http://www.imgim.com/8753inciy6803261.jpg
sayfa 7
Printable View
http://www.imgim.com/3222incit7685767.jpg
sayfa 9 THE END BİR HİKAYENİN SONU FİLİM BİTTİ DAĞILABİLİRSİNİZ
BORSADA 400 ŞİRKET DAHA VAR..
Dağılırmıyız hiç yeni duyumlar aldıkya hani iflas çıkınca diğeri ile devam edecek olayı... biz bekleriz onun da olmadığını duyarız başka bir şey için yine bekleriz... o da gününü gün etmeye devam eder...
Aynen.......
PRA-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben bu karara sevindim. Varsa kurtarma gücü, buyursun kurtarsın. Yoksa milleti umut ile bekletmesin. İstinaf iflası durdurur. Ancak temyiz durdurmaz. Temyize gidince 1-2 sene beklemezsiniz. İşlem başlar. Mallar satılır. Olsa olsa temyiz başvurusu esnasında tedbir istenir. Tedbir de satışlardan elde edilecek gelirin bloke edilmesi, temyizde kazanılması durumunda paranın satın alanlara verilerek işlemin iptali söz konusu olur ki, bu çok kolay değil. Miras davalarında filan ancak böyle bir tedbir uygulanır. Şimdi varsa parası kamyon kamyon, gidip ödeyecek ve alacaklı kalmayınca da icra satışı duracak. Her şey geri işleyecek. Yoksa biz battık. O yoluna fabrikadaki şu mallar cefa nın, şu paralar cefa nın, şu makineler cefa nın diyerek çaldıkları ile, gayet büyük bir başlangıç yapacak. Bu başlangıçta da ne genpower holdinge, nede genyh ihtiyacı yok. Müjdat Jenaratör diye bir marka tescil ettirir. Yada Pınar jeneratör markasını vurur. Olmadı Maykraft markası. O yoluna devam eder. Biz son hayal kırıntıları da tükenmiş, onlarca senelik birikimini kaptırmış salaklar olarak kalırız. Düşünün evinizde yangın çıktı. Sel bastı falan. Bir afet. Bir müsubet. Cenabı Allah hiçbirimizi bir başkasına müsubet eylemesin. Ahireti bu günden belli olan, dünya hayatını müsubet olarak sürdüren kul olmayalım. Düşünün yaşınızı. Diyelim 50, geriyi düşünün 50 saniye kadar hükmü var mı? Yok. 80 sene de yaşasanız 80 saniye gibi. Gelip geçici. Ama zaman ile sene ile asır ile ölçülmez bir ahiret var. Sonsuzluk. O sonsuzluğun tamamını gazap ile geçirmek ne acı olur. Biz günahımız kadar azabı çeker, sonra en küçük mertebesinde de olsa cennette oluruz inşaallah. Ebedi cehennemde olacak olanlar, onlar bu gün yok öyle bir şey diyebilirler, olduğunu fark ettiklerinde her şey bitmiş olacak. Ben şahsım adıma, bana 5 milyon 15 milyon para verse, vallahi billahi helallaşmayacağım. NOKTA
Çağrı yap dolandırdığın paraları geri ver... Umutsa da sana kalsın yeniden başlamaksada senin olsun...iki hissen içinde çağrı yap öde milletin parasını...
