hadi kap gelmiş maden ocagı almış gözünüz aydın
Printable View
hadi kap gelmiş maden ocagı almış gözünüz aydın
Seansin son dakikalarinda yollamıslar bugün bir tepkisi olur belki herkes sonradan ögrendi bende haberlere sik sik bakanlardanim
hadi almadcılar gözünüz aydın sermaye artırımı bilanco yeni iş ne istersen burda.hissenın bundan sonra yolu açık.
Sayın Monur merhaba!
Bugün gelen faaliyet raporundan özet tablo da cabası.
https://i.ibb.co/dKxSLfh/almad-zet-tablo.png
1. Borçlar azalmış.
2. Öz kaynaklar artmış.
3. Kara geçmiş.
Daha ne olsun.
Saygılar...
Kar, özkaynak yöntemiyle değerlenen Etiler den geliyor. Sebep bu. Ancak burada önemli olan 105 mn özdermayenin 3 te 2 den fazlası erimiş ve şirket için tehlike çanları çalarken durumun tersine dönmüş olmasıdır.
Saygılar...
LLD-L31 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evet sevgili sercayolkan bizim icin uzun vadede yatirimlik bir kagit olma yolunda ilerliyor.bu kagidi bu yilin basindan beri takip ediyorum zaten .servede yeterince kar etmistim ciktigimdada pisman olmustum ama simdi almad ve dengem var ınsallah hepimizin yüzünü güldürür.sizinlede ekuri olmak güzel
Almad beklenen haberleri yavaş yavaş gönderiyor.
Benim beklediğim diğer haberler sermaye arttırımı ve YİP çıkış başvurusu.
Faaliyet kari gorunuyor bilançoda. Almad in madencilik faaliyetine başladığını soyleyebilir miyiz?
GM1910 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
sermaye artırımıda onayladı kacırdın galiba sayın mterdemli sadece günü kaldı
Sevgili yatırımcı kardesim; maalesef herşeyi bildiğimizi sanıyoruz ancak görüyorum ki çok eksikliginiz var. Bu konuda kendimizi geliştirmeliyiz. Hem kendimiz hata yapmayiz hem başkalarına yanlış bilgi verip başkalarının zarar etmesine sebep olmamış oluruz. Şimdi yanlışınızı duzeltiyorum..
Almad SPK ya 25/09/2020 tarihinde kayıtlı sermaye tavanı 150 milyondan 300 milyona arttırılması için(sözleşme tadil) başvuru yaptı ve başvuru geçtiğimiz hafta onaylandı. Almad tarafından halihazirda bedelli veya bedelsiz sermaye arttirim başvurusu bulunmuyor. Sadece 2024 yılına kadar kayıtlı sermaye tavanı 300 milyona yükseldi. Şirket isterse sermayesini yine SPK onayı ile 300 milyona kadar arttırabilir. Şirketimizin mevcut sermayesi; 105 milyon TL dir.
Not; ben alıp vermiştim daha önce cuma günü tekrar azda olsa biraz aldım. Herkese bol kazançlar dilerim.
GM1910 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu hisse kadar gelen olumlu haberlere olumsuz tepki veren hisse görmedim bir süredir hep aynı senaryo.
Spk nın verdiği hisse geri alımında ve katılım oranı yüksek olsa idi şirketin hisse hisse geri alımı karşılayacak nakiti yoktu. önce spekler hisse fiyatı bayağı yukarı çekti, sanırım ve sonrasında zorunlu hisse geri alımı kararı alındı. Bu koşullarda pek hisse geri veren yatırımcı olmaz ve ayrıca SPK ile olan hukuksal problemleri aşılır. Kömür üretimi ile şirketin faliyet kazanması ve yip pazarından çıkma olasılığını yükselir. Bunlar olumlu tarafı.
