Haberi, tahtacısı vs olmayan, kendi halinde zavallı bir hisse...:)
Printable View
Haberi, tahtacısı vs olmayan, kendi halinde zavallı bir hisse...:)
Gereğini yap Turgay bey...Bu endekste bu fiyatlar utanç verici...Alıntı:
19 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilen 2022 yılına ilişkin Olağan Genel Kurul toplantısında onaylanan Pay Geri Alım Programı kapsamında; 30 Eylül 2023 tarihli konsolide finansal durum tablosu dikkate alınarak, pay geri alımına ilişkin azami fiyat 1 TL nominal değerli pay için 34,5735 TL (Önceki seviye: 34,4978 TL) olarak güncellenmiştir.
Şimdiye kadar (nedense) çok fazla dikkat çekmedi. Bu haber ne demek ? Özkaynakların inanılmaz boyutta artacağı demek... Not edelim, bulunsun...Alıntı:
Daha önce kamuya duyurulduğu üzere, Şirketimizin bağlı ortaklığı Konya Ilgın Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin işletme ruhsatına sahip olduğu 2444 ve 1247 ruhsat numaralı Konya'nın Ilgın ilçesindeki maden sahalarındaki kömür kaynağının Ulusal Maden Kaynak ve Rezerv Raporlama Komisyonu (UMREK) tarafından yetkilendirilmiş kişiler tarafından UMREK norm ve standartlarına uygun olarak tespit edilmesi için yürütülen çalışmalar neticesinde, UMREK (2018) koduna uyumlu olarak Güvenli ve Verimli Maden Teknolojileri San. ve Tic. Limited Şirketi tarafından düzenlenen 10 Ocak 2022 tarihli Kömür Kaynak Kestirim Raporu'nda özetle, sahalardaki 188 milyon ton kömür kaynağın tamamının "Potansiyel Kategori"de sınıflandırıldığı ve maden rezerv kestirim çalışmasına geçebilmek için ilave çalışmalara ihtiyaç olduğu belirtilmişti.
UMREK 2023 koduna göre "Potansiyel" kategori kaynak sınıflaması "Mümkün" olarak değiştirilmiş olup, bu çerçevede, "Mümkün" kategoride sınıflandırılmış kömür kaynağının "Belirlenmiş" ve/veya "Ölçülmüş" kömür kaynağı kategorisine yükseltilmesi için gerekli çalışmaların yapılarak UMREK (2023) koduna uyumlu olarak raporlanması için Güvenli ve Verimli Maden Teknolojileri San. ve Tic. Limited Şirketi ile 21 Kasım 2023 tarihinde sözleşme imzalanmıştır. Çalışmaların 2024 yılı Haziran ayına kadar tamamlanması planlanmaktadır.
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1219211
Son faaliyet raporunda termik santral kurulması ile ilgili isteksizliği daha da belirginleşmiş gördüm. Yeni bir iş kolu arayışı başlıyor gibi sezinledim. Nitekim kömür rezervinin "Ölçülmüş" kategorisine yükseltilmesi bunun işareti bana kalırsa...Kasada ve Park holdingten alacak hanesinden olmak üzere toplam 1 milyar Tl keş nakit var. Borç yok ! Bu para ile rahatlıkla bir organik gübre fabrikası kurulabilir...YTD
Mevcut konjonktür (kur seviyesi + enerji sektöründeki fiyatlama rejimi) yeni bir termik santral kurulması için uygun değil. Haliyle başka bir iş koluna geçme zorunluluğu ortada. Şirketin sahip olduğu kömür rezervi ile yapılabilecek çok değişik yatırım alternatifleri var. Ve Park gurubunun borsadaki tek şirketine artık gereken değeri vermesinin zamanı geldi...YTD
https://i.hizliresim.com/5z01k0i.PNG
Fiyatlamalar ortada...2022 yılı zirvesinde dolar 18 Tl idi, şimdi 32 Tl...:) Dolar bazlı grafiği assam ağlarsınız...Valla ayıp sayın Turgay bey...
