Hayırlı haftalar herkese :) sen hariç cons çuk seninle işim bitmedi:hn:
Printable View
Hayırlı haftalar herkese :) sen hariç cons çuk seninle işim bitmedi:hn:
Böyle bir piyasada kisada olupta kazanamamak kaçta kaç denk gelir acaba. Ekşi gapli açıp artı kapar diye algılarını bozdu toaso saygılar iyi tatiller.
toaso yu bilmemde kordsa teknik sağlam duruyor.
:drunk:
toaso cortingenleri tutuyorum, çok zengin olacaaaz.
Yok be, çıplak geldik çıplak gidecez işte...
toaso cortingenleri tutuyorum, çok zengin olacaaaz.
Yok be, çıplak geldik çıplak gidecez işte...
Reel USD grafik çalışmamı güncelledim, ilgilenenler buraya tıklayarak bakabilirler. USD'de bayağı bir yay gerilmiş fakat şartlar yukarı yönlü hareket için ne kadar müsait bilemiyorum. Fakat bir iki koşulun değişmesi bir anda yukarı yönlü sert harekete neden olabilir.
Gardaş herkesçe bir robot aliyon veriyor kumpasa alıyor
Bunu tcel de gordum şok oldum adamlar 2 milyar tele nerdeyse alım yaptı bitirdiler alımı robotcular kağıdı cokerti yaptı.
Ağa bunun sonu yok robotcular yüzünden de kağıtlar çıkmıyor alım yapiyorsun gunpasa geliyorlar hemen.
2 milyar aldın robot gunpasa geldi basacan 2 milyar daha gene kumpasa geliyor basacan 2 daha ağa gene geliyor gumpasin sonu yok dayi
Sosyal medyaya ve fiyat artışlarına çözüm arayanlar robot gumpaslatrini yasaklansın dayı yoksa herkes artık dövizin alıp cekilecek böyle market olmaz olsun diyecek dayı
Kisa vadede piyasada islem yapılmaz. Zaman ve para kaybıdır. Biz kimiz ki algolari yeneceğiz!!
Minimum seanslik, hatta günlük. Bu frekanslarda da vadeli işlem sıkıntılı olur, vade geçişi, ayarlamalar falan..
Piyasadan para almanin yolu tek. Spot gireceksin, belli yerlerde vadeli hedge islevi görecek. Arada bir seanslik günlük periyotlarda düşük kaldiracla poz tutulacak..
Kimse kendini kandirmasin.
Amaç sistem kurarak algoları yenmek değil kendi psikolojimizi yenerek işlem yapabilmek .
Çoğu zaman sistem sinyal üretiyor ama inatla pozisyon kapatmamak devam etmek gibi .
Benim psikolojik olarak çok rahat stop koyarım başkası koyamaz gibi
Gibi
Bugün
Aşı karşıtlarının komplo teorilerinden olan Dünya nüfusu azaltılacak teorisi ile ilgili biraz düşündüm.
Öyle olsa sonuçları ne olur.
Belli bir zaman yatırım ihtiyacı kalmaz.
Uzun süre konut ve işyeri ihtiyacı kalmaz.
Emlak ve kira fiyatları dip yapar.
Emlak ve kıra zenginleri ayvayı yer.
Yüksek kredisi olan şirketler batar.
İkinci el her şeyin fiyati dip yapar.
Yeni yatırım uzun süre gerekmez
İşsizlik azalır mı
Sanırım azalır.
Gıda fiyatları da düşer.
Yeni teknoloji yatırımları bence gelişmeye devam eder.
Hammadde, Emtia fiyatları da çakılır.
Petrol, Demir, bakır vs hepsi çakılır.
Enflasyon işi bir süre tersine döner.
Peki ya Borsa ve altın ne olur.
Borsa şirketleri başlangıçta çakılır.
Fakat sonra yine kar edecek ve para kazanacak olanlar onlar.
İlk toparlayacak olanlar borsa şirketleri olur. Yanı sanayi şirketleri.
Altın
Sanki en güvenilir liman o olur.
Hafta sonu aklıma geldi
Yazayım dedim.
