Anlatımda bir hata var her halde, bütün dondurmacılarda külahlar zaten boş olur.:kahkah:
Printable View
İş dönüp dolaşıp Dürüst vatandaşa voyvoda malzemesi olarak dönüyor...
Apartmanın sığınağını ilaçlattım EFT yapayım dedi ; abi Maliye takip ediyor cash ver dedi :oleyo:
Benim mahallede Dondurma topu 20 TRY 2 top 40 , özel bir külahı var ondan istersen 10 kağıt külah farkı alıyor...
Memuruna en düşük 1500 USD Maaş verirsen hayatta bu kadar ucuz olur....:kahkah:
Türkiye genelinde boş tutulan evlerin bölge bölge haritası çıkarılacak, yüksek kira beklentisiyle boş tutulanların vergileri artırılacak. Böylece mal sahiplerinin yüksek vergi yerine, satış fiyatında veya kirada indirimi tercih etmesi sağlanacak.
Haberde şöyle bir açıklama var.Ama o beklenti nasıl değerlendirilecek belli değil.
Torba kanun yolda. çıkar bir iki haftaya.
Memurun iş garantisinin sebebi iktidarlar tarafından baskı altına alınmasının engellenmesi. Ki şart oğlu şarttır. 657 varken durum bu, bir de kalkarsa artık iş nereye varır orasını siz kestirin. İktidar 657 yi kaldırmak için hazır kıta zaten de yılardır yoklama da cekerler ama henüz cesaret edemediler.
Saniyormusunuz ki torpilli mülakatla, calinan sorularla, açıktan atamalarla vs memur olanlar, bankamatik memurları sistemden elenecek? Cidden böyle olacağını mi düşünüyorsunuz? Kim olcecek performansı? Bu sistemde hakliya hakkı mi verilecek? Kimlerin ezilecegini, kimlerin işten atilacagini, kimlerin kral olacagini tahmin etmek güç olmasa gerek.
Bende 657 ye tabi değilim. İki yılda bir sozlesme yenileyen,mobbingin dik alasimna maruz kalan biriyim. 657 yi yani memurun iş guvencesini kaldırmak akla bile gelmemesi gereken bir şey hele hele bu zamanda.
Kamuda reforma evet. Ama memurun iş güvencesine ellenmemeli.
Bugün alıp sikayet ettiginiz hizmetin 10 da 1 ini alamazsınız.
Merkezi ısıtma olan bir binada evi olan kişi boş tuttuğu her yıl yaklaşık 4-5 bin TL ısınma gideri ödüyor. Aidata hiç girmiyorum bile. Eğer bu faturaya rağmen evi boş tutabiliyorsa boş tutmaktan vazgeçirmek için yılda en az 5 bin TL de emlak vergisi almak gerekir. Bunu yapabilirler mi emin değilim.
Ne saçma tartışma.
Kamuda iş güvencesi olmasın, çeşitli sebeplerden dolayı kamuyu tercih eden iyi personel gider kısmetini başka yerde arar. Nerede torpilli işe yaramaz eleman varsa onunla muhatap olursunuz.
Şu anda aldığımız hizmeti nah alırız!
Neyse 20 yıldır ülkenin her yerinde çöreklenmiş emmi dayı çocuklarını temizleyemezseniz Bora kaplanın silahı adliyede kaybolur. Sonra Meksika gibi oluruz.
Başlık gusülsüz olarak 32,61 seviyesinden açılmıştı.
Mevcut durumda şerro 32,30 düzeyinde.
Keriz treyde bağlayanlar olabilir ama ben, gusül şart diyorum.
Anlaşılan uzun bir süre 32,31-32,69 bandında dolanıp duracak.
Not: Köpek balığı, Sgk, emekli maaşları , emlak vergisi, dondurma, külah, 657 sayılı yasa, sağlık hizmetleri, arpa buğday fiyatları, KKM gibi önemli konular dışında başlığın konusuna uygun bir paylaşım yapmak istedim.
Rahatsızlık vermek istemedim.
TIMARHANEDE BU HAFTA-129
https://www.youtube.com/watch?v=4rD82lAYXn0
Bu hafta da güzelmiş.....
3 harfli olan marketlerde
235 lira olan 1 kg kaşar 255 olmuş.
%8,5 zam.
Enflasyon düşecekmiş galiba.
Benim açtığımda sarışına bir şey olmuyordu ama
CHP lideri Özgür Özel'in erken seçim çıkışı ve Millet ister, önünde kimse duramaz sözleri gündemdeki yerini korurken; ASAL Araştırma tarafından yurttaşlara, Sizce erken seçim olmalı mı? sorusu yöneltildi. Çıkan sonuç ise dikkat çekti.
Ankete katılanların yüzde 68.3 ü bu soruya Hayır, erken seçim istemiyoruz yanıtını verdi.
Erken seçim istiyoruz diyenlerin oranı yüzde 20.9 iken, Fikrim yok/Cevap yok yanıtını verenlerin oranı ise yüzde 10.8 çıktı.
https://www.cumhuriyet.com.tr/siyase...ign=Cumhuriyet
Emeklinin seyyanen zam beklentisi belli oldu.
Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Başkanı Kazım Ergün, emeklilerin daha önce kendilerine verilmeyen 8 bin 77 liralık seyyanen zam ve yüzde 5,7 lik büyüme oranı dikkate alınarak en az 15 bin lira seyyanen zam beklediğini söyledi.
https://www.cumhuriyet.com.tr/ekonom...medium=Ekonomi
üstad çok işlem yapıp incülüzü kurtarmayasın
Kripto varlıklar ve borsa hisselerinin alım satımında işlem vergisi alınması kesinleşti. Borsada hisselerinin alım satımından alınacak işlem vergisi on binde 1 ile 3 arasındaki bir oranda olacak.
https://www.ekonomim.com/ekonomi/kri...randa%20olacak.
Eskiden kahveye giderdim. Şimdi korkudan gidemiyorum. Havalar sıcak üç beş yancı olsa soğuk bir şeyler yada kahve içseler pavyon hesabı gelir. Çay içsen oyun başı 100 gayme geliyor. Bazen bizimkiler viski getiriyor sodanin içine katıp içiyor gece 2-3 e kadar oynuyoruz hesap pavyon hesabı geliyor. Onun için gitmiyorum oyun oynamaya
TAK Parti gitmeden bu Ülke de Adaletli bir sistemin çalışması imkansız...Bizim bo rsa dediğin sabahtan akşama kadar tüm tahtalarda tahta sahibi fiktif işlemlerle hacim oluturuyor...Şimdi fiktif işlemler kalkacağına göre hacim herhalde Mevcudun %1 ya olur ya olmaz...Gerçek işlem olacaksa seansı 1 saate düşürsünler...O kadar süre bile fazla...
Neyse si...tek kuş Leylek kalmıştı onuda becerecekler a.q...:vk:
Belki de tam tersi olur, kimbilir.
Buyuklerin esek ciftligi olmaz bir daha.
Borsayı indirende kaldıranda büyükler...Onlar olmadan bu borsada özellikle büyük sermayeli şirketlerin tahtasını kimse yerinden kaldıramaz...
Bu olay olacaksa adam sürekli açığa satış yaparak Borsanın ta...a.q...
Bekleyin görün...Borsada KY denen küçük sermayeli yatırımcıları voyvoda malzemesi ile nasıl dikiyorlar görün...Ykında KY battım anam demeye başlar...
Ben benzer seyleri Taskesenlioglu SPK Baskani oldugu donemde yazmistim.
Borsada KY denen küçük sermayeli yatırımcıları voyvoda malzemesi ile nasıl dikiyorlar görün demedim gerci ama bu minvalde bir seyler yazmistim.
Gecen gun bir video izledim Youtube'da simdi arasam bulamam.
Orada bir yabanci zat, olume yakin bir deneyim yasamis ve anlatiyordu.
Bunu aliyorlar, ote alem ile ilgili pek cok sey gosteriyorlar ve adam nihayet geri donuyor.
Anlattigi seylerden ilginc olani, ona demisler ki,
Sizin dunyanizda Pagan'lar ( yani dinsiz olanlar ) cenneti, muslumanlar ise cehennemi yasar.
Kafama takildi, son gunlerde bu konuyu dusunuyorum.
Simdi borsa ve buyuklerin soygunu ile bunun ne alakasi var diyeceksiniz.
Birazcik akli olan her vatandas bilir ki, bu borsa ekonominin kalbi'dir.
Nasil bir kafa, nasil bir cesaretle ve ne amacla bunun basina Taskesenlioglu'nu getirir.
Bunu akli beyni olan biri nasil yapar.
Vatandas'in cehennemde yasamasi icin ilk kesilecek girtlaklardan biri Borsa oldugu icin.
Oyle de oldu.
Erzurum Vekili olan, bunun kiz kardesine sordular.
4 Milyon Euro'luk tekneyi nasil aldin.
Benim kendi basima bir yerlerde denize girme hakkim yok mu ? dedi kadin.
Boyle bir ulke boyle bir borsa ve boyle bir vekil.
Biz hala bekliyoruz ki, aciga satisi durdursalar, acaba bu kucuk yatirimci soygunu sona erermi.
Son haftalarda vize konusunda haberlere bakiyorum da, onu da halletmisler, amac cehennemden kimse kacamasin.
Bu sozum ona musluman ulkelerden gelenleri de dolduruyor ki, atesine biraz daha odun girsin.
Simdilerde bu cehennem fikrini destekleyen cok onemli bir adam atacaklar.
Bu toplumun en guzel varliklari kopekleri uyutacaklar.
Neden.
Sokakta cok kopek varmis, isirirlarmis.
Allahin verdigi can'i alcaklar, katliam yapacaklar.
Aklima ortacag avrupasindaki kedi katliami geldi, veba salgini oncesinde.
Avrupa'nin diyanet isleri baskani, bu kediler seytan diya fetva vermis, baslamislar kedi oldurmeye.
Sokak roportajinda bir kadin anlatti, kopekler ve emekliler yer yok bu toplumda.
Bu arada bu cehennemin kurucusu da cok hayati bir konuya degindi, elektronik sigara cok zararliymis.
Bak ya, soruna bak.
Bu arada aklima geldi.
Acaba bu sene Tavsanli Belediyesi, kurbanlik yakalama timini kurdu mu ?
Bir bilen olsa da sorsak..:)