Kasa ve alacaklardan hariç geçmiş yıllar kâr hesabında 950 milyon Tl var, sermaye yuvarlak hesap 150 milyon Tl. Yani, bu kadar bedelsiz potansiyeli...Ve bu fiyatlarda, bu piyasa değerinde...Çok ayıp...:)
En üstteki notu artık her faaliyet raporunda yazıyorlar. Şirketin yatırımcılar ile ilişkileri gayet iyi; gelen görüş ve önerileri muhakkak dikkate alıyorlar. Biraz fırça yediler ama olsun olur arada böyle şeyler...:)Alıntı:
Şirketimizin her çeyrek açıkladığı azami pay geri alım fiyatının Şirketimizin hisse fiyatına yönelik belirlediği hedef bir fiyat olarak değerlendirilmemesi gerekmektedir.
Geri alım için belirlenmiş son "azami" rakam yuvarlak hesap 35 Tl...Bunun şöyle bir avantajı var; olası major düşüşlerde bir çeşit supap...Endeksin geldiği rakam ortada ve defansif hisselerde durmakta fayda var diye portföyü buraya kaydırıyorum dostlarım. BRKSN ve diğer bazı hisselerimde azaltmaya gittim...YTD
İyi ki defansif dedik...Düşüşlerde bayrak elde en önde koşuyor...:)
Heybeyi dolduralım yavaş yavaş. 2022 yılı fiyatlarından bile geride, bu fiyatlamalar saçmalık bence...Sonra kimse ben almadım, alamadım, sen niye aldın demesin...:)
20 bin lotcuk almış. Yetmez ama evet...:)Alıntı:
9 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilen 2022 yılına ilişkin Olağan Genel Kurul toplantısında onaylanan Pay Geri Alım Programı kapsamında; Şirketimizce 27.02.2024 tarihinde Borsa İstanbul'da 1 TL nominal değerli pay başına 25,20 TL - 25,28 TL fiyat aralığından toplam 20.000 TL nominal değerli PRKME payları geri alınmıştır. Bu işlemlerle birlikte, önceki pay geri alım programları kapsamında gerçekleştirilen alımlar da dahil olmak üzere geri alınan payların toplam nominal değeri 930.000 TL'ye, geri alınan payların sermayeye oranı ise %0,62'ye ulaşmıştır.
Şirket zaten kendi istemiyor bu santrali kurmayı, bu net, geride defalarca yazdım bunu. Esasen hiç bir değeri olmayan bir haber. Düşüş için kullanırlar mı, evet...Alıntı:
Ankara Bölge İdare Mahkemesi 8. İdari Dava Dairesi'nce, Ankara 21. İdare Mahkemesi tarafından verilmiş olan kararın ve dava konusu işlemin yürütülmesinin durdurulmasını gerektirecek nitelikte bulunmadığından, Konya Ilgın'ın yürütmenin durdurulması isteminin kesin olarak reddine karar verilmiştir. Davanın esasına ilişkin yargı süreci istinaf başvurusu kapsamında devam etmektedir.
Pala, Elazığ dan Konya ya kadar bütün yollar senindir.. :kahkah: 24.52 ilk direncin..
https://i.hizliresim.com/fun5dzx.PNG
Unutmadan...Bir de bunlar var tabiki...:p
https://i.hizliresim.com/6jitgny.PNG
Ceyhan arsası...Potansiyel açıdan GES yatırımı için en uygun yerlerden biri; yaz kış güneş... Bomboş duruyor ve 390 dönüm...Yani o kadar büyük ki yürüyerek gezemezsin, araç yolu yapmışlar içerisine...
Şirkete yazdım, siz yapamıyorsanız kiralayın bana ben yapayım, nasıl olsa hibe desteğine uygun...Yaparım, hiç bakmam...:)
Elazığ --23.42 -- Konya dokunduk.. burada ne yapacağı önemli..
