sensus abem;
sustun, viopta da yazmıyon bea...!
tatile mi çıktın?
internetsiz beldelere mi vurdun kendini?
bak suudlarla.... ne olacak...
Printable View
hz.ademe gelen, 300.000 resule/nebiye ve de hz.muhammede gelenin hepsi "islâm".. farklı değil ki.
fakat bilgiyi merdivenaltinda alınca eksik kalıyorsun.
yok sümerlerden aldılar, yok şöyle, yok böyle.
sumere de azteke de uygura da, ötüken yış'a da hepsine resul/nebi geldi.
gelmese mükellef olunmaz, "habarım yoktu" denir....bea...!
fırıncının teki
dolar kiralık katil gibidir
mutlaka olay mahalline geri gelir demiş
hey gidi hey
ekonomik olayları herkesler biliyo
bloombergi seyremeyi bırakıyom
fırına takılcam
heç olmadı ekmek yapmayı öğreniriz...
blumbeg zaten sahabının pozisyonuna gore olaylara projektor tutiyee....
iki sefer dusunecen orada gundeme getirilenleri.
adam kacaktan, köçekten, borsadan zengin olmuş.... diyeler
.... bea!
paranın profösörü derlerdi eskiden
parkta çok dua eden vardı
bende epey dua ettim...
bizde de hata var
çakaldan medet umuyoz
üle yaratmişlar
tam deel eksik yane
Akşam akşam güllüşup gülluşup durmayin, vallah şeytan gelir burnunuza ossuriiii....
Gelacam...gelacam...gelamazsamm öbür taraftan yazarin, bir yol bulurun ben...
ayva olayı evetimtrak nası bi$eydi idi arapçada ??, net'de fazla görükmüyo da honey..
Abd borsaları nereye kadar inebilir?
Var mı tahminler?
İyi ki varsın ve var olmalısın Cumhuriyet...Kutlu olsun...
https://youtu.be/WpHFP-qYRr8
Cumhurun kendi kararlarını verebilme sürecimiz gelişerek devam eder inşallah.
Bu vesileyle, imar planlarının ilgili beldede yaşayan halkın referandumuna sunularak yürürlüğe girebilmesi temennimi tekrarlıyorum.
Doğrudan demokrasiye her gün bir adım daha yaklaşalım...bea..!
Köyümüzdeki mezar taşları hep dikkatimi çekmiştir.
1910 yılı öncesinde vefat edenlerin isimleri yazılı, düzgün taşlar.
1910 - 1945 arası sadece bir çay taşı..... İsimler belli değil. Çoğu kişinin çay taşı yerinden kaymış. Mezarları da kaybolmuş...
Savaşın insanımıza/ekonomimize tesirinin bir acı belgesi ....bea..!
Benim mesajım Dow 35 bin olacak diyene, o anlamıştır. :)
Dow'un geleceği 3. çeyrek ve yıl sonu bilançolarına bağlı. Faizler bir tek bizi etkilemiyor. Şu ana kadar neredeyse sıfır maliyetle fon sağlayan abd firmaları da yüklü faizler öedemye başladı, Çin'le ticaret savaşlarının da bir maliyeti olacak, benim tahminim bu aralar dow'un 20-25 bin arasında hareket edeceği.
abi ,geçmiş olsun
umarım iyisindir
güzel haberlerini
bekliyoz...
https://twitter.com/sahinhuseyinnn/s...26131834724354Alıntı:
Adliye önünde iki adet kobra bekliyor.
Plaka : 27 JAA 191
Jerablus'un J si gidince kalır sana 27 AA 191
:rules:
Akdenizdeki sondajı önemsiyorum.
Ülkemiz denizlerde arayış peşinde.
İhtiyacımızı karşılayacak kadar petrol veya doğalgaz bulunabilirse dış ticaret dengemiz rahatlar.
Yılda iki sondaj yapabilecekmiş gemi.
Ikinci bir gemi daha alınıyormuş.
Tekfen holding israil gazını turkiyeye getirecekti. O iş beklemede.
Ancak Tekfen Adana civarında çok büyuk dogalgaz depolama tesisi kurmakta.
Tablonun tamamına bakınca 3-5 yıl içinde o bolgede gelismeler bekleyebiliriz.... bea..!
Kuzunun sesini yenge kesti galiba.
"Cafer sıçtı bez getir" hesabı şimdi Dilaver bez getiriyor... diye gözlemliyorum.
Bea..!
Alıntı:
Yillardir bekledigimiz ATMACA gemisavar fuzesinin seri uretim sozlesmesi sonunda imzalandi. Hayirli olsun.
