GARFA - Garanti Faktoring
Alıntı:
Originally Posted by
cnk
zararın sebebi ne ? esas faaliyet karı olmadigi icin mi? yoksa takipteki alacaklara cari donem icinde ayırmak zorunda kaldıgı karsılıklar icin mı?
Kâr Yedekleri134.078.000
Olağanüstü Yedekler124.873.000
TAKİPTEKİ ALACAKLARA İLİŞKİN ÖZEL KARŞILIKLAR (-) -75.216.000 ( 2017/9 da -11.994.000 imis)
ESAS FAALİYET GELİRLERİ 336.498.000 (2017/9 da 205.212.000 imis)
bilanco uzmanı degilim ama takipteki alacaklara ayrılan karsılık resmen butun isi bozmus karı almıs goturmus. Eger boyle bir karsılık ayrılmasaydı cok guzel bir kar gelebilirdi ama maalesef takipteki alacaklar icin ayrılan karsılık baya fazla oldugu icin zarar yazmamıza sebeb olmus.
birde şirket neden bedelli sermaye artırsın? bilen arkadaslar varsa konuyla alakalı yardımcı olurlarsa sevinirim. kar yedekleri ve olagan ustu yedekler varken bedelsiz yerine bedelli yapar mı bilemiyorum. bu arada bedelli yada bedelsiz gundemde yok zaten sadece forumu okudum orada gordum o yuzden yazdım :)
Ayrılan karşılık harici bilançoda sıkıntı yok aksine bilançoda güzel karşılık öncesi karıda güzel,
Açın bakın hem buyılki bilançoda brüt kara esat faliyet karına,özellikle son çeyrek brüt kar ilk çeyrek karına eşit,yapılan işler karlı hala gelmiş,mevcut iyi bilanço açıklayan faktoringlerden farkı yok aslında,
Sadece karşılık ayrılma olayı var,
Diğer hiç bir şirket katşılık ayırma durumunda değilken sadece bunun ayırıyor olmasıda çok ilginç,sonraki bilançolarda demesinler,para tahsilatı yapıldı ayrılan karşılık kalmadı diye,hertürlü dümen oyun beklenir bunlardan.
iPad cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.