Demişiz....
Çin bitti... Bitirildi...
İran üst yönetimi ve meclisi virüs sebebiyle pert..
ABD bir kuruş para harcamiyor...
Printable View
Kainatın en büyük balonu ABD borsası 30 binden -1000 -1000 seri halde sünnet etti...
Hayal görenler hayale devam etsin...
Aslında bu bir
Birinci dünya yapay zeka savaşı
Uzun yıllar
İnternette web de
Digi ortamda kim kime saldırıyo
Onu izledim
Hep Çin den abd ye idi
digi saldırılar
Demekki Number one hack team onlarda. Dunyanın doğusunda.
Bakalım abd ne yapacak diye düşünürken
bu oldu
Adamlar karşı atak yaparken
Aynı düzlemi kullanmadı
Digi platform yerine Bio platform
Ve
Bir defa geldiler pir geldiler
Çöp Amerikan dolarına dünya akın ediyor karşılığı olmayan tahvilleri kapışıyor herkes..
2008 krizinde olduğu gibi patlayan borsa balonu ile emtialar çöktü..
Şuan 28,000 30.000 farketmez hersey Dow Jones balon derken -1000 lerle seri çöken balon ABD borsasında hisse fiyatları öyle bir balonki bu hicbisey bana göre...
Tabi Trump seçim sebebiyle emrinde olduğunu sandığı Fed tapınakçılari na daha çok çöp bastırıp piyasayı kaldıracaktır.
Ama derin ABD Trump savaş yapmadığı üstüne bir mermi artırmasını için karşı hamle gelecektir. Trump seçilmesi için piyasalar cokertilecektir. Trump ise piyasaları kaldırmak için başkanlık yetkilerini kullanacaktır..
Rusya ile bankacılıkta ABD ye karşı Rus para transferi sistemine geçiş bile gündeme geldiği günlerden savaş noktasına ne hızla geldik değil mi ? Rusya ile shangai muhabbeti vize kaldirilmasindan nereye geldik..
ABD gezisi.. ABD gezisi sonrası borsa tarihi rekor kırdı.. 124 bin felan görüldü ki bana göre tarihin en büyük balonu çünkü ozsermayesi ekşi olan şirketler yüzde 500 yaptı ben hayatımda böyle bir balon görmedim derken dalga geçen tayfa 99 açılış tokat gibi yüzlerine çarptı..
Aynı 2013 ,not artışı idi.. ABD gezisi ve ralli basit.. ama bu sefer ki tarihin en büyük balonu idi.. malum sebepler..
Ab ye doğru sinir kapılarını açtık.. şuan gördüğümüz sınırlı.. sınıra 100,000 mülteci gelse Yunanistan sınırını tutamaz mümkün değil.
Avrupa ne yapacak.. kritik soru bu..
Yunanistan ve Bulgaristan sınırı kapatır ise bize üstüne hava sınırını kapatırsa ekonomi felç olur. İhracat Avrupa ya.. sınırı açtık başka elde koz ne kaldı ? NATO var .
Çok acayip bir açmaz dayız..
Ab Rusya ABD İran her yere rest çektik..
Rusya Esad i bize verirse buradan çıkarız. Esad yıkılır ise sorunlar çözülür..
Şuan Rusya ya kainatın lideri bugün TV den açıkladı. Ne faydası var Suriye'nin sana dedi. Üst ise buyrun üst dursun... Esad i yıkalım senin üstler dursun dediğini anladım..
Esad yıkılmasi için Avrupa Rusya ya baskı yapacaktır. Sınıra 100.000 200.000 500.000 mülteci akını olsun Avrupa'ya doğru baskı artacaktır.
Rusya Esad i neden destekliyor nereye kadar destekleyecek bitti belki de Esad rejimi...
İmkanı olan herkes sınıra Suriye lileri taşımalı Afgan vs ne mülteci varsa arabanıza otobüsünü otobus tutup taşıtın taşıtın abi..
Bu iş artik kopma noktasına geldi..
Kainatın lideri artık bu işi ya bitirecek ya bitirecek başka uzama artı dakika yok..
