiyat olarak bölgede büyük bir artış görülmüş yüksek oranda kazanç sağlanan bir bölge olmuştur.
-Yapılaşma için bence bekleme süreci uzun olacak.
Genel olarak verebileceğim bilgiler bunlar..
Teşekkürler emlak06
Halaçlı da şuan yeni tapular dagitilacagindan
( tarla imarlilarin yüksek kat imarlı arsaya dönmesi ) alış satış a kapatılmış , yeni tapular hayırlı olsun. ...
Velihimmetli arsaları Hallaçlı olarak degisip tarla vasfindan arsa vasfina gecmis hayirli olsun...
SM-J700F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
SM-J700F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.