Son olarak ocak 2020 den beri icinde bulundugu kanali kirdi ve uzzerinde hareket ediyor insallah devam eder
Printable View
Son olarak ocak 2020 den beri icinde bulundugu kanali kirdi ve uzzerinde hareket ediyor insallah devam eder
öncelikle selamlar.polemik olsun diye sormamıştım ben de.şirket bu güzel habere bir soru işareti bıraktı.bunun mantıklı cevabını arıyoruz sadece.şuan için beklemekten başka seçenek yok.kendi adıma bunun sonuçlanmasını bekleyeceğim.inşallah güzel ve kazançlı günlerde burada birlikte oluruz. :)
Bu kadar düşüşün sebebi nedir acaba ?
Bu gamestop olayı ortalığı batırdı... Şimdi de bank of in pesindeler deniyor. Küresel satışın nedeni falan filan.. hayırlısı saçma sapan bir kap ta olsa birşeyler gonderseler bari..
Küresel yangın var
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Talya otel ve mares otel mülkler şirkete ait dogrumudur.
Gelen sermaye artışı haberi sonrası,
26.01.2020
İş yatırım:12900 lot ,ort.:251
Global :11900 lot,ort :252
27.01.2020
İş yatırım:38900 lot,ort:270
Garanti:5400 lot,ort:242
28.01.2020
Garanti:5600 lot,ort:285
Yatırım finans:3300 lot,ort:261
29.01.2020
Alanlar...
Vakıf:5200 lot,ort:291
Gedik:3300 lot ,ort:291
Satanlar...
İş yatırım:6600 lot,ort:290
Osmanlı :3000 lot,ort:287
Yani 4 günde 52.000 lot alan iş yatırımın ,6600 lotluk satışı düşüşün sebebi.
Brüt varken kalan o kadar lotu maliyetinin üstünde satma imkanı yok bence.
Özellikle 39000 Lotun maliyet değeri olan 270 önemli destek kısa vade için.
4 Şubat'ta seans sonu brüt takas kalkıyor.genelde öncesinde hisselerde bir yukarı hareketlenme olur.
Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben de çalılıkta çay içenlerdenim :)) uzaktan izliyorum yorumlarınızı. Uygulamayı kurunca dayanamadım hesap açtım. 2011 den beri takip ederim hisse.net i buradaki yorumlar investinge benzemiyor ancak kalabalıklaşma konusunda benim de endişelerim var. Kalabalık silkeleme gerektirir ancak şirketin yol haritasının bir fragmanını yayınlaması çıkışın altını doldurmaya devam edecektir. Olacaklara ilgili asıl düşüncelerimi sihiri kaçmasın diye buraya yazmayacağım.
Herkese bol kazançlar.
Bu arada sayın @mandradasutvar ilk silkelemede yaşadıklarınızı buradan tebessümle takip ettim :))
Umarım bu ayu sizi emekli edecek...
BND-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Cuma günü ayu ortalıkta görünmüyordu. Kağıdı bırakmıştı... 250/270 civarı kaldığımız yerden devam ederiz diye düşünüyorum... Hikaye gerek yeniden umut için, kap tan haber gelmezse buralarda bir ay falan oyalanir. ABD de olanlar zorluyor bizimkinin işi bitmedi diye umuyorum... Yoksa bizim emeklilik başka bahara...
Cuma yalandan biraz satış yaptım girdim gördüm tahtanin triska olduğunu...
tam brüt takas uygulaması bitecekken tek fiyat uygulaması da geldi.
Tahmin var mı ne olur bundan sonra?
BND-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dava ile ilgili sıkıntı olsa yatırım kararı haberini rakamlarla birlikte bu kadar detaylı sunup hisseyi tavan tavan götürmezlerdi diye düşünüyorum. BND-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kayitliyi değiştirmedi... Bakalım nasıl olacak biz de öğrenelim. Tek seferde artıracak mi? Nasıl olsa 3 sene içinde olacak dediler diye kanirtacaklar mi?
