13 Aralık Perşembe 14:45 ERDOĞAN: ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ'NİN OCAK AYINDA İHALESİ YAPILIP TEMELİ ATILACAK
Printable View
13 Aralık Perşembe 14:45 ERDOĞAN: ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ'NİN OCAK AYINDA İHALESİ YAPILIP TEMELİ ATILACAK
http://m.haber7.com/ekonomi/haber/27...-kaynak-bulduk
Aha dolar hapı yuttu. Biraz da kafalar ambole olsun. Biraz meslek değiştirelim dedim. Harbi bunları izleyince ben nerede yaşıyorum diyorum.
https://www.sabah.com.tr/ekonomi/201...tahvil-geliyor
bu aslında çok ilginç bir hamle devlet bankaların hesabındaki euro ve doalra göz dikti.
eğer döviz cinsi tahvilin faizi bankaların verdiği faizin üstünd eolursa bu durumda bireysel yatırımcı bankadaki dövizini çekip hazine tahviline yatıracak bu durumda banklalar zor duruma düşecek
yada bankalr eldeki döviz gitmesin diye döziz faizlerini yükseltecek hazine para bulamayacak hem hazineye hem bankalara zarar
her iki şıktada bankalar sı-kıntıya girecek. bu nednele son 10 gündür banka hisseleri kıvranıp duruyor
reis eylem planını açıklıyor, millet açlıktan kıvranıyor. şirketler konkordato ilan ediyor.mağazalar müşterilerin ağzına bakıyor satış olsun diye, açıklanan 100 günlük eylemler harika.
inşaat , beton vs :)
ne olacak bu ülkenin hali.
Ata Demirer in Eyvah Eyvah ta dediği gibi...Eylemler eylemler...:he:
13 Aralık Perşembe 15:12 ERDOĞAN: YENİLENMİŞ DEMİRYOLU UZUNLUĞU 10 BİN 915 KM OLDU
sabahki olayı hatırlattı bana...
şahsi fikrim,
doların geçen 15 kuruş fırlamasının sebebide bence , fıratın doğusu haberinin piyasaya sızdırılmasıydı.
faiz indirimi beklenti haberi değilmiş.
Bu fıratın doğusu olaylarında çok olaylar gelişecek.
Yurt içi yerleşiklerin Döviz mevduatı, 7 Aralık ile biten işlem haftasında 663 milyon dolar artarak 158.55 milyar dolara yükseldi.
Merkez Bankası tarafından Perşembe günü yayınlanan haftalık bilgilere göre yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı aynı dönemde altın hariç 724 milyon dolar arttı
Bence tam tersi..... İnsanlar , bankalar batar mı, devlet dövize sabit kur ile çöker mi diye daha 3 ay önce konuşuyordu. Şimdi hazine garantili döviz tahvili ile bu ürkek bireysellerin dövizi hemi de 1 yıldan uzun vadeyle toplanır. Sonra itina ile döviz kuru hoplatılır. Böylece muhtemel döviz artışından bireyseller al - sat yapamaz hale geldiğinden yararlanamazlar. Benim düşüncem böyle.
Milletin ağzı yandı Ağustos ayında olanlardan...Yine bir seçim var ve yine seçim sonrası ne olacağı belli değil...Süratle DOLARİZE olmaya devam ediyor insanlar...
Birinci 100 günlük eylem planı...
...
...
...
Yüz On Birinci 100 günlük eylem planı...
Burada başka bir ince hesap olabilir. Bankaların ellerindeki DTH'ın tamamı kredi olarak verildi. Şimdi bu DTH'ın bir kısmı hazineye kayarsa bankalar zorunlu olarak dış borçlanmaya gitmek durumunda kalacak. Kamu bu hamle ile özellikle fazla sayıdaki özel yabancı bankayı kibarca yurt dışı borçlanmaya iteliyor olabilir.
Zira DTH'ın yurt içinde kaydırılması yurt içi döviz likiditesini oynatmayacak. Ama kaydırılan para ile merkezin rezervleri güçlendirilip dış borç ödemeleri rahatlatılırsa, yurt içi hazine tahvil ihaleleri de rahatlayabilir. Bir taşla 3 kuş. Özel bankalar da kendileri dış borçlanmaya çıkmak zorunda kalacaklar. Ama hazine kendini rahatlatırken özel bankaları biraz sıkacak.
Çakaaaal. :ss::ss:
Yastık altına gidecek dövizi engellemenin yöntemi bence bu olmayabilir, zira bu yöntem o iş için yetersiz kalabilir.
Yastık altına gidecek dövizi engellemenin en garanti yolu genelde yastık altını tercih eden kesim olan dar ve orta gelirlilerin eline TL veya ek döviz likiditesi geçmesini engellemekten geçer. Bunu yapmanın da genel iktisadi yolu bence resesyona izin vermektir.
