$ 6,18
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
$ 6,18
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
ABD'de 6 Kasım'da Kongre ara seçimleri var.
Ara seçimler öncesi FED faiz artışı yapmayabilir.
USD'nin gelişen ülke paralarına karşı aniden genel değer kaybı Eylül sonunda FED'in faiz artışı yapmayabileceği ihtimalini güçlendiriyor.
Ne tesadüftür ki önümüzdeki haftalar aynı zamanda 9 aylık bilanço beklentileri ile borsalarda hisse senetlerinin hareketleneceği dönem.
Bizler FED'in Eylül sonu faiz artışı yapmayabileceği olasılığını düşünürken güçlü dolar satışlarına devam eden küresel piyasa öncüleri kuvvetle muhtemel bunun kesin cevabını biliyor.
Dolar tl nin artilari
1. Kaptan köşkünde herkesin tahmin uzere Erdogan var
2. Bozulan ekonomi ve dis borçlar
3. Jeo-politik riskler
Dolar tl nin handikaplari
1. Trump saga sola satasarak abd nin itibarını yerle bir ediyor
2. Fed her daim tl ye destek olmuştur her kararinda yonlendirmesinde yine olacak eylul sonunda
Şu an 26 Eylül ayı FED faiz arttırma olasılığı %92 , 19 Aralık için ise %81,3..(CME Group)
Senyor vicente dolar/tl'nin handikapları konusunda mıçmıssın gibi geldi bana..:(
Hadi Trump mevzusunu senin pencerenden anladıkta..:oleyo:
Hele diyiver FED her kararında TL'ye nasıl destek olmuştur..ben anlamadım bu kısmısını..:)
Mart 2017 faiz arttirmadan once 4 kez arttircaz fake beklenti yaratip toplanti gunu 3 kez arttircaz diyip dolari gomduler 102 den 88 e sen o aralar fed var 10 yilliklar var kardesim euro nasil artar diyordun :)
2013 eylul toplantisinda tum dunyayi terse birakip dolari gomduler bistte bankalar tavan yapmıştı o gun
Her toplantisinda risk istahini arttirdilar bu dow nasil gelcekti buralara fed ile geldi.
Bayaaa anladım..sağol..şimdi ben 2018'i Mart ayını hatırlamıyorum ama FED veri odaklı hareket eden bir kurum..piyasa veya kendisi böyle bir beklenti yaratmış olabilir ama sonradan veriler desteklememiştir..veriler destekledikten sonra bilindiği üzere FED bu konularda şeffaf ve beklentileri pek kırmamaktadır..:)
Şimdi ben normalde QE forever'cıyım..ancak geçen sene Kasım Aralık gibi gelen verilerle fikrim değişmeye başladı..özellikle fiscal tedbirlerle..bu konuyu çokça belirttim..seninle tanışmamız da o aylardır, Gund'ın başlığını açtığı tarih zaten 10. ay..dolayısıyla bana pek bu tarihten öncesi için atıfta bulunma istersen..
Benim geçen sene 11-12 aylarda neler yazdığım Gund'ın topiğinde kayıtlı..senin ise nasıl kafa bulduğunda..istersen tekrar oku o yazılanları..diğer taraftan dediğn gibi çok defa Euro nasıl artar dediğim olmuştur, doğrudur..ancak o konuya ben dolar şortcuları derim, Power ise global kumarbazlar der, bilgin olsun..
Diğer tarfatan Dow'un yada ABD borsalarının buralara gelmesinde FED'in alakası vardır, ama senin görüşle tersten..Artan faiz hadleri çekici hale gelmiştir ve globalde artık para/dolar ABD varlıklarına akmaktadır..selamlar..
Hele hele teknik bilen al sat yapabilen biriyse üff ki ne üfff.
Dolar çıkacak dedik ne oldu buna ovp beğendimi şimdi yani
Bak diğer başlıkta anlattım ama farketmemiş..millet yanılmasın diye tekrar bahsedeyim..tabiki DXY önemli, nezninde EUR/USD..zaten DXY artsa iyice yamulacaz da, neyse..ancak bir önemli faktör de paranın maliyeti, borçlanma oranları..
Bak bu Albayrağın beyanatını sonradan okudum..istersen tersten yorumla..bak bakalım tek faktör DXY mi?
Kamu bankaları en son kaçtan dolar mevduatı bağlıyorlardı..buralarda yazılmıştı..:)Alıntı:
Albayrak; "Kamu bankalarının likidite sıkıntısı yok. Özel bankalardan da gayet güzel haberler alıyoruz. Akbank sendikasyon kredisinde süreç olumlu gidiyor. Yapılandırma çerçeve anlaşması önemli bir metin, hızla hayata geçecek. Türkiye'nin kaynak çerçevesinde durumu güçlü ve iyi" açıklamasını yaptı.