Bir gün canı fazla yananlardan kim vurduya gidermi, gitmez. Vuran çıkıp aslanlar gibi ben vurdum der saklanmaz, bize de selasını dinlemek kalır. Varmı böyle aslan kişi
Düzeltme. Yazmazsanız iyi olur... Şeklinde olacaktı. Önceki yazımın sonu
sifaş Sentetik İplik Fabrikaları A.Ş. Fesih ve tasfiye kararı böyle bir karar alınmadan ne Gen yatırım holding nede genpower holding iflas etmiş sayılmaz
Gelelim Genpower jenaratöre orada durumlar karışık iflas verilmiş kasım ayında ama fabrika çalışmaya devam etmiş o yüzden sorun orada başka mevcut iflas halinde ama alacaklılar ne durumda PAtron ne diyor ne yapıyor bunlar belirsiz Börçlarının büyük bölümü bankalara bankalar da alamayacağı para için bence iflas konusunda çokta istekli olmayabilir baştan istekli olabilirler ama patron un hamleleri var diyor ki makineler benim değil paravan bir şirket bulmuş makine leri ona vermiş belki fabrika binasını bile paravan bir şirkete vermiş olabilir böyle bir durumda bankaların iflas tan alacağı bir kuruş para bile olamaz o yüzden orada durum karışık
Burada karlı çıkan Borsa ile spk olmuştur sonuçta iki hisseyi borsadan atarak en az 50 milyon tl lik bir yükten kurtulmuştur Borsa da düzen karşılıksız para kaldığında bir iki hisseyi borsadan şutlamaktan geçer sırada bimeks olabilir çünkü hala açık veriyor borsa en az 200 milyon açığı var borsa nın
Bu açık büyüyor her sene 400 milyon tl lik bir açık veriyor borsa böyle giderse borsa bile zora girebilir Bu açığın nedenleri artan hisse fiyatları Bir hissenin değeri olduğundan fazla hale geldiğinde ki bu çok oluyor örnekleri var Flap Beyaz gibi bunların yatırımcılarına para ödemek için borçlanıyor lar banka kredisi çekiyorlar bu da Borsa istanbul un açık vermesine neden oluyor Faizleri ile birlikte en az 500 milyon her sene açık veriyor bir de buna aracı kurumlar da batışlar da dahil oluyor Taksim menkul değerler gibi bir çok aracı kurum zora girdi işlemleri yasaklandı bunların da getirdiği yükler var en az 200 milyon civarında toplamda 700 milyon tl açık veriyor her sene bunu nereden bulacak yatırımcıların başka hisselerde olan paralarını buharlaştırıp bulacak Oda tahta kapatmaktan geçiyor Transtürk Esem idaş gibi tahtaları kapatıp açık kapatıyorlar ama yetmez daha 2 3 hisseyi daha gümletmeleri gerekiyor Bimeks dardanel gibi
İflas durumu devam ediyor kasım ayında verilen iflas ın devam ettiğini gösteriyor değişen bir durum yok kasım ayından bu aya kadar bir oyun oynanıyor bakalım bunun etkileri Gen power holding ile gen yatırım holding e nasıl olacak onlarında mı iflası istenecek yada sifaş iplik gibi yönetim kurulu kararı ile fesih mi edilecekler yani iflas tır oda Belirsizlik çok özel durum açıklamaları yok bilgi az
Genel kurulu bile toplamıyorlar bunlar belirsizlikleri artıyor aynı şeye benziyor Çbs boyalar gibi oldular Ortada yönetim gözükmüyor hiç bir açıklama yok Kasım ayında iflas etmiş bir şirket var ortada o kadar onun dışında hiç bir bilgi verilmiyor Bu iflasın etkileri ne olacak Gen power holding ile Gen yatırım a bunlar hakkında bilgi yok ilersi için ne düşünüyorlar hedefler nedir bunlar hakkında bilgi yok Fesih mi edeceksiniz ne yapacaksınız bu konularda bilgi yok yani boşa konuşuyoruz
Genpowerin kaderi tekrar Müjdat beyin ellerine geçti....hukuki süreçin ikinci aşaması da bitti ve mahkeme topu tekrar Müjdat a verdi,,,Mahkeme kararını iyi analiz etme şansımız yok...ticaret hukuku,icra-iflas hukukundan çakmayız.