Değişiklik olsun
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bencede durum bu.
Mesela kendimden örnek vereyim.
122 lerden koza aldık
18 lerden Ereğli
62 lerden ise bim
Kozanın stopu sanırım 119 ise
Altına indi
Kapayamadık
Sonra sanırım 112 şerde iken Erepliyi kapadık onuda koza aldık
Daha düştü 105 lerde iken bu sefer bimi de de kapadık onuda koza aldık.
Böylece hem stop olamadık
Hem Ereğli ve bim yükselişini kaçırdık
Şuan 113 maliyet
Ve elde duruyor.
İşte robot olsa bu olmayacak.
Bu düşüşten yukarı dönerse
mevcut kadar daha alayım diyorum.
Vadeli tarafta ise daha rahat ve acımasız hareket ediyorum.
Çünkü orada ertesi gün zararı kapamak yada pozisyon azaltmak gerekiyor.
Hisse de ise düşse de çıksa da aynı adet duruyor.
Bu psikoloji zarara sebep oluyor.
60/5 40/8. 5 ve 8 maksimum.
Portföyün yuzde 60''ı beş kagida (30'dan) eşit dağılır. Yüzde 40'ı 8 kağıda (kalan 100'den). Bir kagit hakkinda ne kadar olumlu olursam olayim payını artırmam. Birkac kagittan aldığımı tek kagitta vermisligim var.
Bu iş özünde para yonetimidir.
Eskiden cok muhafazakardim, 30 endeks dişina pek az çıkardım. Son yillarda biraz saldim. Kolay oynanmayacak kağıtlarda olmak da onemli.
yazılanları okuyorumda şöyle yapılırsa, böyle yapılırsa... borsadan yatırımmı olurmuş. varsa yeteneğin güne göre alıp satarak oynayarak kazanılabilir. yok birden fazla kağıt alınıp sepet yapılmalıymışta fala filan. iyi sonunda pazarda satarsınız:) borsa oyundur kardeşim. kimki borsaya yatırıma teşvik ediyorsa.. ya art niyetlidir, yada aklı bir karış havada yaşayan biri. tabi bu art niyetliler böyle amatör yerlerde olmaz. ekranlarda konuşanlar için söylüyorum
Sn Karar_anı
Herkesin her şeye bir bakış acısı var
İnsanların olaylara bakışı zaten aynı olamaz.
"Borsa oyundur" Kısmında zaten buradakı herkes
viopda bunu biraz yapıyor
Elde para bununla ne yapmak lazım ?
Benim birinci tercihim
ticari gayrımenkul ve kıra geliri
yanı bir nevi emeklilik maaşı gibi
Borsada hisse almayı da hiç yanlış bir olay olarak görmedim
x30 sanayı şirketlerinden bir portföy gayet mantıklı
fakat benim gibi kaç kışı var bilmiyorum
Viop da pozisyon açmadan duramıyorum.
pozisyonsuz hafta sonuna girdiğim yok.
Takıp ettiğim iki para hareket durumu
Burada gördüğüm satan giden biri yok
devami nasıl olacak bakalım
Mihenk taşım
x100 1400
Şimdi takaslarada baktım
son bir haftada bankalar + Ereğli +Bim de net yabancı çıkışı var
turkcell ve şişe de giriş var
Petkim de ise çok net giriş var
koç, sabanci holding ve Tupraş ise stabil
Not: Bir hafta daha dalgalı bir seyir olmasını bekliyorum
genelde bu dalgalarda hep zarar ediyorum
bakalım bu sefer nasıl olacak
https://i.hizliresim.com/gub0ewo.PNG
eksik yazmışım. viop ta iseniz zaten yükseliş falan beklemeden alıp satarak oynuyorsunuz. buna rağmen, araya birde yatırım falan konunca bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diyorum. olayı bireysilleştirmeden değerlendirecek olursak borsadan yatırım falan olmaz! en son ancak ya herro, ya merro, diyerek yatırım yapılabilir. ekran maymun"larının tezgahı bunlar. en gıcık olduğumda, çok fazla kağıt almaya teşfik ediyrlar. amaç belli.. bir daha çıkama debelen dur. misal: koç holdingi yükseliş beklentisi ile alındı. yanına ikinci, üçüncü, kağıt almanın mantığı ne onu anlamıyorum. koç holding lan bu.. daha ötesi varmı.. hımmm.. birinden kaybedersek diğerinden kazanır kaybetmezmişiz. kaybetme korkusu ile savunmaya yönelik bir oyun tarzı bu.. madem korkuyosun koy paranı ceketin iç cebine rahat rahat gez:) ya işte herkesin farklı anlayışı var. benimkisi akıldanelik yapmak değil. kafam neye basıyorsa onu yazıyorum. değilse herkesin aklı var fikri var. heleki böyle hem hayat tecrübesi, hem oyun tecrübesi, olan insanların toplaştığı bir ortamda asla yapmam öyle şeyleri..
