Tamam konu aydınlandı daha da ortamı germeyelim zaten yeterince ortalık gergin birbirimizden çıkarmayalım. Lütfen kapatalım konuyu..
Printable View
iki doalrdaştanda ricamdır
çok kıymetli, yazılarınız var
böyle basit bir şeyden konuyu başka yerlere çekmeyelim
dolarizasyona dönsün başlık tekrar
Bayram tatili riskini almak isteyenlerin hamlesini en geç hangi gün görürüz? Borsada satacak , 2 gün sonra parasını alacak, 1 gün sonra da dolarını alacak .
Zaten sattılar satacaklarını diyebilir miyiz borsa için? Sabah iyi mal dağıttılar zaten.
Mal : Hisse senedi.
Ilk defa niza çıktı, müdahale etmedim!:bravo:
Bir tek ben dogru tahmin etmisim, emme bu kadar nadir isim benzerligi, mümkün degil yahu demiştim!:yes:
Bu arada Sn. Pinky'e, saygilar hurmetler.:cck:
en son 5 mayısta giriş yapmış 2 şubatta son yazısı
sağlık diliyorum pinky
Hissenette kim kimdir diye bir belgem vardı...
Bu listede, forum lakabının yanında, gerçek isimleri yer alırdı.
Bazılarının telefonları.
Aradım yok olmuş...
Yılların listesi.
SPK Bülteninden :
https://i.resimyukle.xyz/S3U5IT.jpg
Mazlumu getirin bana...
Bence dolar için de pozitif haber. Aracı kurumlardakiler özellikle tahvil tarafında yabancının sadece alıcı var mı diye sorduğunu alıcı geldiği an sattıklarını söylüyor uzunca bir süredir. O 2,5 milyar Tl yabancıdan fonlara satılıp dolara dönüp yurt dışına çıkacak büyük ihtimalle. Bugünün kuruyla 450 milyon dolar eder.
yay geriliyor. ok fırladığında daha uzağa gidecek...
bu arada vak vak ve hulka yapılan son atamalar ekonominin bittiğini sıranın tabağın dibini sıyırmaya geldiğini gösteriyor
Emeklilik fonu ve bireysel emeklilik sigortası aynı kapsamda mı kanuni olarak ?
Çalışırsın. Para kazanırsın devlet vergi alır, harcarsın vergi alır, biriktirirsin vergi alır, temettü alırsın şirketten ayrı keser senden ayrı keser . Vergiye vergi koyar .
Sonra sosyal devletim der ama hastanede para, okulda para , her yerde zorunlu bağışlar. La bağış la bu , aç sözlüğe anlamına bak , bağışın zorunlusu olur mu ?
Emlak bank mi ne zekat toplanacakmış yanında zorunlu zekat da çıkar.
Çok geç kalmışım ya , şöyle 50 bin yıl önce falan doğsaydım; bir mamut öldürür 1 yıl yerdim mağaramda .
Sinirden asıl diyeceğimi yazmayı unutmuşum. Tüm bunlara rağmen tasarruf edersin ; ondan da vergi alır, yaptığım BES e 5 kuruş kazandırmamış adama yönetim parası ödersin, şimdi bir de yaptığın tasarrufu nasıl kullanacağını da ben belirlerim diyor.
Şeytan diyor, tüm parayı 100 dolarlık yap ondan sonrasını sen biliyorsun, hiç çıkarma bornozu. ..
Binali Yildirim kendi Twitter hesabini meclis arsivi ile degistirmis
Bakti ki Imamoglu nun takipci sayisi cok yuksek, kendisinin ki devede kulak
Boyle bir yola basvurmaslar
https://twitter.com/BY
https://twitter.com/TCMeclisBaskani
bari yaprak sarmamızı yunandan kurtarsak ...
Eğer aynı cinsten 2 olay olmadı ise, çok iyi bildiğim ve yaşadığım süreç tam bir yanlış anlamaya sebep olmuş. Sn balaban yazılanları okuduysa gülmüştür herhalde, farkında olmadan yanlış anlaşılmaya sebep olmuşum diye.
