btcusdc kontratında makas -50 pips
dün artı 5 i bile zorluyordu
bu piyasanın artık şorta döndüğünün bir işaretidir
Printable View
btcusdc kontratında makas -50 pips
dün artı 5 i bile zorluyordu
bu piyasanın artık şorta döndüğünün bir işaretidir
tarım dışı istihdam fışkırtıcıları geldi tahtaya
veri ile 71580 i yukarı yırtmaya çalışacaklar... bakalım nolacak
aynı grafikte, hisse veya borsa görüntüsü olsa asla geçemezler derim ama... bunun dinamiği farklı
dinamiği değilde... kağıt TEPEDE
yani longcuların elinde zararlı mal yok, hepside müthiş karda... (maliyetleride en fazla 30000 dolar olsun )
buradan longa ilave 1 milyar dolar bassa, maliyetini kuruş değiştirir
ama o 1 milyar dolar... kağıdı fezaya kaldırır
o yüzden şort denediysen... yarım saat bilemedin 1 saat içinde kar gördüysen alıp kaçacan
dün akşam neredeyse 1400 pips... % 2 düştü
şimdi düştüğü yere geri geldi
buyur baalım... veriden önce dirence getürdü
https://i.hizliresim.com/fdgftf8.jpg
hem hacimli aldı... hemde ''burası direnç, satalım la'' diyenlerin hacimli malınıda karşıladı
buyur şortçu... dur, durabiliyorsan pozda şimdi
71760... günlük üst bolinger
onun üstünde bir tur stop patlatmaya gidiyor
nalet gelsin yaaa
uygulamadan offline etti
71900 e kapama yazmıştım longlara...72000 e çekecektim... ofline olunca müdahale edemedim, oda o arada 72 ye gitti
abi geldin mi ? başlıyorum sormaya o zaman:drunk:
şimdi faiz indirimi beklentisi ile 5,5 ayda 42 den 72 ye gelmişiz... % 80
aylık grafiğine bakarsam, bolingeri çok dik açmış, bizim egeen hissesi :kahkah: gibi gidiyor
27-55 gho sı 35.000 de... (ederi budur aslında )
şimdi bu BİTCOİN
hisse değil, firmasına ortak olasın... altın, gümüş değil, biryerlerde kullanılan bir maden olsun... domates değil acıkınca yiyesin
SANAL bişey (mi ? )
ABD DOLARI gibi... karşılığı yok bişiy yok
(bu düşüncelerime göre, bu 70000 gayme ederi temel olarak ben bulamıyorum )
bu düşüncelerim yanlış mı ?
bu naletin temeline, makrosuna baktığında... bu 70000 ler hakkımı bunun ?
bu bitcoin ne ? ne işe yarıyor ? ki... şundan şundan dolayı değerlenir deyip, para basayım
onu bana bi anlatıver hele, sana zahmet
birde bu bitcoin
dolar gibi, euro gibi... bir para mı ? başka birşey mi ?
ben de o tarafların ustası değilim, uzak durup grafiğe bakıyorum sırf.
birileri genişletir ama bildiklerim/düşündüklerim şöyle :
- ben btcyi daha çok altına benzetiyorum, ethereum belki daha dolar gibi
- madencilik maliyeti var. sonuçta belirli bir teknoloji yatırımı ve enerji harcaması ile elde edilebiliyor. bunları "mine eden" gpu fabrikaları var. eskiden küçük ölçekli madencilik de vardı bilmiyorum kalmış mıdır.
- toplam ulaşacağı sayı sabit. %80-90'ı çıkartılmıştır herh yani elde edilmesi zaten zordu şimdi artık daha da zor. (adamın yapısı enflasyonist değil yani, böyle başka bişi biliyorsan söyle :) ). tabi kaldıraçlılar yoluyla o da kalplaştırılıyor ama spot etfler filan da türedi son dönem.
- eder fiyatı tahmin etmeye çalışan modeller var ama kısa-orta vade hareketler için işe yaramazlar. mesela : https://www.lookintobitcoin.com/char...to-flow-model/ --- bu site müthiş bu arada, herkese tavsiye.