Sevgili ayu... Sen biliyorsan bir citlat bu iş nasıl olacak dostça ayrilalim
3 seneyi inşaatı düşünerek verdiler bunun izni var, satınalması var yıkımı var v.s. Pandemiyi de hesaba katmış olabilirler yavaşlama yapabileceği düşüncesiyle...İlk etapta eldeki nakiti kullanacaklarını belirtmeleri mümkün olan bedelsizi önceden verebileceklerini gösteriyor bence bunu da satınalma gibi ilk yapılacak işlerde kullanacaklar eğer yetmezse bedelli de ilave edebilirler tabi..
Buradan benim anladığım, bahsi geçen parayı hemen 2-3 ayda, tamamını bedelli+bedelsiz sermaye artırımı yaparak vermeyecekler büyük bölümü kredi vs olacak zaten..
Güzel kazanç için bu kağıtta bu 3 yılı da göze alarak beklemek gerek. O zamana kadar bu testi çok su kaldırır.
Bardağın dolu tarafında neler var;
1-İstediklerinde güzel yükselişler yapabilecekleri bir tahta var hantal bir kağıt değil... Olası haberlere güzel tepkiler gelecektir.
2- Aşı ile ilgili her olumlu gelişmede hareket gelir,
3- Otel ve süreçle ilgili her olumlu haberde hareket gelir,
4- Turizm ile ilgili her olumlu gelişmede hareket gelir,
Bardağın boş tarafında neler var;
1- Sert çıktı sert düşer, geçmişi de tekrar ederse 300 zirve miydi acaba düşüncesi,
2- Sanırım karşı dava süreci ile ilgili halen birkaç gün var acaba olumsuz bir durum mu var da yükseliş durdu korkusu,
3- Bedelsiz öyle 15-20 kat değil de 8-9 kat gelirse fiyasko olur beklentisi (ki bence bu olumlu alınmalı aslında hiç yoktan iyidir, 2 kat verenler bile ciddi tepki veriyor)
4- Brüt ve tek fiyat böyle sığ bir tahtada çok korkutucu görünüyor, bitmesi beklenebilir bitene kadar da ne olur muamma...
Bu gibi düşünceler süreci uzatsa da sürekli bir beklenti olması ve olumluların baskın gelmesi durumunda süre uzadıkça kağıdın gelebileceği fiyatlar daha tatminkar olabilir...
arkadaşlar
şirkete daha önce yazdığımı ve cevap beklediğimi söylemiştim. Az önce şirket yönetim kurulu adına mali işler müdürü şahsen yazılı olarak cevap verdi.
Hiç ummadığım bir cevap vererek esasında ne yapacaklarını hiç hava deliği bırakmadan yazmış.
Boş bir anımda telefondan diğer resmi adresime gelen maili kopyalayıp yazacağım...
şimdilik şunu soylıyeyım....kayıtlı sermaye tavanını asmadan yuksek bedellı bedelsız yapabılıyormussunuz... 1 tl nomınal hısse ıcın 10 tl ısteyecekler mesela....sermaye 40 mılyona cıkıyor mesela ama 1 tl ıcın 10 lıra ısteyerek ıstedıklerı parayı topluyorlar...ondan kayıtlı sermayeyı arttırmamıslar....
Merko gıda !!!!!!!!!!!!!!!!
merkodakı sermaye arttırım seklıne bakarsanız anlasılıyor.
1 tl ıcın ne kadar ıstemıs merko ..o bakımdan..
Maalt 1 tl ıcın ne ısterse ıstesın...ısterse 10 lıra ıstesın...BEN SIMDI FIYATLAMANIN NEDEN YUKARILARA DOGRU ANIDEN CIKTIGINI ANLIYORUM.....sonucta sermaye arttırımına gıdıyorum ve bu 140-150 mılyon olarak sırket malı ısler muduru tarafından gelen acıklamayla okeylendı..
Ben buna bakıyorum.....
Malı ısler muduru bırde koc holdıng denetcılerını maılıne eklemıs cc yapmıs...
Yoksa adam neden yarım saat kayıtlı sermayeyı asmadan da yuksek oranda sermaye arttırımı yapılıyor dıye acıklama yapsın durduk yerde..
