Yukarıda ki yazının bana ait olmadığını belirttim sadece şirketi tanımak adına katkıda bulundum ayrıca elimde kront hissesi de yok
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Yukarıda ki yazının bana ait olmadığını belirttim sadece şirketi tanımak adına katkıda bulundum ayrıca elimde kront hissesi de yok
devam edelim ozaman saglam bir sirket ortsgi saglam patronu bunu kim gordu elbette YABANCI...yabanci alimi artiss gectiki baslangic bence CITININ ELINDE su :)an lot 1 milyon 200 bin lotu gecti
Sayın Ahmet32 bunlara hiç gerek yok aslında.
Temel rasyolar açısından sektöründe bu şirketten daha iyi oranlara sahip belki tek bir şirket var: ASELSAN
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...4ada02c2ba.jpg
Temel sağlam mı sağlam.
Benim şahsen önceliğim budur
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
.*SEVGILI DOSTUM HURKUS GENEL KURULA KATILMISDI VE PAYLASIMINI SIZLE PAYLASIYORUM
Lütfi YENEL'in ricası üzerine şehitler için Saygı duruşu ile başladık toplantıya. Tırnak işaretleri başkandan alıntı
1. Katar işi
Lütfi Bey daha stadyumların inşaatının henüz başlamadığını "ama orada bir satış yapmak istiyorsak şimdiden orada olmalıyız" dedi
2. Amerika
"Yoğun pazarlama 2017 yılında ilk siparişimizi yapmayı umuyoruz. Amerika zor bir pazar"
3. 3. Havalimanı ve Diğer Benzeri İşler
"Netaş Kronun ürünün tercih ett. Netaş siparişi alt yükleniclere geçtiği anda Kap'a bildirelecek." Netaş CEO su " Kronun çok spesifik ürünleri olduğunu ve diğer çalışmalarda da beraber olmak istediklerini söyledi. Single Fi-yi benzer yerlerde de konumlandırmak için teklifler götürülmüş
4.Temettü gelenek olacak inşallah. "Sadece paylaşımcılığımızı belirtmek için verdik nakit sıkıntımız yok krediler emrimizde."
5. "Nesnelerin interneti ve yapay zeka gibi konularda arge yürütülüyor."
6. "İlk çeyrekte Nepal ve Yeni Zelandaya satış yapıldı." "Bu satışlar 1xx bin dolarlar mertebesinde. İyi bir ilk çeyrek geçirdiğimizi düşünüyorum piyasaya göre"*
7. İlk Çeyrek neden bilançolar düşük son çeyrek yüksek
"Çünkü şirketler son çeyrek bütçelerini harcıyorlar ilk çeyreklerde bu satışlar karşılanınca doğal olarak ilk çeyrekler düşük gelebiliyor."
8. Peki bu kadar lotu niye 3 ten 5 den değilde 12 den aldı. "Herkesin bir nakit planı var ve kendi özel durumları." Benim katakulleyle işim olmaz kısaca dedi. "Beni de bir yatırımcı olarak görün ben de ağırlığım artırmak istedim."
9. Bu sene büyüme
Güzel rakamlar güzel siparişlerle gelebilir. Bu benim anladığım
*
*
Dostum bilmeyen dostlara ayrintili bilgi verelimki karar onlarin.cok konustum gene siz bana bakmayin....:)
Şirketin artıları çok evet ama 1 yıldan kısa bir sürede % 500 artan bir hisseyi alıp almamak konusunda tereddüt yaşayan illaki olacaktır bunlardan biride benim daha 1 yıl önce 2,5 liraydı.
Bence gerek var. Aselsan rüştünü yıllardır ispat etmiş bir firma. Kront'un son açıklanan verilere göre finansalları iyi olabilir ama daha önceki yıllar için de aynı şeyi söyleyebiliyor muyuz?
Kront ya da X veya Y şirketinin bu güzel çıkışlarının gelip geçici bir saman alevi mi olduğu yoksa istikrarlı bir şekilde devam mı edebileceğini görebilmenşn tek yolu beklemektir yani zaman. 8 ay önce 3 lira civarı olan şirket tüm bu güzel finansal sonuçların da etkisiyle 18-19 liraya gelmiş. Umarım bir Türk firması olan Kron, adını altın harflerle yazdırır dünyaya. Ama Lütfi beyin de yukarıda paylaşılan gönderide dediği gibi Amerika çok çok zor bir pazar. Umarım başarılı olurlar ve hisse fiyatı da 100 lira olur. Elinde hisse olanlara bol kazançlar.
