diğer yeni halka arzlarda da vatandaşın eline hisseyi verme olayı oluyor mu?
bu kaat Xu030 kaadı olduğu için mi böyle...yurdum yatırımcına yapılanın adı ne...
nitelikli borsacılık mı bu ne? bunun adı ne? :)
Printable View
diğer yeni halka arzlarda da vatandaşın eline hisseyi verme olayı oluyor mu?
bu kaat Xu030 kaadı olduğu için mi böyle...yurdum yatırımcına yapılanın adı ne...
nitelikli borsacılık mı bu ne? bunun adı ne? :)
fonet marka hisselerinden kar edebilmiş ve bunun gibi örnekler olduğu sürece insanlar büyüklüğü mavi derecesinde olan hisselere güven ile yaklaşıyor.Hata bana sorarsanız küçük yatırımcıda değil madem değerin 43 neden aşağı verdikçe sattığın hisseleri yerine koymuyorsun çünkü hisseleri 43 ten arz etmedi gibi gözüküyor o zaman açıklatacak spk yabancıya kaça arz ettin diye yabancıya ucuzdan sat yabancı aldığı fiyata kadar sat ucuzdan sonra topla kar payı ile beraber yukarı yukarı yine sat güzel tezgah kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
sonra çıkarlar derlerki borsaya yatırımcı gelmiyor..nasıl gelsin ky herşeyden yoksun ..adamlar hertürlü öpüleceksiniz diyor..bizde şimdiden yangınızı uzatın diyorlar..eski borsacılarda kulak arkası kaldı kolay kolay her şirkete balıklama atılmaz bunlar yıllar sonra tercübe ile birleşince ancak kendine geliyor..
yani borsada sögüşlenecek ky aranıyor deniyor kıssaca..şirketin kasasın açıp hep kim kontrol eder patron başkası açamaz ..isterse olmayan parayı var gösterir yada yok gösterir..haydi kolay gelsin..
Millete en son utanmadan arkasında TOKİ güvencesi var diye PALAVRAMIDIR MALAVRAMIDIR PARK MAVERAMIDIR nedir 3 yıl sonra sözde bitirilip teslim edileceği söylenen betonun GMYO `larını 42.5 Tl den İSKONTOLU diye kakaladılar, aradan 3 ay geçti borsada elini öpene 36 lı fiyatlardan veriyorlar. Yalnız birde şöyle tipler var; hem kazıklanıyorlar hemde yahu kardeşim kazıklandınız niye anlamıyorsunuz deyince bir anana küfretmedikleri kalıyor başlıyorlar ben devlete güvenirim arkasında TOKİ var filan gibi vatan millet Sakarya edebiyatına. Hal böyle oluncada bize söyleyecek laf kalmıyor, zaten bize ne oluyor ki ! Herkesin aklı kendine madem nasihat dinlemiyorsun o halde kendi düşen ağlamaz dersin susarsın.
kesinlikle katılıyorum bende kazıklanıyorsunuz diye 44 fiyatından bu yana yazdım tabi bu benim kendi görüşümdür kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Aldığım tepki milleti paniğe ne sevkediyorsun oldu bende saygılarımla deyip bir daha bu hisse ile ilgili yorum yapmamaya karar verdim sonuna kadar haklısınız her koyun kendi bacağından asılır
Ben yıllar önce İstanbul BEBEK semtinde, adı lazım olmayan bir barda, arkamdaki masada kafayı bulmuş bir aracı kurumunun dallama yöneticisi olduğunu sandığım zatın etrafındakilere ... ağızını eğe büğe falanca hisseyi millete nasıl allayıp pullayıp halka arzdan IRZ ettiklerini duyduğum günden beri halka arzlardan uzak durdum ve çokta faydasını gördüm. Ama tabi bu benim kendi görüşüm olup kimseye al-sat-tut tavsiyesi asla vede kata değildir, ülkemiz halka açılacak şirketlere ortak olacak nice küçük yatırımcıların sırtında muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak zorundadır.
bu arzda gösteriyor ki,halka arz konusunda cehalet çok olmasına çokta
bu işlerde ,küçük yatırımcıyı koruyan mekanizma bu kadar aleni yapılan bu işlerde
küçük yatırımcıyı koruma adına ne yapıyor bilen duyan faidesini gören var mı?
Şimdi haftaya yesilmmmi kirmizimi işte bütün mesele bu
GT-I9500 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...0506438971.jpg
Sayın Talha
Mavi'ye gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz.
Mavi’nin halka arzını müteakip 40 günlük sessiz dönem (quiet period), 24 Temmuz’da sona eriyor. Analiz raporlarının yayınlanmasının ardından; 8 Ağustos ve 20 Eylül’de yapılacak global analist toplantılarıyla, Mavi’nin mevcut çift haneli büyüme performansı ve stratejik büyüme planlarıyla ilgili olarak detaylı bilgi paylaşımında bulunacağız.
Temmuz ayının başında açıkladığımız 2017 Q1 sonuçlarında da görüldüğü üzere Mavi, geçen yılın aynı dönemine göre tüm kpi’larında önemli artışlar yakaladı. Şirketin gelir, net kar, brüt kar ve like for like dahil her anlamda etkileyici büyüme kaydetmesi, ilk çeyrek sonuçlarını açıkladığımız toplantılarda yatırımcılar tarafından da pozitif karşılandı.
Mavi’nin geçen yılın aynı dönemine göre Q1 büyümelerini ve performansını aşağıda paylaşmak isteriz;
· Konsolide gelirler %38 artışla 428 milyon TL’ye ulaştı.
· Brüt kâr %39 artışla 208 milyon TL, brüt kâr marjı %48,6 oldu.
· FAVÖK %55 artışla 56 milyon TL’ye ulaşırken, FAVÖK marjı %13’e yükseldi.
· Net kar %71 büyümeyle 17 milyon TL olarak gerçekleşti.
· Türkiye satış cirosu; yeni açılan mağazalar ve mevcut mağazaların büyümesiyle %25 arttı.
· Aynı dönemde Like-for-like (birebir) büyümesi ise %19,7 olarak gerçekleşti.
· Türkiye’deki perakende mağaza sayısı 271’e, satış alanı 125.000 metrekareye ulaştı.
· Mavi.com e-ticaret satışları %42 artış gösterdi.
Mavi
Investor Relations
-----Original Message-----
From Ztalha [mail]
Sent: Wednesday, July 19, 2017 8:56 PM
To: company@mavi.com
Subject: Hisse
Importance: High
Hissenin hacimsiz düşmesine neden müsade ediyorsunuz ? Bist 30 hissesine hiç yakışmıyor. Size güvendik arzdan aldık ama bist rekor kırarken mavi gram gram eriyor . Bilmediğimiz bir sıkıntımı var. Saygılar
iPhone'umdan gönderildi
bugün bir hareketlilik var....
yedirdiğimiz yeter hareketliliği mi??
yoksa iyi yiyorlar devam hareketliliği mi? gün sonu göreceeeeeeeezzzzzzz
mavi oturriiiiir yabancı mavinin üstüne atliiir mavinin boynuzunu kopartiiir.sonra yabancı mavinin etini kopartiiir.Maviyi yiiir.Mavinin kemikleri ky ya kaliiir.Küçük efe gibi özet geçmek lazım.hahahahahaha
şu an için yabancı en az halka arzdan %10 ucuza almış gibi duruyor fazlası var mı göreceğiz %20 de olabiliiiiir %30 da olabiliiir %40 da olabiliiir. mavi de kap a 43 -51 aralığı satış yaptım diyor çık kap a açıkla şu fiyattan blok satış yaptım diye hepsi bu ky da bilsin mavinin gerçek halka arz değerini. Yalaaaan söylüüüüyorsuuunnnn.şraaaakkkkk kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
GOLDMAN SACHS, MAVI GIYIM ICIN TAVSIYESINI `AL`, FIYAT HEDEFINI 61.40 TL OLARAK BASLATTI haberi düşmüş anladı sen onu caviiit
Goldmanla ilgili gösterge olması açısından buradaki arkadaşlarla paylaşmak ihtiyacı duydum..Zira bu hissede olmasamda yatırımcı dostlarla ortak akıl anlamında bir direnç geliştirmemiz gerekir diye düşünüyorum...
2012-2013 gibi Goldman; PETKİM 2 milyar liraya işlem görürken, SAT raporu yayınlayıp 1,4 milyar hedef vermişti..Aradan bir iki yıl geçti saaadece Petkim limanının %30una 250 milyon dolar verip ortak oldu..PETKİM hedef fiyat ne 1,4 milyar TÜRK LİRASI...saadece PETKİM limanı için biçilen değer ne?..800 milyon Amerikan doları..
Yani şunu demek istiyorum..Hisseyi tanımam etmem...ve fakat Goldman laflarıyla hisse almak yerine kendi ön görünüzün ve analizinizin peşinden gitmelisiniz diye düşünüyorum..Goldman'ın gözümdeki kredisi, sıfırın ferrrsah fersahh altıdır..Kendi analizimizi kendimiz yapıcaz, öyle karar vericez..Zira bu piyasalarda herrrr birimiz kendi başımızayız...