Bu savaş bize kaldı ABD tabanca mermisi bile atmıyor dünya üzerinde tek savaşan bu kadar mühimmat top füze tank kullanan tek biz varız..
Çabuk bitmeli..
Yahu insanları anlamak zor çöp ABD tahvillerine bu hafta akan parayı görünce gerçekten anlamıyorum artık. Çöp yahu çöp.. git altın al demir al gümüş al bakır al.. çöp niye alıyorsun... Emtia satıyorlar çöp almak için gerçekten insanlardan umudu kestim...
Onlarda cop.. mantık basit.. çöp..
Üzerine yazı yazıp kağıdı veriyor para diyor çöp..
Yarın ben bunu tanımıyorum dese bu borçları veya ülke virüsten komple ölse ne olur ? nukleeer facia yaşansa japonya adası komple yansa bitse ne olur yazılı kağıtlar çöp..
Japonya borcunu ödeme şansı yok.. herhangi bir şey yaptıklarında yok nufus yok Technology yok artık.. tam bir çöpe güzel örnek.. merkez bankası oyunlarıyla işi goturen bir ülke.. 50 yıl sonra japonya ne olur artık.. alacaklılar düşünsün..
İdlib harekat i nerede hangi hedefte durur soru bu. Masa nerede kurulur ?
Barış Pınari ABD ve Rusya ile YPG nin 30 km ye çekilmesi imzalı olduğu zaman durmustu
İsrail den başka aynı hedefe yürüyen başka sahada aktif ülke yok.
ABD İran kendi üslerini fuzeyle vurmasina rağmen mermi atmıyor oralı değil.
Neler gelişecek bölgede neler olacak çok karışık tahmin çok zor.
İran Rusya ile masa nasıl kurulacak izliyoruz..
Suriye de anayasa seçim ateşkes ne zaman olacak işte kilit soru bu.. Afganistan savaşı bitti.. Suriye hariç aktif savaş olan yer kalmadı...
Kim ne istiyor....
Kim kimi hedefi için kullanıyor...
ABD tek mermi atmıyor Suriye'nin yarısını YPG ile kontrol ediyor...
Rusya aktif sahada.. İran sahada...
Esad gitti diyelim yerine seçim ile birisi mi gelir diktatör biri mi..
Rusya kendi adamını mi geçirir....
Rusya İran etkisini kırmak icin görünen İsrail e çok karışmıyor.. acayip birşey..
Tüm dünya güçleri Suriye'de köşe kapmış bir güç savaşı biz sınırımızi korumaya çalışıyoruz ve mülteci akının...
İran da Corona virüsü sebebiyle mülteciler İran'dan kaçacak tırlar... İran bu virüsü bilinçli bizde var diyerek yaydı belki...
Çok kompleks.. bizde virüs yok Avrupa kapıları açık.... Mülteci sayısı artmasından endişe etmek yerinde...
30 bin mülteci Avrupa ya geçip 50 bin gelirse ne anladık o işten
Mülteci açıyor Google i iranda korona virüsü var gitmeyelim.. bu fikir şuan aklıma geldi.. İran zaten battı balık yan gider durumunda. Belki bunu kullandılar emin olamayız m ABD İran a virüsü yayıp belki çökertmek istedi İran da kendine kullandı durumu..
İran virüsü ABD ye aynen geri yayacaktir.. bir şekilde ABD de korona virüsü hızla yayılacaktır..
Çin ve İran bunu ABD ye iadeli taahhütlü getirecektir..
ABD balon borsası yıkılmasın diye Trump Fed tapınakçılarina çöp basımını arttıracaktır...
Altın ve gümüş gibi ucuz değerli madenler tektir....
Amerika da heryere virüs yayılacaktır İran ve cin geri iadesiyle. ABD başkanlık seçimi öncesi demokratlar bunu kullanıp ekonomiyi ve borsayı büyük cokertecekler medyaya yayarak yaygara ile..
Dolar çökecek madenler ucacaktir Trump çöp faizini indirecek ve çöp basımını başkanlık gücünü kullanarak artıracaktır..
ABD virüsü kendine yayıldığın da çöp basimi için fırsat görecektir.. herkes her gelişmeyi kendi çıkarına kullanacak..