Sayın Yalın
Yıl sonu kar mevzusu bu şirket için tam bir muamma.
İlk 3 çeyrek zayıf gidip son çeyrek patlama yapıyor.
Bunun sebebi de lisans gelirlerini yılın son çeyreğinde toplaması.
23 milyon gibi geçen seneki net karın 2 katına yakın alacağı mevcut.
Bu alacaklardan bi 10 milyonunu bile tahsil edebilse yıl sonu 20 milyon üstü karları konuşabiliriz.
Bu da hisse f/k'sını inanılmaz yerlere düşürebilir.
Belki abartı bulan olabilir ama yıl sonu minimum 18 milyon net kar beklentim var
Sevgili Dostlar
Krontun en büyük avantajı tl yazılım üretmesi ve bu yazılımı dolar ile satışını yapması.
Sayın oralet osman
Kron daha emekleme aşamasında olan bir şirket.
ASELSAN yıllardır rüştünü ispat etti etmesine ama şirketin 2005 öncesi finansal verilerine bakarsanız çok da parlak olmadığını görürsünüz.
Evet, bu çıkışın sürdürülebilir olması çok önemli lakin beklemek ve zamana bırakmak da hissenin arkasından bakmanıza yol açabilir.
14 milyon sermayeli şirketin bu rakamı katlayan her net karı hissenin fiyatını da doğal olarak daha da yukarıya taşıyacaktır.
Bgc partners in KRONT ile ilgili analizi vardı onu bulamadım. Bulan biri paylaşabilirmi arkadaslar.
Beklentiler.
1 temmuzda a grubu
14 temmuzda t.takastan çıkıyor.
Yaz sonu gibi Arge teşvik desteği.
Asıl beklenti sipariş alması. (en önemlisi de amerikada ilk satış) en parlak dönemi son cegrektir. Aklıma gelenler bunlar. Saygılar selamlar...
1.45 den alıp 11.30 dan veren bir kront yatırımcısı olarak verme nedenim lisans gelirinde bilanço makyajı dedim.Daha öncede bir İran yüzünden az çekmedim. yanlız piyasa benden daha büyük düşündü ki fiyatı 17 de ben almam alanada mani olmayayım
D5102 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
sy oralet 100 olur dediniz ya uzun vadede bu komik kalacak:( sesli cevap verdim ..ytd sakin al sat yapmayin bir hisseyi iyice arastirin..Ama su gorus tamamende yanlis 8 ay once 3 simdi17 olmus ..KRONT yazilim sirketi ..orn verelim logo 3 lerde 60 oldu..kront un artisi yurtdisi na sstima baslamasi ki onceABD satislari yakinda gelir..egeen 10 lardsn 300 gordu otkar ayni sekilde 150 lere yaklasti..demmekki beklentili kagit dinlemez ucar gider...Kront mu onuda gorecez:)
KRONT Temel analiz
http://hissebul.net/forum/590-kront-temel-analiz.html
Her yatırım gibi bu da bir risk taşır. Bundan sonra da karını artırabileceğine inanan kimse bu fiyatdan da alır tabi ki. Ancak 17 liradan hisse alan birisinin fiyatın son bir yılda olduğu gibi 2,5 - 17 hareketi gibi kısa sürede 7 kat olacağını sanması faxla iyimserlik olur ki böyle düşünenin olacağını sanmıyorum. 1 yıl sonra 25 lira bile olsa gayet iyi bir getiri.
Ayrıca A grubu olmasının yararı nedir? İhlas da A grubu bildiğim kadarıyla?
ihlas ile Kront u mukayese ediyorsunuz ya Helal olsun da ne yaziyim..Arastirmadan almayin...d ve c hissesi olan kagitlarada yonelmeyin:)
A grubunda olmak demek Kurumsal yatırımcılardan ve fonlardan para girişinin olması demek.
Şapka çıkardım KRONT ile ilgili paylaşımlarınıza :bravo:
Paylaşımda bulunan ve fikirlerini beyan eden herkese çok çok teşekkürler.
En kısa sürede bu bilgileri toparlayıp ben de düşüncemi beyan edeceğim.
Sayın monaroza izninizle bir düzeltme yapmam gerek;
Bilançolarda görünen alacak rakamlarının artmış olması direk şirketin tahsilat zorluğu yaşadığı anlamına gelmez. Şirketin satış rakamları artmışsa alacak rakamları da artar, bu normaldir. Eğer satış artışı yaşamadan alacaklar artsaydı dediğiniz doğru olurdu...
