Benim için kademeli satış dönemi başlamıştır,neredeyse 1 yıl sonra karı gördüğüm ilk hissem [emoji16] diğer hisseler de maliyet düşürmem lazım.Kalanlara hayırlı olsun
Printable View
AKSEN ve EGSER den sonra kendime güvenebileceğim bir hisse daha bulmanın huzurunu yaşıyorum.
Umarım şirket beni yanıltmaz.
Uzun birlikteliğin ilk adımları olsun.
Aklıma takılan bir şey var. Enflasyon dönemi bittikten sonra bu kâr marjları sürdürülebilir mi? Şirketin stokları yüksek. Bu stokların enflasyon döneminde marjlarda etkisi nedir? Satışlar artıp marjlar düşse de karlılık korunabilir tabi. Ama marjlar korunup Satışlar artarsa çok daha yüksek kâr görebiliriz.
Sizin fikriniz nedir sn. Playmaker ?
Burada asıl hikaye bu marjlarla beraber şirketin sahip olduğu vizyon ve büyüme iradesi.
Bu durum faaliyet raporunda detaylı olarak anlatılmış.
Klasik bir gıda şirketinden fazlası olma hikayesi.
Bu vizyonun arkasında DÖHLER GIDA SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ gibi uluslararası bir marka güvenilirliği olması
%100 sahibi olduğu Konfrut AG Tarım A.Ş. üzerinden yürütülen faaliyetler tamamen büyüme odaklı.
Konfrut AG Tarım A.Ş. faaliyetlerini aşağıdaki 3 ana iş birimi altında yapılandırmıştır:
1. HAMMADDE : Zirai hammadde üretim ve tedariki
2. LOJİSTİK : Tarım ürünleri entegre depolama ve lojistik faaliyetleri
3. ENDÜSTRİ : Tarıma dayalı sanayi için endüstriyel ürün ve hizmetler
Diğer yandan, Konfrut Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. Akkent-Denizli fabrikasında meyve ve sebze suları ve
konsantreleri üretimi yapılmaktadır.
Her neyse faaliyet Raporunu dikkatle satır satır okuyun derim. Her satırında dolu dolu bilgilendirme var. Umut var.
Ben çok faaliyet raporu okudum ama böyle dolu dolu faaliyet raporu çok az okudum diyebilirim
arkadaşlar ben yeni yeni bu şirkete bakmaya başladım, ama anlamadığım şey 2021 son çeyrekte yaklaşık 600 ml satış yapmış ve kar çok düşük, satışların çoğu yurtdışı olmasına rağmen satışların maliyeti çok yüksek. bunun nedeni ne acaba? bir de satışların sürdürülebilirliği için ne düşünüyorsunuz acaba? şirketin satışlarını ihracat rakamı vb herhangi bir yerden takip edebilir miyiz acaba?
arkadaşlar şirketin bilançosunu incelerken kısa vadeli yükümlülüklerde ertelenen gelirler diye bir kalemde 265 milyonluk bir fark var, içeriğine baktığımda döhler gıdaya ödenecek bir borç diye görüyorum( olaya çok hakim değilim, o yüzden bilen hocalarımdan yardım istiyorum). bu kısa vadeli yükümlülük şirketin karlılığını düşürür mü acaba?
Tribünler dolmadan yavaş yavaş yerimizi alalım.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Haberin içeriği ne, ben açamadım.
Şirketimizin 100% iştiraki Konfrut AG Tarım A.Ş. 2021' de organik ve iyi tarım uygulamaları ile yetiştirilmiş sözleşmeli hammadde tedariğindeki büyümesini yeni üretim sezonunda çilek, elma, nar ve vişne projeleri ile devam ettirmektedir.
2022 yılı üretim sezonu için, Zirai Hammadde Üretim ve Tedariki İş Birimi altında 264 çiftçi ile 100 milyon TL tutarında sözleşmeli üretim anlaşması yapılmıştır.
Konfrut AG Tarım A.Ş., yeni nesil endüstriyel tarım unsurları ile sözleşmeli tarım kapsamında sağladığı finansal desteklere ek olarak beklenen ürün kalitesine ve verimliliğe ulaşabilmeleri adına, sahadaki uzman kadrosu ile sezon boyunca çiftçilere teknik ve lojistik destek vermeye devam edecektir.
