bugün artık bende anladım ki dolarları fiziki olarak alıp yanına almakta fayda var.
Printable View
bugün artık bende anladım ki dolarları fiziki olarak alıp yanına almakta fayda var.
sal gelsin sal gelsin:)
kesinlikle dolarıların bir kısmını satmamla alakası yoktur bu yorumumun
:kahkah::kahkah::kahkah:
Derlerki güveni kaybetmek kolay geri kazanmak çok zordur. Cürmüm kadar yer yakarım doğru ama umutabi`nin güvenini kazanmak genelden daha zordur. O nedenle tek Cent işlemez benden...
Bist de de ne alaka ama Cuma iyi iteleme yaptılar artık neye oynayıp milleti buna inandırdılarsa... Diyelim faiz atmış olsaydı bunun bankacılık sektörüne faydası mı olacaktı ? Neyse zaten orası borsa, kenef çukuru, giren saplanıp kalıyor kurtulmak çok zor.
Mevcut seviye faiz artışının fiyatlanmaya başlamadan önceki durumuna yakın, yani yaklaşık 2 hafta öncesine döndük.
Fakat bu fiyatın içinde "faizin artmayacağı " varsayımı yok.
Ha bana göre doğrusu yapıldı, piyasa kucak kucak derken bunlar daha erken dedi.
diğer türlü piyasa kucakladığında bi daha bırakmazdı.
ABD ile pazarlıkları takip etmek lazım.
Tr de bu yeni rejim batılılar tarafından kabullenilmiş durumda, bir diyet var ama bunu şimdilik ödetmezler.
Öncelik ekonomi veya geçim değil, büyük osmanlı.
İran olayında yeniden hayallere kapılmış olabilirler, bunlar akıllanmaz-ders almaz.
Bahadır Özgür'ün yerinde tesbitindeki gibi, alınan tedbirler krize ilişkin değil kriz sonrasına yönelik.
Bunlar kendilerine fazla güveniyorlar bankacılık sistemi çok sağlam filan diye hadi bakalım hayırlısı.
Heyt Beee kim tutar seni yürü be koçum 😊😊😊
Şimdi Dolarda olurda birileri aşağı gelsin diye satış yaparsa Türkiyeden çıkmayı fırsat bilenler için ucuz kaynak sağlamış olacaklar. Neyse O dolar satanlar kendi mallarını satıyorsa iyi ama Borç aldıkları insanların Dolarlarını yiyiyorlarsa işte o kötü. Aman bana ne canım ben kendime bakarım, umutabinin tek Centini yiyemez bu çakallar.
Bence enflasyonda en kötü geride kaldı diye düşünüyorlar. Bir veya 2 ay sonra muhtemelen faizi nasıl indiririz diye de kıvranmaya başlayacaklar enflasyonu düşük gösterip. Aaaaaahhh ''Güven'' ah...
Şimdi tüm bunların üstüne sağlam ! bankacılık sektörümüze beton ekonomilerinin dötünü kurtarmak için tekrardan ucuz konut kredisi verdirmek kalıyor o zaman TÜY de dikmiş olacaklar yani tam olacak.:kahkah: Fikir neyse zikir o dur boşuna torba yasaya kanal İstanbulu eklemediler.
mb sının yılsonu enflasyoın ve dolar beklentisine bakarsanız bugün ki faiz kararını normal görmeniz lazım
Ağustos enflasyonu ile ilgili muhtemelen bir ipucu var ellerinde ki ona güveniyorlar.
http://www.bloomberght.com/haberler/...lmis-gorunuyor
İstanbul'da ekmeğe büyük zam!
İstanbul'da ekmeğe zam geldi fakat bu zam duyurulmadı! İstanbul Ticaret Odası'na bağlı fırınlar ekmeğe 25 kuruş zam yaptı ekmek 1.50 TL'ye satılmaya başlandı. Fırıncılar Odası'na bağlı olanlar ise ilerleyen günlerde zam yapacaklarını belirtti
Kazıkli zamlar yolda.
Niyeti açık seçik belli ettiler,moka saplanıldığını biliyorlar millete VENEZÜALA yı gösterip ARJANTİNE razı edecekler böylece kendilerini yine başarılı göstermenin yolunu bulacaklar Zaten millete ne yapsan yiyiyor bunu da yer . DIŞ MİHRAKLAR bizim OSMANLI olmamızı istemiyor dersin en az %50 ye yedirirsin.
Gece Japon kacileri gelsin dolar 5 ı geçer. Damat ta sınıfta kaldı herkes panik halindedir şimdi 😊
PPK kararı ve Dolar/TL Analizi
Piyasalar bugünkü PPK toplantısından neden faiz artışı bekliyordu?
7 Haziran’da yapılan PPK toplantısında banka 125 bp faiz artışı yaptı ve enflasyonun yükselme riskine karşın faiz artışının devam edeceğinin mesajını veri. Sonrasında enflasyon Haziran’da %15,39 ile son yılların zirvesine çıktı, cari açık Mayıs’ta beklentileri aştı, petrol fiyatları küresel piyasalarda Haziran ayında son 3,5 yılın zirvesine çıktı, dolar kuru 4,97’yi aştı. Yani hem maliyetler arttı hem göstergelerdeki bozulmalar…
TCMB ne yaptı?
