2,53 - 2,61......Ancak 15 dk.lık grafikte küçük bir obo oluştu...Hedefleri 2,47 - 2,41 civarı olabilir...
Printable View
Kanal Pazartesi 2,51 - 2,55 ile açılacak...Kanımca kırldığı yöne gider...Çok sıkıştırdılar...
selam arkadaşlar spk ya yazdığım şikayet dilekçesinden cevap geldi sizlerde yazın ne olur yazın ben hem akguv hemde tukaş için yazdım gelen cevap inceleme yapılıyor olası manipilasyon neticesinde gerkli cezalar uygulancaktır diye spk istesin mkk sicil kaydından haberler pompoalanmadan önce kim almış her gelen haberde kimler satmış hepsini tek tek bulur özellikler yüksek lotlar ile saytanları incelesin yeter dediğim gibi yeterki istesinler mutlaka bir suç unsuru bulunur çünki hem tukaş 2,30 dan hisse devri yaptım dedikten önce hisseyi o fiyatlara çekenler sonra satanları bulur akdeniz güvenlik de taa afganistan işinden ve sonra arsa ve istanbul yönetim binası satış haberinden önce fiyatları 6 tl kadar kim taşıdı kim o haberleri daha önceden aldı ve satışa geçti bunları çok basit ama yeterki istesin spk bulur en azından ceza keser onların aldığı ceza belki bizim kayıplarımızı azaltmaz belkii yaptıkları vugunun yanında verilen ceza devede kulak kalır ama ne kadar çok şikayet o kadar çok icaraat demektir lütfen mağdur olanlar şikayet etsin şimdi e devlet üzerinden spk ya şikayet ediliyor
Şu anda alsanız (Cari fiyat 2,45) ve kağıt sene sonu, tahta çizile çizile 7 TL ye gitse, o zamanda benzer bir şikayette bulunurmusunuz ?
Yatırımcı psikolojisini merak ettiğim için soruyorum...Yanlış anlamayın lütfen !
NOT: Bende Gedik'in tavsiyesi ile yüksekçe bir lot almış ve taşıyan mağdurlardan birisiyim...
sanırım iyi okumadın ben fiyatın bir kaç el tarafından manipüle yapılarak düştüğünü idda ediyorum içerden haber alarak hisse fiyatının yukarıya çakilmesi ve güzel haberler art arda paylaşıldıkça hisse taşıyacak kerizler bulursun ve bunlar hisse ye gelen haber ile çıkacak diye girenleri kazıklarsın onlar aldıkça sen satarsın ve böylelikle 2 liradan aldıklarını 6 liradan satmaya başların gedik gibi kurumlar da rapor ile buna yardımcı olur bunun adı manipilasyondur dolandırıcılıktır çiftlik bank ta adam 500 milyon dolandırdı diye günlerde gazetelerde haber yapıldı ama borsa da bu dolaylı yoldan yıllardır yapılıyor normal şartlarda o kadar beklenti açıklayan hisse fiyatını 6 liradan 2 liraya düşmez 8 liraya çıkar en az
Tanışmadığımız için ben size 'siz' diye hitap ederek seviyeyi korumaya çalışacağım.
Bahsettiğim senaryoda yine şikayetçi olurmuydunuz / şikayet edermiydiniz ? Dikkatli okudum ama cevabı göremedim...Evet ederdim yada hayır etmezdim şeklinde basit bir cevap bekliyorum mümkünse...
Mevzu fiyatın düşmesi değil bütün tahtalar düştü burada sadece şirket içi haber olma olayı var insidertreding dedikleri ortada birşey Yok hızlıca fiyatı yukarı çek haber düştüğünde daha okumaya fırsat olmadan vermeye başla sonra hangi ekonomik gerekçe ile 6 dan 2.40 a düştü bilanço iyi gelen haber iyi vs vs art niyet var benim kanım daha önceki yıl 2 den 6 ya götürmüşler sonra fonlara aldırmışlar sonra fiyatı aşağı çekerek fonların ve piyasanın aldığını kusturup canı isteyince de yine bu olayı tekrar edecek biz niye aldık aptallıktan
dibini kim deldi bunun diyeceğim de onu biliyoruz, gedik bey.
ama kim açık unuttu, giderken kapatsa ya?
her gün %3-5 düşülür mü yaw 6 aydır
işte siz le benim aramdaki fark burda ben okuduğumu anlıyorum ama size cevap olarak yazdım ama o yazıda sen diye geçen tek yer var orası da hisse satanlara genel yazı idi o sen kelimesi demek ki üzerine alındığına göre faka bastın o yukardan mal satanların arasında olmalısınız demekki ondan burda benim yazımdan rahatsız oldun bekle yakında polis evini basar ve savcı gelip hakkınızda soruşturma var derse bilin ki burda gariplerin ahını alanlardan olduğunuz için ise eğer öyle değil ise sende sadece boş yere kendi kedine bize laf yetiştirmek için uğraşıyorsun da şirket yönetimine yaz spk ya suç duyurusunda bulun geçen hafta kaç kişiye ceza verdi spk iyi araştır akguv de sıra gelecek elbet
Sn. birdost , bahsettiğiniz küçük obo tamamlandı artık yükselişe başlayabilir denebilir mi?
yorumunuzu rica ederim. tşkler.
