bistte.net isimli bir site var bu site benzeri, orada yazıyormuş, googleda buldum....
Printable View
Bende tüm portföyü bosalttim
Hayırlisi olsun. Sizin hisseleri ben aldim.
LG-D802 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ins. Sag olun.
Yatırım Teorisi'nin yaratıcılarından Phil Fisher'ın kitabını okuyorum. Ve teşhisim odur ki nette herhangi bir kar artışı beklentisi olmadığı için esas fonlar vs ilgi göstermiyor. Aslında şirketin yatırımcı ilişkileri ile iyi bir görüşmek lazım. Siz bu şirkette büyümeyi hedefliyor musunuz yoksa ortakların cebini nakit ile dolduralım bu kafi diye mi düşünüyorsunuz diye sorulmalı.
Şirkette büyüme olmayacaksa hisse fiyatının yukarı çıkması için iki yapısal neden olabilir :
1-Faizlerin genel seviyesinin düşmesi, bu temettü hisselerinin fiyatlanmasında temel taşıdır.
2-Değerlemesini uygun bulan bir yatırımcının/spekülatörün hisseye girmesi. Bu sonradan sıkıntı yaratabilir.
Bu senedi taşıyan arkadaşlar ne beklediklerine ve şirketin bunu vermekte ne kadar istekli olduğu konusunda kararlı olmalılar. Nakit temettü almaksa amaç şirket bunu fazlasıyla yerine getiriyor. Büyüme beklentisi varsa yatırımcı bunu birinci elden öğrenebilmek için şirket ile iletişime geçmeli, politikasını incelemelidir.
Syg.
Zamanın birinde 8~9 bin liralık hisse almıştım.
Şahsen benim için temettü oranı böyle olduğu sürece artmış,artmamış pek önemli değil.
Bu kadar az paraya bu getiriyi başka yerde almama imkan yok.
Crdfa iyidir iyi. Sonucta kar ediyo ve paylasiyo.
Onumuzde bir referandum var. Birileri neden cıkmadı dıye yazıyor sonra siliyor. Atatürk Turkiye Cumhuriyeti bir rejim degişikliğine gidiyor. Libya, Irak, Suriye, Mısır olma yolunda.. Bunun farkında mı acaba yatırımcılar. CRDFA yatırımcıları fark etmiş demek ki satıyor. Bazı riskleri almak istemiyorlar. Riski alan kalır almayan satar. Bana gore insanların hala hisse senedinde olması muamma!
Eski Altınbaş holding çalışanı olarak kendilerine güvenin tam olmasına rağmen bu seneki hareketin insider trading olduğunu düşünüyorum.ve ayrıca söz konusu hisse ne kadar temettü dağıtacak bile olsa bu referandum sürecine kadar borsa ile birlikte daha da aşağılara gidebilir çünkü 1.79 dan itibaren mal satan adamın maliyetinin en fazla 1.45-1.48 aralığı olmalı ki optimum getiriyi sağlasın.oraya daha var
şu an ki fiyattan nerdeyse %18 temettü sabırsızlar satmaya devam etsin bizde toplamaya
Getiri bakımından çok kötü karnesi 2016 bölündü 12 ay içinde 4/5 kuruş artıda bu konuda kötü bunu kabul edmek lazım
sanırım temettü tarihini kasıma atması pek hoş karşılanmadı, yoksa oldukça karlı iş yapıyor ve karını da cömertçe dağıtıyor...
hacim düştü; sanıyorum ki temettü vermiş gibi profil çizip düşüşler gösterebilir.gerçi hacmi biraz izlemekte fayda var diye düşünüyorum. sıkışma olursa aşağı yukarı sert hareketler beklenebilir.
Satışlar ıyıce duruldu bufiyattan satmak isteyen yok gibi
Daha mayis haziran temmuz var. Nasip.
Hicbirini tanimam, sarraf olduklarini bilirim.
Bildigim tek sey, 1.44 maaliyetli malimi 1.63 'ten sattigim.
Eger bir yonetim Gec.Yil Karlarinda 45 Milyonu tutup, kullaniyorsa, Nitelikli yatirimciya, bono ikrazinda, 3 ayda bir odemelerle %17 veriyorsa, gunu geldiginde ortagina da hakki olan odemeyi yapmalidir.
28 şubat 2017 de yayınlanan faaliyet raporunda;
"Nakit Kar Payı dağıtımı, Genel Kurul Toplantısını takiben mayıs ayı sonuna kadar tek seferde yapılır."
Yaziyor.
% 12 enflasyon olan bir ekonomide, 20 ay sonra degil.
Hakkınız var, kendi yayınladıkları kar dağıtım politikasını kendileri deldiler. Fiyat hareketi de bunun bir yansıması şüphesiz.
