Parayı ekonomiye sokmaları lazım.
Keynes çukur aç çukur kapa hiç bir şey bilmiyorsan demişti.
Printable View
Parayı ekonomiye sokmaları lazım.
Keynes çukur aç çukur kapa hiç bir şey bilmiyorsan demişti.
Aşı zaten bulundu. Bir kaç tane hemde. Ama bunun önce hayvanlar sonra insanlar üzerinde yüzlerce kez denenmesi vs gerekiyormuş. Kesin sonuç için 6-12 ay diyorlar. Anlattılar geçen akşam tvde. Aşı bulundu yani ama laboratuvar ortamında. Saha denemeleri henüz başlamamış hiçbirinin.
bundadamı tavan var şimdi...
https://i.hizliresim.com/zMbzHU.jpg
Aşıyı Çin bulur. İnsalar üzerinde dener.
Batıda denek bulmak zor.
dün kapanışa doğru korkuya atladım fulledim ama dow ve ortam yüzünden uyuyamadım bile..
bir sürü grafik çizmiştim dow 20,700-20,800 civarını bir anda kırmaz dönmeli diye. dax 10 bine tepki vermeli, 14 binden 9 bine tepkisiz düşmüştü. onların tepki vereceğini düşünerek almıştım hislerim doğru çıktı.
dün kapanışa doğru korkuya atladım fulledim ama dow ve ortam yüzünden uyuyamadım bile..
bir sürü grafik çizmiştim dow 20,700-20,800 civarını bir anda kırmaz dönmeli diye. dax 10 bine tepki vermeli, 14 binden 9 bine tepkisiz düşmüştü. onların tepki vereceğini düşünerek almıştım hislerim doğru çıktı.
dün bir arkadaş kardemir longladığımda ağır gider diyordu ...gerçekten çok ağır ..demir gibi beya :)
maliyet 2 nin altı..uzun yatırımcıyım......
bu arada gap kapatmaya mı gidi demiştim ...kapadı beya :kahkah:
Sallama sallama vatandaş ürküyo zaten.
dipten 8000 puan aldı ama hala saatlik al vermedi......
Para bol mesajı için bugün dünya borsalarının yükselişle kapanması lazım.
goodyear ve fener var biri tavan diğeri az sonra tavan olacsk lakin ben mutsuzum..
neden.?
mal aldırmadı bugün , bugün için 3/4 bin fener alıp kenara atayım diyordum , vermedi..
pehh , dün tereddüt etmesek iyiymis aslında, döneceği yeri kestiremedim ilk defa müptelası olduğum iki tahtanın..
Gün sonu kapanış kaç olacak bakalım YTd
Tahmini olan varmı ?
Günlükçüler alıp ta sonra satmasa...:he: Hep onların yüzünden gitmiyor daha yukarı...:oleyo:
Çok serseri bir kapanış rakımı beklentim var
Yükselecek hisseyi yükseltmeden topluyorlar.
Bi bakıma da daha iyi böyle az marjlı...Kademeler daha çok işlenip, maliyetlenmeler oluyor...Boşluk kalmıyor pek...
bu bir günlük tepkidir. bir günle döndük diyemeyiz. bir kaç gün yataya geçip 5-10 günlük ortalamalar al vermeli, rsı 30 üstüne oturmalı(30,70 de), macd dönmeli ki stres oranı azalsın ortam normale dönsün. şu piyasa gerçekten çok stresli. hareketleri izlerken vücudum uyuşuyor :)
grafikler aptala dönmüştü tepkiler normal. ama kalıcılık zor. düşüş hız keserek aylarca sürebilir. yani süründürme modu dedigimiz olay olur bence. burdan basıp yukarı gitmesi için hiç bir sebep yok. ülkeler bile karantinadayken imkansız.
24.40 dan alınan aselsanlar 26.05 ten verildi... Yarısı kadar kısa açıldı... Hala tepkideyiz.. Yataydan hemen çıkmayız
97500 de rsı 30 altında kalıyor. yani günü 98 bin üstünde kapatmazsa sıkıntı..
almanyada böyle olmuştu. güniçi tepkiler olsada kapanışlar rsı 30 altında kaldıkça 14 binden 8.800 lere kadar indi.
https://i.hizliresim.com/KyME5y.png
*abd/mnuchin: Abd piyasalarını açık tutma niyetindeyiz
(13/03/2020 - 16:13:19)
Güzel gitgeller oluyor...Günlükçülerin işi tabii...Esas günsonu kapanışı güçlü olmalı...
bovespa napacak bakalım bugun. adamlar 72 bine düştü şaka gibi geçen ay 120 bindi nerdeyse.
buranın üstüne atması lazım...
https://i.hizliresim.com/XmMazB.jpg
120 lere yapılandırdığım shortlar iptal.... eldeki longlar ile devam ...haftaya bakarız artık.....
İttirmeli kaktırmalı ittirmeli kaktırmalı konsolidasyon bölgesine girdik gibi. İleri geri ileri geri yapmamız lazım bir müddet.
Parasal genişleme borsalar ve altın için ralli demek. Twitter’da önümüzdeki dönemde 5 trillion dolar verilecek piyasaya diyor. Eğer doğruysa bu fiyatlar tarih olur.
çizgiye geldiği için biraz hafifledim...
Kısa vadeli göstergeler satışa geçmeye başladı... Kısaları açtım aşağıda uzunlamak için bekliyorum ... Yatay piyasayı çok severim... Sermayeyi katlıyoruz bu sayede [emoji4]