Ancak işleyiş olarak bir kanatim var:
1-Müjdat Uslu,temyize gider:
a)temyiz birinci derece mahkemenin kararına uyar ve iflası onaylar.(hikaye son bulur)
b)Temyiz birinci derce mahkemenin kararını usul yönünden veya eksik incelemeden veya,şirketin sunacağı yeni bilgi ve belgeler ışığında ;eksiklerin tamamlanması isteğiyle tekrar görüşülmek üzere 1.derece mahkemeye iade eder.
2)Müjdat uslu;artık bu dava ile uğraşamam inceldiği yerden kopsun der ve bir üst mahkemeye gitme yolunu kullanmaz.(yine hikaye sona erer)
3)Davaya müdahil olan kişi bir üst mahkemeye gidermi (Müjdat tan bağımsız gidemez...Gitse de bir sonucu olmaz)
Son Tahlilde top artık Müjdattadır.
Bizler bu aşamada ne yapabiliriz...Sadece %5 ten fazla payları olan arkadaşlar...Müjdat Uslu ile ortak hareket ederlerse küçük yatırımcı için bir katkı sağlayabilirler.Bir sonucu olurmu? Kim bilebilir belki bir sonucu olabilir.
Top artık müjdatın ellerinde ve tebliğ sonrası 10 günü olduğuna göre ve 2 gün önce tebliği almış var sayarsak....8-9 gün sonra ya hiç yorum yapmayız veya yeni bir aşamaya geçip yorum ve beklentilerimizi yazarız....şimdiden iyi bayramlar....
Patron İki şirket içinde ayrı ayrı özel durum açıklaması göndermesi gerekiyor Kasım ayında verilmiş iflas kararından sonra ne yaptılar itiraz dışında ne yaptılar itiraz red edildi yani iflas onaylandı bundan sonra ne yapacaklar Sifaş gibi yönetim kurulu kararı ile fesih mi edecekler yoksa yollarına devam mı edecekler bir yükten kurtulduk mu diyecekler
Vurmak kırmak çözüm olsa, ilk ben vururdum. Bunu Müjdat biliyor. Ama ben ne yaşadım, Allah teker teker ona veriyor. Sıra evlatlarının ona yüz çevirmesinde. Yuvası yıkıldı, sağlığı bozuldu. En güzel intikam alıcı Allah'tır. Vekil Allah. Mübarek günde, sen bilirsin Ya Rab deyin. Beddua etmeyin. Size döner mazallah. Rabbim içimi ferahlatacak intikam alacak haberler versin. Yaşadığım ne varsa, benim halimi anlayacak kadarını Rabbim ona verecektir.
Tebligat yapılalı sanırım on gün olmadı. Gerekçeli karar yazılalı 19 gün oldu. Peki mahkeme yazısı ile, icra müdürlüğü ben burayı satacağım deyip, fabrikayı boşalttı mı? Hayır. Herkes orada. Herkes...
Bosaltmaz belki cilisir vaziyette satar
Lenovo A6020a41 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Senin hiç bir tanıdığına da mı icra gelmedi. İcra gelen evini gidip satan gördün mü? İcra gelmiş televizyonunu gidip satan gördün mü? Çalışır vaziyette satarmış. Şu an mal onun değil. Mal icra iflas masasının. Orada izin alarak üretim yaptığını bu forumda defalarca arkadaşlar yazdı. Okumadın mı? Nerede yaşıyor ve yaşatılıyorsunuz arkadaş siz?
İflas masası faaliyetleri durdurmadan satış yapabilir. Belki teklif gelirse. Bu şirketin iflası uckahutciliktan yokluktan değil tamamen gotlukten iflas memurları bunu dikkate alacaktır diye umuyorum. Benim üçkağıtçı tanıdığım yok çok şükür
Kapısına haciz gelen herkes üçkağıtçı değildir. Allah sana yada tanıdıklarına vermesin. Her neyse. Hangi keriz icradan 10 liaraya alacağı malı mal sahibinden 1000 liraya alacak? Kardeşim meteak ile sen insanlara beyin krizi geçirtiyorsunuz. Olacak bir şeyi fikir yada ihtimal diye yazın. Olmayacak şeylerle gülünç komik hatta sinir bozucu şeyler yapmayın. Yeter da..