Eğer doların varsa uzun vadede asla zarar etmezsin.Dolar dünyada itibar kaybetmeye başladı düşüncesine karşıyım.Şuan herkes için dolar değerli bir maldır.
Dolar efendim 6nın altına düşecek, 5.80 olacak sonra 5.20.Bakın bunu diyen sadece manipüle edendir.Bir kere doların düşmesi için bizim ülke olarak dolardan vazgeçmemiz lazım, nedir yani? Dolarla iş yapmamamız lazım.O da olmayacak çünkü heryerimiz dışa bağımlı.Sonra ABD ile zıtlaşıyoruz.Yani okadar çok diyecek şey varki.Söyle söyle bitmez.Borçlar, enflasyon, faiz..Rekorlar kırıyoruz.Çoğu veri de ilk 10 hatta ilk 5deyiz.Madem kriz mriz yok, neden ekonomik plan yapılıyor.Bu kadar iyiyiz madem.Hep günü kurtarma.60 milyar kamuda tasarruf yapılacakmış.Memuru soy babam soy babam.Artık nereden kesinti yapacaklar bakalım.Sonra saraydan izlerler durumu.
Bu konu uzar , biz yoruluruz dolar tükenmez ama ;)
Ekonomi komada.!!
Bankalar çoğunluğu fiilen batık durumda.!!
Özel sektör de de durum farklı değil.!!
Yıllık 200 milyar dolar borcu takla attırmak zorunda.!!
Hiç kimse mücize beklemesin.!!
Sular yükselince, balıklar sinekleri yer
Sular çekilince de sinekler balıkları yer
Eylül ayı enflasyon verilerini sabırla bekleyin.!!
CRASH Tüm HIZIYLA otobanda.!!
Almanya ile büyük kriz kapıda
https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/...apida-2637748/
bankalar hakkında yazarken tehlikeli kelimeler yazmamanızı tavsiye edeyim. suç olduğunu bilmiyordum kurtaramaz.
Ağam teknik olarak mümkün noktalara düşebilir. Düşmesi değil orada kalıp kalmadığı önemli. 5.20 ye düşsün. 20-30 kuruş civarında tutabiliyor musun piyasayı doyurabiliyor musun o fiyattan mühim olan o. O yüzden her daim bir miktar tl tutmalı döviz yatırımcısı. Türev piyasalardaki babalar oyunu çift taraflı oynuyor.
Banka TMSF ye devredildiği tarihten sonra faiz ödemesi Yok.!!
Döviz mevduat, altın mevduat hesapları TMSF ye devredildiği günkü döviz ve altın kuru fiyatından TL olarak ödenir.!!
DXY neden düşmüş....İşsizlik dataları da oldukça güzelmiş........!!!!
Klimaları açın rahatlamak istiyorum diyen adamın sunumundan bir şey çıkmamış galiba!!!!!!!!
Elbette ki başkalarının fikirleriyle iş yapmıyorum, ama sadece kendi bildiğimi okumaktansa, uzmanların ne dediğini yatırımcıların ne dediğini vatandaşın ne dediğini dinleyip sonra kendi yorumumla iş yapmanın daha iyi sonuç vereceğine inanıyorum.
Ben bu yaza kadar memleketin saçmalıklarına maruz kalmamak için haber televizyon medya takip etmeden sadece işime gücüme bakan, bu şekilde aileme iyi bir gelecek sağlayabileceğimi düşünen, birikimlerimi değerlendirmek için de TL faizi yeterince iyi bir seçenek olarak gören bir kişiydim. İyi bir evim iyi bir arabam var, tek çocuğum var özel okulda okuyor, evlenme yaşı gelene kadar ikinci bir ev de aldım mı yeter Allah bereket versin der daha fazlasında gözüm olmadan işime gücüme bakmaya devam ederdim. Ne zaman ki bankadaki 1 milyon lira birikimim dolar karışında birdenbire eriyiverdi, benim sigorta orada attı, kendimi kandırılmış aldatılmış dolandırılmış hissettim. Bu yüzden sadece kendi bildiğimi okumayı bir kenara bırakıp, ben neyi nerede yanlış yapıyorum anlamak için araştırmaya okumaya dinlemeye başladım.