Burada Petkime biraz daha detaylı bakma ihtiyacı hissettim
Petkimi radara almak şart
ağustos başından beri net yabancı girişi var
yatırım fonları çıkmış ki bu iyi sanırım
ayrıca eylül başından beri de yine giriş var
Bilancolara baktım
çok çok pozitif
geçen sene sonu çiro 6 ayda yakalanmış
ayrıca karlılık artışı ciddi var
ve yabancılar alımda
Bundan yeni bir ereğli çıkabilir
https://i.hizliresim.com/h9lji7r.PNG
Kimse bu hisseyi her görmüyor diye hayıflanmıştım..
5.81 6.1 hareketinde yani sonda sattım bir daha gördüm mecbur stop olduk.. yıl içi bazında bilanço izlenerek trade edilecek hissedir kendisi uyuzdur nahoştur..
Ama trende iyi oturur..
Dohol petkm tekfen tavhl bunların yıl içi trendlerini iyi inceleyinizM2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Asıl kazancı sağlayacağın kilit nokta budur..
Trend kovalayınız yeter..
BIST 30 bazen zaman kaybıdır..bazen hiçtir..
Örnek ..
Karel netas klimasan alctl kordsa hektas oyakc bucim cimsa ardyz arena Tmpol kront neler yaptı neler ...
Pahalı ucuz temel argümanlara göre bakmamak lazım..
Kar ediyor mu sattığından önceki yıllara göre kazanıyor mu enflasyon etkisi olumlu etkiledi mi deftere yazın bitti gitti..
BIST 30 da uzun vade tek favorim SADECE ŞİŞE DİR..
O da her b*ku kendi yaptığı yatırımı da çok yapıp pazar hâkimiyeti yarattığı içinM2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Günlükte grafiği çok iyi gözüküyor. Kısa-orta vade dip oluşumunu 12 Ağustos kapanışıyla bitirdi. Hedef bulut üzerinde bir önceki kapanış bazlı zirveye (6.90tl) ulaşmak ve geçmek. Kijun-sen 6.00 tl de. Burası kapanış bazlı yakın stop olmalı. Çünkü Kesin Stop noktası 5.23 ve çok derinde. Minimum risk alarak günlükte kijun-sen ile trade edilebilir.
Saatlik grafikte kısa vade dip oluşumunu bitirmeye çalışıyor. Kijun-sen 6.08tl. Bunun üzerinde saatlik kapanışlarda kısa vade dip oluşumu biter ve bir önceki kapanış bazlı zirvesi 6.30tl hedefine ulaşmaya ve geçmeye çalışır. Yine saatlik Kijunsen yakın stop olarak takip edilerek trade edilebilir.
Haftalık grafik kritik noktada. Kijun-sen 6.02 seviyesinde. Bunun altında haftalık kapanışta kısa-orta vade görüntü bozulur. Bozulursa kısa-orta vade için risk almaya değmez. Ancak kijun-sen üzerinde kalarak orta vade ANA trendini korumaya çalışıyor. Bir süre sindirmenin ardından MACD tekrar yukarı kesmek üzere hazırlanıyor. Hem kijun-sen hem macd beraber takip edilip karar verilebilir. Haftaya MACD yukarı keserse büyük ihtimalle kısa-orta vade yukarı hedefli olacaktır.