Ama gercekçi bakılırsa özsermayeye göre hisse fiyatı çok pahalı ve hisse geri alım problemi aşılırsa hissenin hareket yönünün ne olacağıda mechul; çok gevleyebilir veya kömür üretimi ana pazara çıkış argumanları ile hisse fiyatı yukarıdada tutulabilir. Veya piyasa oyuncusu spekler malkarada ‘kömür’ yerine ‘altın’ çıktı Altın-yağ’ adı gibi ‘yağlı altın’ üretecek muhabetleri ile ince işlerde yapabilir!:)
Herseyden önce asıl soru; şirketin özsermaye erimiş ve kasası boş ve faliyetlerini taşıması genişletip için yüksek likit kaynağa ihtiyac var. Bu kaynak nasıl sağlanacak?
Birde Mübarekgiller yönetiminde, şirketin ne kadar parası şüpheli alacak olmuş ve bunun ne kadarı silinmiş uçmuş gitmiş kasadan bugüne kadar? Bunu güncel dolar bazında hesaplanırsa manzara daha açık görülür. Ve arda kalan şüpheli alacağın ne kadarının şirkete geri dönüşüm olasılığı var?
hadi almad cılar canlanın ses verin artık
Haftaya Almad haftası olacak Noel hediyesi verecek🍀
Hedef 6 ve üzeri 🌈
Grafiğe göre iyice sıkıştı 3-4 günü kaldı.
grafik atacağım ama beceremedim
Ek 26503
deniyorum.....................
Piyasada talep oluşturulduğu sürece teknik işleyebilir. Ama tekniği yapan mübarek tahtacı piyasada oluşan beklentiye ile kendi beklentisine göre grafiği istediği gibi her yöne çizdirebilir...
Ayrıca yip pazarında olması ve piyasa işlem fiyatının defter değerinin 5 kat üstü olması da hisseye talebi düşüren unsurlar.
Yükseltilen sermaye tavanı Genel kurulda onaylandımı takip etmedim. Onaylanmışsa, peşidıra bir bedelli veya tahsisli sernaye artışı da gelme olasılığı var.
Borsada yatırımcı bekletileri oluşmadığında hep Spk, Bist gibi kurumlar, şirket yönetimleri veya tahtacılar suçlanılır. Peki yatırımcı her zaman haklı mıdır?
Bir hisse kısa sürede katlamalı yükselmiş ve hisse işlem fiyatı veya şirket piyasa değeri şirket “gercek özsermayesinin” çok üstüne çıkmasına rağmen, bazı forumlarda ‘hisse niye dahada yükselmiyor veya niye düşüyor’ diye borsa kurumlarına ve patronlara suçlamalarda bulunan veya hakaretler ile küfürler savurup duran saçma sapan zontalar da var. Aslında bu tipler borsada kazanmayı hiç haketmiyor!!
Şirkette usulsuz işler yapılıyorsa veya hisse fiyatı yapay şekilde sürekli ederine göre aşağı baskınlanıyorsa, verilen tepkiler haklıdır! Ama reel ederinin üstünde fiyatlanmış bir hissede, neden daha fazla çıkmıyor diye kişileri veya kurumları suçlamak budallalıktır, hakaretler küfürler savurmak ise aşağılıktır. Hissenin ederinin üzeri spekülatif bir beklentide bulunmakta olanağan bir durum ama spekülatif beklenti kapsamında kişi veya kurumları suçlamak hakaret etmenin hiç bir haklılık payı yoktur.
Bu davranışlarda insanoğlunun olgunlaşmamış zavallı egosu ortaya çıkıyor. Ederine göre oldukça fiyatlanmış olmasına rağmen, biriler maliyetlere katlanıp hisseyi daha da yukarı taşıyıp, kendisine kazandırması gerekiyomuş gibi bir ilkel ego ile borsa kurumlarını veya kişileri suclayıp duran bazı yatırımcılar da, sürekli hile hurda peşinde olan bazı patronlar gibi borsanın kirli görüntüsü.
