Hisse göçtü, noldi yahu
bu seferde ithalatta artış mı var yoksa
Printable View
Hisse göçtü, noldi yahu
bu seferde ithalatta artış mı var yoksa
Ukraynanın uzun menzilli füze kullanımını bahane edip, iki gün keriz silkeleme yapıldı bütün hisselerde. Altınay'ın yolu uzun, büyük resme odaklanmak lazım sayın dede, günlük fiyatlar gelir geçer. Short açanlar şimdilik kazanıyor gibi görünse de yakında çoğu dökülecek. Sabırlı olanlar kazanacak.
Savunma sanayi şirketleri genelde bu tip şeyleri tek başlarına yapmazlar. Ülkenin ihtiyaçlarına göre belirlenin silah sistemlerinin yazılım ve pek çok parçasını devletin belirleyeceği kriterler ve izin dahilinde üretirler. ABD bile F-35 uçağının parçalarını değişik ülkelerde ürettirmektedir. Altınay savunma sanayi bu alanda teknolojiyi en üst düzeyde kullanan ve ülkemizin savunma sanayine destek veren güzide şirketlerden bir tanesi.
Şu kadarını yazayım, şirketin faaliyet alanları içerisinde Hareket Kontrol Sistemleri, Silah Sistemleri, İnsansız Sistemler (Hava ve Kara), Deniz Sistemleri, Mühimmat İmha ve Patlayıcı Üretim Sistemleri ve Test sistemleri bulunuyor.
Şimdi 50 adet insanlı ve
insansız hava aracını inip
kalkacağı milli uçak gemisi
henüz tasarim aşamasında
Acaba altınay bu projenin
neresinde yer alir
Bana göre, uçak gemilerinde mutlak gerekli olan "Gerçek Zamanlı Kızılötesi İz Yönetim Sistemi" , "iniş sistemleri" ve "silah sistemleri" konusunda mutlaka katılımı olur diye düşünüyorum. İşte asıl bu proje savunma sanayi açısından kayda değer büyük resim. Bunu görmeden günlük fiyatlarla uğraşmak büyük hata.
28 Ekim 2024 tarihinde KAP'a yapılan duyuru kimsenin dikkatini çekmemiş. Çekmiş olsaydı mutlaka birileri burada paylaşırdı. Ben bunu paylaşayım ki hem not olarak kalsın, hem de bilmeyenlerin bilgisi olsun.
DASAL Havacılık Teknolojileri A.Ş.'nin, ASELSAN Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye ait olan ve sermayenin %49'unu temsil eden payları Altınay Savunma sanayi tarafından devralınmış ve Altınay'ın şirket üzerindeki payı % 100'e ulaşmış.
https://x.resim-yukle.com/f7zV
İstif sınıfı gemi nedir diye merak edenler için yazayım.
İstif Sınıfı Fırkateyn olarak da bilinen İ Sınıfı Fırkateyn, her tür potansiyel tehdidi önlemenin yanı sıra deniz gözetleme ve devriyesi, Münhasır Ekonomik Bölge denetlemesi ve gözetimi gibi askeri deniz harekâtını da icra edebilmektedir.
Saatlik RSI 70 oldu, güzel alımlar oluyor an itibari ile
TOBO FORMASYONU olgunlaştı, hayırlısı bakalım.
https://x.resim-yukle.com/MI9u
Fasa fiso bir zpek hissesi
Ne direnci ne desteği
Geçiniz bunları
94 zpegin favori fiyati
Oraya çıkarıyor sonra çakıyor
sürekli yaptığı bu
Başka numarası yok
Bi 94'e getirmedi hisseyi korkak spek. Getirde senin yaptığın gibi bi de biz çakalım yahu :plc:
Şaka bir yana, ortadoğu coğrafyasında olup bitenler, işte en son suriyedeki son durum; savunma sanayimizin ne kadar önemli olduğunun bir göstergesi.
Şirketin güçlü mali yapısı, en son teknolojiyi kullanıyor olması Altınay savunma sanayi 'yi bu alanda ön plana çıkarıyor. Tahta yapıcı günlük çıtır fiyatlarla uğraşadursun, gerçek yatırımcılar hisseye gelecek için bakıyor.