SÖZÜN ÖZÜ 1 TL NOMINAL FIYATTAN RUCHANLAR 5 TL OLARAK KULLANDIRILMAK UZERE SERMAYEMI YUZDE 500 ARTTIRIYORUM DEDIGINDE ISTEDIGI PARAYI TOPLAYACAK AMA KAYITLI SERMAYE TAVANI ASILMAMIS OLACAK...
LOTLARI ARTTIRDIM CEVAP GELDIGINDEN BERI......
Hadi inşallah diyelim,
Bendeki lot miktarı yeterli, totem yaptım maliyet değişmesin diye de ilave yapmıyorum :)
arkadaslar soz vermıstım gun ıcerısınde aksama şirketten gelen maılı yazacagıma dair..iste gelen mail..sermaye artışı kesin ama ne zaman yapılacağını net soylemıyorlar..
Gökay Bey merhaba,
Malinizle ilgili olarak Şirketimizce yapılan bilgilendirmeyi aşağıda dikkatinize sunuyorum.
Saygılarımızla,
Ercan MEKİK
Gökay Bey merhaba,
Şirketimize göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz.
25.01.2021 tarihinde yapmış olduğumuz açıklamaya konu olan Yönetim Kurulu Kararı, 2021 yılında sona erecek olan kayıtlı sermaye tavanı geçerlilik süresinin, düzenlemelerin imkan verdiği 5 yıllık süre için uzatılması ile ilgili olarak alınmış rutin bir karardır. Nitekim daha önce de esas sözleşmede öngörülen süre dolduğunda benzer değişiklikler yapılmış olup, son değişiklik 2017 yılında genel kurulda onaylanmıştı.
22.01.2021 tarihinde yapmış olduğumuz Divan Talya Otelimizin yatırımı ile ilgili özel durum açıklamasında ise;
- Toplam 50 milyon ABD Doları olarak öngörülen söz konusu yatırımın yaklaşık 3 yıl içerisinde tamamlanacağı
- Yatırımın finansmanı için ilk etapta Şirketin mevcut nakit ve nakit benzeri varlıklarının kullanılmasının öngörülmekte olduğu,
- Diğer finansman kaynaklarının kullanım şekli, zamanlaması ve tutarları hakkında bu aşamada alınmış bir karar bulunmadığı,
- Öngörülen finansman yapısını piyasa koşullarına ve yatırım sürecine bağlı olarak değişebileceği bilgisi paylaşılmıştır.
Bu açıklamadan anlaşılacağı üzere üç yıl sürmesi beklenen yatırımda Şirketin mevcut nakit ve nakit benzeri varlıkları kullanılacak; bu kaynakların yetersiz kaldığı noktada sermaye artırımı gündeme gelecektir.
Halihazırda Şirketimizin kayıtlı sermaye tavanı 50 milyon TL olup, bu tavan içinde nominal değer üzerinden yapılacak sermaye arıtımında yaklaşık 44 milyon TL tutarında bir fon toplanabilecektir. Ancak sermaye artırımının nominal değer üzerinden yapılması zorunlu olmadığından, primli fiyat ile artırım yapılması da mümkündür. Bu kapsamda daha önce de piyasamızda çok sayıda uygulama örneği bulunan primli fiyattan sermaye artırımı yapılması durumunda, kayıtlı sermaye tavanını artırmadan dahi yatırım için gereken tutarda fon toplanması mümkün olabilecektir. Örneğin 1 TL nominal değerli bir pay için yeni pay alma hakkının primli olarak 5 TL üzerinden kullandırılması halinde toplanabilecek fon miktarı 220 milyon TL’na ulaşabilecektir.
(ADAMLAR YONTEMI BELIRLEMISLER BILE.. BU ORNEGI BOSUNA VERMEZLER)
Yukarıdaki açıklamalardan görüleceği üzere, henüz yatırımla ilgili finansman kaynaklarının zamanlaması ve tutarlarının netleşmemiş olup, ihtiyaç duyulması halinde mevcut tavan içinde kalarak 22 Ocak 2021 tarihli açıklamamızda belirtilen tutarlarda fon temin edilmesi mümkün bulunmaktadır.
