senin sözünü dinliyor söylermisin mümkünse 12 den vursun:)
Printable View
http://fs5.directupload.net/images/170918/32ibr77u.jpg
ANKET-BIST 100 Endeksi'nin haftaya alıcılı bir seyirle başlaması bekleniyor
Analistlerin BIST 100 Endeksi açılış değerine ilişkin medyan
tahmin +274 olurken, ortalama tahmin +278 olarak gerçekleşti.
Foreks'in 29 aracı kurum analisti ile yaptığı ankette, en yüksek
beklenti +571 puan olurken, en düşük beklenti -65 puan olarak
gerçekleşti.
Ankete katılan analistlerin 1'i negatif, 28'i pozitif açılış
tahmininde bulundu.
NOT: Foreks Haber Merkezi tarafından günlük düzenlenen BIST 100
Endeks anketine katılmak isteyen yatırım uzmanları
neslihan.koroglu@foreks.com adresine başvuru maili gönderebilir.
- BIST 100 Açılış Anketi Sonucu
Medyan : +274
Ortalama : +278
Maksimum : +571
Minimum : -65
Katılımcı: 29[1(-)28(+)]
müzik şimdilik bitebilir..göstergeler tavanı öpüyor.. biraz dinlenmelisin dostum
Bugün kü takasları atabilecek var mı?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...cf6f9acfcb.jpg
SM-J320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...42e84b40aa.jpg
ata topladıklarını vermiş..
%80 yükseldin kimseye yaranamadın comdo,,,bakalım kıymetini kim bilecek,,,gerçi bizim küçük yatırımcı hisseyi yüksekten almayı sever...ytd
2000 tane ile devre kesiciyi çalıştiran fırtına yı hisseden fare mi ev bulmuş parasını nakte çeviren şanslı mi
General Mobile 4G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
KAP : Borsa İstanbul A.Ş. Duyurusu
VOLATİLİTE BAZLI TEDBİR SİSTEMİ (VBTS)
Sermaye Piyasası Kurulunun ilgili kararları uyarınca, Borsamız Pay Piyasasında işlem gören pay senetlerinde, işlemlerin adil ve dürüst bir şekilde gerçekleşmesinin sağlanması ve yatırımcıların aşırı volatilitenin getirdiği risklerden korunmaları amacıyla bir tedbir sistemi geliştirilmiştir.
25/09/2017 tarihinden itibaren uygulanacak tedbir sistemi kapsamında; gerekli koşulların oluşması halinde ilgili pay senedinde 15 gün süreyle birinci tedbir olan "Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı" tedbiri, birinci tedbir uygulanan pay senetlerinde volatilitenin devam etmesi durumunda ise 15 gün süreyle ikinci tedbir olan "Brüt Takas" tedbiri uygulanacaktır.
"Brüt Takas" tedbirinin getirilmesi durumunda, birinci tedbir olan "Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı" tedbiri de "Brüt Takas" tedbirinin geçerli olduğu süre zarfında uygulanmaya devam edilecektir.
Tedbir alınmasını gerektiren koşulların oluşması durumunda; tedbir uygulanacak pay senedi ve tedbirin başlangıç tarihi ile tedbir süresi, ilgili tarihte piyasa kapandıktan sonra Borsamız tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden duyurulacaktır.
**ÖNEMLİ
Bağlı olduğumuz ana ortak Componenta Corporation , şirketimiz
hisselerinin devri ile ilgili Helsinki Borsasında ekli borsa açıklamasını yapmıştır.
Açıklamalarında özetle; Componenta Corporation'ın şirketimizde (COMDO) sahip olduğu %93,57 oranındaki hisse payının Döktaş Metal
Sanayi ve Ticaret A.Ş'ye devri için 04.08.2017 tarihinde imzalanan sözleşme kapsamında
önkoşulların yerine getirilmesini takiben
hisse devir işleminin 27.09.2017 tarihinde tamamlandığını, Şirketimiz Componenta Dökümcülük Ticaret ve Sanayi
A.Ş'nin yönetim kontrolünün Döktaş Metal Sanayi
ve Ticaret A.Ş 'ye geçmiş olduğu bildirmiştir.
Kamunun bilgisine sunarız
Hayirlara vesile olsun
Hissemizdeki haberi yorumlayabilen var mı ?
Şirketimizin, hali hazırda Componenta
Corporation garantörlüğünde, Türkiye İş Bankası A.Ş. Bursa Kurumsal Şubesi,
Türkiye Halk Bankası A.Ş. Organize Sanayi Ticari/Bursa Şubesi, Türkiye Vakıflar
Bankası T.A.O. Orhangazi/Bursa Şubesi, T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Bursa Kurumsal
Şube'den kullandığı ve aşağıda dağılımı verilen 140.550.000 EUR mevcut kredi
paketi yenilenmiştir.
