Hazan mevsimi eşekden in ata bin,bahar mevsimi attan in eşeğe bin.:wu:
Printable View
Dikkatimi çekti sayfalar dolusu Egeen hakkında yazmayan gereksiz ve ilgisiz konularda yazılıyor sadece sayfa doldurularak önemli paylaşımları mümkün olduğunca geçmişe atılıyor. Gereksiz tartışmalar yorumlar sayfalarca copy paste yapılarak dikkatler dağıtılıyor. Böylece yatırımcının bilgisizliği ona karşı kullanılıyor. Kısaca algı oluşturmak için uygun zemin hazırlanıyor.
Tmm yaşlıyız dediysek te 1. dünya savaşını görecek kadar değiliz. Abartmayalım istersen.
Önemli gün dedik artık dibini kazımaya gerek yok. İdari tatil olmayan önemli günleri ince.
ZAten 1. dünya savaşı dedin tüm pozitif enerjimi bitirdin moralimi de 2 paralık ettin ben
gidip dinleneyim bahçemi düzenleyeyim. Bir müddet buralara iyi bakın .
Şu an güz mevsimi ve yarın da eksi olursa kıyamet günü geldi demektir.
Bugün teknik olarak AL verdikten her 15 dk sonra 200 lira düştü. Yedire yedire indi.
Bulduğum her yerden almadım, hedef koyup aldım dedim ama durum gerçekten kritik oldu.
Bugün yine, son 1 haftadır olduğu gibi para çıkışı oldu.
Sanırım ne bedelsiz, ne temettü, ne kar, ne fabrika...
Yoksa olmayan spek bu kadar mal dağıtmazdı 😀
2024 yılı Mart ayında :
-İhracat, 22 milyar 578 milyon dolar,
- İthalat, 30 milyar 95 milyon dolar,
2024 yılı Ocak-Mart döneminde :
-İhracat,63 milyar 656 milyon dolar,
- İthalat, 84 milyar 128 milyon dolar,
Ref: Deniz43
Cummins Meritor, MS-120 aks muhafazasını millileştiriyor
Karar, ülkedeki bileşen üretimini artırma planını içeriyor

Cummins Meritor, 10 ila 14 ton arası kapasiteye sahip, elektrikli versiyonları da içeren, kamyon ve otobüslerde kullanılan bir bileşen olan MS-120 aks muhafazasını Osasco (SP) fabrikasında üretmeye başladı. Şirkete göre yer seçimi kararı, aks ve direksiyon sistemlerinin tedariğinin milli üretimle arttırılması stratejisinin bir parçası.
“Yerli üretimle portföyümüzü genişlettik.
filozof dostum.s.a. beni hatırladın mı:) egeen desin halen demek.valla helal olsun.ben bir fiil 7 sene taşımıştım salgının ilk zamanlarında verdik.mal ne olmuş yahu:) eskilerden sanırsam bir sen varsın.birde baygeorge. neyse hatıraları yad ettik.selametle dostum.:):wave:
Doğru mantık lakin vizyon sahibi şeffaf yönetimimiz yok.
abd kamyon dahil maliyetlerde çin le baş edemez çin de bizle.burada ironi var lakin asgari ücrette belli.
Hala sözleşmeden tık yok.
Bindik bir alamete
Haftalıkda gene mokkoko moduna döndük.Tavan olsak bile geçen haftayı yakalıyamıyoruz.
hayırdır inşallah sabah sabah bunu niye attı genelde öğleden sonra atardı:whistling:Yalnız tükenmez kalemle doldurma kısmına fitil oldum bilgisayardan yazılamaz mıydı?Milletten genel kurula katılmak için e imza istiyorlar ama burada tükenmez kalem sanki çalakalem gibi:kahkah:
Blue Horizon dedik durduk 4 yıldır eee sonuç?
https://i.hizliresim.com/ts0z626.PNG
https://www.youtube.com/watch?v=r9qSbjC_j9s
Ticaret Bakanı Bolat: İhracatımızda önemli paya sahip olan firmaların ihracattaki artış beklentileri güçlendi
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yılın ikinci çeyreğine ilişkin ihracat beklenti endeksinin 18,4 puan arttığını, ithalat beklenti endeksinin ise 10,1 puan azaldığını belirterek, "Bu da demek oluyor ki ihracatımızda önemli paya sahip olan firmaların ihracattaki artış beklentileri güçlendi." ifadesini kullandı.
Bolat, sosyal medya hesabından Bakanlığının bu yılın ikinci çeyreğine ilişkin Dış Ticaret Beklenti Anketi'ne ilişkin paylaşım yaptı.
Yılın ikinci çeyreğine ilişkin Dış Ticaret Beklenti Anketi'nin sonuçlandığını belirten Bolat, ihracat beklenti endeksinin 18,4 puan arttığını, ithalat beklenti endeksinin de 10,1 puan azaldığını bildirdi.
Anket sonuçlarının önemine işaret eden Bolat, şu değerlendirmede bulundu:
"Bu da demek oluyor ki ihracatımızda önemli paya sahip olan firmaların ihracattaki artış beklentileri güçlendi. Ticaret Bakanlığı olarak yüksek katma değerli ve rekabetçi ihracat perspektifinde pazar ve ürün çeşitlendirmesine dönük politika ve stratejilerimizle dış ticaretimizin daha da gelişmesi için ihracatçılarımızın yanında olmaya, onları desteklemeye devam edeceğiz."