Bilgilerinize sunarız,
Saygılarımızla,â€
Sayın Gökay
Yakın zamanda sermaye artırımı olacağına dair bir ifade hissettiniz mi yoksa uzun süreli bir bekleyiş intibasi mi aldınız? Çünkü bunlar nasılsa vakit var diye kağıt döndürmeye baslarlarsa yine dipleri yoklamaya başlarlar...
Zaten yaklasi acikladiklarina göre lot başına bedelli kısım 30 milyon dolarsa lot başına bugünkü kurla 4/4.5 TL falan Rüçhan olur. O da tahtayı senlendirir ama ne zaman olacak?
oncelıkle belırtmek ısterımkı once ıstınaf kararının haberının gelmesı gerekıyor.(ıstınafa gıttıler yada gıtmedıler gıbı.gıttılerse zaten ıstınaf 1 haftada yanıt vermek durumunda..bu haberın gelmesı lazım)
daha sonra 600 metrekarelık parsellerın satın alınmasına daır haberın gelmesı gerekıyor.bu ıslemler zaten kasada az bulunan paranın bıtmesı yada yenı yatırımlara kullanılmayacak derecede azalması anlamına gelıyor.
Edındıgım ızlenım bu ıslemler bıttıkten sonra ınsaatın baslayacagı yonunde.cunku dev yatırımın inşaat startı ancak o sekılde verılebılır..dolayısıyla yukarıdakı 2 haber geldıkten hemen sonra sermaye artıs haberını beklıyorum..cunku adamlar sermaye arttırım tutarına kadar herseyı hesaplamıslar hazırlıklılar ve beklıyorlar çok net anlasılıyor.(neden oyle dıyorum ınsaat ıslerı hakedıs ıslerıdır bellı avanslar alınmadan işlere genelde baslamazlar.hem avansları hem hakedıslerı odemek ıcın acıl nakıt ıhtıyacı olacaktır.cok gec kalamazlar.CUNKU INSAAT SURERKEN BEKLEYIN SERMAYE ARTISI YAPIYORUZ YAPALIM AVANS VE HAKEDISLERINIZI O ZAMAN VERIRIZ DIYEMEZLER)
aldıgım ızlenımde bu yondedır.
Teşekkür ederim Sayın Gökay
Sayin Gokay Bey, bilgiler ve yorumlar icin tesekkur ederim.
Lenovo P2a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dökmeden gitmeyecek gibi duruyor.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sevgili Ayu...
Buradayım meraklanma, keşke senetler basılı hale gelse de koynuma koyup öyle yatsaydım... Sıcak sıcak...
Bu akşam şöyle böyle bir Kap göndersene, daha param kalmadı alacak.. Neredeyse Kap a ben bilgi atacağım şu kadar sahipliğim oldu diye... Ayıptır.
Fiyatlamayı belirleyen en önemli etmen dava süreci.
İtirazların devam etmesi halinde istinaf Mah 1 yıl, Danıştay süreci 2 yıl sürer hemen hemen. Kanımca yönetim bu süreci öngördüğü için 3 yıllık bir süre belirledi. Ancak itiraz edilmezse yönetim hemen harekete geçecektir diye düşünüyorum.
Şuan odaklandığım tek konu davacı tarafların istinaf mahkemesine itiraz edip etmeyecekleri.
Şahsi görüşümdür ytd.
Emeği geçen herkese teşekkürler.
Ercan Bey demiş ya nakit ve nakit benzeri kaynak: Kasada nakit yaklaşık 115 milyon tl var. Bu aşikar fakat eksik bırakılan iki husus var. Şöyle ki :
1. 2016 ve 2017 yılında 15 tl ortalama fiyatla edinilmiş, yaklaşık 215.000 bin lot Maalt hissesi var. Yapı Kredi' de saklıyor. Bugün ki karşılığı 215 000* 250 tl. Siz hesaplayın.
2.Geçen sene Orman Bakanlığı'ndan satın aldığı ç, Marmaris'deki tesisin üst kullanım hakkı. 30 sene daha kullanım hakkı oldu. Yıllığı 2, 250 milyon dolardı. Halihazırdaki kiracı 19 yıllık sözleşmede, peşin olmak kaydı ile, her sene için 1 milyon dolar ödemişti. Yani ölüsü 30 milyon dolar olan Marmaris'deki tesis var.