1 dönüm için yaklaşık GES maliyeti 1.5 milyon Tl...Dönüm başına 50 kwH enerji üretimi demek...400 dönüm için 600 milyon Tl total maliyet yani...Termik santral için 600 milyon dolar bütçe planlayan Park Holding için 600 milyon Tl çerez...Yap, yapamıyorsan bana kirala...:)
üstadım, 23.42 kırılırsa 22.54 bir kenarda dursun..
https://i.hizliresim.com/soxrcah.png
Ha 22.54 ha 23, çok farketmez üstadım. Yeterli lota ilaştığımda alımı kesmek temel stratejim...Sonrası nasip. CANTE kârı ile alıyorum zaten, bu nedenle maliyet sıfır benim...:)
Bu yönetimi dava etmek lazım,
Bu termik santrali için park holdinge dünyanın parasını ödedi,
Yani bilincli yaptılar gibi geliyor,
5 senedir baslamamalari onu gösteriyor,
Kısmen muhalif bir grubun, yandaşların koruma altına alındığı, en yüksek PTF'nin uygulandığı bir sektörde gelecek görmemesi kadar doğal bir şey olamaz. Şaka maka 3 ay geçti ve raporun eli kulağındadır. Durup dururken yapılan bu upgrade mevzusu başka bir işkolu için yapılıyor bana kalırsa...Yakında öğreniriz, biraz sabır gerekecek ama...YTD
Park grubu, bu santrali yapamayacağını artık anlamış olmalı. Belki de bu yapılan, işletme ruhsatını "birilerine" satmak maksatlı ? Hani, bak burada 188 milyon ton kömür var, bunun şu kadarı "ölçülmüş" kategoride...Gibi...Olabilir mi, bilemem...:)Alıntı:
1247 ruhsat numaralı sahaya ait işletme ruhsatının geçerlilik süresi 21 Haziran 2026 olup, rödovans sözleşmesi ise 9 Nisan 2032 tarihine kadar geçerlidir.
2444 ruhsat numaralı sahanın ruhsatı ise doğrudan Konya Ilgın uhdesinde olup 4 Mart 2043 tarihine kadar geçerliliği bulunmaktadır.
23.42- 48 mal bende para palada.. 24.50 para bende mal palada.. 26.64 seviyesınde bir direnci var..günlükler biraz hevesli olsa da haftalıklarda 24.40 altı kapanışla saldım çayıra mevlam kayıra havasına girdi.. malsız çulsuz uzaltan takip..
Sermaye düşük, piyasada fazla lotu kalmadı zira şirket peyderpey geri alım yapmakta...Atıl halde duran arsalarda projeler geliştirilmesi, ya da kalorisi düşük bu kömürden organik gübre üretimi veyahut (hükümet baskısına karşı) yabancı ortaklık vs...Kasa para dolu...
Tek bir habere bakar zaten PD/DD yılsonu bilançosundan sonra 1'li rakamlara düşecek, FK 5'lere...Piyasa değeri 1 masa 1 sandalye şirketleri kadar. Mevcut finansallarla bedavadan hallice, ama sabır taşı olmak lazım...YTD
Tavan ve geri salınma...Birileri bir haber aldı heyecanlandı, yakında anlarız. Şu rapor gelse de önümüzü görsek...Bunu mu haber aldılar o malum şirketten acaba ? "Bazıları" için TR gibi bir memlekette içsel bilgilere sahip olmak çocuk oyuncağı...Biz gibi garibanlar da beklesin dursun...:)
Kağıdın zaten toplu olduğunu biliyoruz...Ufacık bir harekette tavan olmasından belli. Ciddi tek bir satış gelmedi, BOFA tavandan aldığı malı gerisin geri kendine verdi...
Koskoca Ciner & Park grubunun borsadaki tek hissesi...Tam bir zavallı halde; ciro orta düzey bakkal kadar...Kasada onca para öyle duruyor, yap artık bir şeyler Turgay bey, gerçekten ayıptır...En kötüsü atıl duran arsaların üzerine koy panelleri beleşten para kazan, bize de kazandır abisi...:)
.
2017 yıl sonu faaliyet raporundan:
https://i.hizliresim.com/bvunssy.PNG
163.000.000 $ x 33 TL = 5.370.000.000 TL
Şu an şirketin piyasa Değeri =3.696.000.000 TL
Bakalım son değerlemede çıkacak rakam ne olacak...Bekliyoruz...