Analiz tamam... Margin den patlayıp madenleri cokertselerde kısa vade Çöpe veda madene devam...
Trump azil edilmedi ve gitmiyor..
Secilemeyecegi belli olursa savaş veya iç savaş cikabilir.. Trump başkanlık koltuğunu bırakmamak için herşeyi yapacaktır..
Demek ki istifa ettiremediler.. gerçekten sert bir adam..
İran ABD üslerini bombaladığı da gidecek istifa demiştim yanıldım..
Yeni senaryo Trump gitmiyor yansın Wall street yıkılsın ABD..
Putin ile görüşme 5 Mart olacak deniyor haber kanallarında.. ABD gezisi gibi olabilir. Gelişmeleri takip etmek lazım.
Masa kurulacak gibi.
ABD gezisi ile barış pınarı sonrası olmuştu malum..
Barış pınarı ABD gezisi
İdlib harekatı Rusya gezisi
Şeklinde oluşabilir
Fazla sürmedi medyaya Rusya gezisi haberleri düşüyor.. masa kuruluyor Rusya ile galiba..
Rusya ya Esad i bırak yıkılsın teklif etti dün kainatın lideri üstlere iyi üstse derdimiz yok dendi..
Alıntı yapıyorum konuşmayı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı telefon görüşmesine değinerek, şunları anlattı:
"Dün Sayın Putin'e de söyledim, 'Sizin orada ne işiniz var? Eğer siz üst kuracaksanız, üssü yine kurun ama şu anda orada siz, bizim önümüzden çekilin, bizi rejimle baş başa bırakın. Biz de rejimle gereğini yaparız.' Tabii ona da 'Biz çekildik.' diyemiyorlar. Menfaatleri nedir inanın bunu çözebilmiş değiliz. Yani 2-3 tane üsse, Tarsus'ta bir deniz üssü, içeride iki tane işte Lazkiye'de, vesairede üsse işte bir Hmeymimleri var bunların var meşhur, kurun, bundan bizim bir derdimiz yok. Dün gece Trump diyor ki 'Ya burada Putin'in ne beklentisi var? Ne istediği var?' Bunları söyledikten sonra bir de 'Kamışlı'da bir petrol olayı bunların var.' dedim. 'Orada petrol var mı?' dedi. 'Orada petrol var.' dedim, 'Ama Deyrizor kadar değil.' dedim. Ondan sonra böyle bir tabloyla karşı karşıyayız. Fakat bizim böyle bir derdimiz yok. Bizim ne petrol derdimiz var ne orada toprak derdimiz var. Biz sadece bir güvenli bölgeyle sınırlarımızı teminat altına almak istiyoruz."
Bahar kalkanı harekatı
Harekatın hedefi açıklandı.. bu hafta çok rahat hedefe ulaşılır..
Sonra masa kurulur..
Bakan Akar, "Rusya'yla karşı karşıya gelmek gibi ne niyetimiz ne maksadımız var. Niyetimiz rejimin katliama son vermesi radikalleşmenin ve göçün önlenmesidir." ifadelerini kullandı ve "Rusya'dan beklentimiz, rejimin saldırılarını durdurarak Soçi mutabakat sınırlarına çekilmesi için etkilerini kullanmasıdır." dedi.