Yeni projelerin eklenmesi ile Konfrut AG Tarım A.Ş.' nin 2022 yılı içerisindeki taze meyve ve zirai hammadde satış kanallarıyla yapılacak olan organik ve iyi tarım satışlarının 20 bin tona ulaşması beklenmektedir.
Ortaklarımıza ve kamuya saygıyla duyurulur.
Saygılarımızla,
Ala ala bir baktım portföyün 1. hissesi oldu.
Daha nereye kadar alacağım ben de bilmiyorum.
Tahta sığ kademelerde 5-10 bin oluyor genelde. Aniden yüklü mal verip çıkmak zor.
Bu nedenle kısa vadecilere uygun değil sanki. Ufak alanlar için sorun değil ama 200-300 bin alırsan tahta zayıf kalıyor .
Ancak benim gibi alıp en az bir kaç bilanço dönemi beklerim diyenler alabilir.
Not:Yatırım tavsiyesi değildir.
800 bin aldım verdim bir sıkıntı yaşamadım.
Ytd değildir.SM-A525F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu yeni bildirim ciroya yansıması 400-500m civarında mı olacak? (Yaklaşık %20 brüt marjla çakışmaları durumunda)
SM-A705FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Geçen hafta.Kar ettim.Bereket versin
Birazda başkası kazansın.4.35/4.5 aralıgina gelirse alirim tekrar.Bol kazançlar.
Ytd degildirSM-A525F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Daha çok kazanmanız dileğiyle ama üzüldüm doğrusu. Neredeyse siz satmış ben almışım gibi,
Hisse.net te bayrak devri gibi olmuş.
Yeni bir hisse bulduğumda doğru yerde olduğuma işaret eden göstergelerden birisi şudur.
Aaa bu kadar güzel beklentili bir hissenin neden forumlarında kimse yok? diye sormuşsam
Mesela Küçük ve acemi yatırımcı grubu diyeceğim investing forumda 1 haftada 4-5 yatırımcı 8-10 yorum yazmış.
Daha kaliteli yatırımcıların olduğu hisse.net de de pek fazla yorum yoktu
Her tür yatırımcının olduğu twitterda bile çok az yorum vardı.
Benim için tüm şartlar olumluydu ve aldım. Şimdilik iyi gidiyoruz.
Ben buradayım domatesler kızarana kadar :)
Çok az alabildik, kötü piyasaya rağmen fırsat vermedi. Üzgünüm açıkcası
Şirketimizin 100% iştiraki Konfrut AG Tarım A.Ş. faaliyet göstermekte olduğu üç ana iş biriminden "Lojistik: Tarım ürünleri entegre depolama ve lojistik faaliyetleri" altında, meyve ve sebze taşımacılığı için özel tasarlanmış fiber havuz ve frigo dorseler için 50 milyon TL değerinde yatırım kararı almıştır. Bu yatırımla 2022 yılında 100 bin tonun üzerinde zirai hammadde taşınması hedeflenmektedir.
Şirketimizin aldığı bu stratejik yatırım kararı, lojistik sektöründe mevcutta var olan ve ileride artması beklenen tedarik ve maliyet artış risklerini yönetebilmek adına kritik bir öneme sahiptir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
26.05.2022 GELEN KAP HABERİ
Şirketimizin 100% iştiraki Konfrut AG Tarım A.Ş.‘nin faaliyet göstermekte olduğu üç ana iş biriminden "Hammadde: Zirai hammadde üretim ve tedariki" altında, Rize'nin İyidere ilçesindeki çay lifi peletleme tesisi için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Yatırım Teşvik Belgesi (4.bölge) sağlanmıştır. Söz konusu tesisimiz planlandığı şekilde Haziran 2022'de faaliyete alınacaktır.
7 bin metrekarelik kapalı alana sahip bu tesis ile mevcut peletleme kapasitesi iki katına çıkarılacak ve lojistik maliyetlerinde önemli bir avantaj elde edilecektir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Kısa vadede AKSEN den sonra en güvendiğim hissem KNFRT beni mahçup etmedi. Aslında frigo dikkatimi çekmiş ve almaya başlamıştım ki, KNFRT düşük halka açıklık ve beklentileri ile bana daha çekici geldiği için KNFRT a kaymışıtım.
