bedava peynir sadece fare kapanında olur...elinize geçeni sabit tutabilirseniz kardasınız.
Printable View
hocam vade uzun siz olsanız 48 ay vade 0 faiz ile alınan parayı almazmıydınız.4 yıl vade doğru fonda alınacak pozisyonda iyi kazanma ihtimali yüksek.Ülkenin en kötü dönemini yaşağıdığı dönemini içine alan 3 yıllık getirileri hesapladığımızda riskli fonlarda %200 üzeri getiriler mevcut.Sadece doğru zaman ne zaman onu tahmini zor.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Mkk dan baktim
İcinde eurobond olan fonlar
Yine kotu. Krc stt osd
ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ppf ustu getirsin diye tuttugum te3 bu sekildeyse, bizim fon kumarimiz biter malesef.kari zarari hesaplayip komple birakacam sanirim, sokaktaki vatantas faizler dusunce duz mantik yapip eve - arabaya saldirmasi ,bizden cok daha akilli olduklarini gosteriyor.biz her gun stres , kafa yorma ve sonuca bakSM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
fon isi oyle degil ne zaman giris cikisin onemli
warren buffet diyor : bazen piyasaya sadece bakman gerekiyor hic trade yapmadan, hatta baze nbirakman gerekiyor!
siz gecen yil ev alan ve tcd ya tte alani kias edin. tcd alan parasi 2 kat oldu acaba ev alan evinin fiyati 100 de 20 bile artti mi?
tabi ki gecen yil tcd ye para yatiran kesin o kadar parasi varki bir evde almis kesin! o seviyede paralari olan parani dagitiyor. sen ve bene sonucta bir sey kalmiyor!
Birde uzun vadeli bakmalisin dostum. ev alan acaba kisa vadelimi bakiyor? ev bugun aldi 6 ay sonra 100 de 50 artti bile satarmi evin?!
kisa vade oyunlari kazanan big boyslardir. normallar 1 ay kazanir sonra batirir. trade kolay is degil uzaktan bakana kolaydir
heee felan hisse 100 de 10 yukseldi 1 ayda! offff!
bu demiyor ki hisse bir gun 1% vermis olursa coklari satip gitmisler heyecandan ve sadece kac kisi dayana bilir ve ya fazla yukseldigin kesin biliyor
P.S. Kesin bunu sonuc diyorum: fon alip gunde kontrol edip bakacaksan bu ise girismesin. kendiniz de gordunuz tcd gibi fonda gunde bist takip ettiler arkadaslar tahminlerin hic biri dogru cikmadi.
iyi gunler ben bir muddet piyasada olmayacagim, artik calisma zamani yrtismis bir az da calisma fonu alalim:)
Değerli arkadaşlar. Bende tek fon olarak kira sertifikasına dayalı döviz fonu var. Eurobond fonların ve cds ve euroband değerlerine paralel azaltıp arttırıldığını buradan okuduklarımdan anladım. Ancak kira sertifikalarınında kendi içinde vadeli tahville bağlı olduğunu portföy dağımından gördüm. Tam olarak kira sertifikaları neye göre azalıp artıyor bir fikri olan var mı?
bu ikinci 50.000 tl artan arabayı satıp daha düşükten yerine koyabiliyorsanız kar edersiniz. Araba sadece ölü yatırımdır. Alır kullanırsınız. İhtiyaçtır. Ayrıca malum sitedeki fiyatlar ile gerçek piyasa fiyatları farklı. 1M liraya ev alıp 4.500 tl max kira alırsınız. Yılda bir kirayı vergi ödersiniz. Mevduat bile yapsanız kiranın iki katını alırsınız. Tabi ihtiyaç için alıyorsanız o farklı.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Güzel bir rapor olmuş
https://documentcloud.adobe.com/link...9-9649d697fcc7
Eylul ekim 2019 da .buyuk sehirlerde ev arac fiyatlari ; simdiye gore nerdeyse %50 asagidaydi, demek istedigim o zaman alinacakti,biz fona girdik tcd dahil ben %50 kazanmadim ve kafa patlatmam ise ayri mevzu.ben kiraya vermek icin ev almam,satmak.icin alirimSM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Anladım. Ev alıp satmak bana pek uygun gelmiyor. Zaten bildiğim kadarıyla aldıktan 5 sene içinde satarsanız bir sürü vergi ödemeniz gerekiyor. Ben bu zamana kadar iki tane ev sattım birisi için bir sene diğeri için 6 ay satmak için bekledim. Pek bana göre değil[emoji3]
Pazar yazısı 2020 yılı borsa yılı olacakmış:)
https://m.bloomberght.com/stratejist...ediyor-2246188
Eral Bey bakırı da izlemeye almış :)
"Fonun ağırlıkla 1/4'ü ile fiyat değişkenliği gösteren varlıklara yatırım felsefemiz dahilinde Şubat ayı içinde ilave iskonto oluşması durumunda % 5-7 arası bir ağırlık ile alım yapmak üzere petrolün yanında bakır cephesini de izlemeye aldık"
bu hususa dikkat edilmeli.
