Abi simdi ana para mi o oadar eksildi yani bu kolona temsili olarak 10.000 tl ile baslatip aciklarsan daha anlamli olur
Bileske yapa yapa gidip yuzde 48 zarar edersen basa donersin ondan dedim
Printable View
Akşam seansında yarım saat önce sinyal gelmiş, emirler limitli fiyat oldugu için galiba ,kademelerde sıg oldugu için sadece satım gercekleşmiş kademedeki lot yeterli gelmemiş anlaşılan ,shortu acmamış rastgele 5 dk gecikmeyle girdim farkettim manuel actım. Gecen zamanlardada sinyal gelmişti ama o zaman gercekleşmişti. Kademelerde knt yok emir galiba pasife düşüyor .akşam senasında robotunuz acıksa kontrol etmekte fayda var
Robotlarla yuklu poz acanlar nasil yapiyor ,olani karsilyor desek kalani kademeye yaziyor olsa ve fiyat asagi baski devam edip karsilanmayan kademedeki fiyati tekrar yukari donup gormezse buyuk sikinti
Taban fiyata emir gondermek en dogrusu, aktif satmis gibi olursunuz...SM-G960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Oyle olacagini pek zannetmiyorum tabana satis yollanirsa elemanin biride tabana alis girerese o fiyatlardan veya tabana yakim fiyatlardan gerceklesmezmi emir.aksam seansinda fiyat yazin deniyor serbest yok illa bi rakam yazilacak anladigim... -+ 3 marj var bildigim adam salliyorum +3 denk gelecek salliyorum 50 kademyi cizdi sonra hisse mantigi tavana yapismis gibi emirmi beklicez mesela
hayır diyelim fiyat 140 o anda atıyorum akşam seansında tabanda 135.800 olsun siz 135.800 e satış yollarsanız mesela 100 kontrat önce 140 taki alıcıya verir ardından 139.975 ardından 139.950 o 100 kontratı hangi kademede tamamlarsa o kademeye kadar satar...belki 2 kademede biter işlem belki 5 kademe o an kademelerde yazılı emirlere bağlı...ama siz tabana satış girdiniz tabanda da birisi alış girdi diye gidip o fiyata vermez...en iyi fiyattan vermeye başlar...haa 100 kontratı ancak 135.800 e kadar tamamlarsa oraya kadar satar serbest fiyatlı emir gibi düşünün...ara kademelerde emriniz tamamlanırsa tabana falan gitmez...
akşam seansında yüklü işlem yapılacaksa bence 3-4 kademe aşağı yukarı olacak şekilde emir girilebilir...o an fiyat 140 ise 140.100 den emir gönderilir mesela işlemi tamamlayana kadar ara kademeleri çizer 140.100 deki mallarıda almasına rağmen hala açık varsa onu da 140.100 e girer pasifte bekler...falan filan...
Dün sistemi kar eden var mı?
Bu ay iyi başlamadı benim içinde. Üstelik birde sunucudaki idealin canlı veri almasını kapattımışım, robotlar emirde göndermedi, akşam kapanışa yakın fark ettim.
gece seansı açıldığından buyana gap oranı arttı.
ayrıca hızlı sistem kullananlar için gece seansı işlemsayısını oldukça yükselmiş olması lazım dezavantajı oldu diyebilirim.
spotta uyarlamak daha mantıklı gibi.
486 işleme 57 bin puan. kurtarır mı ?
süre önemli 1 sene desek ...benim hesaplama şeklime göre 972 işlem (iki yönlü)0.35 kayma ,komisyon 34 k kaymaya gider , 6 ay vade geçişi var cogu sistem vade gapını almış gibi görür,ama nisan ayı temettü ye denk geldiginde pek gap olmaz biz buna 5 ay diyelim 1600 puan olsun oda ortalama 8k ordan eksi yaz toplam 42 k gider geriye net 15 k yapar oda aylık 1250 net puan .... :)
Puan dan yana sıkıntı yok,yatay da sıkıntı var,ya çok işlem yatayda küçük periyotla,yada büyük periyotla işlemsiz geçmek gerekiyor
28 AY VE 2 AY yavaş sistem
https://i.hizliresim.com/Y8k17O.jpg
https://i.hizliresim.com/9LdwUp.jpg
28 AY VE 2 AY HIZLI SİSTEM
https://i.hizliresim.com/RJmVZR.jpg
https://i.hizliresim.com/BE4HQa.jpg
sıkıntının kendisi zaten sıkıntı :he:
mesele YATAY piyasada olup olmadığımızı anlamak zaten...bunu da ancak iş işten geçtikten sistemler tokadı yedikten sonra anlıyorsun...
genelde çok iyi getirili işlemlerin ardından sistemler çarpılır ama maalesef bu da %100 kesin değil...mesela son 122.000 seviyesine düşüşte çok iyi getiri oldu orada sistemden çıksan bu sefer kaç puanlık yükseliş oldu onu kaçırmış olursun...ama perşembe günü tokat manyağı yaptılar milleti...kabaca 12.000 puanlık dalgalanma oldu...
garan ve thy de kazançlar çok daha yüksek işlem sayılarıda az.
