Eğitim şart
Y.t.d
SM-A750F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Eğitim şart
Y.t.d
Sanırım bu sorunun en iyi çözümlerinden biri portföyde en az %20-30 altın tutmak, ben %50 altın tutuyorum şu an portföyde %54 oranında, dün biraz maliyetleri düşürdüm portföyde, ama ciddi etki yapması için en az %10-20 düşmesi lazım %2-3 ucuzdan almanın pek bir getirisi olmuyor.. kısaca altın varsa her türlü kriz rahat aşılır..
Eğitim Şart
Y.t.d
Kime şart niye şart, eğitim lazımsa burda olmaz,
5 aydır sessizce buradaydım bugün kaçtım yere düşen altınlar var,(daha potansiyeli hisseler) onlardan topladım bugün,
her zaman bir hisse para kazandırarak işe yaramaz düşüşlerde paraşütle düşmesi, ara sıra kafa kaldırması bu piyasa da işime yaradı, başka tahtalarda savaşa gidiyorum sağ kalırsak Petun da bir yere kaçmazsa gelir döner alırız. Sevdim ve hala beğeniyorum hisseyi :) gözüm üzerinde olacak bol kazançlar.
tarihi günlere şahit oluyoruz sabah bir ara 10,14 gören tahta ögleden sonra 7,97 ile devre kesti kapanış da 8,34 den yaptı valla bu zamanlarda bence iyi durdu...ilginç bir tahta yapıcısı var birşeylerden ürktügü belli...neyse ben yarın yine ufak ufak alım yapacam nasipse...8 altından alım yapmayı umuyorum kısmet bakalım...
Bu gerizekalı ne yapmaya çalışıyor
bu krizde iyi dayandı bence cuma günü dedigim gibi parça parça 7 lerden aldım...malınıza sahip çıkın dedikleri gibi birde çekirge istilası olursa gıda fiyatları artar bizim şirketin degeri ve önemi artar...gelecek gıdada çünkü...
şükür 3 gündür heybeye az da olsa 3-5 lot attım 7 kusurlardan...
kırmızı ete de zam gelmiş 1 haftada 5 tl civarı 3 aylık bakalım bu sene nasıl gelecek...
petun= 7.55 18 mart kapanış.0.765 net temettü %10 gibi ...bir de borsa dönerse çift taraflı kazanç.Ben elimdekilerin sayısını artırdım.
hayırlı olsun, şu döndemde ucuz olmayan şirket kalmamıştır hele ki bir de temettü verimi %10 ve üzeri hisseler için çok iyi alım zamanları, belki süreç biraz daha böyle sallantıda gider ama temettüsünü alan çorba parası ile idare eder, temettü şirketlerini bilhassa ayrı bir sempatim var..:)
Uluun tavan sıra bunda et un gıda son dönemin gözdesi haydi petun sıra sende
Pınar et un üretimi yokmuş birşey daha ögrendik ecilc in ilacla alakası olmadıgı gibi uluun tavan bu kımıldamadı bile
Temettü ödeme tarihini artık açıklasalar iyi olur, yatırımcı çekiniyor temettü iptal olur mu diye..
Bugün sabahtan sattım eldekileri, nasıl olsa öğleden sonra geri gelir yerine koyarım dedim. Tavan oldu anasını satiim
yarın genel kurul varmış temettü onaylanır ve ödeme tarihi belli olur galiba, hayırlısı bakalım
maşallah krizde çok iyi durdu...1 sene önce 4 kusurlardan yüzüne bakmayanlar şimdi hisseyi bırakmıyor...insan var olduğu sürece gıda her zaman çok önemli olacak stratejik bir şirket aslında....yakında temettü de alacaz nasipse...artık yaşar grubu hissenin önünü açmak ve yabancının hisse sahibi olması için sermaye arttırımı yapması elzemdir...toplamaya devam...
Evet bedeldiz potansiyeli yüksek.
Ama bence öncelikle pnsüt pinsu ile ve konsalide edilmeyen özkaynak olarak bilançolandırılan bazı hacimli iştrak şirketleri ile birleşime gitse daha iyi olur; hem hacimli derin daha nitelikli tek şirket ortaya çıkar hemde şefaflık artar.
hisse başı 0,7650 tl temettü onaylanmış ama tarihini yönetim kurulu belirleyecekmiş, hayırlı olsun ...
ayrıca temettü taksitlendirilecekmiş
Yapılan Genel Kurul Toplantısı'nda,
2019 yılı net dağıtılabilir kârının hesaplanmasında; Türk Ticaret Kanunu, Sermaye Piyasası Mevzuatı, Kurumlar Vergisi, Gelir Vergisi ve diğer yasal mevzuat hükümleri, esas sözleşmemizin kâr dağıtımına ilişkin maddeleri ve Kâr Dağıtım Politikamız dikkate alınarak; Şirketimizin Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-14.1 Tebliği'ne uygun olarak ve Türkiye Muhasebe Standartları esas alınarak hazırlanan bağımsız denetimden geçmiş finansal tablolarına göre, 2019 yılı net dönem kârı olan 46.193.588 TL'den, yasal sınırına ulaşması nedeniyle Genel Kanuni Yedek Akçe ayrılmayarak, net dağıtılabilir dönem kârı 46.193.588 TL olarak hesaplanmıştır.
