-
Üzülüyorum...
Atatürk çü olunca.. Osmanlı karşıtı olmaya...
Osmanlı ile gurur duyunca dincilik ile suçlanmaya...
Fatih de ecdadımız, Atatürk te...
Fatih de olması idi, Atatürk de...
Ne olurdu halimiz...
Burada önemli olan ne Osmanlıyı ne de Atatürk'ü anlayamamış tipler.. Kutuplaştırıyorlar, bölüyorlar illaki bir taraf seçmemiz gerektiği söyleniyor...
Arada kalıyor sadece okuyor ve üzülüyorum... Osmanlı İmparatorluğu da bizim atamızın kurduğu devlet Türkiye Cumhuriyet'ide..
Atatürk'de ve Atatürkçülüğe de en fazla zarar verenler "Kemalizm'i savunan Kemalist" lerdir... Atatürkçülüğü anlamadan kendilerine Mustafa Kemal'in hayat görüşlerinin bir kısmını rehber edinerek, diğer taraflarını ret eden tiplerdir..
Mesela daha somut bir örnek verecek isem;
Adam rakı içiyor.. Sabah, öğle, akşam rakının gözüne vuruyor.. Atatürk'te akşam yemeklerinde rakı içermiş ya.. O Atatürk'ün hayatından ala ala aldığı milyonlarca şeyden onu alıyor...
Hal bu olunca kendi ateizmini, kendi gavurluğunu, kendi azınlığını, dinsizliğini Atatürk üzerinde meşrulaştırıp; sözüm ona SOL çizgide Atatürk'ü belli kalıplara sokuyor.. Yani; Kendi hayat tarzı kalıplarına...
Buradan ..izm ler doğuyor.. Belli bir süre sonrasında ise bu ....izm.ler den kendisi de ve çevresi de inanmaya başlıyor...
Mesela, TC de kılık kiyafet devrimini getiren bu şarapçı yada rakıcı tayfa değil ki; bizzat Atatürk'tür...
Oysa bu şarapcılar öylesine savunuyorlar ki, kılık kıyafet devrimini Atatürk bile yaşamış olsa idi, sanırım bu tutumlardan şok geçirirdi...
Oysa bilmiyor ki; Atatürk'ün eşi Latife Hanımın türbanlı idi.. Ve Atatürk bir türlü baş örtüsünü kendi eşinin başından dahi çıkaramamış ve saygı duymuştu....
Ama .izmciler, olayı öyle bir hale getirmişlerdi ki baş örtülü insanları bacaklarından tavana asmalı diyorlardı..
Halbuki Atatürk'müzün rahmetli anası Makbule Hanım dahi başı kapalı, örtülü ve son derece dinine sadık, muhterem bir Anadolu insanı ve kadını idi...
Bu devrim yapıldı.. Ama asla kimse kimseyi ezmemişti...
Hatta şapka devriminde dahi.. Anadolu halkı şapka giymemişti...
Yok bu ...izmciler herkese mini etek giydirmeye kalkıştılar...
Burada en büyük zararı Atatürk, Mustafa Kemal gördü...
Adamlar Atatürk ü sevecekken bile, bu ..izmler yüzünde nefret ettirtiler....
Bu nefret edenlerin bile sayısı azımsanmayacak kadar çok.
Atatürk yolda giderken makam arabasını durdurup, tarlada yaşlı bir çiftçi ile bağdaş kurup, açmış olduğu bir mendil içinde onunla öğle yemeği yiyebilecek kadar mütevazi bir liderdi.. Resmi var.. İnternette bulabilirsiniz...
Atatürk asla teröristler ile işbirliği yapmaz, Tunceli'yi Sabiha Gökçen'e bombalatacak kadar Milliyet çi bir insan idi...
Her yeni bir açılışda yada yeni bir girişimde imamlar ile beraber el açar, dua okur ve kurbanlar keserdi...
Asla ve asla dinsiz birisi ve halkına ukala, tepeden bakan birisi değildi...
Fransız sevgilisine Fransızca aşk mektupları yazarken, Türklerin ilk geometri kitabını yazacak kadar da matematik bilgisi vardı.. Entellektüalitesi zirvede, köşkte frag ile VALS yaparken, ÇAL BİR HORON, diyebilecek kadar da ANADOLU İNSAN ı idi...
Dinciler ise....
Atatürk'e bu KEMALİZM akıntısının furyasının verdiği zararı görünce onlarda yangına körükle gittiler... Atatürk'ün rakıcılığı, sözüm ona alkole düşkünlüğü(Yahu adam sadece her akşam yemekte bir tek içermiş o kadar) alkolik adama kadar evriltiler...
Dinciler Atatürk devrim ve ilkelerini itibarsızlaştırmak için KEMALİST ler ile birlikte son 50 yıl TC de inanılmaz bir propaganda ve çalışma yürüttüler...
Hala da yürütürler...
Dinciler Osmanlıyı müslümanlıktan dolayı savunurlarken Atatürk'ün bir Osmanlı Subayı olduğunu unuturlar....
O sebeple
Ben ÜZÜLÜRÜM....
Atatürk'e ve İslam'a en fazla zararı verenler "Kemalistler ve Dinciler" dir...
"Atatürkçüler ve Dindar"lar değildir....
O sebeple...
Aynı anda
Kemalist yada dinci olamazsınız...
Ama;
Atatürkçü ve Dindar birisi olabilirsiniz...
Saygılarımla...
-
Avrupa eğer ülkende bir degnekci lobisi olusturduysa bunların hepsi bal gibi olur
Tarihini bile ikiye bölerler adamın
Fransa da şimdi bir fransiz dese ki , ben Fransız ihtilali öncesini tanımıyorum Napolyon mapolyon ne ki la bunlar , geri kafalilik dese
Yada
Dese ki her şey Fransız ihtilali ile bozuldu , koca Fransa cücük kadar kaldı
Adamın anasını aglatirlar
Yok öyle demokrasi falan fıstık , sadece bunun bile laga lugasini yapsa birileri ottururler adamı , buradan yola çıkıp Fransa nin güncel problemlerini yorumlamayi falan saymıyorum bile , o aşamaya gelmeleri mumkun değil zaten
Bizde degnekci bol , herşey serbest
-
-
-
-
-
-