Gen Yatırım Holding A.Ş. 31.12.2017 tarihli konsolide bianço ve gelir tablosu
http://www.spk.gov.tr/SiteApps/Sirke...umAciklamalari
Borsada işlem görüyor olsa, fiyatı da mesela 3.5-5 lira arası olsa, bu bilançoya bakar, ev satar yine senet alırdım. Tıpkı eski günler gibi. Tuhaf enterasan bir bilanço. Ayrıca 1 ocak 2018 itibari ile. O saatten sonra şu banka borçlarının da önemli ölçüde yok olduğunu sanıyorum. Tuhaf hemde tuhaf kere tuhaf. Bizden ilave para mı isteyecek yoksa. :) :)
Ben kimlerin kapısına icra gider iyi bilirim sen merak etme. Borcu olan üçkağıtçı olmayan aç kalıyor ölüyor ama serefinden taviz vermiyor arada 3 beş kişi istisna olur onlar kaideyi bozmaz. Burda şirkete paranı yatırıp icraya düşersen sende uckagitcisin dir tuprasi ASELSANi Petkim'i THY yi bırakıp burda piyango peşinde koşarken paranı batırıp icraya dustuysen uckagitcinin daniskasisin. İcra satışına gelince iflas masası ilana çıkar şirketin mallarını satmak için şirketi faaliyete devam eder vaziyette satacak müşteri bulursa illa ben fabrikayı sokecegim dağıtıp parça parça satacağım diye uğraşmaz. Usul ekonomisine aykırı olur bu şirket parasızlıktan iflas yemedi serefsizlikten iflas yedi. Ytd
Bşlanço Ünal beyin de dediği gibi ballı börek;
Ancak şirket hala hukuken iflas etmiş durumda.(bu gerçek).
Beklentiler ne olabilir.
Kanatim odur ki,istinaf mahkemesi iflası onaylamamış ve temyiz yolunu açmıştır(bu son derece olumlu,umut artırıcı)ayrıca istinaf mahkemesi 1.derece mahkemenin gerekçelerinde eksiklik tespit etmiş ve kısmı düzeltmeler istemiştir(bu da son derece olumlu,çünkü mahkeme kararında istifamlar oluşturmuştur.)
Temyiz yolunun açılmasıyla ,şirket bence bolca hormonlu bir bilançoyu göndermiştir.Bu da şu demek 6 aydan bu yana gönderilmeyen bilançoyu istinaf mahkemesinin temyiz yolunu açmasıyla şirket bu bilançoyu göndermiştir.Bu durum da şunu gösteriyor şirket temyize baş vuracaktır.Bu bilanço ve bizim vakıf olmadığımız bazı bilgileri temyiz mahkemesine aktarılarak iflas kararını tekrar eksiklerin giderilmesi kararıyla temyizin iade etmesini sağlama yoluna gidecektir.
Benim umudum 2 yıl öncesine oranla daha fazladır.Ancak bu süreç bayağı bir zaman alacaktır,en az bir buçuk yıl,bu süreçte şirket dürüstçe üretimine devam eder ve düzeltmeler sağlarsa 2020 li yıllarda zararlarımızı kurtarabiliriz...Hayırlısı olsun.