Bist de pekçok hisse bu durumda. Gerçek , objektif değerinin çok üzerinde. Yatırımcıların çokğu bunun aldığı hissede de olmasını bekliyor. Bu ya zamanını alıyor yada parasını alıyor. Bazen de iyi para kazandırıyor. Bist zaten umut pazarı değil mi.
Geçen düşüşte 2,18 den cikusi başlatmıştı. İnşallah bu seferde böyle olur.
https://s12.directupload.net/images/210102/k5x7qj85.jpg
üç aylık takas
Takasa bakınca mal çıkılmış görüntüsü var.
Bana göre tek sıkıntısı derin tahta olması.
Dipten bir atak yapar gibi bakalım ne olacak?
Sermaye Artırımı İşlemlerine İlişkin Bildirim
Özet Bilgi
Sermaye artırımına ilişkin Yönetim Kurulu Kararı
Yapılan Açıklama Güncelleme mi ?
Hayır
Yapılan Açıklama Düzeltme mi ?
Hayır
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı ?
Hayır
Yönetim Kurulu Karar Tarihi
01.02.2021
Kayıtlı Sermaye Tavanı (TL)
300.000.000
Mevcut Sermaye (TL)
105.000.000
Ulaşılacak Sermaye (TL)
260.000.000
Bedelli Sermaye Artırımı (Rüçhan hakkı kullandırılarak)
Pay Grup Bilgileri
Mevcut Sermaye (TL)
Rüçhan Hakkı Kullanım Tutarı (TL)
Rüçhan Hakkı Kullanım Oranı (%)
Rüçhan Hakkı Kullandırma Fiyatı (TL)
Verilecek Menkul Grubu
Verilecek Menkul Kıymet
Nevi
Rüçhan ISIN Kodu
Kullanılmayan Rüçhan Hakkı Tutarı (TL)
İptal Edilen Pay Tutarı (TL)
ALMAD, TRAALYAG91A8
105.000.000
155.000.000,000
147,61904
0,01
ALMAD, TRAALYAG91A8
Hamiline
Mevcut Sermaye (TL)
Rüçhan Hakkı Kullanım Tutarı (TL)
Rüçhan Hakkı Kullanım Oranı (%)
Kullanılmayan Rüçhan Hakkı Tutarı (TL)
İptal Edilen Pay Tutarı (TL)
TOPLAM
105.000.000
155.000.000,000
147,61904
Satılamayan Payların Taahhüdüne İlişkin Açıklama
Yeni pay alma haklarının(rüçhan hakları) kullandırılmasından sonra kalan payların 2(iki) işgünü süreyle nominal değerden düşük olmamak üzere BorsaİstanbulA.Ş.'de oluşacak fiyattan Borsada satılacaktır
Para Birimi
TRY
Ek Açıklamalar
Yönetim Kurulumuz 01.02.2021 tarihinde yaptığı toplantıda;
Şirketimizin madencilik sektöründeki faaliyetlerinin geliştirilmesi amacıyla yapılacak yatırımlarının finansmanı, bilanço yapısının ve işletme sermayesinin güçlendirilmesi yönetim kurulunda değerlendirilmiş ve bu çerçevede:
1. Şirketimizin 300.000.000 Türk Lirası kayıtlı sermaye tavanı içerisinde 105.000.000 Türk Lirası olan çıkarılmış sermayesinin, tamamı nakden (bedelli) karşılanmak suretiyle %147,62 oranında 155.000.000 Türk Lirası artırılarak 260.000.000 Türk Lirası'na çıkarılmasına,
2. Sermaye artırımında ihraç edilecek borsada işlem görmeyen payların "borsada işlem görmeyen" nitelikte, borsada işlem gören payların "borsada işlem gören" nitelikte oluşturulmasına,
3. Yapılacak sermaye artırımında pay sahiplerine, borsada işlem görmeyen paylar karşılığında "borsada işlem görmeyen" nitelikte pay, borsada işlem gören paylar karşılığında "borsada işlem gören" nitelikte pay verilmesine,
4. Mevcut ortakların yeni pay alma haklarında herhangi bir kısıtlama yapılmamasına ve yeni pay alma haklarının, 1 payın nominal değeri olan 1 Kuruş (1 Lot = 100 adet pay için 1 TL) karşılığında kullandırılmasına,
5. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmed Nureddin Çevik'in şirkette sahip olduğu 17.420.364,87 TL nominal değerdeki sermaye payına ilişkin 25.715.776,71 TL tutarındaki rüçhan hakkı kullanımının 23.000.000 TL tutarındaki kısmının sermaye avansı niteliğinde şirkete nakden ödemiş olduğu fonlardan ve kalan 2.715.776,71 TL tutarındaki kısmının şirkete yatırmış olduğu nakit fonlardan kaynaklanan cari hesap alacağından mahsuben kullandırılmasına,
6. Yeni pay alma haklarının (rüçhan hakları) kullanım süresinin 45 gün olarak belirlenmesine, bu sürenin son gününün resmi tatile rastlaması halinde, yeni pay alma hakkı kullanım süresinin, izleyen iş günü akşamı sona ermesine,
7. Yeni pay alma haklarının (rüçhan hakları) kullandırılmasından sonra kalan payların 2 (iki) iş günü süreyle nominal değerden düşük olmamak üzere Borsa İstanbul A.Ş.'de oluşacak fiyattan Borsada satılmasına,
8. İşbu kararımız kapsamında Sermaye Piyasası Kurulu, Borsa İstanbul A.Ş., Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. ve İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. ile diğer tüm kamu ile özel kurum ve kuruluşlar nezdinde gerekli başvuruların yapılmasına,
9. Sermaye artırımı nedeniyle ihraç edilecek payların şirket ortaklarına Sermaye Piyasası Kurulu'nun kaydileştirme ile ilgili düzenlemeleri ve Merkezi Kayıt Kurulu A.Ş.'nin Genel Mektupları çerçevesinde kaydi pay olarak dağıtılmasına ve yeni pay alma haklarının kaydileştirme sistemi esasları çerçevesinde kullandırılmasına,
oy birliği ile karar verilmiştir.
Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu‘nun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.
Ek 26782
Nuri baba daha ne yapsın.
Karanlık oda da taban yapmıştı. 🙂3,10--3.01
26.10.2020 tarihli özel durum açıklamamızda belirttiğimiz üzere, Şirketimiz, T.C. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından, Malkara Kömür İşletmeleri Ticari İktisadi Bütünlüğü, yapılan ihale sonucunda şirketimiz bünyesine geçmiştir. Söz konusu kömür işletmemiz, Çan Termik Santrali ile 2.000.000 tonluk ( 1 milyon tonu opsiyonlu olmak üzere) uzun vadeli kömür satışı için çerçeve anlaşması imzalanmıştır. Şirketimiz, maden sahamızdaki kömür rezervini, bölgedeki termik santraller başta olmak üzere sanayi tesislerinde değerlendirme çalışmalarına devam edecektir.
Kamuoyunun bilgisine sunulur, Saygılarımızla.
Haberi birde ben yapıştırayım
Bedelli açıklayıp ortalık malı gibi olan bir tahta ben bilmiyorum. MNÇ de baktı ki böyle olmuyor, kıyamadı. Verdi kap ı.
Orada da oyun oldu bence. 3.10 a mal yığılmıştı. 17.55 de ..
Karanlıkda 3.01 yapınca,, ******** 3.10 dan emirleri silip malı 3.01 e yığdı.
pazartesi 3,31 olmalı, yoksa yeni bir kap gelir.
Almad yatırımcıları sanırım bu siteyi kullanmıyor.
Tahta vermiş coşkuyu, ama buralar kuş uçmaz kervan geçmez olmuş.