Sb usta ben diyordum TEB uzun diye
Printable View
Sb usta ben diyordum TEB uzun diye
Piramit den gelen mallar yatırım fonlarına yaptığı işlemler takas ordan düşecek
http://www.trthaber.com/haber/gundem...47553.html/amp
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'siber vatan' mesajı
"Savunmamızı siber vatanı da içine alacak şekilde genişleteceğiz"
Dijital çağın ham maddesi ise veridir. Veriyi elinde tutanlar, demokrasiyi de hukuku da her türlü hak ve özgürlüğü de hiçe sayarak kendi dijital diktatörlüklerini kurabiliyorlar. Siber dünyanın, Amerika'nın kuruluş dönemindeki vahşi batıyı hatırlatan kurallarıyla insanlığı tehdit eder hale gelmesi, tesadüf değil bilinçli bir tercihtir. Geride işin kontrolünü elinde tutanlar, bu kaosu diledikleri gibi yönlendirebilme, siyasi, sosyal, ekonomik sonuçlara tahvil etme imkanına sahiptir.
Bu, hiçbirimizin görmezden gelemeyeceği kadar büyük bir tehdittir. Çünkü artık ülkelerin egemenlik hakları, fiziki sınırlarından ziyade, dijital dünyada saldırı altında bulunuyor. Biz ülkemizin karşı karşıya kaldığı kimi dayatmaları 'dijital faşizm' olarak tanımladığımızda birileri bundan rahatsız olmuştu. Son günlerde yaşananlar bu faşizmin cüretkarlığının nerelere kadar uzanabileceğini göstermiştir. Bunun için yeni dönemde karada ve havada yürüttüğümüz vatan savunmamızı, denizde mavi vatanı olduğu gibi dijital dünyada da siber vatanı da içine alacak şekilde genişleteceğiz.
Aralığın sonlarına doğru siber güvenlik zirvesi vardı. Yerli vurgusu yapıldı. Acaba diyorum ciddi bir ihale,yeni iş vb aldı da onu mu fiyatlandırıyorlar içeriden haber alan birileri. Habersiz çok sağlam gidiyor düşmeye de niyeti hiç yok gibi
İnsanın aklına gelmiyor değil çok düzgün gidiyor.
Devlet kurumlarından herhangi biri ile yapılmış bir sözleşme bile bizim yolumuzun çok uzun olmasını sağlar.
Ek 26664
alıntıdır.
Bir sosyal mecrada paylaşılmış oradan aldım kendi çalışmam değildir.
Kasım ayında; yatırımcı ilişkilerine, yurtiçi satışlarla ilgili olarak, sektörün tek yerli ve en uygun maliyetli ürünü olan Single Connect'in tüm yerli özel ve kamu kurum ve kuruluşları, finans, sağlık ve enerji kuruluşları tarafından kullanılıyor olmamasını hayretle karşılamakta olduğumu, bu konuda son durum ve gelişmeleri sormuştum. Yukarıdaki şekilde yanıtlamışlardı.
İSTANBUL (AA) - Kron'un, Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi (EPİAŞ) ile yaptığı anlaşma kapsamında firmanın Single Connect platformu EPİAŞ tarafından kullanılmaya başlandı.
Önceden internet sitesinde yayınlanıyordu müşteri isimleri Sn.ümit05. Yerli ve yabancı bankalar, enerji şirketleri ve telekomünikasyon şirketlerinden büyük müşterileri var Kron'un. Şimdi 80+ müşteri şeklinde belirtiliyor. Ancak bana şaşırtıcı gelen husus; yerli şirketlerin, milli ürünlerin böylesine önemli olduğu bir sektörde, tek yerli ve piyasanın en ucuz ürünü olan Single Connect'in yerine daha fazla para vererek yabancı ürün kullanmaları. Burada da verilen teşvikler Kron'un pazar payının artmasını, KVKK gibi kanuni regülasyonlar da pazarın büyümesini sağlayacaktır.
Sermayede düşük, yükseltmek gerek.
Lütfü Yenel Kront'un piyasa fiyatlamasıyla ilgili bir söyleminde yıllık cironun 10 katı bir piyasa değerinden bahsetmişti. Dünyadaki örnek ortalama fiyatlamalar da aşağı yukarı böyle. Şu anda piyasa değeri 740 milyon TL. 2019 cirosu 55 milyon TL idi. 2020 cirosunun ne olacağı önemli. Yıllık cironun 10 katı üzerindeki değerlemelerde dikkatli olunması lazım. Ekstra bir haber gelişme olmadığı zamanlarda 10 katı ciro fiyatlaması iyi çalıştı şu ana kadar.
Geçen bir arkadaş yükselişin haberle desteklenmesi gerektiğini söylemişti, katılıyorum.