maliye ciddi anlamda küçük yatırımcının peşine düşüyor ev al-sat ile uğraşanların.çoğu kişi tapu rayiç değerini düşük göstertiyor daha az vergi ödemek için..sonra onu da ödettiriyorlar..en yakın Maliye bürosuna gelmeniz istenir
boş yere kafa ağrısına gerek yok.
Zaten duyduğum kadarıyla tapu rayiç değerleri yükseltilmiş. Ev alıp satarkende galiba yeni sistem gelmiş. Parayı havuza yatırmak gerekiyormuş. Yani anlayacağınız arka kapıların hepsi kapalı. Eskiden iyi para vardı o işte. Alıyorsun 5000 tl masraf yapıp 20.000 tl farkla satıyordun[emoji3]
https://youtu.be/2D69Q7ZM6AA
Bu haber önemli:
https://www.taiwannews.com.tw/en/news/3871594
Küresel olarak recession kapıda gibi.
Buna dikkat etmek lazım.
Çin kara delik gibi tüm dünyayı içine çekiyor.
5 aydır özellikle faiz düşüşüşlerinde tahvillerden gelecek kardan yararlanmadı.Endeksin dirençleri kırıp yukarı yükselirken pozisyon almadı.Şimdi petrol ve bakıra yatırım yapsa ne olur.Hedef %1 üzeri getiri olduğu için işi kolay.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Usa cin i kucultmeye kararli (buyutende kendisi) .kurunum yaninda yas da yanacak SM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fon sepeti fonların hangi yerli ve yabanci hisselere yatirim yaptigini nerden gorebiliyoruz tefastan goremedimde
BİST'te önümüzdeki haftadan umutlu olan varmı?
115'lere yolculuk başlamış olabilirmi?
yol çatallandı, düşüşe sebep olacak makul sebepler herzaman var, biraz durup ufak bir ralli de yaşanabilir.
Geçtiğimiz aylardaki süpriz teknoloji endeksi fonlarındaki getiri acaba petrol, bakır gibi emtia içerikli fonlarda yaşanır mı, geç olmadan taban oluşup yükseliş başlamadan ufak ufak pozisyona girmek mi lazım....deli düşünceler aklımda
çin odağında en çok etkilenenler emtia grubu oluyor, bu durum çekici bir fırsat ortaya çıkardı, herşey normalleşmeye başlarsa fiyatlar eski yerine gelirse bir miktar prim bırakacağı senaryosuna şimdiden para basanlar var.
petrol ve bakır içeren AES gibi, başka hangi fon var acaba?
Bildiğim kadarıyla petrol yok
Ama emtia fonu TGE var.
https://www.isportfoy.com.tr/tr/yatirim-fonu/TGE/TRL
Yanlız petrol ve ticari emtiaların durumu parlak gözükmüyor.
Bu yıl kayıp yılı olabilir bunlar için.
Çin en büyük alıcıyken yavaşlayan Çin ekonomisinin toparlanması bir hayli zaman alır deniliyor.
Emtianın kralı altın olacak galiba.
AES sadece petrol içerir. Aşağıdaki fon Petrol, Altın, Gümüş ve bakır gibi diğer emtiaları içerir.
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=TGE
Borsa tarafında genel olarak düzeltme beklentisi mevcut. Yorumcular da bu yönde fikir beyan ediyor. Hal böyle olunca borsa beklentilerin tersi yönde hareket ederek kaldığı yerden yukarı hareket ederse şaşırmamak gerek.