Bunlar dururken bedelli de neyin nesi! Rus uçağı düştükten sonra gelen teşvikleri belki bir kısım hibeleri daha hesaba katıyorum. Bunlar devletin tüyünü acıtmadan yolma üstadı. Teşviği dibine kadar kulkanmak için azami kredi kullanımını tercih edeceklerdir.
Altınyunus Çeşme ve Marmaris oteli birbirine denk. Bunun bir de 115 milyon tl si, 215 bin lot Maalt hissesi ve Antalya'nın göbeğindeki 16, 5 bin metrekare paha biçilmez, bir ucu deniz, diğer ucu şehir merkezi arsası var. Altınyunus Çeşme'nin piyasa değerine bakın.
Hem şehir hem deniz oteli olacak. Arsanın kıyı çizgisi, üstelik mahkeme kararı ile sabit, denizde. Yani iskele yapabilir. 7 yıldızlı bir otel yapılacak. Projesi de hazır.
Ercan Bey yatırımcıyı mı, tahta sahibini mi korumuş acaba, verdiği cevap sonrasında, diye soruyorum.
O kadar tefarruata yukarıda saydıklarımı da ekleseydi keşke.
Kap açıklamasına bakarsak kararın taraflara tebliğ tarihi 14.01.2021, bu süreye 5günlük e tebligat süresini de eklersek 19.01.2021 tebliğ tarihi olur. İdari yargıda itiraz süresi 30 gün, yani 19.02.2021 tarihine kadar itiraz etme hakları var. İnş itiraz edilmez, süreç uzamaz da milli servet atıl bir vaziyette beklemeye devam etmez.
BENIM HUKUK BILGIM FAZLA DEGIL ZAYIFTIR.
AMA BIR ARKADAS ISTINAF MAHKEMESI KARARINI DANISTAYA GOTURME DURUMUNDA UZUN SURE BEKLEYECEGINI O YUZDEN DE SIRKET 3 SENE'YI BILEREK ACIKLAMIS.
ISTINAF MAHKEMESININ VERDIGI SU KARARLARA ITIRAZ EDILEMIYORMUS.BEN HANGISINE GIRER YA DA GIRMEZ BILMIYORUM.SIZ BAKARSANIZ SEVINIRIM.BIZIM MAALT ASAGIDAKI MADDELERDEN BIRISINE UYUYORSA ISTINAFI TEMYIZ EDEMEZLER.
istinaf mahkemelerinin aşağıda sayılan kararları hakkında temyiz yoluna başvurulamaz;
Miktar veya değeri 25.000 TLâ€â•sını geçmeyen davalara ilişkin kararlar,
HMK madde 4te gösterilen davalar
Yargı çevresi içinde bulunan ilk derece mahkemeleri arasındaki yetki ve görev uyuşmazlıklarını çözmek için verilen kararlar ile merci tayinine ilişkin kararlar,
Çekişmesiz yargı işlerinde verilen kararlar,
Soybağına ilişkin sonuçlar doğuran davalar hariç olmak üzere, nüfus kayıtlarının düzeltilmesine ilişkin davalarla ilgili kararlar,
Yargı çevresi içindeki ilk derece mahkemeleri hakimlerinin davayı görmeye hukuki veya fiili engellerinin çıkması halinde, davanın o yargı çevresi içindeki başka bir mahkemeye nakline ilişkin kararlar,
Geçici hukuki korumalar hakkında verilen kararlara karşı,
Temyiz kanun yoluna başvurulamayacaktır.
