İşyat Repo %22.94
Ppf %22.91
Gecelik
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
İşyat Repo %22.94
Ppf %22.91
Gecelik
Burgan şu ana kadar hızlı tepki verdi ama evet eskisi gibi avantajlı oranlara sahip değil ,orta büyüklükteki bankalar ile neredeyse aynı oranları veriyor.
Güldüren hesap açtırdım. Çıkış için de pratik olabilir. Zaten burgan'ın tüm parayı çıkacak kadar kötü oran vereceğini tahmin etmiyorum. Oranları tepeden uzaklaşırsa 200-300k çıkarım onu da güldüren ile 2-3 günde çıkarım. Zaten 2 aydır günlükte gidiyorum. Mevduat bağlamadım.
Stopaj indirimi hayallerde kalacak galiba.
Aslında var.Faiz oranı artacağına bir süreliğine stopaj düşseydi belki şu olmazdı.
https://tr.investing.com/news/stock-...e-ckard-566946
Şu habere göre görmüş zaten ve hala da artmaya devam ediyor.
https://odatv.com/gida-fiyatlarinda-...-29041935.html
Pasifbanktan hiç ümitli değilim. Paraya ihtiyaçları yok anlaşılan. Çoğu müşterisi dolardan stopaj avantajı ve nzor bononun eski yüksek oranlarından uzun vadede tuttuğu için şişmanlamış durumda. Kolay kolay bir hareket beklememek lazım. Belki enflasyon yüksek gelirse, diğerleri kendi oranını geçtiğinde dengelemek için arttırabilir.
Pasifbanktaki %28 ve %27.50 bono faiziyle aldığım bonolarımın şu anki mk’ları 26’nın altına indi ve her gün 0.015 puan aşağı gidiyor önümüzdeki ay hazirana girerken bunların mk’ları 25’e gelir zaten mevduatlarda oraları görecektir yani uzun lafın kısası bu ay sonu nzordan büyük çıkışlar göreceğiz .
Benim hesabıma göre de aynı durum mevcut %27 den bağladıklarım şu an için 25.6 orana düşmüş oluyor bu arada faizler de yükseliyor bir yerde eşitlenince bonoları bozdurmak gerekecek. İşin bu yanını hesaba katmamıştım nasılsa kasım 2020 yılına kadar %27 olarak düşünüyordum ama öyle değilmiş.
4 puan artıs mı yapmıs kredi de yapı kredi niye kredi talebi mi patlamıs o zaman bir zahmet mevduata da 21 vermeyip 25 versinler ..4 puan da oraya zam yapsın yapmazlar tabi ...doviz serbest bırakıldı zaten bakın mb sına hiccc ortada yok cunku kendine döviz lazım zaten ...verin %30 tl mevduata bakın kac milyar dolar bozuyor vatandas ...vatandas guvenmiyor ki tl ye dovizde bazen 5 dakika da tl mevduatın 1 aylık getirisini silip supuruyor ...enflasyon desen o rakamlara inanan yok ..eskiden mesela doviz enflasyon kadar yukselirdi ama faizde serbesti oda enflasyon kadar kazandırırdı mesela enflasyon %60 sa faizde %60 tı ...yani acıklanan enflasyon rakamları gercegi yansıtıyordu ..uzun yıllardır tersi durum doviz enflasyon dan kat kat fazla yukselirken tl resmi enflasyonun ya altın da ya aynı noktada getiri veriyor ....vatandas da bunu biliyor tl de kalmıyor .
simdi baktım marifetli den sonra artırınlar enerji 22.75 vov 23.25 ve turuncu hesap 23 ...bugun 2-3 banka daha artırır gunluk hesaplardan anlasılır ..
Burgan dijatal 23.75 1 ay .siteye girince i sekilde yaziyor.gunluk de 23 .ust limit varmi bilmiyorum
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Burgan bank güldüren hesap 23.5 olmuş.
Garanti Bankası, 364 milyon 970 bin 915,17 TL tahsili gecikmiş alacağının 19 milyon 440 bin TL bedelle Sümer Varlık Yönetim AŞ'ye satılmasına karar verdi.