Mevcut
Kredi Paketi
Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O 44,867,825 EUR 31.9%
Türkiye Halk Bankası A.Ş 38,689,705 EUR 27.5%
Türkiye İş Bankası A.Ş 37,512,352 EUR 26.7%
T.C. Ziraat Bankası A.Ş 19,480,118 EUR 13.9%
Toplam 140,550,000
EUR
Döktaş Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş.
garantörlüğünde aynı kredi verenler nezdinde
yeni kredi sözleşmesi 27.09.2017 tarihinde imzalanarak, kredi limiti 180.550.000 EUR'ya çıkartılmıştır.
Yeni kredi paketi kapsamında kullanılacak kredilerin bankalara göre dağılımı
aşağıdaki gibidir.
Yeni Kredi Paketi
Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O 57,637,039 EUR 31.90%
Türkiye Halk Bankası A.Ş 49,700,649 EUR 27.50%
Türkiye İş Bankası A.Ş 48,188,226
EUR 26.70%
T.C. Ziraat Bankası A.Ş 25,024,086
EUR 13.90%
Toplam 180,550,000
EUR
180.550.000
EUR luk yeni kredi paketinin ; 84.250.000 EUR'luk 1. Dilimin vadesi 1 yıl ödemesiz
toplam 12 yıl (2029'a kadar), 56.300.000 EUR'luk 2. Dilimin vadesi 24 aylık
krediler şeklinde 2029'a kadar, 40.000.000 EUR'luk 3. Dilimin vadesi 12 aylık
krediler şeklinde 2029'a kadar kullandırılabilecektir.
yani artık ana ortağın diğer şirketlerinden kaynaklanabilecek iflas,icra vede diğer unsurlar devre dışı kaldı,ayrıca bankalar güveniyor ki 40 milyon euro ek işletme kredisi vermişler.bankalardanda herhangi bir takip veya icra takibi devre dışı kalmıştır..
sorunların giderilmesi ve ek işletme kredisiyle şirket bundan sonra çok daha iyi performans gösterecektir.
ayrıca aklıma takıldı şirketin ilk adıda koç holdingte iken döktaştı,neden aynı ismi tekrar tercih ederek şirketi döktaşa devr ettiler....
ayrıca her ne kadar şirket daha önce açıkladığı gibi çağrı muafiyeti spk'dan talep edeceksede kanımca zor,spk büyük ihtimal çağrı yapmayı zorunlu kılabilir,zaten piyasada çok az bir lot'u var.
kişisel görüş olup kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir....
Çagri hangi fiyattan yapillacak yapilirsa
onu biz bilemeyiz spk bilir.
ama ön fikir olması için geçen asil çelik yaptı,çok değişken kıstaslar var.(bakınız asil çelik kap açıklamaları)
mesala 5 yıllık en yüksek fiat,devir olunacağı açıklanan tarihteki fiat,son 1 ay ortalaması vs vs....
liste uzayıp gidiyor..
ama bana göre şirket alanında tekel ve işlerinin iyi olması bana yeter..
piyasa da 4,2 milyon lot var ,bu miktar çok az istedikleri gibi oynayabilirler...
bekleyip göreceğiz...
yatırım tavsiyesi değildir...
Yorumlarınız için teşekkürler Sayın clasman02 Ben de görüşlerinize katılıyorum...
COMDO İçin yeniden doğuş gibi .ķoç grubundaki performansı yakalasin yeter sanırım yakalayacak 2, çeyrek bilanço bunu gösteriyor. Hayirlisi olsun
Analizini
GRAFİĞİNİ
###
kaç ay önceden çizdim mi?
TEMELİ en sağlam hisse borsamızda.
KAREL ile birlikte tahminlerimi bunlarda çok yüksek tutuyorum
comdo 2018 tahminim 80TL
5tl olduğu zamanlar 7,7TL geçilecek demedim mi? düştükçe toplamak mı yoksa karar size kalmış?
KAP : 28.09.2017 16:24:58
COMDO.E İşlem Sırasında Devre Kesici Uygulaması Başlamıştır
Bu fiyatları neye dayanarak veriyorsunuz .bu sene en fazla geldiği yer 8.16
Lenovo A6020a41 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
http://www.haberturk.com/finlandiyal...652346-ekonomi
bu haberden sonra taban olması gerekirdi diye düşünüyordum, spek malı yıkacak keriz bulamadı galiba..
düşünsenize, şirketin yüzde 93 ünü adamlar 2006 da 202 milyon dolara satın almışlar, bugün 1 euro ya sattık diyorlar.. demekki 140 m euro borcun çevirilemez olduğunu anlamışlar.. adamlar bence ettikleri zararı çoktan sineye çekmişler, borçlardan dolayı daha da batmak istemiyorlar..