Haber, yorum, forum takip ederek %100 doğru kararlar verilemeyeceğini biliyorum, ama hiçbir şey bilmeden karar vermeye kıyasla daha yüksek başarı oranı olacağını umuyorum. Derseniz ki yine de doğru değil, daha doğrusu için öneriniz varsa açığım. Yatırım danışmanlığı almayı da düşündüm ama bunu yapan veya memnun olan bir kişiye rastlayamadım referans alabilecek.
Özgür Demirtaş
@ProfDemirtas
İhracat attığın gol sayısı ise,
İthalat yediğin gol sayısıdır.
Yediğin gol, attığından fazlaysa,
Cari açık verirsin, Maçı kaybedersin
Tabiki raytingin çöp seviyesinde olacak.!!!
Üstelik
Hukuğun guguk olduğu ülkeye yabancı güven duymaz.!!
Ben de tam olarak bu sebepten bakış açımı değiştirmiş oldum. Sebebin yönetim olduğunu anlayıp, yönetim tarzının da asla değişmeyeceğini düşündüğüm için, bu yaşananlar tekrar yaşanacak ve o zaman geldiğinde ben hazırlıklı olmalıyım diyerek kendime bir yol çizmiş oldum. Mesele 3-5 daha fazla kazanmak değil. Mesele uzun yıllar gece gündüz çalışarak alın teriyle kazanılmış birikimin haksız bir şekilde elinden alınmasına izin vermemek. Ciddi bir rakamı fizikiye çektim zaten, yurtdışında hesap açtırmayı başarabilirsem bir o kadar da yurtdışına aktaracağım. Zaten tüm büyük şirket patronları bunları yaparken ben hangi kafayla bugüne kadar buna gerek duymamışım en çok ona kızıyorum.
Eurobond yapıp sendikasyon ile yabancılara domalacaklarına vatandaşın mevduatına Eurobond ile aynı benzer oranları veriyorlar.
Hiç değilse para kazanan mevduat yapan vatandaş olsun.
Eurobond da zaten pastayı sadece dev global vampirler alıyordu.
Vatandaşa yüksek mevduat verilmesi Eurobond ile borçlanmaktan daha iyi bir tercih.
Ek 20222
bu sıralar en gözde yatırım
Yabancıların dibs satışı çok önemlidir. Bu demektir ki yeni para getirmiyorlar.
Son 9 haftadır her hafta satış yaptılar.
Yabancıların dibs stoğu(repo dahil) eylül2017'de 35milyar dolar iken şu anda 12,9milyar dolara indi.
TCMB bürüt rezervleri ise 92milyar dolardan 68,9milyar dolara indi. 1 yılda rezerv kaybı 23,1 milyar dolar.
Rezervlerde zirve ise aralık 2013'te 115milyar dolar idi. kayıp 46,1milyar dolar.
Ziraat Bankası EURO tabanlı kira sertifikası çıkarmış gurbetçilere özel
https://www.ziraatbank.com.tr/tr/bir...ira-sozlesmesi
Yıllık net getirisi %2.2
Damat Ferit'in reçetesi aynen bu iken bağzı yalaka ekonomistlerimizin "Ben çok tetmin oldum.." demesi iğrenç vesselam..
"Olayı özetleyeyim... “Düşündük taşındık, orta vadede ne yaparız biz de bulamadık”
diyemediler. Ekonomik kriz yaşayan koskoca bir ülkenin kurtuluş reçetesini 28 dakikada sunup bitirdiler.
Seçim 89 gün önce bitti, goygoyla günler geçti. Hiçbir şey açıklamadan “anlattığım gibi”, “net bir şekilde görüldüğü gibi” ve tabii ki “burası çok önemli” dedi... Gitti! Ülkede kriz yok ki! Bir açıp kapasak, arkadan fişi çıkartıp taksak düzelecek sanki..."
https://www.sozcu.com.tr/2018/yazarl...i-yep-2637798/
amazon Turkiye acildi
bazi mallara hucum etmis bizimkiler stokta kalmamis herkes sikayette donanim forum cayir cayir yaniyor ucuz kapisin laflari havada
peki ekonomik kriz nerede?
Bu Amazon denen ecneb bu kadar ithal mali zimbabwe dolariylami ithal ediyor?
hakkaten cok ilginc
Türkiye'de hükümet yüksek enflasyon, işsizlik, bütçe açığı ve cari açık gibi sorunlar içeren ekonomik krizin gelip geçici olduğunu savunuyor. Giderek alım gücü düşen halk ise temel ihtiyaçlara arka arkaya gelen zamlardan şikayetçi. DW Türkçe İstanbul'da çarşının nabzını tuttu.
https://www.youtube.com/watch?v=6IhB...ature=youtu.be