Ancak buna biz Türkiye gerçeği diyoruz, birinci elden kanunları en doğru biçimde işletmesi beklenilen yürütme dahi onları çeşitli zamanlarda delmiştir.
Zaten böyle bir ülke olduğumuzdandır ki değerlemeler yerlerdedir, ne yazık ki.
Syg.
http://fs5.directupload.net/images/170328/o2c4pmy5.jpg
son bir ayda alanlar
arkadaş hadi bu yıl temmettüyü kasıma attın,barı bu yıl karı 30 milyonun üzerine çıkart artık 6 yıldır hep aynı yerde patinaj yapıyoruz...
Daha önce de çeşitli zamanlarda söylemiştim. Temettü ödemesi yapacağını ilan etmiş bir hissenin değerini 2 ayrı unsur oluşturur :
1-Hisse Değeri
2-Temettü Kuponu
Crdfa'nın, mevcutta üzerinde bulunan 0.2786'lık temettü kuponu nedeni ile hisse değeri 1.59-0.28=1.31 TL'dir. 0.28 olarak almamın nedeni borsa kuralları gereği küsüratlı temettü fiyattan düşülürken en yakın 1 kuruşa yuvarlanmasıdır.
1.31 TL şirketin temettü için kullanacağı nakdi düşülmüş haldeki değeridir. Sonuçta temettü ödememiş bir crdfa ile ödemiş bir crdfa'nın değeri aynı olamaz. İçinden nakdi çıkartınca değer azalışı normaldir. Çünkü bazı durumlarda 10mn TL nakit 100mn TL alacaktan kıymetli olmaktadır.
Paylaşmak istedim, syg.
Yani kağıt değer kaybetmesi normal be temmetüye kadar da farazi 1.31 ler olabilir temmettü günü 1.31 den açılırsa 0.99/1.00 Mantıksız temmettü değerine yakın değerlenme olmalı
Yani 1.60 larda açıklaman temettü varsa yukarıya temettü < .0.28 artış olmaşı mantıkl
Sayın hüseyin,
Açıklamamda hisse 1.31 olur demek istemedim, kastettiğim şey mevcut fiyatın gerçek anlamının, şirketin temettü kadar nakit çıkarılmış (22.228mn TL) halinin değeri hisse başı 1.31 TL'ye denk gelmektedir.
Crdfa'nın temettüde tek rakibi olan Isyat hissesi geçtiğimiz günlerde temettüsünü ödedi, fiyatı temettü kesilmeden evvel 1.00 TL idi ve 0.125 TL net temettü ödemiş yani net verimi de %12.50 imiş.
Crdfa'nın üzerinde 0.2368 TL net temettü bulunduğundan, temettü verimliliği en yakın rakibi olan Isyat ile aynı olabilmesi için fiyatının en az 1.89 TL olması gerekiyor.
Yani benim verim hesaplarıma göre bu rakamlarda olması bile çılgınlık, değil ki 1.30 veya 1.40 olsun. Ancak satan var ki buralarda durabiliyor.
Ancak esas analiz edilmesi gereken şey şudur, matematiksel olarak :
Şirketin temettü düşülmüş hali ne kadar eder ? Yılda örneğin bu yıl olduğu gibi 0.27 TL temettü ödeyebilen, varlıkları, borçları bu şekilde olan bir şirketin hisse başı değeri ne olmalıdır ?
Bana göre nakit çıkartılmış hali bile 1.60'dan fazla etmelidir...
Syg.
Hiçbir hisse gerçek değerinden işlem görmez borsada. Hissenin temel analize göre bir değeri vardır ve bir de piyasanın biçtiği değer. Eğer Sizin değer yatırımcıları gibi bir yatırım anlayışınız var ise (örneğin Warren Buffett ) , borsada piyasanın yanlış fiyatladığı hisseleri alır ve uzunca yıllar elinizde tutarsınız. Mutlaka ve mutlaka hisse gerçek değerine ulaşır. Ama bunun için size yeterli sabır ve çelik gibi irade gerekir. Şu durumda tüm temel analiz ve değer analizi değerlendirmelerime göre hissenin bu piyasa şartlarına göre değerlenmiş gerçek değeri 2,60 - 3,00 aralığında bir değerde olmalı. Fakat piyasa çeşitli sebeplerle hisseyi 1,60 civarlarında fiyatlıyor. Bence sebepleri karını arttıramıyor oluşu ve B grubu hisse oluşu. Şuanda ki gevşeme tamamen kar payını kasımda ödeyecek olması. Nisan içinde ödeyecek olsaydı ki hala bu ihtimal var, şu anda 1,90 ları konuşuyor olacaktık :)