üstelik endeks vadeliyi hedge amaçlıda gidebiliyor. endeks long olsa thy shorta geçebiliyor orta vadeli trend sistemi 2 kez long olmasına rağmen thy 3 haftadır shortta bekliyor.
keşke işlem hacimleri yüksek olsa.
benimki matriks zaten.
ancak bu gece seansları işi bozdu fazladan sinyal demek. aslında 5 kontrat ile denemek lazım. gecey poz taşımadan sabah aç bağla sisteme aksam kapa. gece seansında işlem sayısı yüksek olan sistemlerin kar ettiğini düşünmüyorum ekstra komisyon kayma yaşıyor gibi gözlemlerim.
sizinkide matrkisse o zaman ,dedigim gibi tek sinyaldeki işllemi kapsıyor isterseniz acın bi graf 5-10 dk sayın işlemleri deigim gibi rapordaki işlem adedi carpı 2 :)
usta matriks kullanıyorsan ac grafigi sinyalin üstünde shortsa iki tane kırmızı ok vardır biri var olan longu kapatır digeri short acar yani 2 işlem sayılır ama raporda bunu tek işlem olarak algılar.biz hem longu kapatırken kayma yaşarız lotuna göre hem shortu acarken..
yahu hocam sistem longda misal. shorta geçtim kapanış değerinden kapanış değeri 130,225 sistem önce flate döndü sonra satış yaptı . işlem sayısı ne ? 2... peki fiyat ne 130,225 . 1 kademe kaydık 130,200 den shorta geçiyoruz. neden iki defa kayma yaşasın ? 130,175 e den gelir ozaman
2 adet işleme 1 kayma yaşarsın diyorum bende.
abi sistem longda 130.225 ,ilk önce flat kalmak için short göndercek( burda kayma olur olmaz )....flatsın....sonra sistem short döndü(burda mesela 50 puan kaydı ) ....benim anlatmak istedigim gözlemledigim ortalama 0,035 kayma kom gideri var ....yeri gelir hiç kymaz yeri gelir 100 puan kayar...siyan acma yerine göre sabah olur cok kayar kademelr boştur ...haber akışına gelirsin 200 puan kayar vs..
Sayın doganay tebrik ederim süper getirili sistemlerin var. Hesapladım da aylık ortalama 10 000 puanı geçen getirisi var. Sayın ykoç sistemini yakalamışsınız.
Doganay tebrikler sistemler güzel duruyor.reelde ne kadar zamandır işlem yapıyorsunuz bunlarla
matriks kullananlar gece seansında robota hangi seçenekten bağlıyor ?
emirgerçekleşmeme durumu oluyor mu ?
erhan hayırdır.
birşey yoktur umarım ?
şu piyasada kaybettim deme !!!!
resmen akıyo
Bir Döngünün daha sonuna Geldik! Güncel Sermayeyi de paylaştım.
Umarım terste kalanınız yoktur.
https://i.hizliresim.com/7EeS6G.png
Klasık günün anlam ve önemini anlatan müziğimizi paylaşalım.
https://www.youtube.com/watch?v=17oEXqecau0
bu pay vadelide kar-zarar işi nasıl oluyor yav? şimdi rastgele elimdeki sistemlerden birisi ile FTHYAO 1 dk test yaptım...
25 aralıktan bu yana 42 işlem %32.43 getiri, son overall 4,54 diyor...bu ne demek yani?
örneğin 10 kontrat FTHYAO ile ne kazanmış olur bu?
10 kontrat demek bin lot THY demek.. Ona göre hesaplayın..
Zararda kar da bin lota göre olur gibi düşünün.. MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yazılanları en başından itibaren okudum, değerli paylaşımlarınız için hepinize teşekkür ederim. Birçok kişinin kendine ait kodlama ile yapılmış sistemleri mevcut benim merak ettiğim konu idealin çıkarmış olduğu idealgo ile kendi sistemlerini yapan ve bunlardan başarı sağlayan birileri oldu mu?
Genel itibari ile indikatörler ile yapılan kurguların başarı oranı düşük olduğu belirtilmiş, benim çok fazla bir kod bilgim yok, forumlardaki konularda paylaşılan kodlar ile bir şeyler yapmaya çalışıyorum fakat kimse kazandıran kodunu paylaşmaz zaten dolayısıyla bulduğum kodlarda çok başarılı değil.
İdealgonun içerisinde de indikatör ağırlıklı sistemler olduğu için çok başarılı sistemler çıkartamadım, çıkartan birileri varsa en azından umut olur, denemeye devam ederim diye sormak istedim.
İkinci olarak sormak istediğim şey şu, genelde hep olmuş bitmiş grafikler üzerinden sistem taramaları, optimizasyonları yapılıyor ve kurgular tasarlanıyor. İdealin oluşturduğu "Grafiklere bar veya patern ekleme" özelliğini kullanarak, grafiklere önümüzdeki günlerde nasıl barlar oluşabileceğine yönelik tahminlerde bulunup hayali barları veya paternleri ekleyerek mevcut sistemlerinizi test etmek veya optimizasyon yapsak başarı oranı artar mı? (tabi sanal bar ekleyip bu şekilde sistemler test edilebiliyor mu henüz denemedim)