Beklemeye devam eden kazanacak sanirim...
Ikinci bir EGEEN doguyor gibi...:)
Syg,
Printable View
Beklemeye devam eden kazanacak sanirim...
Ikinci bir EGEEN doguyor gibi...:)
Syg,
Paylaşım ıçın teşekkurler sn Playmaker arada gırıp atarsan takası memnun olurum:ok:
Ağzın bal yesin dudu üstad. Benim de burada bekleme amacım o zaten, İsmail arkadaşımızla da hemfikirim bu konuda, sanırım A1 de ikinci bir egeen olayını sezinledigi için alıp duruyor bunca lotu, bakalım neler olacak, ilk alımı ben yaptım sanki playmaker üstad 63,65 ten sabah direk yukarı attı fiyat :0)
ıYI bır 3 aylık bılanço gelırse tahtadakı bu aksıyonun nedenı somut olarak anlaşılmış olur dıye düşünüyorum
Ama gelmezse öyle bır bılanço ve buna rağmen A1 topluyorsa(a1 dekı yatırımcının gelecek bılançoyu bılmemesını ımkansız olarak görüyorum) nedenı soru ışaretı olarak kalmaya devam edecek, tabı bızım ıçın ,yoksa toplayan neden topladığını gayet ıyı bılıyor
Sabah attığım takas güncellenmiş A1 Capital 140.700 ü geçmiş
Bilanco oldugunu sanmiyorum toplamasinin.
Daha buyuk daha uzun vadeli bir planin parcasi oldugunu dusunuyorum.
Syg
Arkadaslar eski yuvama az bir lotla giris yaptim, hayirlsiyla
SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Biz buradayız dükkanı bekliyoruz :)
Dostları da bekleriz.
Batuhan
Bu gün topıc şenlenmış ,yenı arkadaşlar gelmış hepınıze hoşgeldınız dıyorum, ben 2,5 yıldan berı topluyorum, hıç satmadım hep aldım gerçı şımdı fıyat pahalandı, 10 tane alırken şımdı 5 tane alabılıyoruz aynı paraya, olayı değıştıren A1 oldu aylardır durmadan topluyor
cep to cep desen değıl çünkü arada başkalarına mal kakalamıyor aksıne fıyat yükseldı dıye satılan dığer lotlarıda hüpletıyor.nereye varacak bellı değıl, bız eskılerın olayı bu değıl bızler poltk nın tıpkı egeen gıbı yüksek ıhracat rakamlarına ulaşarak çok büyüyeceğıne ınanıyoruz, uzuncuyuz yanı, ama bu A1 geldı ,kağıt bu beklentımızle ılgılı somut bır olayı olmadığı halde bu rakamlara çıktı. Ben kendı adıma memnun değılım bu durumdan, çünkü satmayı düşünmedığım, bılakıs yeterınce mallanmadığım ıçın benımde malıyetım artıyor , bakalım artık nereye varacak bu ış, sonuçta her şey nasıp meselesı :)
Bende cok vardi.
Toplu alis yazinca kiramadim A1 i.
Satmamam lazimdi ama daha yukarilarda boyle toplu alis yazmaz bu her kimse dedim, bu nedenle firsati kacirmamam gerektigini dusundum.
Yoksa kagit cok iyi.
Bekleyebilen beklesin.
Syg,
Sn Dudu üstadım üzülmeyın sız elınızdekı hatrı sayılır lotlarla güzel kar elde ettınız ,koskoca pıramıt bıle karı gördü satıyor, ışte elındekı halka arzdan kalan payları peyder pey, 40 lardan vermeye başladı ,sonra 50 lerden, şmdde 60 lardan verıyor ve benım kanaatımce 70 lerden ve 80 lerden dıye bu böyle gıdecek gıbı gözüküyor, ama sadece gözüküyor, gerçekleşırmı bılmıyorum, sızde sızınkılerı 50 lerden verdınız ,çocuklarınkını 60 lardan, daha elınızde olsa 70 lerden ve dahada olsa 80 lerden verırdınız mutlaka çünkü karı realıze etmek lazım bır yerde ....
Uzuldum mu?
Kesinlikle hayir..
Boyle bir sey de yazmadim.
Bu tip kagitlarda ya biriktirdigimiz gibi ayni sekilde azar azar satacagizya da toplu alici varsa benim yaptigim gibi firsati degerlendirecegiz.
Baska yolu yok.
Ben karimi aldim.
Alan da kar etsin diyecegiz.
Yok oyle ben sattigimda direk asagi gelsin demek.