Bu sorunun çözümü ise şirketin alacak devir hızı ve alacak tahsil sürelerini ölçmektedir.
http://piyasarehberi.org/sozluk/alacak-devir-h-z
http://666kb.com/i/dk2atn0a8vv111op1.png
Bence şirket tahsilat sorunu yaşamıyor :)
temmmuzda bak neler olur a grubunda olmasi ve Brutten cikmasi...15 gun once burda kront u inceleyin demustim..yalin hocam saolsun Kront u listeye aldi.13800 idi17 yaklasik yuzde 20 artti...temmuzda da burda yiz gene gorup yasariz:)
Anladım, teşekkür ederim. İster kurumsal ister ky olsun para girişinin olması için öncelikle firmanın net karını sürekli bir ivmeyle artırması gerekiyor. Net kar artışı hisse fiyatına yansıyor ve bu da SPK'nın kriteri olan A grubuna geçiş için şirketin halka açık hisselerinin toplam değerinin sanırım 100 milyon liradan fazla olması kritierini karşılıyor doğal olarak. A grubu olunca yurtdışı kaynaklı fonların da hisseyi alabilecek olması güzel bir gelişme o zaman.
Ahmet bey, sevdiğim arkadaşlarımda da var bu hisse. En kısa sürede 150 lira olsun İnşallah, hepiniz kazanın. Ben hem kendim öğrenmek hem de bilmeyenlerin kafasında bazı şeyler netleşsin diye soruyorum, sorguluyorum. Hisse hakkında gerek olumlu gerekse olumsuz iddiaların altını doldurmak gerekir, doğru olanı budur. Syg.
Osman bey'e katılıyorum, amacımız bilgilerimizi paylaşmak ve bilgi zenginliği yaratmaktır. Ayrıca fiyat yarıştırmak da hoş olmamış, ben listeye ekledim diye hisse fiyatı arttı gibi bir ima bile olmuş ama sakın böyle düşünmeyin çünkü öyle birşey zaten olamaz.
Haklisiniz syn oralet paylasimlarinuz sorulariniza Eyvllh zaten bende kackere yazdim KY dostlar arastirin arastirin..eger a b bissesi kar ini artiriyorsa beklentisi gucluyse faaliyetlerini incelesin...Su gorus yanlis bu hisse yuzde 500 artti..ucmus patlar..sen ona bakacagina baksana bilancolari nasil gelmis asil ucan o...peki gelecek beklentisi nedir..bilanco nasil beleniyor..sadece bir ihale acikliyim..toob ihalesi yakinda aciklanir..ihale aldi hepsi ni aciklamalayim Sadece arastirin...bir sirket bilancosu guzel bir kar bekleniyorsa ....su akar yolunu bulur..kinse engelleyemez:)
Aşağıdakine benzer grafik görüntülerini daha önce de defalarca paylaştım hatta iki gün önce de sevgili b_g nin dikkat çekmesi ile DGKLB ve KAREL şirketleri için de benzer grafik görüntülerini paylaştım.
http://666kb.com/i/dk2b4ynava5vpvz2d.png
Grafiklerde görünen bu işlem hacmi patlamaları hissenin ciddi bir trend başlatacağına dair önemli ipuçları veriyor bence. Böylesi işlem hacimlerinin patladığı dönemlerde şirkette yaşanan gelişmeleri sıkı takibe almakta, şirketin KAP haberlerini okumakta, şirketin bilançolarını detaylı incelemekte ciddi faydalar var.
Tekrar dikkatinize sunmuş olayım :)
2012 -5,366
2013 1,346
2014 2,784
2015 6,216
2016 12,546
Son 3 yıl net karını bir önceki yıla göre hep en az 2 kat artırmış. Zaten bu şekilde 3 yıl daha gitse bağımsızlığını ilan eder Meksika Abd sınırında bi yerde ayrı bir ülke kurar bu hisse. :)
Ancak 17 Kasım 2016 dan sonra çıkışına başlamış hisse. O zamana kadar demek emin olamadı kimse net kar artışının sürdürülebilir olduğuna. 2016/3 çeyrek sonucundan sonra resim netleşti ve hücum edildi.