Eğer aynı olaydan bahsediyorsak (ki öyle düşünüyorum) bir hata var Sn Bora Yaşar'ın yazılarinda. Kişinin tekniği ve analizi yoktu denmiş, vardı. İyi sistem yazar, ücretsiz dağıtırdı ve çok iyi bir EW ci idi.
Forumdan hep beraber ayrıldık ve arkadaşın blogunda toplandık, 25-30 kişi kadar. Önceleri herşey çok iyi idi. Ta ki ortak portföy yapılıp işlemleri sadece arkadaş yapıncaya kadar. Ben bağımsız kalmayı tercih edip portföye katılmadım (bağımsızlık güzel bir şey). Sonuç felaketti, ciddi bir kayıpla sonuçlandı ve diğer arkadaşların portföyü eridi gitti. Blog dağıldı.
Çok üzüldüm çünkü bilgi yönünden büyük kazanım elde ediyordum. EW ile o zaman tanıştım. Arkadaşın, Sv Taka'nın, baboli ve Yalın'ın sayesinde çok şey öğrendim.
Son darbe olmasa mükemmel bir ortamdı.
Yazmak ihtiyacı duydum.
Evet konu ve olay da buydu...
Ben geçmiş gün analiz kısmını atlamışım ya da elime geçmemiş...
Sn balaban'la (Bahriye hanım) bir şekilde tartışıp ayrılmıştı hissenetten bu forumdaş...
Çok yararlanırdı herkes başlıkta paylaştığı anlık al-sat önerileriyle...
Sonrası ve blog olayı iyi olmamış anlaşılan...
Nereden nereye.
Bu konularda hafızam pek iyi değildir.
Ama bilgi ve paylaşımın ne kadar yararlı ve de karlı olduğunun açık bir örneğiydi o zat...
Adını da hatırlayamadım doğrusu...:)
Teşekkürler Sn JAS:
Diğerlerini bilmem ama Petkim dolar fazlası var diyemeyiz .
Şöyle fazlası var. Star ortakligi için ödemesi gereken 240 milyon doları bu sene ödemesi gerekir iken ödemeyecek.
Fazlalık denilen bu.
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Akar'dan F-35 açıklaması: ABD anlaşmadan cayarsa kendi dünyamızı kurarız
Akar: S-400, Haziran'a yetişmeyebilir, önümüzdeki aylarda gelecek
Akar: S-400 anlaşması imzalandı ve bitti. Bu böyle bilinmeli
BES den çıkmak yerine yılda 5 kere değiştirme hakkını kullanınız burada sürekli ekonomiyi takip ediyorsunuz ne yani bir kere BES fon belirleyip yıllarca değiştirmiyor musunuz bazen Kamu Dış Borçlanma bazen Altın bazen Hisse Bazen Kamu borçlanma bazen PPF olarak değiştirmiyor musunuz konjonktüre göre
Evvelki yıl % 80 Altın Fonu % 20 Eurobond la % 40 küsur verim elde ettik...
Ağustos ayında durum böyle idi...
O noktada Altın Fonundan çıkıp karı realize etseydik akıllıca olacaktı.
Dediğiniz gibi yıl içerisinde BES'le ilgilenmek ve gerekirse fonları değiştirmek lazım.
Sadece devlet katkısının getirisi (devlet tahviline yatırma yüzünden) menfi bile olabiliyor.
Nasıl oluyorsa? :)
Onun dışında bizim ailedeki iki kişinin BES hesabından son derece memnunuz...
Sizin dediğiniz de makul bir tercih. Ben son 6 ay değiştirmiştim fon dağılımını, baktım ki piyasada daha iyi (daha riskli olsa da) imkanlar var. Sermayeyi takasbank'a aktardım. Hiç viop poz açmasam bile zaten faizi oks standart fonun getirisinden daha iyi. Bir de fonların arasından seçim yapmaktansa kendi sepetimi yapmak bana daha özgür gelmişti. Devlet oraya da sulanınca şimdi anladım, doğru karar vermişim.