SDTTR buna göre daha istikrarlı
Bunun tahtacisi acemi
Absürt aşağı çekme hareketleri
bunun net göstergesi
yatırımcının işi bu adamla zor
Endeks rekora koşuyor
böyle tuhaf fiyat hareketleri ile
nereye gidebilir ki:cool:
ben anasına bıraktım gitsin anasını alsın kumda oynasın 6 ayımı aldı benden pislik herif
Yine siz haklı çıktınız, endeksin 10250'nin üstünde kapattığı bir günde, tahtacı hisseyi -2'ye varan bir oranda düşüşle kapattırdı. Lanet bir tahta yapıcısı var, çoluğundan çocuğundan çıksın diyecem ama yakışık almayacak. Allahın gazabı üstünde olsun pislik herifin. İki yakası bir araya gelmesin.
Sevgili dede dostum bu tahtacı denen yavsaklarin istediği de bu zaten gelecegi ve büyüme beklentileri muhtesem hisselerde ky ye kan kusturur gitmesini engeller ve bıkıp verdigimizde arkadindan bakar kalırız benim tahminim hem altınay hem patek de durzu birileri var hep tersten çalışıyor bu pustlar zamanın birinde çok hissede bunu yaşadım en basiti benim deli petrom yani petroket vardı 2_3 sene kan kusturdu hem de 48-56 arası ama sonunda ne yaptı zibidi 50 TL den 23000 TL ye goturdu işte bu pustlarin kısa pustlugi da bu hayirlisi diyrlim ve o petrokentte sabrettigim gibi binlarda da sabredecegiz yoksa bu robotcu pislikleri bize şu bile vvermez hayirli akşamlar bol kazanclar ky dostlara pustlara yok
Şirketin bu tip hareketlere izin vermemesi gerekir. Bu tür fiyat hareketlerine seyirci kalıyorlar ise insanın aklına bin türlü şey geliyor
Hissenin tahta yapıcılarınin
niyetleri bozuk olduğu gibi
aynı zamanda çok acemiler
çok şey söylenir de mutlka bir gün gidecektir ama bu baskılanmayı patrondan yada onun yancılarından habersiz yapamazlar ya bize anlatılanlar balon kötü bir şeler olacak yada zaten her geçen gün hissede ky payı artıyor büyükler her güzel çıkış yadada haber olunca basıyorlar bu işler hoş değil umarım sabır edenler kazanır ama şu da var savaşalr var iken bu nane bir iş yapmıyorsa savaş bitiyor o zaman ne olacak kime ne satacak
Devletin, milli savunmasına yönelik olarak,
1) istif sınıfı gemilerin alt sistemlerinin üretilmesi
2) Kaan savaş uçaklarına bomba salanı üretilmesi
Devlet tarafından üretim hakkı Altınay'a verilmiş olan bu iki husus bile şirketi ihya edecek düzeyde. Diğer ürettiği optik ve sensör sistemlerini saymıyorum bile.
TAAC Havacılık teknolojileri ve Netaş ile yapılan anlaşmalar da şirkete ayrı bir değer kattı.
Hisseye yansıması ise bir türlü gerçekleşmedi.
Söylediğiniz gibi, hissenin başındaki büyükler, şirkete yönelik her güzel haberi, fiyatı aşağı basarak baskılıyor. Daha 6 ay önce önce 132 liralardan işlem gören hissenin bu şekilde süründürülmesi manidar.
Var bu işte bir çapanoğlu, bakalım anlarız yakında.
bir kaç haftada çok volatil hareketler yaptırdılar. Ancak artık bolinger bant aralığının daraldığını da görüyoruz. Bir yere kadar baskılarlar, sonrasında aşağı mı kırılır yoksa yukarı mı kırılır orasını kestirmek zor.
[IMG]https://r.resimlink.com/0fU3XsWryhQG.jpg[/IMG]
Spek 130 lu fiyatlardan milletin eline vermiş, şimdi de 80 li fiyatlardan alayım diye haftalardır uğraş veriyor. Bu kadar vicdansızlık çıkar bir yerlerinden. Kimse de vermiyor zararına tabiki.
Tahta yapıcı doyumsuzca toplamaya devam ediyor. Bu ay politika faizleri büyük ihtimal düşürülecek, borsaya dönüşler hızlanacak, savunma sanayi şirketleri de epey rağbet görecek. Bakalım o zaman neler olacak bekleyip göreceğiz.