Sn. sakinkanal,
OBO nun hedefi yaklaşık 2,39 civarı...
Gerçek bir yükseliş başladı diyebilmek için (benim bakışımla !) 22 günlük üssel ao nun üzerinde en az 2 gün kapanış gerçekleşmesi ve altına kalıcı olarak tekrar gelinmemesi gerekir....Ancak, uzun zamandır günlük grafiklerde de pozitif bir uyumsuzluk gözlemliyorum...
Yıllık ao nun da 4,7x lerde kaldığını hatırlatmak isterim...
Sn. birdost, tşkler. Hala olumlu bir işaret yok mu?
Günlük grafiklerdeki pozitif uyumsuzluk dışında ben göremiyorum...Ancak, 3,80 -90 aralığına yada daha üstüne sert bir toparlanma gelmezse, aylık grafikler maalesef pek iyi durmuyor...
Yıllık grafiklerdeki 4,7x lerde seyraden ao yu da hafife almamak lazım...Sapma çok fazla oldu...
Kağıt geçen sene 5,93 kapanırken yıllık ao su 4,32 de kalmıştı...Düşerken de çabucak o seviyeler görülmüştü...Şimdi resime tersten bakmak lazım...
Dün şirketi aradım , 2018 beklentilerinde bir revizyona gerek olmadığını söylediler.
Dün ve bugün alım yaptım.
2.35 -2.45 aralığından.
Şimdi güncel fiyat 2.42
Geçen hafta pazartesiden beri borsaya para girişi 275 milyon tl (ilk 5 kurum bazında)
Net fark rakamına dikkat edin
https://i.hizliresim.com/Q2W4lk.png
Tarihi dip yaptık ne diyelim . Bu fiyattan biraz daha aldım seçim riskinide alıyorum. yapacak birşey yok. Ya herro ya merro artık.
Ayrıca artık genel kurul tarihini açıklaması lazım.
Benim önümdeki grafiklere gööre,
Tarihi dip......2,15......(Oaraya neredeyse yüzde 10 var) (Cari fiyat...2,36)
Tarihi zirve....7,46
Aslında haklısın ancak dediğiniz fiyatta 2-3 gün takılmış. Şuanki fiyat ise gerçek destek. Şu anki fiyata bir çizgi çekersek sadece sayılı günler bu fiyatın altında kaldığını görebiliriz. Tabii en dipten almak başka bir heves, başka bir duygu, ve büyük tecrübe. Bu tecrübeye sahip olanlar dönüş noktasını tam bulup oradan alacaklardır eminim.
Basit bir tespit paylaşayım :
Kağıt, 26/02/18 de 6,11 ile yıl içi zirvesini görürken BIST 100 o gün en yüksek 118.912 yi görmüş...
An itibariyle,
Kağıt 2,35 de ve endekste 94.100 civarında...
Buna göre endeks 28/02 den bu yana yaklaşık yüzde 21 civarı düşerken, kağıt aynı süre içerisinde yüzde 60 dan fazla değer kaybetmiş...Yani endeksin üç katı fazla düşmüş...!
Umarım çıkışı da aynı şatafatlı oranlarda olur...
Arkadaşlar Gedik ve Yatırım Finansman' da yapılan işlemlerle hisse kasıtlı olarak aşağı mı çekiliyor?
SPK' ya başvurun , hissedeki işlemlerin incelenmesini isteyin.
Karşılıklı işlemlerse bunlar gereken yapılır.
Bedelliyi yüksek fiyattan kullandırmak için yukarı çekip ardından bu fiyatlara mı getirdiler , sorgulayın ?
Günlerdir en çok işlem yapan kurumlar hangileri bir bakın !
Şirket geri alım açıkladı 4 lirada almadı ...
2.36 oldu yine almıyor neden ?
Alsa yukarı hareket olur hisseyi ucuza toplayamayız diye mi korkuyorlar soruyorum ?
sn. ortak,
ben bunların yöneteceği şirketleri bilmem ne ediiymm.
50 tane soru sorulur da, cevap?
bir şekilde 5 üzerinden ky'ye kitlediler. bence tam kelimesi budur doğru tarif için.
şimdi döke döke söke söke kustura kustura alacaklar ve yükseltecekler.
paraya ihtiyaçları olduğunda tabi...
artık ne zaman olacak bilemiyorum.
geri adım yapmamasının sebebi çok açık.