Ancak KRONT gibi hızlı büyüyen, ileride satışı muhtemel veya büyük haberler bekleyen şirketlerde genelde şöyle oluyor:
-İlk etapta hisse belirli bir aralıkta süründürülüyor (26-28 arasını düşünün)
-Bir süre sonra ortada bir haber yokken hisse uçmaya başlıyor (Mevcut hareket)
-Hisse yeteri kadar yükseldikten sonra da haber bombardımanı başlıyor. Duyan duymayan hisseye geliyor.
GUBRF'yi takip edenler ne demek istediğimi anlayacaklardır.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Bendim. Kirmizi kisimlari kastetmistim. Yani önünde sonunda haber gelmeli, yoksa hareket spekülatif demektir. Haber gelecekse, yükselmesi benim icin sıkıntı degil.. Bekleme konusunda masterlıyız ne de olsa :)
Haberden kastım, -ecek, -acak beklenti haberleri degil artık, gercek, somut, gerceklesmis seyler. Mesela bunlar ne olabilir
1- Katar stadyum ihalesi
2- 90- 100 Milyon civari hasilat
3- Sermaye artirimi
4- Istirak/yazilim satin alimi
5- Ortaklik
6- Bir Bati Avrupa bankasina/telekomuna satis
Bunlardan ilk ikisi, bana gore su anki hareketi saglayacak etkide haberlerdir. Elbette birden fazla haber gelmesinin etkisi daha farkli olacaktir. Kendi fikirlerimdir, yanilabilirim, alanda hakim degilim.
Yatirim tavsiyesi degildir
2016 efsane bilançosundan sonraki dönemde söylemişti. O zamanlar herkes Kron konuşuyordu. Tahminim katıldığı programlarda söylemişti ama genel kurulda söylemiş de olabilir. Arşivde vardır, geriye doğru tararsanız bulabilirsiniz.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan "2021 Yılı Yatırım Programı" Resmi Gazete'de yayımlandı. Yatırım Programında yer alan 3 bin 91 projeye 138,3 milyar lira ödenek tahsis edildi. En yüksek payları yüzde 30,7 ile ulaştırma-haberleşme sektörü ve yüzde 14,3 ile eğitim sektörü yatırımları aldı.
sibervatan :)
Çalı arkası ne güzel yermiş 😄
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...171ce94204.jpg
Geçiyorken uğramadım. Hala krontta bekliyorum. Sonuçta tekkeyi bekleyen çorbayı içiyor.
Mevcut durum; arkasında GAP’lar bırakarak ve kendisine yeni kanallar açarak ilerliyor. Üstelik henüz bir haber yok. Nedenini bizler maalesef bilmiyoruz. Sadece tahminlerde bulunabiliyoruz. Kanalları bu kadar hızlı geçmesi insanı korkutuyor. Şu an nedeni belli olmayan bir ralli yaşıyoruz (2017 gibi). Teknik olarak göstergeler ısınmış durumda. Hedef belirtmek mümkün değil. Herkese bol kazançlar dilerim
Yazdıklarım ve çizdiklerim asla ve asl yatırım tavsiyesi olamaz....
Buraya atamadım ama Tera ve Citi toplam bu güne yansıyan takasta artısı 89.000 küsur lot. İş Bankası günlükte bakabilirsiniz. Ya da twitterda paylaştım. Alımlar devam mı edecek? Nereye gideceğiz acaba?
Brüt takasa girsin diye mi uğraştılar bugün anlamadım.
Gün sonu göreceğiz bakalım.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Bakiniz, isteyince nasil KAP haberi gonderilebiliyor, gizlilik sozlesmesi filan KAP haberi gonderilmesine mani oluyor muymus. Asagidaki KAP haberi KONTRye ait:
Şirketimiz ile yabancı bir müşterisi arasında;
33-11kV mobil trafo merkezi yapımı işi için toplam bedeli, 2.018.250,00,- ABD Doları tutarında bir yurt dışı satış sözleşmesi imzalanmıştır.
Yatirim tavsiyesi degildir
Kontr ile kront u karıştırdınız herhalde...
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın @usta Kront aynı Kront değişen bir şey yok.
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Takaslarda asayiş berkemal ortaklar[emoji846]
Malı çıkan citi imiş artik 70 lerden sıraya girer almaya [emoji6]
Teb de mal duruyo [emoji108]
Bu hafta 65 i yakmamiz lazim [emoji187]
Lütfi yenel çok iyi bir yönetici hedefleri çok yüksek tanışma fırsatım olmuştu 2013 yılında saolsun balık hocam kront almamın yönünde telkinde bulunmuştu birgün 3 haneleri görecek bu hisse geleceği parlak diye çok çok eski sayfalarda yazılarımız vardır
0,98 maliyetle 100 bin lotum
şuan=5,7 milyon tl yapıyor
18 ay gibi dayanabildik az karla çıktık
İran ambargosu,şirket zararı, personele maaş yerine hisse vermesi bizleri çok etkiledi ama gel gör fiyat 56,95
Başka hissede uzuncu olduk ama burda olamadık 10 bin kront bıraksaydım elimde yinede mutlu olurdum uzun vadenin ve sabrın inancın neler kazandıracağını görüyoruz bol şans sizlere ...