Yakinda kara konuslu bataryalari da hizmette goruruz umarim.
https://twitter.com/TRex_SSSAlıntı:
Tüm testlerden geçer not alan ve 107 kişilik mürettebatla göreve başlayan TCG Burgazada, 4 Kasım’da inşa edildiği İstanbul Tersane Komutanlığı’ndan donanmaya katılacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılacağı törende serinin son gemisi TCG Kınalıada da tanıtılacak
Bu tip haberler dikkatle takip edilmekte...Ve zamanlamalar oldukça manidar oldu...Takip edenler bilir, uzuun zamandır "artık demokrasi, insan hakları, özgürlükler safsataları bitti, dönem bam bam dönemi" diye yazmaktayız...En sonunda Brezilyalı kardeşlerimiz de manyağın birini getirdi iş başına...Merkel gitmeli, Macron yerine Le Pen gelmeli derken de hep aynı şeylerin mesajını verdik esasında...Mesela AB derhal dağılmalı abi...Bizim gibi her an operasyon çektikleri bir ülke açısından bu tip birliktelikler uzun vadede her zaman zararımıza...Atalarımızın hep dediği gibi "sıkıyorsa tek tek gelin a.q." durumları...:)
Ulen, bu atalarımız okuma yazması yokmuş emme çok akıllıymış yaw...Demekki çok gezen bilirmiş abi...Gelsin nobelim artık bu kadaren tespitten sonra...
4 ileti de öyle desek, bizden bi nobel mobel çalı$ırr.. )
Geçen gün oylama yaptım ...2 kişi katıldı abi, diğeri çekimser kaldı ben evet deyince devam durumu oluştu...Bakma sen bam bam felan dediğime; temokrasiye inancımız sonsuz abi : Yaşasın Cumhuriyet !...
Konu şu tabikine, baktığın her fotoğrafta Türk Bayrağı yerine reco görüyorsan kılinik vakasın demektir...Tedavi şart...Bakırköy en bilinen mekan bu gibi durumlarda...Tanıdıklar da var, yardımcı oluruz abi, millet olaraktan yardımseverizdir biliyon...Belki de bilmiyon, hani kan, gen felan...Olabilir, saygı duyarım...Saygı duymak benim işim abi...
Atatürk'ümüzün büyük Türk Milletiyiz..
Bizim burdan bakınca klinik vaka mevzuunun kıçı da ba$ı da belli ))
Hallediyoz hiç endi$elenme.
Ama bayrağa ama Cümhüriyete ama rejo'ya artık her nereye sığınılırsa sığınılsın hemi de..
Suudi arabistan yönetimi ve haritası kaşıkçı cinayetinden çok etkilenebilir mi ?
Hicaz bölgesi katil şüphesi olan biri tarafindan yonetilebilir mi ?
Peygamber gönderilmiş topraklardan hayır çıkmaz abi...Niye tek 1 Türk peygamber yok...Özümüz doğru çünkü, neyimizi düzeltsin kurban olduğum...Dün TÜRK tartışıldı bir çok programda...Tek bir tanesinde (buna İlber Hoca da dahil) Atatürk'ün Türk tanımından bahsedilmedi...Ahmet Taşağıl olmasa Tonyukuk anıtında Türk yazılı olduğunu bilmeyeceğiz...Sene olmuş 2018 !...Göbeklitepe'deki tamgaların aynısını Kültigin yazıtlarında gördüğünü ilk söyleyen Oktan Keleş hocama da selam olsun bu arada...Adamların hepsinin önünde dizi dizi akademik unvan var, bi bok araştırdıkları yok a.q...Gelmiş İngiliz tarihçilerin araştırmalarını referans gösteriyorlar halâ...Yazıklar olsun size...
Türk Milleti yerine Tek Millet populist takılmaya uğraşan bir güruhun yarım yamalak yönetimiyle bu kadar Olur anca..
Matematik kaç derler.., ama mevcut eksik ve eleştirinin zeminini hazırlayan ve ba$ını bekleyenleri de hiç tınlamazlar..
Tın tın çok ta tın style.
Tv nette kale havacılıkla roportaj var.
ortadoğu onumuzdeki 3-5 yilda cok sey görebilir.
Suud, misir, ürdün ve bae'nin israille müşterek tavrını anlayabiliyorum.
Abd iran ambargosunda bize tolerans mi tanıyacak ?
Halkbank 3 gun iyi zıplamıştı. Demek ki bilgiyi piyasa kapmış.
Bakalım önümüzdeki hafta bist abd borsalarından ayrışabilecek mi ?