Syg,
Arkadaşlar dudu üstad haklı burada üzülmek gibi bir durum yok ne olursa olsun hisselerinizle baba ve evlat ilişkisi kurulmamali bir hedef konmalı ve ona riayet edilmeli, aksi takdirde zarar gorebilirsiniz siz onu satmaya kiyamazken hisseniz taban taban gitmeye başlarken hiç sizi düşünmez :0) dedigim gibi çok hisse aldım sattım ama bu hissede hedefim şimdilik satmamak ve ne olacağını görmek, tahminim dediğim gibi ihracat artarsa ve lotalty gelirleri gelmeye başlarsa çok güzel yerlere gelebiliriz çünkü dolaşan hisse sayisi az piyasada ve patronların hissesi de park etmiş duruyor genel kanı hissede uzun vade bu yüzden beklemeye değer diye düşünüyorum bu hissede herkese iyi bayramlar....
Royalty gelirleri konusunda henüz herhangi bir gelişme yok sanırım? Hani yıllık 3-4 milyon gelir sağlayacak bir durum olsa, iyi olurdu. Ama burada başka bir arkadaşın da paylaştığı gibi, o tür bir gelir ancak cironun %4'ü civarı oluyor. Yani birileri poltk'in ürünlerinden 100 milyon liralık üretecek ki (poltk'in bütün cirosunun iki katı) o tür bir gelir sağlansın. Belki olur?
Alanlar neden alıyor? Tuhaf. Ya bir beklenti ya da spekülasyon. Umarım sadece spekülasyon değildir.
Ben de benzer kaygıları taşıyorum üstelik benim portföyde ağırlı taşıyor. Eğer bu da boş çıkarsa bu tür hisselerde 2. defa başıma gelmiş olacak. 50 lerde aldığım kervt 70 leri gömüştü ama tahtada alış kademeleri hep boştu. Kötü bilanço ile veremeden 40 lara kadar gelmişti. Sonra 40 larda verdim bir daha da arkasından bakmadım bile. Umarım POLTK beklentimizi boşa çıkarmaz.
Nasip kısmet playmaker varsa nasibimizde alicaz yoksa yokmuş diyecegiz ben maliyeti 10 lira olan ve halen elinde 13,000 lot bulunduran birini tanıyorum :0) demek ki adamın nasibi varmış adam temettü hastasıdır temettusunu alır ve asla satmaz demek ki adamın nasibi varmış, politeknik te de 30 larda 10,000 lot alıp yatmak istedi ama tahta çok sığ bozarim diye alamadı, yoksa şirketi çok beğenmişti saygılar...
Sanırım yazmayı unuttum adam da 13,000 lot Ege endüstri var.
3. çeyrek bılanço gelmış ben olumlu buldum KAP ta var bakabılırsınız...
ılk çeyrek kar 500 bın lıra
3. çeyrek kar 5 mılyon lıra:ok:
Ben kap ta göremedim. Ancak işyatırım sitesinde 9 aylık bilanço detaylı olarak var. ŞU krizde gayet başarılı bilanço.
https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...px?hisse=POLTK
İlginç olan ise vergi dairesine verilen mali tablo kapta yayınlandı. Ancak spk ya verilen tablo KAP ta yok. Peki işyatırım sitesinde nasıl olabiliyor.
Ben mi yanılıyorum
Bu durgunlukta güzel, geçen seneyle karşılaştırmali bakılan özet bir tablo yayinlanirdi onu bulamadim o iyi oluyordu, ihracat henüz az, tam anlamadim bir yerde ya faiz geliri var ya da komisyon geliri ama sanırım faiz geliri o, komisyon geliri olsa lotalty gelirinden siftah yaptık diyecektim :0)
Gelişen işletmeler piyasasında olduğundan hala ufrs (spk) finansallarını 6 ve 12 aylık olarak yayınlıyor o dönemler de 31.03 ve 31.09 bu sebeple geliş tarihleri Mayıs ve Kasım ayı olması muhtemel.
Yatırımcı takip etsin diye de 3 ve 9 aylık vuk (yasal) kar zararı yayınlıyorlar. Geçen yıl karşılaştırmalı dönem yoktu vuk için. Ufrs'de ne yapıp edip karşılaştırmalı oluşturulur. Çünkü standartlar karşılaştırmalı verilmesini öngörüyor.
Vuk kârını da bence ayrıca takip edin. Üzerine kayıt atılmamış orijinal muhasebe çünkü 😉
Syg.
Neredeyse akşam oldu, seans kapanacak 49 adet işlem nedir.
Şirket gelişen işletmeler piyasasından çıkmadigi surece böyle sürecek anlaşılan
Bugün 2. seans 62 den alım gırdım vermedıler:(