- birçok yerde ödeme aracı olarak da kullanılabiliyor ama öyle kullanılmasını yasaklayan ülkeler de var (mesela türkiye yeni yasakladı). hatta güney amerikada sanırım bunu yerel para kabul eden ülke bile oldu.
yok, fiziksel dünyada eline alabileceğin bir karşılığı yok.
ama dediğim gibi teknoloji yatırımı ve enerji sarfiyatı olmadan da elde edilemiyor. onlar olduğunda bile belirli bir zaman maliyeti/karşılığı var - yani istediğin zaman istediğin kadar çıkartamıyorsun.
bugün exchangelerde alınıp satılan her bitcoin bir zaman birileri tarafından gerekli harcamalar ve zaman maliyetleri ile "çıkartıldı". bu yüzden madencilik deniyor, benzer kafa çünkü.
sonra madenciler sattı, piyasalarda dönüyor. not : çoğu da piyasalarda bile değil artık kişisel cüzdanlarda / bu cüzdanlar da ele alınabilir şeyler değil :)
tahtalar oturdu... abd borsa grafiklerine bakalım
düşerler mi ? ASLA... onların kitabında düşüş yazmaz
TDİ'yi... savuşturdular
şimdi havtaya enflasyon var... bu verinin lönklerine başlamışlardı bile
bizde bitcolin kazımımız üçün lönk yeri bakalım :yahoo:
:) toprak yok, herşey bilgisayarlarda ve ağda olup bitiyor.
madencilik denmesinin sebebi, kafası aynı.
şöyle düşün madencilik yazılımı bir makinada çalışıyor çalışıyor çalışıyor ... çalışıyor çalışıyor ... çalışıyor çalışıyor ... birgün pıt gıcır gıcır bir bitcoin düşüyor sistemine. olan kaydi birşey ama bilgisayarı aldın, ayrıca hayvan gibi elektrik harcadın. maliyeti oluştu ve ondan yükseğe satmaya çalışıyor madencilik yapan da.
pala yetiş ulan yetiiişşş :oleyo:
SAT geliyor saat
https://i.hizliresim.com/tq9b4r2.jpg
:kahkah:
70460 verirse
https://www.youtube.com/shorts/sPWDZmd_4jY
:drunk:
nalet buraya yazmaya uğraşırken 480 yandı döndü :vk:
ver 420 yede ver... ilave açayım
2 ileri 1.5 geri, kaldır vur kaldır vur :)
bu gidişle 2024 sonu 2025 filan daha iyi olacak herh
dalganın erken karışık bi yerlerindeyiz muhtml
Hdfler 57.5 - 51.5 - (... bakarız)
67, hadi 65 üzerinde yine tutunup, 70 üzerine dönebilirsek iptal olur ama aşırı ihlal oluyor. şurayı geçtik geçemedik demek için epey sabır lazım.
ayular çok ayıp etti... çooook
boğaların piyasayı manipüle etmesi üçün ayda 1 verisi var... 1...
oda enflasyon verisi
her fiyattan lönkleyip, yarın takta kestüreceklerdi
tam veri arefesinde yapılır mı bu ? ne yapacaklar ? nasıl maliyete getürecekler şimdi... ölme eşşeem ölme
bende bugün oluşan rakamlar
67233... 12 saatlik barının ortalaması (bugün orayı geçemeyince aşağı satışlar devam etti )
66950... 67233 üstüne atamayınca orada tutmaya uzun süre çalıştılar ama olmayınca 66000 e düştü
66480.. 18 saatlik barı... (500 pips altına dalsada 66300 ve 66500 deki desteklerden güç alıp ) depükleteceğiz deye uğraşıyorlar.. 67 bingdeyiz şuan
binance ın telefon uygulamasında bugün % 6000 artı yapan IO diye birşey var
ama matrikste çıkmıyor, matriks kodunu bilen varmı onun ?
dediğin doğru.....
https://www.binance.com/tr/trade/IO_USDT?type=spot
şu anki artışı yüzde 6900 civarı...
https://www.tradingview.com/x/zuUgnwyU/
https://cryptopotato.com/language/tr/io-net-io-nedir/
bi masa değil....bu....