22% Temettü alıyorum
KY zaten yıllara dayalı şirketleri seçmeli
Yatırımlar bitmiş
kar artışı bekleniyor ve Temettü sürekli gelir
D Grubu Spekülatör ve manipülatör gelmesine engel
FK ve Pd/DD Favök vs hepsi iyi
Çimento sektöründe onun kadar iyisi yok
Sadece analiz Paylaşırsanız ve en iyi çimento ile karşılaştırsanız yeterli .
Bence tüm analizlerinizden olumlu puan alacaktır .
Zaten KY uzun vadeli bakmıyor mu idi olaya .
Hemen alıp satmaya mı alıyoruz biz .
Ben Temettümü bu şekilde almaya devam edersem
GIP ten çıkmasını zaten KY istemiyorum...
5 sene de kendini ödeyecek bir hisseye D diyerek geçmeyin .
Ben Bascm in 2.66 TL fiyattan incelenmesi gerektiğini söylemeye çalışıyorum .
Teşekkürler ,
Sayın taita merhaba,
Tesadüf, ben tabloyu hazırlarken sizin yazınızı görmüştüm.
Sizinde incelemeniz açısından tabloyu ekliyorum.
Üstteki dünkü verilerle,alttaki bugünkü verilerle hazırlanmış şekli.
Analiz olduğunu tekrar belirterek bol kazançlar dilerim.
Esenkalınız...
https://i.hizliresim.com/6X2qQE.png
Sn POLARIS, yardımlaşma duygunuz ve kibar tavırlarınızdan dolayı size teşekkür ederim. İyi ki varsınız. Siz de esenkalınız.
Sayın Oralet_Osman merhaba,
Katılımlarınız için Bizde size teşekkür ederiz.
Elimizden geldiğince,vakit yettiğince seve seve.
Hem bende alıştırma yapmış oluyorum.Sayenizde yanlışlarımı ve eksikliklerimi gideriyorum. :)
Tek sıkıntı bendeki dataların ve hisselerin sınırlı olması.
Bol kazançlar dilerim.
KRONT la ilgili; deneyimli arkadaşlara bir sorum var.
Bu hisse brüt takasta, hisse fiyatlarında şüpheli hareketler belirlendiği için SPK böyle bir karar almış. Online al-sat emirleri verilemiyor şu an.
Bu vaziyet hisse için bir risk oluşturmuyor mu? Kimseden "bi bekleyelim" tarzında bi yaklaşım görmedim. Hep bir heyecanla bahsediliyor bu hisseden (birden fazla yerde). Nasıl yorumluyorsunuz bunu?
Ben borsayla yeni yeni tanışan bi adamım. Belli süredir bişeyler okuyorum, bu forumdaki büyük başlıkları da (bu başlık gibi) hep en baştan okudum. Kendimce bir temel mantık ve fikir oturtmaya çalışıyorum. Bu çerçevede cevaplarsanız mutlu olurum.
Sevgiler
Sayın coskunc,merhaba.
KRONT'un brüt takasa girme nedenlerini bilmiyorum.SPK nın aldığı kararlarada tam güvenmiyorum.
Ancak mantıken şöyle düşünüyorum.
Şirket yöneticileri çeşitli nedenlerden ötürü şirketin hisselerini satabilirler.Ancak tek bir nedenle kendi şirket hisselerini alırlar. Para kazanmak için.Genel Müdürün şu an hisse almış olmasının bir nedeni vardır sanırım.Yeni bir sipariş ya da başka bir beklenti olabilir.
Tabiki bu bir genelleme.Yanlış düşünüyorda olabilirim.
Aslında, yazılım ve yazılıma bağlı özel donanım işlerinde büyük kar marjları var.Yapay zeka,kullanıcıların davranışlarına göre yönlenen yada yönlendiren yazılımlar(Nette gördüğünüz bir reklama tıkladığınız zaman, girdiğiniz birçok sitede o ve ona benzer reklamlar görürsünüz.Google amcadan örnekle),siber güvenlik yazılımları ve bağlı donanımlar gördüğüm kadarı ile hızla gelişiyor.
Bir kaç yıllık geriye dönük verileri olmayan hisselere kolay kolay güvenilmez. Ama gelecekte bir gün geleceği için iyice araştırıp ona göre pozisyon almakta da fayda var diye düşünüyorum.Bilgi, bilgi, bilgi. Biliyorsunuz,önceden öğrenenler iskontolu öğrenip + bonus kazanıyorlar. :)
Kalınız sağlıcakla.
Merhabalar.
Kront'un brüt takasa girmesi ile Galip'in hisseleri ile bir tutmayın.