Resesyona izin vermelerinin tek sebebi bu demiyorum ama paraya olan ulaşımın ciddi şekilde örselenmesinden dolayı etkili bir yöntemdir diye düşünüyorum.
Ben iki yıldır yastık altı yapiyorum bile 😊
Sadece gıdanı alabilecek ve ailene bakacak kadar para eline geçmeye başlasaydı bu parayla dolar alıp yastık altına mı atardın yoksa zorunlu ihtiyaçları mı karşılardın?
Böyle bir duruma düşenlerin sayısı arttıkça TL'ye ve dolayısıyla dövize ulaşım azalabilir.
İşte resesyon toplumun geniş kesimlerini yukarıdaki dengeye itecek. Geriye kalan 300-400 bin kişinin ise gelirleri ek olarak döviz talebi yaratmaya yetse bile toplam içindeki talebi arttırmaya yetmeyecek bir noktaya gelebilir.
O nedenle her zaman için bunu yapabilenlerin toplumun geneline oranı çok önemli. 82 milyonda 300k sadece binde 3.5 yapar. Bu da çok kuvvetli bir resesyon ortamında ana dengeyi değiştirmeye yetmeyebilir.
NOT: Bu 300.000 kişinin dövize yine de resesyondan bağımsız olarak ciddi talep yaratabilecek ilk 50.000'i için aynı denge söz konusu değil. Onlar zaten radarda oldukları için yapacakları hareketlerde daha kontrol altındadır diye düşünüyorum.
Dün akşam JET SOSYETE de de ellerinde yastık altındaki 10.000 doları kaptırdı bizim CEO YAŞŞAAAARRR ve ailesi :he:
Bunların eline para vermeyecen :he:
endeks hareket kazanıyor,
dolar 32lere iniyor.
bırak baskıyı mb.
ileride çok başın yanacak.
bu oyunlar çok büyük başına bela açıcak :)
Fena geçirmişler son yıllarda yapılan en saglam geçirme operasyonu bu olsa gerek
Damat demişti acı reçeteye katlanılacak diye :D
Bu heralde en ucuz fiyat
Hız: 24 Mbps
Fiyat: 129.90 TL/ay (13- 24 ay taahhütli fiyat)
https://www.ntv.com.tr/galeri/teknol...50GX8hi_BA5aWg
Limitsiz için önümüzdeki yıl 249 tl veremem
Dolarda olanlar Hergün zarar yazıyorlar...tl güçlü...tl.si olan kazanıyor..
euro dolar cinsınden devlet tahvılleri bıreysel yatırımcıya P.tesi satışa başlayacak...
Yerli milli
D6503 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar abd nin marsa gönderdiği uzay aracı akpnin yaptığı 4 şeritli otobandan marsa gittiği belirtiliyor. O yüzden dolar boş bence emtia altın ve gümüş.
Su an sıyasi risk yok..merkezın eli kuvvetli..petrol duşuk..dunya pıyadaları toparlanıyor..FED'in tutumu azıcık belli..enflasyon düşme egılımınde..Nasıl 7 olur ki..5.40-45 pompa çalışıyor..asagıya görüyorsunuz..
Fırsatın doğusuna yapılacak operasyonda kazara amerikan aracı veya askeri veya nöbet kulübesini vurursan ne olur?
D6503 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn. Albayrak önlemleri açıkladı..herşey kontrollü..gerıye ne varki..niye yükselişinle dolar..çarı açıkla düşecek ıhracatcıyı koruma amaçlı makul yer buralar..505-5-45-50.. Üstü balon ve köpük...
İnternet Paket Bilginiz YALIN FİBERNET LİMİTSİZ (24Mbps'ye kadar) 75GB AKN
İnternet Kampanyanız Çiftetelliye Devam Kamp_Mevcut
Adil Kullanım Noktası (AKN)*
75 GB
Paket Hızı 24 Mbps'ye kadar
AKN Sonrası Hız 8 Mbps
Bu pakete 72 TL veriyorum ben şu anda...Çok artarsa ben de iptal ettiririm...
Aralık (-) enflasyon...iyi olacak ınsallah..sabır..sabır...
Andersenden masallar:)
5.5 üstü balon ama bu balon çok şişiyor. Şiştiği zaman köpük banyosu yapar millet. Bunu bari esirgemeyin. Millet aç aç. Hani şu çay simit hesabı vardı ya ula ondan beter oldu be millet. 2 Saray az gelir 10 tane olsun hep milletin canı sıkılmaz.
Elonomik hedeflere ulaşılmış dağılın beyler. Kur faiz hepsi istenen seviyede imiş. Yani Erdoğan memnun ben memnun. Diğerleri köpük banyosu yapsın