[QUOTE=@yörük@;6832670]:evil:
konunun özeti IO'nun ne olduğu değil
bel altı vurarak :oleyo: BİST'te halka arz olup 10 tavan çeken hisselerdi
BOĞALARIN, skipilasyonları, manüpülasyonları ile uğraşmak bizim işimiz
amerikan boğaları ''veriyi görmeden bişiy yapmayuz...'' deyor
ama canına yandımının bitcolin kazımı
''s2rim verisini, vürüsünü... ben her türlü alırım'' diyerekten, girişmiş tahtaya...
dün 66000 yanan tahta 68000'de.. %3
ne oldu ? ne değişti ? HİİİÇ
sadece BEKLENTİ var...
Sahne sende fed...
Göreyim seni
abaauuww
adam 66100 den lönklemiş... 68 deyiz... 2 de veri ile 70... 4000 pips :bravo:
dün 66500 den bende longlamıştım ama, aşağı giderken açtım, 66000 ler görülünce 150 pips kar ile kapatmak zorunda kaldım
sonraki 66250 ikli dibinden alma niyetim vardı ama, pc başında değildim, telefundan almak istemedim
adamlar para kırıyor, bizde mal gibi bakıyoruz :drunk: :yahoo:
şansa bak
gün boyu... 0, +10 makas ile işlem gören btcusdc'ye 69850 şort yazdım...864 yanmış poz gelmemiş
faiz kararından haberim yoktu, zaten karara 15 dakika kala, internet kesilipduru, matriks veri vermiyor
5 gün online kalsın dediğim binance, offlaine olupduru :drunk:
bu ne ?
şahin ötesi deel mi ?
Fed bu sefer sürpriz yaptı (İntegral Yatırım Menkul Değerler )
Amerika Merkez Bankası (Fed) politika faizini piyasa beklentisine paralel olarak %5,25 - 5,50 seviyesinde sabit tuttu. Bunda bir sürpriz yok.
2024 yıl sonu için medyan faiz beklentisi üç faiz indiriminden bir faiz indirimine revize edildi. İşte bu sürpriz kısım diyebiliriz. Bu çok sert bir revize.
bunun tersi olsa idi, fdowu 1000 puan yukarı almışlardı... ama şimdi tıss
boğaları bu yüzden sevmiyorum... ÜÇKAĞITÇILAR çünkü
yükseltecek bir bahane bulduklarında gözünün yaşına bakmazlar, düşürecek birşey olursa hiç oralı olmazlar
acımadı ki deyip, gün geçirirler... 3-5 gün sonra yine şapkadan tavşan aramaya devem ederler
aha buldular bi tavşan
gelecek yıl üçün % 4 didi...
bu yıl geçti biz geleceği satın alıyoruz deyip girişirler artık
soru soranlar long, fedciler şort bence
''2024 te, 1 den fazla fai indirimi olabilir'' dedirtmek üçün 50 oldu soru sormaları
powell'da dersine çalışmış
1 diyor başka demiyor... üstü bir rakamı ihtimal olarak bile telaffuz etmiyor
biliyor çünkü ederse neler olacağını
nasdakçılar kendi kafalarına göre takılır... hipnadır onlar
s&p... durunca
dowcular bastırdı
teyorik olarak 68500 üstünde kalamayan bitcoinin 67700 hatta 673xx lere gitmesi gerekir
tabiki aradaki 68270 destek olmazsa
tamamen hissel olarak birşey düşünüyorum
hareketleride ona benzetip bana gele gel yapıyor
dax çok boğuyor bugün piyasayı... hele o bi kapansın
nasıl olsa -340 yapmış borsaya gece bi bahane bulup 100-200 artı gap attırır godumun bebeleri
hele bizim bistçilere ne demezsin :vk:
eskiden bayramda seyranda risk almayalım deye mal satarlardı... şimdi ne var ne yok alalım derdindeler % 2,5 aldılar bugün
23 milyon lot akbank almışlar
tahta biyere kaçıyor sanki aqua :yahoo: