1,03-1,01 aralığında usdtry 4 ve üzerini rahat görecekti ancak 1,03 olmayıp 1,14 olunca eurtry 4,14 de usdtry daha zar zor 3,64 gördü.
Printable View
Şİmdi canlar önemli verilerin olduğu günlerde piyasayı terse sürmek esastır yani TDI çok iyi açıklanacaksa veriye kadar piyasa terse gider ve veride çok sert ters hareketler yaşanır sistem bu şekilde çalışır.
Euusd nin yediği haltta bugün bu işte yarın veri çok kötü gelirse beklenti 1,1444 üzerinde yeni trend oluşturması ancak veri yellen ablanın beklediği gibi süper ötesi gelirse işte ozaman %1 hatta %2 üzerinde hareket gelir euroda yani günlükte baba bir aşağı engulf bar atar bu vatandaş ve onu atması için işte satıcıların ilkin kesilmesi gerekiyor onun içinde 1,1414 ve üzerinde az ihlaller benim 2 noktası yapılıyor ancak 1,1444 noktası yukarı geçilirse bu yapı iptal oluyor sonra tekrar dip ve geri alış bekliyoruz , 1,1444 yukarı geçilmezde fiyat 2 noktasını yaparsada muhtemel 3 dalgasında tertemiz %4-5 lik bir trendde yata yata para yaparız sistem bu risk kısa kar beklentisi fazla.
Günaydınlar
japon gözüme çok güzel göründü
https://resmim.net/f/tvAqip.jpg
Günaydın arkadaşlar, bol kazançlı bir gün diliyorum hepimize,
15.30 da Abd TDI verileri olumlu gelirse, ki böyle bir beklenti var piyasada.
O halde yukarıda çizdiğin 1.1440 lık senaryo geçilecek demektir yanılıyor muyum?
Bu ihtimal karşısında ne yapmak gerekir sence?
Böyle bir durumda usd/eur geçişi yapmak mantıklı olur gibi geliyor ne dersin?
Ve diğer sorum da TR nin yıl başından bu yana Euro karşısındaki %10,5 luk değer kaybı ve iyi gelmesi muhtemel TDI verisini de düşünürsek usd de yine güçlü bir geri çekilme olabilir mi 3.6880 i görmeden?
Aydınlatırsan hepimizi sevinirim :)
https://resmim.net/f/UuHS4c.jpg
Usdtry reis 3,6866 dün göstermezler dediğim ancak bugün beklediğim nokta.
Beyler bugün verilerin efendisi var TDI yani tarım dışı istihdam verisi.
Bu veri 2 aydım ciddi kötü geldi ve usdtry bundan da baskılandı hatta yellen faiz arttıramaz bu verilerle dendi vs.vs. Kadın çıkarttı vurdu masaya şahin oldu o veriler geçici vs.vs.dedi yani gelecek veride ebenizin örekesini göreceksinize getirdi aslında lafı ve faiz arttırdı üstüne 1 faiz daha arttırıcam üstüne yetmeyecek bilanço küçültüp çakacam kafanıza kafanıza dedi.
Şimdi bugünkü veri adam gibi babuş bir veri gelirse eylül faiz arttırımı oranı %20 lerden %50 üzerine zıplar + bilanço küçültme ıvır zıvır derken ortalık mokombo cumhuriyetine döner.
Teknik olarak zaten euro 2 yapıyor dedim dxy 2 yapıyor dedim ağalar bunların 3 dalgası öncesinide hazırladı yani iş veriye kaldı. Bu veri kötü gelirse ne olur ha gene sıkıntı olur çünkü euroda yukarı hareket başlar bizde ne olur orası karışık try güçlenebilirde tersine try zayıf kalabilirde çünkü eurtry de 4,80 hedefi var.
Anlattım hocam bir yukarda ama veri iyi gelirse euro değil tersine dolar güçlenir.
Şimdi bu 3 dalgaları var yani çok kuvvetli düşüş ve çıkış işte o dalgalar öncesinde 2 yani geri alım noktaları yapılır euusd nin 1,13 den geri gelme mevzusuda bu işte yani 2 noktası yapılıyor.
Eğer kiveri beklenti dahilinde iyi hatta çok çok iyi gelirse euusd de aşağı 3 dalgası başlar ve 1,1076 ya kadar bu dalga devam eder ana hedefi ise şuanki rakamlarla 1,0861 olur.
Veri kötü gelirse euusd 1,1444 ü geçer sonrasında yukarı hareketine devam eder ama nereye kadar orası karışık.
Try kısmındaysa durum farklı hani veri kötü geldi heyooo 3,35 olayı değil görmemiz gereken bir tepki var çünkü görece çok güçsüz bir try var karşımızda ha tekrar 3,50 olmazmı bugün değil ama olabilir ihtimali var ancak beklentimiz yukarı 3,6866 orayı görmem lazım orada ne yapacağını görmem lazım en önemlisi.
kısa vade hedefler
3,6401-3,6485 üzerinde 3,6866 şimdilik bu kadar.
Euusd sell pozlarım var stop noktam 1,1444
Endeks longlar var TDI verisine kadar karlı yada zararlı çıkıcam
usdtry zaten long uzun vade long.