Elektrik lisansı gidince o değeri nasıl bulacak.
Park holdinge servet aktarimi yaptı adiler,
Egerki iyi niyetli olsalar elektrik santrali yapmak için bu kadar beklemez ve lisansin iptaline sebebiyet vermezlerdi
At sineği gibi, nereye gidersen git peşindeler, yapıştı mı gitmezler. Huzur vermez çünkü kainattaki yaradılış misyonu budur.
Mübarek gün...
https://i.hizliresim.com/5k7el44.PNG
540.870.000 TL / 150.000.000 $ = 3,6058 satışın yapıldığı tarihteki dolar kuru
195 milyon dolar (satılan maden) - 150 milyon dolar (alınan Ilgın kömür sahası) = 45 milyon $ elde kalan para. O günkü kur ile 162.261.000 TL.
O tarihteki toplam varlıklar = 489.622.140 TL.
Kasadaki nakit + Park Holdingden alacak tutarı toplamı = 950 milyon TL...
Yatırım amaçlı gayrimenkuller = 879.398.500 TL
Maddi duran varlıklar = 394.924.274 TL
Şu an toplam varlıklar = 2.322.541.008 TL
Bu varlık tutarında maden sahasındaki (en son rakam) 188 milyon ton kömürün değerleme tutarı dahil değil. Raporun çıkmasına az kaldı, onu da göreceğiz...
Dip not:
Bakır madenlerinin devri öncesi meydana gelen maden kazasını araştırın, kazanın hemen ertesinde burayı kimin aldığına bakın...Sonra gelin servet aktarımı kime yapılmış diye gerçeği yazın...
Önceki yıl genel kurulda da söylemiştim, şirkete bir kaç kez de yazdım...Tamamen yandaşların kollandığı bir sektörde muhaliflere ekmek çıkmaz diye ...Şahsen yeni atanan genel müdüre güveniyorum, şirkete vizyon katacak projeler eli kulağında bana kalırsa...Bugün son alımlarımı da yaptım, gerisi sabır...
https://i.hizliresim.com/iwdbp41.PNG
Yatırım fon alışları dikkat çekici...Hangi fonlar almış araştıralım biraz...:)
turkuaz 22.54 test edilmiş... ancak hükmü de kalmamış ... şimdi taraf değiştirip direnç konumunu üstlenmiş..
yeni senaryo, rahmetli Cem Karaca'nın '' deniz üstü köpürür.. kayığa da binsen götürür'' şarkısı ile gündemde..
3-4 senas yarım daire içinde kalırsa dikkat çekmeye başlayabilir..
iyi çalışmalar..
https://i.hizliresim.com/9g08ht6.png
Sabır sabır sabır...
Patron borsa dışı şirketleri ile Prkme arasında yaptığı bazı al-sat marifetleriyle bu şirketin nitelikli varlıklarını borsa dışınadaki şirketlerine aktarıp, borsa dışındaki şirketlerinin pasif niteliksiz varlıklarını borsada halka açık prime içine alarak, bu Prkme yi niteliksizleştirdi diye düşünüyorum.
Prkme kapsamındaki Silopi deki değerli kömür madenini borsa dışındaki Silopi elektriğe devretmişti. Sonra Bakır madeninin sattı ve burdan gelen büyük nakiti de; borsa dışındaki şirketinden ‘sadece proje olan ve hemde lisansı problemli olan ve büyük maliyet isteyen ılgın termik santralini’ prkme ye aldırdı. Şimdi bu ılgın termiğikin inşaası onaylansa bile maliyeti çok büyük, çok azını öz kaynaklarından karşılar; gerisi bol finans borç ve bedelli olayları.
Niye kendine ait Park holdinge ait üretim yapan bir santrali veya diğer bir varlığı Prkme içine almadı da, maliyetinin büyük bölümü sadece bir lisans olan pasif bir varlık olan ılgın projesini borsada halka açık Prkme ye aldırdı. İnce ayar işler.
Bari Silopi elektrikle şirket birleşimi yapsalar burdan gelen nakit akışıyla ılgın projesi kısmen desteklense.