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ben de piayasaya bakinca ilerisi var diyebiliyorum ama risk fazla tavan tavan da devam edebilir. 5 liradan aldiramadiklarimiz 50 liralardan alalim mi diyorlar:) Olacagini dusunmesemde 30-35 lere geri cekilse kimse neden diyemez. Haberlerle sindire sindire gitse daha guzel olurdu. Sonunu düşünmeyen de rezil olabilir kahraman olmaya niyetim yok:) Size de tavsiyem sonunu her zaman düşünün:) Hayırlısı olsun hepimiz için...
TAKİBİMDEKİ HİSSELERİN AÇILIŞLARI..
https://i.hizliresim.com/du0oRp.png
Geleceği teknolojisi olarak bilinen 5G'nin Türkiye'de yaygınlık kazanmasıyla birlikte hayatımızda 7'den 70'e pek çok şey değişecek.
Jet hızında veri transferi
4G/LTE teknolojileriyle internetimizin çok hızlandığını düşünüyoruz; ancak 5G hayallerin sınırlarını zorlayacak çapta büyük bir hız sunacak. 4G teknolojisiyle 50 milisaniyede inen bir dosya, 5G ile sadece 1 milisaniyede inecek. Örneğin ultra HD kalitede bir film indirmek istiyorsanız 5G ile 6 saniyede bu filmi indirebileceksiniz. 4G ile bu süre 1 saati buluyor.
Her şey akıllanacak
Nesnelerin İnterneti kavramı hayatımıza daha fazla dahil olacak. 5G ile birlikte çok daha fazla sayıda eşya birbirleriyle konuşmaya başlayacak. Akıllı evler, araçlar, anahtarlar, lambalar, yüzükler, kolyeler vb. pek çok eşyanın akıllandığı bir çağa gireceğiz.
5G ile hayatımızda neler değişecek
5G kendi zırhıyla beraber geliyor
5G, savunmasız bir teknoloji değil ve güçlü bir güvenlik sistemine sahip. Büyük veriyi dünyaya yayacak olan 5G'nin elbette güvenli olmaması söz konusu olamaz. Siber saldırılar ve hacker'lar yine tehdit olmaya devam edecek; ancak işleri bugünkünden çok daha zor olacak.
Otonom araçlar, yani sürücüsüz araçlar, adından da anlaşılacağı üzere, seyir sırasında sürücü ihtiyacını ortadan kaldıran bir teknolojinin ürünleri olarak tanımlanabilir. Bu tip otomobiller sahip oldukları donanım ve yazılımlarla, otomatik olarak hareket edebilecekler. Trafik ışıklarını tanımlayan sensörler, park sensörleri, uzun ve kısa mesafeli takip imkanı sunan sensörler ve daha nicesi etrafı ile sürekli olarak haberleşerek tüm hamleleri yerine getirecek.
Otonom araçlar için olmazsa olmaz teknolojilerden biri olan 5G teknolojisi, ultra hızlı veri aktarımı ve 1 ms altında gecikme süreleri ile son derece kritik. Ortaya çıkan rakamlar ise gerçekten inanılması zor seviyelerde. Otonom araçların, hayatımıza tamamen girdiğinde, bir gün içinde araç başına 4000 GB veri tüketmesi bekleniyor! Her bir araç 4 TB civarında veri alışverişi yapacak. Bu trafiğin sağlanması ise 5G ile mümkün olacak.
5G ile hayatımızda neler değişecek
Oyunları oynamak için konsola ya da PC'ye ihtiyaç duymayacağız
Google Stadia platformu, oyuncuların konsol veya PC gibi donanım bileşenlerine ihtiyaç duymadan internet üzerinden oyunları oynayabilmesine imkan veriyor. Bugünün internet altyapısıyla çok da revaçta değil. Ancak 5G ile internet jet hızında olduğunda oyunları herhangi bir cihaza indirmeden doğrudan internet üzerinden 'stream' ederek oynayacağız. Sadece bir oyun kolu ve televizyon, oyun deneyimi için yeterli olacak.
Sağlık sektörünü de değiştirecek
5G, pek çok alanda hayatımızı değiştirecek. Sağlık sektöründe uzaktan yapılacak cerrahi işlemler, 5G ile olanaklı bir hale gelecek. Ameliyatlar dahi 5G üzerinden yapılabilecek; çünkü milisaniye hızları konuştuğumuz bir teknoloji uzaktan cerrahi operasyonların yapılmasına bile imkan verecek. Doktor, 5G üzerinden robotları kullanarak bir başka ülkede dahi olsa operasyon gerçekleştirebilecek.