HMK '4 TE GOSTERILEN KONULAR
HMK Madde 4
(1) Sulh hukuk mahkemeleri, dava konusunun değer veya tutarına bakılmaksızın;
a) Kiralanan taşınmazların, 9/6/1932 tarihli ve 2004 sayılı İcra ve İflas Kanununa göre ilamsız icra yoluyla tahliyesine ilişkin hükümler ayrık olmak üzere, kira ilişkisinden doğan alacak davaları da dâhil olmak üzere tüm uyuşmazlıkları konu alan davalar ile bu davalara karşı açılan davaları,
b) Taşınır ve taşınmaz mal veya hakkın paylaştırılmasına ve ortaklığın giderilmesine ilişkin davaları,
c) Taşınır ve taşınmaz mallarda, sadece zilyetliğin korunmasına yönelik olan davaları,
ç) Bu Kanun ile diğer kanunların, sulh hukuk mahkemesi veya sulh hukuk hâkimini görevlendirdiği davaları, görürler.
eGER MAALT A-B-C-Ç maddelerınden bırısıne gırıyorsa ıstınafa temyız yolu kapalıymıs zaten....
NOT : HUKUK SITESI OYLE DIYOR.BENIM FIKRIM DEGILBUYUK BUYUK YAZAYIMDA SONRA SEN OYLE DEDIN OLMASIN....INTERNET SITESINDEN KOPYALADIM..
bırde bır arkadas hısse satarak coktan karsılarla bu sermaye artısını ellerınde 15 tl den hısseler var demıs...
ben proje fınansmanı ıcın kamuoyuna acıkladıkları yazıda hısse satarak yapacagız dıye bır acıklama gormedım. yatırımcılar yuzlerce dava acar sonra yatırımcıyı yanıtlmaktan..once ben acarım o davayı.ben okuduguma ınanıyorum yuzde 40 sermaye artısı dıyor.o da 140-150 mılyon eder....yıyorsa yuzlerce dava ıle ugrasmayı goze alsınlar.
kusura bakmayın .hayatımda boyle sacma sapan bır yorum gormedım..
ama herkes smmm degıl bılemeyebılır.
kasada 115 mılyon yok... oyle bırseyı soyleyen ıyıce komık olur.nakıt veya benzerlerıdır o .nakıt degıl.(cek senet-nakıt vb)
Onları anca ticari hayatta çek ver çek al vade uzat senet ver gibi ticarette kullanırsın.ELİNİ GUCLENDIRIR TEMINATTA KULLANIRSIN BANKALARDA...CALISANLARA BILE KIDEM TAZMINATI ODERSIN ÇEKLE.......115 mılyonu sermayeye ekleyemıyorsun ekleyemedıgın gıbı o 115 mılyonun bır suru karsılıgı var bılancoda.Dustunuz mu mesela o karsılıkları .Dusunce ne kadar kaldı ?.ıste bu yuzden sermayeye ancak ozkaynak grubu altındakı kalemlerı ekleyebılırsın.daha günü gelmemıs çekleri senetleri de mı sermayeye ekleyeceksın. :))))))))))))
ölüsü 30 mılyon dolar olan marmarıstekı tesıs var.e nolucak marmarıstekı tesısı satacak onun parasıyla mı talya yı yapacak...:))))
devletin tüyünü acıtmadan yolma taktıgı :)))) koc holdıng mı devletı acıtmadan devletin tuyunu yoluyor...)))))))))
altınyunusu var maalttakı arazılerı var su var bu var..
yahu muhasebe standartlarına gore onları sermayeye ekleyemıyor.Annca satacak gayrımenkul satıs karı hesabına alacak vb vb vb vb
ayyy ay..
Ben ercan beyın bılgısız olan ama herseyı bıldıgını sanan yatırımcıyı aydınlattıgını dusundum. cunku yalan soyluyorsa spk teblıglerı geregı hapıs cezasına kadar uzanan bır yelpaze var....
aman dıyeyım..ınsanlar karısının kocasının kızının parasını yatırıyor buraya.....Muhasebe bılmıyorsanız hıc bulasmayın bu sermaye arttırım ıslerıne...
SONRA KENTTE SERMAYE ARTISI OLACAK DEDIGIMDE '' HADI LEN' DIYE OLUMSUZ YAZANLAR KONUSANLAR GIBI BIR ANDA YOK OLUYORLAR ORTADAN....ONCA INSANIN EV ALMA ARABA ALMA HAYALLERI DUSUYOR SUYA..ARDINDAN BAKA KALIYOR..