Hesaplanan dağıtılabilir kâr üzerinden; SPK düzenlemeleri paralelinde yıl içinde yapılan 1.903.749 TL tutarındaki bağışlar da dikkate alınarak dağıtılabilir kârın %20'sine tekabül edecek şekilde 9.619.467 TL tutarında Ortaklara Birinci Kâr Payı dağıtılmasına, kalan tutar üzerinden esas sözleşmedeki %5 oranını aşmamak üzere Yönetim Kurulu Tahsisatı ayrılmasına, kalan tutardan çeşitli amaçlarla kurulmuş vakıflara %3 oranını aşmamak üzere kâr payı dağıtılmasına ve kalan tutar üzerinden de Birinci Kâr Payı tutarı ile birlikte toplam net tutarı nominal çıkarılmış sermayemizin (43.335.000 TL) %76,50'sini bulacak şekilde 29.382.033 TL tutarında Ortaklara İkinci Kâr Payı dağıtılmasına (Birinci ve İkinci Kâr Payı'nın toplam net tutarı 33.151.275 TL), 3.967.797 TL tutarında Genel Kanuni Yedek Akçe ayrılmasına ve geriye kalan tutarın tamamının Olağanüstü Yedek Akçe olarak ayrılmasına ve kâr payı ödemesinin taksitlendirilerek gerçekleştirilmesi ve taksit sayısı ile taksit ödeme zamanının belirlenmesi konusunda yönetim kurulunun yetkilendirilmesine, karar verildi.
Söz konusu karar uyarınca;
1 TL'lik nominal tutarlı borsada işlem gören her bir pay için net 0,7650 TL tutarında nakit kâr payı ödemesi yapılacaktır.
Bu kriz gıda firmalarını ihya edecek gibi
niye hep ben satınca yukarı gidiyo bu ya
Ginesss rekorlar kitabına teklif edilecek kadar aşşş.....lık. o....ç tahtacısın gecende düştüğün 7 liralardan daha da aşşş düşersin inş... tuvalet kağıtından değersiz ol....
ytd değildir
insanları ağlatırsan ,beddua alırsan akibetin hayır olmaz.. mustehaksın sen tahtacı
ytd değildir
üstad şu an shortlamak en mantıklı iş
windowsup bu ortamda ne olmasını istiyorsun ya da bekliyorsun...kagıdımız düşmemiş degerini korumuş ona sevinecegine....ayrıca elimdeki diger bir kagıdım tekfen 18-19 lardan 12 lere düştü biz sabırla bekliyoruz kimseye beddua ettigimiz yok....
Herkese merhabalar
Piyasa şartları yerle bir olmuş iken petun un düşmemiş olması yatırımcıları için çok pozitif bir durum , diğer hisseler düşerken herkes para kaybederken petun yatırımcısı parasını korudu ,
Ancak bu noktadan sonra bakış acımızı değiştirecek olursak ,
Birincisi şimdi piyasada onlarca ucuz hisse var ,
Parasini korumuş olan yatırımcı daha önce bir başka hissede alabileceği hissenin iki katını alabilecek konumda artık
İkincisi hissenin düşmemiş olması şirketin bireysel başarısı değil tamamen oluşan konjonktürde gıdalara olan talep ile ayakta kaldı , yani şans eseri (mesela alkım de düşmedi ama kendi kalitesinden )
Üçüncüsü bu konjonktürde gıdaya gerçekten talep artimsken gıda temizlik sağlık ambalaj hisseleri rüzgarı arkasına almışken ve bu kapsamda birçok hisse fiyatını kriz öncesine göre fazlasıyla artirmisken bunun yerinde kalması ne kadar başarı
Dördüncüsü piyasa da gıda hisselerine bu kadar talep varken petun özelinde inanılmaz işlem hacimleri gerçekleşirken tüm şartlar lehine dönmüş rüzgarı tam manasıyla arkasına almışken bu hacimle gidemeyen hisse ne zaman gidecek
Yani demek istediğim şans eseri paramızı koruduğu için kendisine tesekkur edebiliriz ama , yarın piyasa düzelince arkasına aldığı rüzgar bitince hangi hikaye ile gidecek
Özetle bu yüksek hacimle , bu hikaye ile gidemiyorsa bundan sonra işi zor olabilir , dolayısıyla petun yerine çok daha ucuza dip yapmış sağlam hisseler alınabilir düşüncesinde olduğum icin değişiklik planlıyorum kendi adıma .
Herkese bol kazançlar...