İyi ki öyle yapmışım. KNFRT daki çıkış bana yeniden hareket alanı kazandırdı. Şimdi FRİGO aşağıda kaldı gibi.
Yine de KNFRT ile devam
Endeks yemyeşil iken KNFRT eksi yaptı.
Tecrübelerime göre beklentili bir hissenizde eminseniz beklemeye devam edin. Çünkü bu hareketler tamamen sizin direncinizi kırmaya dönük hareketlerdir.
Spekülatör diyin tahtacı diyin bunlar kurt gibi adamlardır.
Diyelim bir hisse 5 TL ve bunun 1 yıl sonraki ederi 20 TL olacaksa bunu en iyi tahtacı bilir. 5 ten 20 ye giden süreçte malı elinizden almak sizi satmaya zorlamak için her yolu dener.
Bu yüzden küçük yatırımcıdan en çok duyduğunuz söz şudur; yaa durdu durdu tam ben sattım yükselişe geçti.
Oysa sadece sen satmadın, seninle aynı psikolojiye sahip bir çok küçük yatırımcı da senin gibi sattı.
AKSEN bugün 21 lerde ama 2 ye bölünmemiş hali ile 42 lerde. Naci Ağbal görevden alındığında en hızlı düşen hisse idi, 9.28 tabana oturmuştu. (yani 4.50 lerde) 21 lere gelene kadar endeks yeşil tüm hisseler prim yaparken dikkat ederdim o kırmızı yakardı.
EGSER 3 ay önce 14.20 tabanda 2.4 milyon satıcı vardı. Sonra 27 lere kadar yükseldi.
Burada mantık şu. Senin güvendiğin hissenden şüphe etmeni sağlamak. Bak tüm hisseler yürüyor bu uyuza bağladı. Bunda beklenti olsa yürümez miydi diye düşünmeni sağlamak. Ayrıca diğer hisselerde para kazanma imkanı varken senin kazanmayı bırak kaybederken satman daha kolay olacaktır.
Satarsan olacakları söyleyeyim; Senin yürüyor diye aldığın hisse primini biraz geri verecek, o arada sen çıkmıyor diye sattığın hisse prim yapacak. Bu sefer zararı kabullenemediğinden hisseni daha yukarıdan geri de almak da istemeyeceksin.
Neyse herkese bol kazançlar.
Ben KNFRT satmayın demem. Alın da demem.
Ben gördüklerimi düşündüklerimi yorumladım. Benim sabit hisselerime dokunmuyorum. Düşebilir de ama benim gözümde değerini asla kaybetmez. Yeter ki şirketin performansına olan inancımı kaybetmeyeyim.
hafta..
https://i.resm.im/2tWU2Lg.JPG
gün.. devamke..
https://i.resm.im/BhA2fgL.JPG
klasik dunkofff :vk:
https://share.matriksdata.com/shareM...06161026384627
Yanlış oldu arkadaşlar kusura bakmayın. :(
sayas gibi bu da bir anda patlar mı? patlar, neden olmasın... hareketlerini benzetiyorum içerideyim.
Bir yıl önce üst üste 5 tavan yapmış ardından 6 tabanla manda b....ku gibi yere serilmişti.Bu seneye bakıyoruz örneğin % 5 yeşil oluyor ancak bulunduğu yerde 5 dakika tutunamıyor küldür paldır yuvarlanıyor.8.10 dan 6.95 e yuvarlanması gibi.Çok cins bir hisse.Alıp bir kenara atıp bir iki yıl beklenirse kazandırır. Küresel düzeyde gıda sorunları var.Fiyatlar sürekli artıyor.İstanbulda bir ekmek 5 lira oldu.Bunlar daha iyi günler gibi görünüyor.Bu nedenle böyle zamanlarda elde bir gıda hissesi tutmak lazım.
Haziran ayı sona erdiğine göre kâr tahminleri zamanı geldi demektir.
Benim 6 aylık Kâr tahminim 90-93 Milyon TL arasıdır.
Yıllık kâr tahminim ise 200 Milyon üzeridir.
Yatırım tavsiyesi değildir. Naçizane acemi borsacının tahmininden ibarettir.
döhler gıdanın tire ve gaziemirdeki fabrikalarını satın alsa adam akıllı bir üretim kapasitesine ulaşır ki, dadından yinmez.Gelecegini de garantiye almış olur