güzel analizler yaptığınızı düşünüyorum ,en azından yasanan sureclerı kendı vede cevresel bilgilerle ,kendi gözlüğünüzden
bir degerleme diyebılırız ,öncelikle teşekkürler ,samimi paylaşımlarınız ıcın
yorumlar tahliller kisilere Gore farklılık gosterebılır ,gidilen yoldada ani karar degısıklıklerı olabilir .bunuda tozardı etmemeli vede zehirlenmeden tutku ıle dıgıl gelişen sureclerı genel strateji vede güncel degısımlerle yoğrulmalı ki .zehırlenme olmasın
abd secimleri ,Wall Street ,globalızm ,yeni tek devlet tek merkez güç yeni dünya ekonomi düzeni digital para vs vs
yani sizin stratejiniz nedir ? tepe noktası ,hedef yukarıdan aşağıya bakış ? abd yıkılsa bu zenginler gidip çine mi yerlesicek yada polonyaya ,mafıaa yem olurlar .bu yeni doguma hazırlanan degısmesı gereken sıstmin gecırecegı surec mi ? abd Trump kazansada kaybetsede gidilmesi düşünülen program aynı olucak fikrimce ,peki bu bağlamda millet olarak nasıl bir strateji belirlememiz gerekli ,dollar pul olabilir kağıt para olarak madeni olarak olamaz adı degısebılır metale doner vs ama patron olmaya devam eder oncesi dolara güven kaybı olur degerli madenlere kayar para ama oyunun son perdesi bu şekilde biter ,krız oncesi dollar basmaya tam gaz devam secime kadar degerli madenler poppoplanıyor ,ucacak kacacak altına darbe vurup gerisin geri toplarlar ,sonrası fırlatırlar ,
bu ara mortgage sistemi suan bedava dagılıtan krediler millet isini gucunu kaybedince ,gerisin geri toplarlar .kısaca global krize ciddi anlamla götürülen bir dünya görmekteyim .sizin stratejiniz nedir ,net olarak buranın yatırım portföy forumu oldugunu hatırlatarak
şahsi gousurunuz mümkünse ,kolaylıklar dılerim
Bu godumunun dolarının sadece iki şansı mi var
Yani ya çöp olacak ya da çok değerli mi olacak :)
Yani başka bişi olamaz mı
Bu işin ortası yok mu
Bizim en belirgin özelliğimiz herşeyin mokunu çıkarmak
Dolar nolcek ?
Bir gurup der çöp olacak
Diğerleri der üfffff çok artacak :)
Kur da bile millet iki kutup haline geliyor
Valla milletçe paranoyak olduk
Bir süre sonra yoldan bir adam çevirip hava nasıl olacak diye sorsan , birisi diyecek hiç sorma afet fırtına
Diğeri diyecek ki harika olacak aman Allah'ım herşey çok güzel olacak :)
Ama hava durumu ikisini de demiyor
Cukturet hava durumunu inanma meteoroloji ye diyecekler :kahkah:
Şaka maka oraya doğru gidiyoruz dört nala :)
ABD de her ülke gibi yok olabilir devleti yıkılabilir..
Parçalanabilir darbe olabilir iç savaş cikabilir ki Trump başkan bunu hiç olmadığı kadar ortaya çıkarttı..
Olabilir tanrı değil bu ülke...
800 yıl önce Bizans imparatorluğu Nuh kağıt parası veya kağıt tapu senedi elindeyse çöp olmuş durumda..
Ama 800 yıl önceki Bizans altını halen altın...
Bunu anlayamiyor komutan logar tras kesiyor gelmiş...
Osmanlı nin kağıt parası şuan geçiyor mu kardeşim dünya imparatoru idi.
Osmanlı altını halen altın biz ne diyoruz millet ne diyor..
Mayaların altın paraları Troya nin altın hazineleri halen hazine çöp kagitlari çöp oldu gitti.. buharlaştı..
Aynısı olacak..
Altın, demir, bakır, gümüş gibi metaller her zaman değer korur.
Dayanıklı inşaat malzemeleri bir nebze işe yarar.
Kâğıt , koruyabilirseniz başak malzemeler de ikinci dünya savaşı sonrası yıkılmış almanyasında hemen işe yaramışlar.
