13 kırıldı
düşüşe geçti mi hiç affetmiyor
Printable View
13 kırıldı
düşüşe geçti mi hiç affetmiyor
Sankodan işlem yapan bir arkadaş tahtayı bozuyor. Başkasının çöplüğünde ötmeye çalıştı. Onu bi güzel öttürsünler sonra gidecek.
MI MAX 2 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn alanzo teknik olarak bence de sıkıntı yok.
Düzeltmesini yapıyor bu aralar.
Teknik olarak bana göre 15_16 civarlari halihazırdaki
Hedefi. Esas duzeltmeyi o zaman bekliyorum.
Hatta bugünlerde gördüğümüz rakamları 12.xx li rakamlar unutmayın buralara kadar düşebilir.
Tabi yine tahta sahibi bilir en iyisini.
Bizimkisi sadece teknik tahmin(asla ytd)..
İyi akşamlar.
sabir tası mubarek. 12 aylik da iyi gelir ihracat hiz kesmemis masallah
Bakalım bu sirk ne kadar daha devam edecek:party:
Bence yat kalk Sankoya dua et. Bilanco sonrasi hisseyi 12 altinda tutmaya calisiyorlarken Sanko girip oyunlarini bozdu. Tahta 13.90 a kadar cikti. Daha 3 hafta oncesine gore 40% primi gorduk. Simdi Sanko ne yaparsa yapsin, tahtaya boyle giren cikanlar olsunki heyecan olsun hisse fiyati hareketlensin. Yoksa 6 aylik bilancodaki gibi kis uykusuna yatirirlar hisseyi. Keske Sanko gibi 3-5 oyuncu daha gelse.
Ben tam tersini düşünüyorum. Arkadaş alsatçı. Alıp alıp tahtayı kaldıramayınca malı bocalıyor. Ayrıca yabancı alımları desteklemeseydi fiyat oralara çıkmazdı. İyi günler.
Sent from my MI MAX 2 using hisse.net mobile app
Yıllardır 8-12 arasında gel-git yapan senedi bu kar artışına rağmen spek, patron, tahta yapıcı, peruklu ne diyorsanız artık 12-14 arasında tutmaya çalışıyor kanaatimce. Ky ne zaman 14e yeter deyip malı 12den geri alırız diye kaptırırsa o zaman 14-16 bantına geçebilir bence.
Tabii tarihinde 5fk yı görmemiş senede sanko dan da girerler başka yerden de... O zaman bu sığ senedin (2014teki gibi) nasıl zıplaya zıplaya gittiğine çok şaşıran olacak.
Bu arada evim satılıktı, bu akşam yeni biri görmeye geldi. Fiyatı çok kırmazsa onu da vesbe ye gömecem. Olurda vesbe 11 ve altını görürse evi ucuza bırakıcam artık...
Kendi kendime yorumlarım bunlar, yatırım tavsiyesi değildir ;)
Ev satıp borsaya koymak saçmalık. Ev daima kazandırır borsa şse tehlikelerle dolu. Hele ki cebinde 10 milyon olan bir adamın rahatlıkla 10 liraya falan düşürebileceği vesbeye asla ev parası yatırılmaz. Böyle sığ şirkette arka arkaya taban yedirmek için çok az bir para yeterli. Çok tehlikeli hisse asla fazla para bağlamayın.
En tehlikesiz hisselerden bence. Terste yakalanıp uzun süre elinse kalsa bile ev kirasından fazla getirir.
MI MAX 2 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evini satıp hisse almak, mantıklı bişey degil.
Allah göstermesin kaybettin mi sağlığın bozulur hasta olursun.
Belkide hisse 20 40 50 de olabilir...
Yinede bu fikri düşünmeyiniz.
Atalarımız ne güzel demiş
Dunyada mekân, Ahirette iman önemli...
10,50’ye düşünce ben de alacağım. Kötü şirket değil ama maksimumum ederinde şu anda.
Maksimum ederindeki bir hisse 20% dusunce alim noktsina gelmis mi oluyor? Cok ilginc. Faiz zaten 20% ustunde maksimum degerinde islem goren sirketi 10.50 den almak demek 20% kar icin almak demek, onun yerine risksiz 20% faizi almak daha mantikli degilmi?
Maksimum ederinde mi? Nasıl yani?
Geçen ay 10.5tl iken fk 6.5 ve ucuzdu. (Ki millet aldı ki 11-12i geçti. 4 yıllık direnç kırıldı.) Şimdiki hisse başı 2.44tl kar ile ~4.5fk eder. Şahsen 4. çeyrek de beklentim yüksek. Yani yıllık bilanço açıklanınca 3.5tl civarında hisse başı kar bekliyorum. Şahsen böyle bir şirket krizdeki ülkelerde bile bence 5fk üzerine fiyatlanabilir çok rahat.
3.5x5: 17.5tl hisse fiyatına şahsen çok ucuz derim. geçen ayki gibi 6.5fk olursa 6.5x3.5=22.75tl yapar.