şimdi soru şu: şirketin %93 ü 1 euro ettiğine göre kalan borsadaki %7 si kaç lira eder? :))
bundan sonra tahminim, şirket payların tamamını halka açık hale getirerek borsada satmaya geçecektir diye düşünüyorum.. sonrasında ortalama 2 tl ye bile satsa eline 130 milyon tl den fazla nakit geçer, 1 euro ya satın aldığını düşünecek olursak, bence oldukça mantıklı bir iş olur.. tek sıkıntı, bu payları satın alacak kerizler bulmak, o konuda da sorun olmaz, fiyat düştü diye alan bir dünya ky çıkacaktır nasıl olsa!
sevgili alfist
o kadar uçuk ve saçma konuşuyorsunuz ki anlatamam,şimdi sizin bu yazdıklarınızdan etkilenipte biri malını satarsa ve hisse daha sonra çıkarsa o zaman vicdan azabı çekmeyecekmisiniz?
anlamadığım bu kadar olumsuz düşünceye sahip olduğunuz bir hissede neden 2 defa yazma ihtiyacı duyuyorsunuz?
zaman sizin haklı olmadığınızı ortaya çıkaracaktır..
kişisel görüştür
Syn alfisti 6 aylik 37 milyon kar yazmiş bir şirketten bahsediyorsunuz 2 bin çalişani uretiminin %80 avrupaya ihraç eden. Ve farkindamisiniz bilmiyorum ama suç işliyorsunuz. Bir konuda haklisiniz 130 milyon kar tahmini olabilir .) Rumuzda çok guzel alfişti Saygilar
değerli comducular
bugün tahtanın içine iş,ak ve ata etti....
sanırım onlarda ne yaptıklarını bilmiyorlar,hissenin bugün düşmesi için hiçbir sebeb yoktu.
inanıyorum ki herşey daha iyi olacaktır.
satan satsın bakalım,eminim ki pişman olacaklar...
yıllık 1 milyar cirosu ve 4.2 milyon lot hissesi olan comdo buralarda durmayacaktır...
istedikleri kadar al ver yapsınlar...
alfist arkadaşın yukarda bahs ettiği borçta bu büyüklükte bir şirket için bişey değil..
comdodan daha borçlu ve cirosu bunun çeyreği olmayanlar inanılmaz rakamlarda geziniyor..
bundan 1-2 ay önce bir arkadaş daha çok olumsuz konuşmuştu(geçmiş sayfalara bakınız) bende yanlış düşünceye sahip olduğunu ve comdonun çok ucuz olduğunu söylemiştim,o zaman 4.7 tl filan idi.comdo dolar bazında hala zirveleri görmüş değil,yarı fiatında bile değil..
bugün dikkatimi çekti ulusoy elektirik patronu 632 milyon piayasa değeri üzerinden 4 milyon lotu(60 milyon tl ediyor) gelen talep üzerine satmış..burdan bu fiatlardan alanlarda kazanmayı umuyor ki % 100 primli hisseyi alıyorlar..
ve ulusoy elektiriğin cirosu comdonun 1/3 seviyesinde...
ben veya başkaları ne der inanmayın ve itibar etmeyin,ama comdoyu diğer hisselerle bütün oranlarıyla kıyaslayın ona göre alım veya satım kararı verin..
zaman inşallah beni haklı çıkaracaktır...
yatırım tavsiyesi olmayıp kişisel görüştür..
bir diğer husus döktaşın birkaç gün içinde çağrı muafiyeti için spk ya başvurması gerekiyor.
ama büyük ihtimal spk çağrıyı zorunlu kılacaktır.çağrı fiatı içinde çok değişken kıstaslar var birkaç gün içinde herşey aydınlanır..
YTD
eh be comdo,,,başka bir hisse olsa bu haberlerle en az bir tavan, müteakkip günler toplamıyla bir %30 yapardı,,,kimsenin beklemedigi bir hareket oldu...ama olsun biz beraberiz, bu ayak oyunları daha çok olacaga benziyor,,,belli ki balık büyük,,,ytd
Bence bir sey bilmeden yorum yapma
günlük takas paylaşabilecek arkadaş var mı?
herkesin doğruları kendine kalsın,niye 1 euro ya satıldığı geçmiş şirket açıklamalarında mevcut...
vakti zamanında kardemir de 1 kuruşa satılmıştı,bugünse A-B-D hisseleri toplamı eski parayla 3 katrilyon piyasa değerinde geziniyor.
benim için önemli olan bir şirketin ürettiğini karlı satabilmesi ve yönetimin dürüst,nitelikli yöneticilerden olmasıdır..
döktaşın 2 fabrikası ve 2.000 çalışanı var Türkiyede tekel.yıllık 1 milyar cirosu olan bir şirket.
ve döktaşın başında thy 'nı adam eden tezcan yaramancı var diğer yönetim kurulu üyelerinin özgeçmişini okuyun öyle insanlar Türkiyede zor bulunur....
size birşeyler ispatlamak uğraşı içinde değilim.sadece yorumlarınızın dürüstlük ve objektiflik içermediğini söylemek için yazdım.
ve inanıyorum ki hissenin düşmesini isteyip mal almak isteyenlerdensiniz...
ister alın ister satın..sevgi ve saygıyla
kişisel görüş olup yatırım tavsiyesi değildir..
Yorum için teşekurler arkadaşim .yerinde bir yorum
ulen birgün düştük hemen enteresan adamlar yazmaya başladı,,,düşenin dostu olmuyor vesselam...ytd