BURADAKI SERMAYE ARTISININ DA APACIK GORULUYOR KI 1 TL BEDELLE 4 TL 5 TL UZERINDEN PRIMLI OLACAGI TAHMIN EDILIYOR.FİNANSMANI SAGLARLARSA 3 TL DE OLUR BELKİ.YOKSA OZKAYNAK GRUBU ALTINDA 220 MILYON VARDA BEN MI GOREMIYORUM..OZYAKNAK GRUBUNA BAKACAKSINIZ SERMAYE ARTISINDA.BASKA YERE BAKMAYACAKSINIZ.ORADA TUTAR YOKSA ISTEDIGI KADAR VARLIKLI OLSUN SIRKET IMKANSIZ...BEDELLIDEN BASKA CARESI YOKTUR.
SIRKETLERIN ELINDE NAKIT YA DA NAKDE CEVRILIR TUTARLARIN OLMASI ONEMLI DEGIL BUNLARIN OZKAYNAK GRUBU ALTINDA ESAS SERMAYEYI ARTTIRACAK HALDE HAZIR OLMASI ASILDIR....E YOK BUNUN OZKAYNAK GRUBUNUN ALTINDA NAKIT..NE YAPACAK?(ENFLASYON DUZELTMESI RAKAMI VAR ORADA AMA O NAKIT DEGILDIR FİKTİF DEGERLEME TUTARIDIR.YANI ELLE TUTULMAZ....ELLERINDEKI NAKDI DEGERLEMISLER ENFLASYONA KARSI.SU KADAR DEGERLI DEMISLER .TEKDUZEN MUHASEBE STANDARTINDA O OZKAYNAGA EKLENIR VE SADECE SERMAYEYE EKLENEBILIRDIR.AMA SERMAYEYE EKLEDIGINDE BIR KAYNAK YARATMAZ ,SADECE BILANCODAKI KALEMI YERINDEN OYNATMAKTIR.YANI BANKAYA GIDIP BAKIN BENIM SERMAYEM SU KADAR OLDU VERIN BANA DAHA YUKSEK KREDI DERSENIZ BANKACI KICIYLA GULER CUNKU OYLE BIR TUTAR YOKTUR.)
BI DE ADAMLAR DEMIS YONETIM KURULU KARARIYLA SERMAYE ARTTIRICAM FINANSMANI BOYLE SAGLIYACAGIM DEMIS...YAHU DAHA NE DESIN....
AYNI KENTTE MILLETI DONSUZ KACIRIP ORTADAN KAYBOLANLAR GIBI......BU KADAR MI BENZERLIK OLUR.
İmar planının iptali davası idari yargıya görülür ve Danıştay yolu açık dava konularıdır.
Bu nedenle 19.02.2021 tarihi önemli benim için.Ytd.
Gunaydın.. Yine de bedelsiz verme olasılığı da mevcut.. Kent te de vardı vermedi tamam muhasesebe anlamında bir anlamı yok ama yine 1000 lik potansiyeli var verirse piyasa açısından olumlu algılanır. Hem bedelli hem bedelsiz combo olur. Gerçi 4000/5000 bedelli de bedelsiz etkisi yaratır.. Ama dava süreci uzatırsa işi tadı kaçar kağıdın..
Benim anladığım şu... Diğer oteli falan göz önüne almayın.. Koç diyor ki bir tane otel yapacağım maliyeti de 50 milyon dolar.. Bana ortak oluyor musunuz diyor? (inşaat maliyeti açısından çok yüksek bir değer.. Normalde oda başı 20 bin dolar gibi bir inşaat maliyeti vardır bir otelin) Ya çok lüks olacak ya da çok odalı olacak..17 bin oda falan:) m2 başına da 5 yıldızlı bir otel 700/800 dolar.. Oda başı 20 /24 m2 olsa aynı maliyete geliyor. Bu yatırım çok fazla kısaca...Talya otelinin konumunu da bilmiyorum hiç gitmedim oralara, ama dünya kadar para yatırdık bu da benim saçmalığım..
Sanırım çok lüks, oda fiyatları herhalde dudak uçuklatan cinsten olur.. Davos gibi devlet başkanları gelir konaklar.
Ya da bu kadar maliyette bir abidik gubidiklik var..
http://www.tuyed.org.tr/bir-otel-kaca-mal-oluyor/