BANKALARDAKİ DURUM BUDUR...!!!
guncellemeler geliyor yavas yavas 23.50 olsa da faiz yetersiz dolardan belli yukarıya devam ediyor ...bu ulkede hala en cok kar edenler bankalar garanti bankası ilk ceyrek %60 kusur karını artırmıs ...faizler yukseldi doviz yukseldi kredi talebi dustu ekonomi durgun vs ...sırf bono tahvil kazanclarından o kadar kar elde etmis olamazlar ..karlarını artırıyorlar kazanıyorlar ucundan 2-3 puan da bize verin oranları artırıp.
acıklanan bilancolar da borsa sirketleri de karısık yarı yarıya kar zarar getirenler ...isini bilmeyen satamıyor isini bilen sanayici iyi kazanıyor gecenlerde dilovası bolgesine gittim orada bir elektrik firması birde bistte islem goren bir makina firmasını gezdim ...2 side ihracat yapıyor 3 vardiya calısıyor ...elektrik firması adamlar da isler iyi olamalı ki yeni uretim binaları yapıyorlardı ..isi bilceksin piyasa da da boyle olucaksın sadece mevduat ta kalmak yetmiyor bu devirde parayı bolup cesitlendirme yapmalı ..orta uzun vade biri kaybettirse oburunden kazanırsın .
Kıpırdama Başladı İzliyoruz
https://resmim.net/f/mQ4Dhy.png
usdtry de ataklar ataklar,
en son gördüğü seviyeyi geçti
2 yıllık gösterge tahvil
%23.54
Merhaba
QNB Bono 81 gün MK oranı 24,35 veriyor
Süre uzun gibi geldi bana SYG.
*tbb: (bankalar artan fonlama maliyetlerini kredi faizlerine yansıtmaya başlarken) değerlendirme, yorum, ilişki, davranış ve verilen kararlarda ülkemizin çıkarları en üst düzeyde kollanmalı, spekülatif davranışlardan uzak kalınmalıdır
*tbb: Bankalarımız da dahil olmak üzere hepimizin yüksek sağduyu ile hareket etmesi, karar verirken sonuçlarını çok yönlü olarak analize tabi tutması gerekmektedir
*tbb: Bu yaklaşımla, piyasa kuralları ve düzenlemeler çerçevesinde mevduat ve kredi faiz oranlarının belirlenmesinde, içinden geçmekte olduğumuz dönemin şartları ile iç ve dış piyasalardaki gelişmeler bir bütün olarak gözetilmelidir
Merkez Bankası Başkanı: Bir kur hedefimiz yok.
Herkes kafasına göre takılmaya başladı. Hedef yok gelecek yok. Allah hak getire..
Burgan pek yakinda ilk kez bono cikaracak.Gecen haftaki SPK bultenine gore, 3 Mia TL. tutarindaki bono ihrac talebi onaylandi.
Rekabetci bir oran beklemek hakkimiz, ortalik senlensin biraz..:party:
ıcbc 21.70 olan oranı
50bps arttırarak
22.20 çıkardı.
gerek yoktu be yaw..
Nerden tutsan artık elde kalıyor...Sonun başlangıcı...
Seçim tekrarı ihtimali piyasanın dengesini bozdu .Buna rağmen Ysk tekrarlansın dermi ?
Doların 7.20 yaptığı zamanki gibi çoğu şeyr zam geldi .
Bence tekrar kararı çıkmayacak ,çıkarsa ülke kaybeder kaz***** olmaz
fıl mk 23.43% günlük
23.95% 5 günlük
Çetinkaya geçen hafta yayınlanan para politikası metnindeki değişikliğin kısa vadeli bir sinyal değil, yapısal yaklaşım olduğunu söyledi.
Piyasayı yokladılar baktılar işler terse gidecek hemen çark ettiler.
Resmen yüksek faiz yapısal bir yaklaşım olacak dedi. :)
güldüren hoş geldin 23.50% oldu.