Kront 2016/4 ile muazzam kar açıkladı.
Öyle ki bilanço açıklandıktan sonra f/k 5'e düştü. Sektör ortalaması 25-30'larda düşünün gerisini.
Bu ne demektir? Hisse piyasa tarafından hızla 25-30 f/k seviyelerine fiyatlanacaktır.
Öyle de oldu. Bu bilançoya kayıtsız kalamayan herkes hisseye yüklendi, zaten sığ bir hisse olduğu için ( 1000 lotla tavan veya taban yapabilir) hisse uçtu.
Hızla 14-15 seviyelerine geldi ki f/k hala 15 civarına anca gelmişti.
Spk sosyal medyada hisseyi alamayan borazanların da etkisi ile hisseye ezbere ceza kesti.
Normalde brüte giren hisselerde kağıt büyük zararla çıkardı.
Ancak kront'ta beklentiler öyle bir seviyeye yükselmişti ki brüte girmek bile hız kesmesine mani olamadı. Brüte girdiğinden beri %20'den fazla gitti.
Şubattan beri hisseyi taşıyan biri olarak emin olun brüt takaslık hiçbir durum yoktu.
Ancak spk şirket sanki %200'den fazla kar etmemiş gibi hisseyi brüt ile cezalandırdı.
Velhasıl altın çamura düşse de altındır.
Hisse ne kadar potansiyelli olduğunu brüt takas sürecinde bir kez daha kanıtladı.
Varsa yoksa kront bırakın kront sevdasını sırada parlayan boga aksa ve parsan var...
D5102 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Krontta Son 3 yıl için Yıllık gelir artışı ortalama %43 olup önümüzdeki 5 yıl bu şekilde giderse ve karı da bu orana uygun olarak artarsa, mevcut özkaynak ve borçları ile dönen varlıkları eklenip % 15 faizle bugüne indirgendiğinde bulunan değer 29 lira. Ancak 2016/12 öncesinde f/k oranı 8 lerde iken şimdi neredeyse 18. Benim tek çekincem bu f/k oranı. Önümüzdeki dönem bu f/k oranını düşürecek bir bilanço gelmezse artış sınırlı olur diye düşünüyorum.
SM-G928C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu sayfa KRONT sayfası mi.?
Biraz dusun bakalim.. 😅
SM-N9000Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar, bir açıklama yapma ihtiyacı hissettim.
Tüm katılımcılar ile beraber oluşturduğumuz listedeki şirketlerden incelenme sırası gelen KRONT ile ilgili lüzumlu yada lüzumsuz çok serzenişler okudum.
Yani sürekli vurguluyorum ama yine de buradaki meramım bir türlü anlaşılmıyor.
Bu hisseleri incelerken bunlara yatırım yapın para kazanın demiyorumki ben!!! Böyle düşünen varsa bence çok yanlış yapıyor. Çünkü burada yazılan şirketler üzerinden şahsen benim sizlere para kazandırmak gibi bir kaygım yok, para kaybettirmek gibi bir düşüncem de yok.
Yapmak istediğim en baştan beri bildiğim kadarı ile, dilim döndüğünce borsadaki şirketlere temel analiz yapabilmenin yolunu yordamını anlatabilmek. Bunun dışında incelediğimiz şirketin fiyatı daha sonra yükselmiş yada düşmüş beni hiç ilgilendirmiyor. Bugüne kadar hiç duydunuzmu yada okudunuzmu ben şu hisseyi demiştim bakın ne kadar da yükseldi yada düştü dediğimi?
Lütfen hiç kimse burada incelediğimiz şirketlere para musluğu gözü ile bakmasın.
Temel analiz ile ilgili bilgisi olan incelemelere katılır ve hep birlikte fikir alışverişi yaparız, bilmeyenler de bu bilgilerden faydalanır ve kendi şirketlerini incelerken bu bilgileri kullanır, en azından yatırım yapacağı şirkete temel analiz yapar. Hepsi bu, bu topikde bunun dışında başka birşey aramayınız
Amaç bağcıyı dövmek sanırım paylaşılan şeylerin kalitesine değilde anlamsız şeylere odaklanmak herkes gibi benide üzüyor.Ne güzel sıradaki hisse ile ilgili beyin fırtınası yapıldı aklı olan bu paylaşımlardan birşeyler kapar unutmayın bu başlık 1 ay öncesine kadar yoktu hala daha olmayabilirdi lütfen insanların karşılıksız emeklerini gözardı etmeyelim.