Bilançonun ne kadar sahte olduğunu anlamak benim açımdan zor değil.. Genpower Jeneratörün Mahkemeye sunduğu Raporlar ve bilgi ve belgelere baktığımda Diğer Duran Varlıklar kısmında 243.266.280,07 tl göstermiş .. Mahkeme kayıtlarında bu miktar Rayiç değer üzerinden hesaplanmış olup 70.000.000 tl civarıdır.. Genpower Jeneratörün Marka değeri bile 6.500.000 tl dir personel borçları : 2.000.000 tl dir Bankalara olan borçları şirket yetkilisi ana para üzerinden hesaplamıştır faizleri dahil etmemiştir. Banka borçları toplamı faizli 295.000.000 tl dir . Vergi dairelerine borç 120.000.000 tl dir bilançoda 37.000.000 tl belirtmiştir. Bilançoda kendi alacağını 118.000.000 TL olarak göstermesini bilen şahıs benim Genpower Jeneratöre sermayesine kattığım 11.000.000 tl yi iflas masasında görmemektedir. toplam borcu 606.000.000 tl olan şirketi süslemişler 2017 yılını 13.000.000 tl kar göstermişler Kombiyo karı olarak gösterdiğin 12.000.000 tl faizini ana parasını zamanında almış olsaydın belki şirket bu durumda olmayacaktı.. ben sadece spk kınıyorum yazıklar olsun
Ben yatırımcının yerinde oluyum şirket yetkilisinin açıkladığı 2017 yılı bilançosunun alır spk ya 2 çift yazı yazardım. Öncelikle tahtanın neden kapatılıdığı belli malum özsermaye durumu şirket diyor ki; yalanda olsa özsermayem artıda diyor kardeşim ya genyh yalan bilançosuyla tahtayı aç yada gidin Galatasaray, Beşiktaşın tahtasını kapatın spk olarak. İlgili firmaları denetlediğinde o şirketlerin özsermayelerinin GENYH şirketinden daha kötü... olduğunu göreceksin.. spk yada bist tahtayı açmıyor mu alın bu belgeleri eksik kalırsa beni ara hakkımı ver ben eksik evrakları tamamlarım git mahkemeye seni mağdur eden kim varsa spk , bist yada şirket yetkilisini tazminat davanı aç.. bunuda mı biz anlatalım dersin ki bana şirket yetkilisinin parasımı var alıyım diyorsun.. Hani diyorsun ya ya birgün düzelecek düzelince muhakkak alırsın... ytd
Bana soranlar var Murat bey Yargıtay temyize gidecek misiniz ? Arkadaşlar Temyize gitmeyeceğim.. Giderse Şirketin Avukatı gidecek.. Benim hakkım verilmeden ne bir evrak veririm nede adliye koridorlarında yargıya giderim.. İleride durumum düzelirse ekonomik olarak Türkiye Cumhuriyeti Adalet sistemi bu durumu anlatmama mani olmazsa hukuken bu yaşadığım tüm süreci anlatan bir kitap yazmayı düşünüyorum.. Kitabın adı da ARTIK ... DÜNYANIN EN BÜYÜK JENERATÖR FABRİKASININ BATIŞ VE SATIŞ MACERALARI DERİZ..