Piyasaların 100 bp faiz artışı beklentisine karşın banka, faizleri sabit tuttu. Açıklama metninde iç talepte yavaşlama olduğuna dikkat çekilirken enflasyonun da artacağı riski vurgulandı, bununla beraber sıkı duruşun korunacağı belirtildi, lakin faizler %17,75’te sabit tutuldu.
Piyasaların tepkisi ne oldu?
Karar önce 4,75 yakınlarında fiyatlanan USD/TRY kuru %4 yükselişle 4,9380’e çıkarken BIST 100 %3 kayıp verdi.
Sırasıyla yaşanan gelişmelere baktığımızda;
TCMB’nin bağımsızlığına dair endişe yaratan açıklamaların ardından yeni kabinede beklenen isimlerin olmaması, henüz maliye politikasına dair bir yol haritasının somutlaşmaması, düşük faiz söylemleri ve son olarak büyük yatırımcılarla ilgili prosedürün Cumhurbaşkanlığınca yapılacak olması gibi gelişmeler piyasalarda geri adımlara neden oldu. Bunun yanında bankanın yeni sistem sonrası ilk toplantısında faiz değişikliğine gitmemesi TL üzerindeki negatif fiyatlamayı artırdı.
Riskler devam ediyor mu?
Haziran ayında gerek iç gerekse dış gelişmeler yurt içi maliyetleri artırdı ve Temmuz’da da bu yükün arttığı görülüyor. Kurdaki rekor yükselişin fiyatları artırması yani enflasyonun daha yüksek gelmesi bekleniyor. Dolayısıyla TL’de değer kaybı yaratan risklerde en kötüsünün geride kaldığı söylenemez.
TL’de toparlanma olur mu?
TL’de yaşanan kayıpları engellemek için her seferinde gözler TCMB’ye çevriliyor ve banka da faiz silahını kullanmak zorunda kalıyor, ancak ilk yarıdaki 500 bp faiz artışından da görüldüğü gibi bankanın hamlesi kendi başına yeterli olamıyor. Piyasalar yakın vadede alınacak kararları bekliyor ve bu nedenle TL’de değerlenme maliye politikasından geçiyor.
Eylül’den önce farklı isimle reformların açıklanacağı belirtildi ve sıkı maliye politikasına dair gelecek kararlar piyasalara doğru ve şeffaf olarak yansıtılırsa TL’deki kayıplar durabilir.
USD/TRY kurunda fiyatlamalar nasıl olabilir?
Bankanın 100 bp altında faiz artırması durumunda 4,88 ve 4,93 dirençlerine doğru yükseliş beklediğimizi önceki raporumuzda ifade etmiştik. Bankanın faiz değişikliğine gitmemesi ile 4,93 direncini test eden kurda geri çekilmelerin 4,88 altında sınırlı kalması rekor riskini yüksek tutuyor.
4,88 üzerinde takip edeceğimiz seviyeler: 4,93-4,98-5,02
Geri çekilmelerde 4,80’nin korunması yakın vadede yükseliş atakları olasılığını artırırken 4,80 altında ilk rahatlama için 4,72 desteğine gerileme olması gerekiyor.
USDTRY 24 Temmuz
Burada yazıp-çizen, kafa yoranların ( düşünebilen ) anlayamadığı ve galiba anlayamayacağı şey; biat.
Ekmek zammı, kira zammı inanın hiç önemi yok.Hatta daha da safları sıklaştırmalarına neden oluyor. Adamlar dersini (toplu psikolojisini ) çok iyi çalışmışlar. 24 daireli Apartmanda kapıcıya gerek yok, aidat 160 tl. oluyor, haftada üç gün şirket aylık 900 tl. ye temizlik yapıyor. Kapıcının aylık 100 tl. elektrik ve 70 tl. su parasından da kurtuluruz, aidat 60 tl. ye iniyor diyorum. Doçent '' çocuklarımızın güvencesi parayla ölçülemez '' diyor. Pardon kapıcı ve çocuk güvenliği diyorum, susuyor. Fermuar fabrikasında işçi geri kalır mı '' Abi güvenlikçi ve kapıcı istiyorum, aidatın hesabını boşverin '' diyor.
umutabi nin deyimiyle beter olmadan yeter olmaz.
4,9110 tekrar kısa denenebilir.. Takip edilmeli.. Bol kazançlar
Dolarcıklarımın piyasa hareketleri bana yakın geçmişteki günleri hatırlatıyor. Neydi o günler be 3.90 ın üstü yok der habire geri dönerdi oradan. Şimdi de 4.90 ın üstü yok oyununu oynuyorlar. Hadi çekileyim köşeme çekirdeklerimi çitleyip kim kime korsa oyununu seyredeyim heyacanlı heyecanlı.. :cheers:
Sn. Ressam ve Umutabi aynı frekanstayız. Selamlar
Benim de oturduğum sitede herkes " özellikle beyaz yakalı sonradan görmeler " onu da yapalım bunu da yapalım aidatlar 400- 500 olsun noolacakmış falan filan inter milan :)))
Ben göreceğim işten çıkarmalar harlanınca bunların dübürünü...