Bu bilanço ile çoktan hareketlenmesi gerekmez miydi
SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
GOLDMAN SACHS, MAVİ GİYİM İÇİN TAVSİYESİNİ 'AL', FİYAT HEDEFİNİ 61.40 TL OLARAK BAŞLATTI, CEEMEA ODAK LİSTESİNE EKLEDİ
Boyle bir manipulasyon nasil yapiliyor acaba? Adam daha 1 ay once halka arzi ustlenmedi mi?
Alıntı:
30.5.2017 10:03
"Halka arzın global koordinatörü Goldman Sachs olarak belirlenirken, yurtdışı talep Goldman Sachs ve BofA Merrill Lynch tarafından toplanacak."
Ben demiştim milletin günahı girmeyin 24 dünden sonra dananin kuyruğu kop
Ar diye
Bu forumlar milleti panikletip yeri olmamalı millet moral bulmak için buraları okuyor bist 30 hissesine eğer satmazsan sadece zaman kaybin olur ama zararına satarsan hem paradan hemde piskolojinden olursun
Mavi hissesi hakkında bilgi alabilirmiyim
SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
0850 288 62 84 den bilgi alabilirsiniz mavi ile ilgili
24 temmuz para girişi
https://i.hizliresim.com/RPppBG.png
24 temmuz para çıkışı
https://i.hizliresim.com/ERAAp9.png
[QUOTE=ramazan12;682575]Mavi hissesi hakkında bilgi alabilirmiyim
Mavinin %55 i arzedildi, %75 ini yabancı fonlar aldı, %18 Yerli kurumsal firmalar ( bes ve yatırım fonları) aldı. Geriye kalan kısmınıda bireysel (küçük yatırımcılar) aldı.
Hadi be mavi bi yüzde 5 daha yaptı milletin güveni yerine gelsin
yıllardır halka arzı beklenen bir şirket fakat hüsran ile sonuçlanan bir arz oldu ama belli ki kapalı kapılar ardında birileri bedavadan biraz pahalı mal almış olsa gerek ki satışlar bitmiyor kime niye kaçtan mal satışı yapılmış da onca satış bitmiyor derinlik kazandırmak için mi satılıyor peki sürekli alanlar var onlar da kim dün ki hareketi üç beş ky mi yaptı ....
caviiittt
42.90 dan verdiğim malı 42.00 den mi yerine koyacağım yoksa başka yerden mi
daha çok nasıl kazanırım caviitt muhahaha...
çok mu oluyoruzz caviiitt
45,30 dan alabilirsin biraz olumlu yorum yapiiim forumdan atacaklar yoksa hedef belirlediler satamadılar 43,20 ye çektiler fiyatı satamadılar 40,22 den 42,10 a kadar toplayıp satalım dediler hedefi marsa koydular olmadı kendi fikrimce üç kuruş hacimle 50 üzeri yapıp milleti inandırmak kaldı onuda denerler mi bilmem yada mavi boyner gibi mağazacılık işine girer mi Sadece bu kadar hisse arzından gelen nakiti yatırıma dönüştürecekler mi takip etmek lazım ben 107500 ü geçermi 106300 den düşer mi ona bakarım yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
millet al ı sat anlamış caviittt
bu milleti anlamak zor muhahaha
Goldman Sachs fiyat güncellemeleri :
(Alıntıdır)
https://i.hizliresim.com/aG8nn4.jpg
caviiiittt
bunu al tavsiyesi yapanlarda almıyoorrr muhahaha
haa cavittttt
hedef 61.40 demişlerde eksik demişler gibi bir hava var dimii...endeks şimdi 108 ya cavit,
endeks 208 olacak şartı ile,demeyi unutmuşlar sanki
dimi dimi muhahahaha
caviiiiitttt 41,98 oldu alsana 38 den satarsın 44.xx den alıp 42,90 sattığın gibi
arzcılar hedef fiyat açıklıyor.Bir tane yatırım banka hedef şu diyemedi bilançoyu bekliyorlar sanırım.çooookkkk olacaklar çoook yatırım satın alma bilanço sektör ortalaması bunların hepsinden + ile çıkarsa 61 olur ama finasman gideri kur farkı jeopolitik risk bist düzeltmesi masalı ile 25 olur mu o da olur yabancı ucuzdan mallanmış belli gerisini cavitler düşünsün.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.