Murat bey benim anlamadığım bilanço sahte beyan içeriyor diyorsunuz da müjdat bu saatten sonra iflas etmiş firması için hem GNPWR hemde GENYH için neden böyle bir bilanço açıklıyor? bu adam fantazimi yapıyor yoksa biz yatırımcılar ile t.şşakmı geçiyor bunu bir izah edebilseniz çok memnun olacağım. Kafam bir dünya oldu
Sermaye Piyasası Mevzuatına tabi olan bir şirket olduğu için.. Bilançoları yada özel durum bildirimlerini bildirebilir Tasfiye halindeki şirket . Ancak Müjdat Bey bilançoyu nasıl bildiriyorsa şirket ile ilgili diğer gelişmeleri de bildirmesi gerekli i Şirketin İflas Ertelemeye gittiğini Ticaret Mahkemesinden İflas Kararı Çıktığını ve Murat DOĞAN ve Şirket Yetkileri tarafından İstinaf Başvurusu yapıldığını başvurumuzun ayrı ayrı esastan ret edildiğini ve bazı kısımlarının düzeltilerek yeniden şirketin iflasının resmen onaylandığını tekamülünde Temyize başvuracaklarını da belirtmesi gerekmekteydi.. çıkan mahkeme kararlarını spk bildirmedi belkide salı günü bildirir. " Ben Müjdat beye şu soruyu yönettim Müjdat bey GENYH VE GNPWR 2017 Yılı bilançoları SPK sitesinde yayınlamışsınız. Yayınlamakta ki maksat nedir tahtayımı açtıracaksınız dedim." SPK sorduk, yayınlamamıza gerek varmı diye, yok ama yayınlarsanız iyi olur dediler demiş. Müjdat beyde yayınlamış.. Aslında Müjdat bey SPK yetkilisine şu soruyu sorsaydı kardeşim siz benim sorumlu olduğum şirketimi neden kapatıyorsunuz benim yatırımcımı mağdur ediyorsunuz alın size bilanço açın tahtayı deseydi tahta açılırdı.. ama demiyor sebebini ona sormanız gerekli bize toplantıda ne dedi biz Genpower Jeneratör olarak battık dedi mesut kemal ULU DA ORADAYDI şahit benimde zararım var dedi istinaf ve diğer durumları takip edeceğiz dedi .. TEK DOĞRU VAR ŞİRKETİN İFLASI - BEN BU KELİMEYİ HEM YARGIDAN DUYDUM GÖRDÜM HEMDE MÜJDAT BEYİN AĞZINDAN DANANIN ALTINDA BUZA ARAMAYIN HAKKINIZI YARGIDA ARAYIN HAMZA BEY Saygılarımla
Murat bey; Mahkeme sendeki belgelerin sahte olduğunu düşündüğü için iflas verdi. Sendeki belgeler lehte yada aleyhte, alayı sahte. Yani borç borç mu? Alacak alacak mı? Bir Allah bir Müjdat biliyor. Ha bazı şeyler de işine gelmiyor sevgili kardeşim. Öyle değil mi? Mesela O banka borçlarının Kredi varlık şirketlerine düştüğünü kendi dilinle ikrar ederken burada niye yazmadın 5 aydır? Minik beyinler ve minik ekonomili insanlar şark kurnazlığı yapar dürüst olmazlarsa, kendileri kaybeder. Kendileri gibi sefil durumda olan bizlere de kaybettirirler. Senin şimdiye kadar 3 senedir yaptığın her şey, Müjdatın ekmeğine yağ sürmek oldu. Ha sandviç yemişsiniz. O sandviçler de ''Bu gün yediğin tatlı hurmalar, yarın bir yerini tırmalar'' misali olur. Unutma. Allah her şeye hakim, her şeyi gören, duyan ve hesap sorandır. Büyük sandığın Müjdat falan filan, hepsi bir gün toprak olacak. Yüce Yaratan da seni de onu da kaç paranız vardı dünyada diye sınıflandırmayacak. Bu bilanço iyidir. Bu bilanço doğrudur. Şirketten ümidimiz vardır demiyorum. Ama bu haysiyetsiz adam ne yapmış ise, sen onun önünü açıyorsun bunu biliyorum. Allah evlatlarına yedirir mi gardaş? Düşün.. Ha ayrıca bir şey daha diyeyim. Ben bu adama mesaj yazdım. Bilançoyu yayımla diye. 1 ay olmadı. Ticaret kanunun 247 maddesiydi yanılmıyorsam. Bizim şirket hakkında bilgi almak hakkımız. Şayet bu bilanço yayımını yapmasa, tekrar bir suç duyurusu dilekçesi yazılmış bekliyordu çekmecemde. Dostun Müjdat'a söyle. Bu da yetmez. Posta yada e mail ile solo bilançoları da verecek. Yetkisiz yetkisiz her şeye hakim otururken, biz bi haber olmayacağız. Gerekirse ex yengenin ellerinden öpüp, onunla aynı yolda koşacağız.