şirket sahibi ve tahta yapıcısı millete malı sattı yukarılarda. şirket geri alım yaparsa şuan tahta yapıcıdan almak zorunda kalacak. şirketten o parayı çıkarken yine tahta yapıcıdan alacak ama bu fiyatlardan satarsa tahta yapıcı çok fazla hisse kaybeder. şimdi küçük yatırımcıya sattıkları hisseleri düşük fiyattan toplayıp fiyatı tekrar 4-5-6 liralara çıkaracak. o zaman şirketten geri alım başlayacak ve şirket o parayı kasadan çıkacak ama şirket sahibi ve tahta yapıcısı daha az hisse satmış olacak şirkete. adamın şirketi düşündüğü yok ki. tamamiyle kendisini düşünüyor. o parayı şirketten çıkacaklar ama geç kaldılar 5-6 liradayken tahta yapıcısında iken çıksaydı şuan atıyorum 500k hisse satması gerekirken o dönemde 250k satacaktı. hem tüm parayı cebe indirecekti hemde kenarda 250k hissesi olacaktı. şimdi kara kara düşünüyor. küçük yatırımcıdan o hisseyi nasıl alırım diye.
ben 2 lira altına ineceğini düşünüyorum. 2 lira altına indiğinde maliyet düşüreceğim. her düşüşte daha fazla hisse kaptırıyor. farketmez isterse 1 liranında altına indirsin. daha ne kadar hisse satacak bakalım. ben 1 kaybedersem bu lavuk 10000 kaybeder.
Afganistan, Çin'in Bir Kuşak Bir Yol (BKBY) projesi gereği çok önem verilen bir ülke...TR'nin gerek Maarif Vakfı gerekse de "bazı özel şirketler" yoluyla o bölgede varlık gösterme çabası içerisinde olduğu bilinmekte...Te oralarda ihale aldığına göre bu tür bir misyon mu yüklendi bu şirket ?...Mesela oradaki ortağı kim, araştıran eden var mı ?...Yukarıdaki haber bu kapsamda gayet önemli gibi duruyor...Alıntı:
Afganistan Sivil Havacılık Kurumu'nun 4 Uluslararası Havaalanının (Hamed Karzai, Herat, Mazar-e Sharif, Kandahar) 3 yıllığına güvenlik hizmeti alım ihalesinin "33.307.589,52 USD" bedel ile tarafımızca kazanıldığına ilişkin 13.02.2018 tarihinde karar ilanı yapılmış olup, 7 günlük ihaleye itiraz süreci sona ermiştir. Sözleşme onay süreci aşamasındadır.
Ortaklık Payına Düşen Kısmın Kamuya Açıklanan Son Gelir Tablosundaki Brüt Satış Hasılatına Oranı (%) %26,9 (31.12.2016 yıllık mali tabloya oranıdır.)
Son 1 aydır Taliban ile Afganistan Hükümeti arasında devam eden bir ateşkes var ve yukarıda bahsettiğim (BKBY) proje için TR inanılmaz yatırımlar yaptı...(3 ncü köprü, 3 ncü havaalanı, yollar vs.) Bu kapsamda Türk şirketlerinin Afganistan özelinde yatırımlarının artmasını beklemek mümkündür...
İşbu jeoekonomik analiz talep üzerine yapılmıştır...
http://666kb.com/i/dujxf16egv86n5xzy.png
Teknik yönden bakacak olursak...2018 Ocak ortasından bugüne SAT pozisyonunda...Fiyat hareketleri çizgilerle gayet uyumlu, bu da demek oluyor ki hissede etkili gruplar var...Ortalamalar 2.75 civarında kalmış...Aşağıdaki güç göstergesi oldukça zayıf, olsa olsa ortalamalara kadar bir hareket olur...Orada ayrıca bakmak lazım tüm bu değerlere...Takaslarından gördüğüm de, Fonlardaki malın satışı tamamlanmış...Fon yöneticileri paralarını almış; kızgın kumsallarda tekilalarını yudumlarken burayı okuyup gülüyorlardır çok muhtemelen...Irzına geçilmiş bir hisse görüntüsü var netekim...
Günlük grafikteki fiyat / indikatör pozitif uyumsuzluğu aşağıdaki gibidir :
https://hizliresim.org/images/2018/0...3bb27ad.md.jpg
60 ve 120 dk. lıklarda ilginç bir oluşum var...2,6x hamlesi gelir mi bakalım ?
Seçim sonrası borsa ve dolar yorumlarım
http://www.hisse.net/topluluk/showth...42#post2316142
2,57 üzerinde kalıcılık sağlanabilirse 2,77 civarı gündeme gelebiir...
artık önü açılmıştır kim ne derse desin patron hemende yükseltmez buralardan çalkalaya çalkalaya toplar çalklalayarak sattılar birden alırsa maliyet yüksek olur yoksa