öncelikle tekrar etmek isterim ,forumdaki kalıte takdire sahan umarım bozulmaz
trump yada abd meselesi digil ,lenını 20 mil dollarla rusyaya gonderen ,yada rusyadaki uçak fabrikası nı yada tank fab
hıtlerın yanından giden ve kuran akıldan bahsedıyoruz .bu akıl yeni düzeni hazırlarken dunyayı kaosa götürerek yapıcak daha öncekiler gıbı .gaybı Yüce ALLAH bilir ,insanların kurduğu duzenbazlıkları ıse anlama akıl yürütme kabılıyetıne çok şükür vakıfız
oyunu kuranlar her tarafa aynı anda oynuyor .abd de karısıcak tabiiki nerden mi biliyoruz ,50 mil kisilik hapishane yaptılar 800 noktada bu sadece bir ornek yetmezse baska orneklerde verilir anlamak İsteyenlere .kaosu tüm dunyaya yayıcaklarını dusunmekteyım kendilerine de 2018 de lansmanını yaptılar bitirileceği tahmini sure de belli sonucda .ALLAH ülkemizin birlik beraberliğini bozdurtmasın
en onemli olan .yoksa sonumuz yemen ,sureye olmaması ıcın hiç bir neden yok .forum da yada dışarda herne haklılık durumu olursa olsun devlet ,siyaset vs konularında dikkatli olunmalı kan emici bu vampir lerin emelleri hem ülkemizde hem dünyada pek ic acıcı görünmemekte .tum hesapların uzerinde Allahında hesabı vardır
bu ara rusyaya domates ihracatını keselim yemesinler :whistling:
Allahaskina bu nedir ya?
https://twitter.com/MstSelanik/statu...428300800?s=19
Esad a darbe olacaktır. Artık ordular müdahil olmuşken kimse savaş çıksın istemez. Herkes her ülke gereken ayarı çekecektir.
Amerikan uçak gemisi ve filosu gelirken İran ABD yi buradan uzak tutmak için harekete gecicektir.
Avrupa Birliği Yunanistan sınırındaki görüntüler üzerine gereken ayarlara çekecektir Suriye'yi.
Rusya ekmeğine bakacak nereden daha çok para geliyor duygusal olmayacaktır.
Türkiye sınırları multecilere açık kalmışken ab artık gerekeni yapacak gücünü kullanacaktır.
Türkiye de yönetim değişmeyeceğine göre ve kararlı duruş dan sebeb Suriye yönetimi bir şekilde değiştirilecektir.
Asya'dan gelecek tüm mülteciler transit Yunanistan Bulgaristan topraklarına geçmesi ciddi bir hadise bir kavimler göçü dür.
Kavimler göçü çağ kapatıp çağ açmıştır.
Avrupa bize giren bişey yok modundan çıkıp girmemesi için gereken yapılacaktır..
Dow Jones 5000 puan seri düşerek tarihi balondan tarihe geçen sürede bir çöküş yaşadı..
2008 krizinde ABD 14,000 den kriz dibi 6,500 e düşmüştür. Tüm krizin düşüş puanı 7,500 dür.
2020 de tam 5000 düştü 1 ayda...
Yüzde işine girmiyorum...
Balon derken geçtiğimiz aylarda viper gibi gulen surat koyan alay tayfa bu sayfaya güzel bir özet.. tokat gibi -5000
Masa kuruldu....
Beni en çok şaşırtan olay
İran ABD üstlerini füzeler ile vurduğunda ABD başkanının bunu gecistirmesi oldu. Savaş çıkacak olsa idi o gece çıkardı..
Bu sergilenen tiyatro ne idi. İran i belki Suriye den suleymani yi oldurerei etkinliğini azaltma idi bilmiyoruz...İran in Suriye ayağını kesti ABD belki...
ABD uçak gemisi yaklaşırken Suriye ye kafamızda her türlü senaryo.. ..
ABD başkanı üstlerinin bombalanması sonucu ya savaş açmalı ya da istifa etmeliydi.. ya da paketlenmesi idi. Trump bunu nasıl geçiştirdi nasıl bir yapı kuruldu..
Neler olacak..
ABD savaş gemisi gelirken bu eksende neler kurgulanmış durumda???
Donald Trump nasıl ABD başında kalabildi en çok hayret ettiğim ikinci olay....
Dolar endeksi tepeyi döndü gibi 100 civarı.
Dx de oluşan Libra obo benzeri yapı sert 90 a düşebileceği ni gösteriyor.
Destekler kırıldığında şelale potansiyeli dx de net. Parasal genişleme faiz indirimi yolda..
https://resimag.com/p1/f981e27ea10.png
FED tapınağı matbayi ateşle
İsviçre frangı ile euro duruma ilk günden uyandıklar..
Çöp dolar..