Kaynak : Anadolu Ajansı
hayır şirkete sormak lazım biz bu işin neresindeyiz diye sonuçta Egefrenin sayfasında solda Bayraktar sağında Meritor var:)
https://i.hizliresim.com/on9uhx0.PNGElektrikli işini kim yapıyor tasaruf iiçin iki fabrikayı birleştiren kim?Elektrikli işi için dipnota baktık mı ne anladık iki yıl önce?
Bayrama girerken ağzımınızın tadını kaçırmayı başardı. Endeks düştüğü yerden hızlı bir şekilde 9300'e geldi ama bizimki düşerken paldır küldür, çıkarken ıkına ıkına çıktığı için 15K altındayız. Konya da aynı... O da 10K altında keyif yapıyor.... Umarım endeks bir sefer daha 9300-9400'den aşağı salmaz. Hiç hoş olmadı son 2 hafta... Ya bayramdan sonra endeks direnci kırıp ralli yapacak ya da bizimkilerin Mayıs beklentileriyle endekse ters hareket etmesini bekleyeceğiz. Keşke bu beklentiyi Egeen'de 17K, Konya'da 11K üzerinde yapsaydık. YTD
Borsa Istanbul Pay Piyasasi 9 Nisan 2024 Sali gunu yarim gun boyunca isleme acik olacak ve o gun takas yapilmayacaktir. Dolayisiyla 5 Nisan Cuma gunu gerceklestirilen islemlerin takasi 15 Nisan Pazartesi gunu, 8 Nisan Pazartesi ve 9 Nisan Sali gunu gerceklestirilen islemlerin takasi ise 16 Nisan Sali gunu yapilacaktir. B001
Yarım günlük idari tatillerde mesai saat 13:00'a kadar olur. Borsa özeli için değil, genel bilgidir. :)
Bugün 15500 üzerinde kapatsın bence kafi 😌
Otomotiv Sektör Raporu (Bizim Menkul)
Otomotiv Pazarı Mart Ayında Yıllık %6 Büyürken, Yılbaşından Bu Yana %25 Büyüdü...
Otomotiv Distribütörleri Derneği'nin (ODD) yayımladığı verilere göre 2024 Mart ayında otomobil ve hafif ticari araç pazarı, aylık %3,6 büyürken, bir önceki yılın aynı ayına göre %5,7 artarak 109.828 adet oldu. Yılbaşından bu yana otomobil ve hafif ticari pazarı yıllık %25 büyüyerek 295.519 adet oldu.
2024 Mart ayında yerli otomobil ve hafif ticari araç satışları, aylık %3,0 gerilerken, bir önceki yılın aynı ayına göre %21,5 azalarak 33.060 adet oldu. Yılbaşından bu yana yerli otomobil satışları yıllık %0 büyüyerek 94.755 adet oldu. İthal otomobil ve hafif ticari araç satışları aylık %6,8 artarken bir önceki yılın aynı ayına göre %24,2 artarak 76.768 adet oldu. Yılbaşından bu yana ithal otomobil satışları geçen yılın aynı dönemine göre %42 büyüyerek 200.764 adet oldu.
2024 Mart ayında otomobil satışları, aylık %5,8 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre %9,9 artarak 87.071 adet oldu. Yılbaşından bu yana otomobil pazarı geçen yılın aynı dönemine göre %33 büyüyerek 233.389 adet oldu. Hafif ticari araç satışları aylık %4,0 azalırken, bir önceki yılın aynı ayına göre %7,9 azalarak 22.757 adet olarak gerçekleşti. Yılbaşından bu yana hafif ticari araç pazarı, yıllık %3 büyüyerek 62.130 adet oldu.
Raporumuzun detaylarında otomotiv sektörünü çeşitli perspektiflerden ele alarak marka bazlı pazar paylarını, otomotiv satışları ile makroekonomik parametreler arasındaki ilişkilerini ve aralarındaki korelasyon katsayılarını analiz ettik.
BMD Araştırma
Bizim Menkul Değerler A.Ş.
bmd.com.tr
Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Bayrama ağız tadıyla gireriz inşallah. Ümitliyim...
CPH2125 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
14300-14200 desteği altında bugün de kalsaydı görürdük 13300 mü 12500 mü 😏
Ana yatırımım hariç kalan paramla günlükçü/haftalıkçı olduğumu söyledim.
Oradan aldıklarımın da bugün 15500 ve 15650'den verdim. Onu da söyleyeyim. Sonrası Allah Kerim. Hissenin yönüne göre yine alır yine veririm.
Böyle oynak bir hissede al-sat yapmamak abes kaçıyor.
Düşünsenize geçen hafta 16400'den verdiğinizi, sonra 14300'den aldığınızı 🤑
Acaba buradan egeen e ekmek 🍞 çıkar mı?
ELEKTRİKLİ KAMYONET BÜYÜMESİFlexis, 2030 yılına kadar her yıl yüzde 40 oranında artması beklenen elektrikli kamyonetlere yönelik Avrupa pazarındaki büyümeden faydalanmayı umuyor. CMA CGM 2026 yılına kadar Flexis'e 120 milyon Euro'ya kadar yatırım yaparken, Renault Group ve Volvo Group önümüzdeki üç yıl içinde 300'er milyon Euro yatırım yapmayı planlıyor.
https://www.cumhuriyet.com.tr/otomot...trikli-2193774
Bu şekilde giderse ptesi de devam :)
https://i.hizliresim.com/fhu37us.png