Piyasa fazlaca heyecanlandı ama maalesef ambargo istisnası geçici bir durum...Bugün Rakka'da koalisyon askerlerinin öldüğü bir saldırı gerçekleştirildi ve son dönem açıklamalarına bakarak bunu müsebbibi TR olacak sanki...Bu oyun kolay kolay bitmeyecek, ki bu bizim işimize gelir...SİPER açıklamaları ve Ukrayna yakınlaşmasına bakaraktan balistik füze konusuna girmiş durumdayız...Bu balistik mevzusu ve S-400'lerin teslimat zamanı yaklaştıkça gerginlik artacaktır, polyannacılığa lüzum yok...
Kısa vadede ticaretin yerel paralarla yapılması gak guk hikayelerini fazlaca aptalca görmekteyim...Acilen bu tip planlamalara gidilmeli kanaatimce...Tee ne zaman yazmışım abi yaw...Harcanıyoz buralarda...Alıntı:
Rusya, ABD yaptırımlarına karşı ilk paketi açıkladı. Vergi muafiyeti olan bölgeler kuruldu.
Yeni paketde Vladivostok yakınlarındaki Rusya Adası ile Kaliningrad yerleşim bölgesindeki Oktyabrsky Adası vergi cenneti olarak tabir edilen vergi muafiyeti bölgeleri oldu.
Reis MBS nin kellesini istiyor abi...Kaçıkçı olayının ilk günlerinde yazmıştık bunları...BAE ve Mısırdaki şapşallarla beraber "Türkiye ile gerekirse savaşırız" demişti bu zırtapoz ve Erdoğan hodri meydan dedi...WW1 öncesi durumlar valla...Prens ölür ortalık karışır...Mı lan yoksam...Aha babaan şarap çömleene !...Alıntı:
Kaşıkçı için Ankara'ya gelen Mekke Valisi Faysal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'Türkiye'ye yatırım yapma ve silah alma' teklifi sunmuş.
Erdoğan, Faysal'ın sözünü keserek, "Bana rüşvet mi teklif ediyorsunuz" yanıtını vermiş ve 15 dakikalık ses kaydını dinletmiş
https://emlakkulisi.com/suudi-prens-...satiyor/569853
Mesela bu adam bu paraları nereye götürecek diye sormak günah mıdır abi ?...Sonuçta TR den çıkarmı lan bu para biz fellik fellik dolar ararkene...Sıkar biraz...Bugüne bugün CIA Başkanına görüntü izlettirmiş memleketiz a.q. boru mu lem...Eskiden onlar bize izlettirirdi hatırlatırım...
Mesaja bak...Koy köşeye 10 yıl sonra gel oku...:rules:
abi, şimdi nerde mantar kagıt var onu alıyoz ya
gittim aile hekimine
anlattım durumu,aldım reçeteyi gittim eczaneye
antibiyonik ilaç yazmış
yaw ilaci aldım kutu minnacık
üç dane ilac var içinde
gittim yaw dedim hoca
bunları yalıcaz mı didim
neye ki didi
dedim çabuk bitmesin deye
yoh dedi teknoloji çok değişti
o kadar artık yetiyo
birini içtim
biri ayvanın
birini de saksıya diktim
anlıcagınız yakında seri üretim
yırtık gene yane...
Abi ben bunu senelerdir yazıyom...TR'yi bu coğrafyaya abi yapmak için ellerinden geleni yapıyor birileri...Erdoğan buna "göklerden gelen bir karar" diyor...Bunca yıllık tecrübeli siyasetçi Tek Devlet, Tek Millet vs diyor...Kazılar, kazılarda bulunan tamgalar felan...Göbeklitepe...Yani bunlar rastlantı değil...İsrail'in en istemediği grup Müslüman Kardeşler...Evanjelizm ...Armageddon hikayeleri...Birileri kartopunu yukarıdan aşşa doğru saldı, gittikçe büyüyor...Sadece kar değil; taş toprak, çalı çırpı ne varsa doluştu karıştı gitti avradını kesen...Hayırlısıyla şu köye yerleşeydim yaw...Giderin vururun dağlara...İnternet yok, siber saldırı yok, antibiyonik zaten yok...
Süper...di...saksıya dikmek... 🤣🤣🤣
Ote tarafta da kuzu "kuru gürültüye pabuç birakmam"...deyomuş.... ewde resti yemiş hanımdan.... şimdi kıvranıyor.... bitti.... bittiiiii... alkol de.... forum da.... kuzu için....
İşte analez bu.... beaaaa!
Aywaaaaaaaaaa....!