Bir de vesbe nin şimdiye kadar maksimum ederi yanlış hatırlamıyorsam 2014 sonu fk14 ile işlem gördü. 14x3.5=49tl tabii 14fk bulacak da demiyorum, hisse 49tl de olacak demiyorum. Olabilir belki bilemem ama 3.5tl hbk ile hisse 49tl olursa ancak MAKSİMUM EDERİ derim şahsen.
Şimdi tüm bunlar kendi kendime beyin jimnastiği, asla yatırım tavsiyesi değildir. Varsa yanlışım buyrun düzeltin, veya sizin tahmini, hesabınızı görelim.
Ozur dileyerek soyluyorum. Bir yazdiginiz degil, her yazdiginiz mantiksiz.
Bence borsayla ugrasmayin. Once biraz arastirip, ogrenin. Sonra borsa yatirimi yapin derim.
Saygilar.
SM-G950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
hisse senedi analizinden anlamayanlar neden yazarlar forumda bilmem.burada iş hissenin yıl sonu karını hesaplayabilmek.9 aylıkta 200 milyon ticari faaliyetler dahil kur farkı giderine karşın yıl sonu kur böyle kalırsa 140-150 milyon arası kur farkı geliri yazacak.yıl sonu kar yine sürpriz yapabilir.750-800 milyon gibi mesela.sürpriz olumsuz gelişme olmazsa.
karının yüzde seksenini dağıtıyor.en az net 3 tl kar dağıtabilecek bir hisse 13 tl lerde geziniyor.borsamız açısından hazin bir durum.
endekse gore iyi durdu
Tüm hisseler göçtü. Parsan gibi harika şirkette bile iki günde millet bitti. Sıra bunda değildir inşallah. Geride çok boşluk bıraktı dikkatli olalım.
Öyle parsan gibi yapısında bak çalı dibinden nasıl fırlıyorum Allah ne verdiyse [emoji39][emoji39][emoji39]
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
TÜRKBESD: BEYAZ EŞYA İHRACATI EKİM'DE YILLIK %11 ARTTI-BLOOMBERG HT
20.11.2018*Salı*10:16
SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Parsanin sermayesi 77.112.000
Kar zarar............... --164.972.835 (zarar)
Vesbenin sermayesi 190.000.000
Kâr zarar..................+463.625.000 (Kar)
Sap ile samanı karıştırmayalım arkadaşlar
Parsan gibi 2 günde %40 düşen hisseye benzetmek ilginç olmuş... Vesbe öyle düşse ~7 tl olacak :)))
Neyse, başka bişey yazayım...
-
Bazen çok gülesim geliyor. Hayatında bilanço görmeden, temettü nedir bilmeyen insanların bile borsa hakkında fikri oluyor. İlber ortaylı nın kızdığı zır cahil tiplerine toplumun her köşesinde rastlanırmış. Hayır bu kadar cahil olunamaz belki maksat küçük yatırımcı korksun, malını satsın.
Endeks %3 düşmüş, vesbe %1 bile değil. Spek görüyordur, pasifte bekleyen 50-100 lotluk küçük emirlere bile mal vermemek için belki. Şöyle parsan ın yarısı kadar düşse razıyız oysa, yazsınlar bakalım 50bin lot 10tl den satışa nolcak :) Millet belki gizli emirle ev parasını gömmeyi bekliyor. Tabii belki 50bin lot çalı dibindekilere bile yetmez, bize bırakmazlar...
Noldu acaba sanko ya kaptırdıkları? Takip eden var mı alabildiler mi?
Bir twitten alıntı.
Manisa İli Elektrik Elektronik ihracat bilgileri. Son çeyrek %40’ #VESBE ye aitti. Ayni oran devam ederse 4. Ceyrek yeni ihracat rekoru gelecek görünüyor.
https://pbs.twimg.com/media/Dsbw7FLWsAIX5ld?format=jpg
Hisse bu kadar övüldü artık yavaş yavaş düşebilir...........
vestel var. defter değerinin altında işlem görüyor. Türk traktör var, tofaş var, trakya cam var, Doğuş oto var, Aygaz var ki bu firmaların iştirakleri şu anki ederinin üzerinde. Ben burdan Vesbe yi satıp Vestel aldım. Bana göre biri zirvede diğeri tabanda gibi. Yatırım tavsiyesi olamaz çümkü hep zarardayım......
borsa duserken iyi durdu demekki bist yukselince yukarı potansiyel var :)
vestel ellerini açmış vesbeden gelecek temettüyü bekliyor.vestel satıp vesbe aldım buradan.
ben bunun yaklasık 2 sene onceki yukselisinde %300 civarı para aldım bundan donem donem hareketlenir 1 aydır hareketli vestel den ayrı takılsa biraz iyi olacak
vestel vesbeyi soyuyor tamam ama bilançolara bakarsanız vestelin 2720m tl vesbenin ise sadece 69m tl nakit parası var. Kimin nakit paraya ihtiyacı var..Yorum sizin....