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
Sevgiler...Saygılar... CR7...
https://i.ibb.co/177x5ZD/Ads-z.png
https://i.ibb.co/NyGGQtC/Ads-z1.png
https://i.ibb.co/VN3N8M4/Ads-z2.png
https://i.ibb.co/vQ09PJN/Ads-z3.png
Petkim benim de takibimde. Önümüzdeki dönem için hazırlanıyor gibi, biraz "oynamayı" düşünüyorum.. :)
[emoji122][emoji122][emoji122][emoji122][emoji122][emoji122][emoji122][emoji122][emoji2772][emoji2772][emoji2772]M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın başkara 240 dk hiç kaybetmedim bu hisse ..vakti zamanında ki covid düşünde 12. Ay vade de longlayıp para kazandığım nadir hisselerdendir..
Kardemir petkm THY bunlara asla küsülmez..
M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
şuan bir haber gelse
buraya akın akın gelirsiniz dimi. Bi haber gelecek ama ne. yeni bir bayburtlu ataması yapılırmış :kahkah:
Bu başlığı şu anda 24 kişi okumaktadır. (4 üye ve 20 ziyaretçi)
baba_baskan, naar, Verge, Zinedrimed
Evet kapanış olsun genel durum barlar filan olsun net haber geliyor gibi yaklaşıyor yaklaşmakta olan. Gerçi yırt dışı da baya bozacak gibi o da yeterli bizi düzelttirmek için.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
17-22 /03/2021 ile başlayan yaklaşık 11. ayda sona erecek olan bir üçgen formasyonu görüyorum.
Bu formasyonun yaklaşık 1400 lerden başlayacağını düşünürsek kırıldığı yöne (artı/eksi) +/- 400 puan (1000 yada 1.800) olacağı düşünülebilir.
Rakamlar yuvarlık 1,5-2,5 puan sapma olabilir.
Yanılma payım %100'dür. Yatırım tavsiyesi değildir.
Dünya LİDERLİĞİneoynuyoruz...
https://i.hizliresim.com/sf0byq6.jpg
Philadelphia sokakları...
Yeni sentetik uyuşturucuların yaygınlaşması ve büyük ABD!!
https://twitter.com/JackPosobiec/sta...79991853948932
(Biz Afganistan'da oyalanırken ülke(ABD) ne hale geldi? der yazar..)
Arkadaşlar
Bir sorum olacak.
Şuan bir düşüş var
Bir yerden sonra yükseliş olacak.
Endeks şayet tekrar yukarı döner ise
İlk önemli tepkiyi teknik olarak hangi tür şirketler verir
Tabii temel değerleri iyi olanlardan bahsediyorum.
Çok düşmüş olanlar mi
Düşüşe direnmiş olanlar mi
alışın bunlara...
mevsim meyvelerinde de benzer şeyler olacak. bu sene fiyatları ortada zaten..
su kaynaklarinda azalma var. su imkanına erişmek her sene daha zor.
bilinçsiz kullanım sanayi artıkları bok pusur derken kuruyorlar.
nüfus desen tam gaz.
anadolunun verimli topraklari kısmına pek katılamam.
anadoluda çoğu arazi verimsiz suya uzak ve coraktir..
velhasil boyle gider bu
Aşı karşıtlarına katılıyorum aşı olmama hakları var
Ama
Kovid olunca devletin milletin parası ve imkanlarıyla devlet hastanelerinde tedavi olamzlar
Gitsinler başlarının çaresine baksınlar
Ne halleri varsa görsünler
Sonuçta özgür bir ülkedeyiz kimse kinseyi zorlayamaz dimi
Bu konuda size katılmıyorum... Deli gibi verdiğim SSK katki paylarimi iade etsin devlet bana, hatta 3 TL lik sigaraya verdiğim, 15 TL ekstra diyaneti besleyen vergileri de iade etsin benim için sıkıntı yok. Özel hastanede tedavi olurum.
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yukarıda arkadaşlar aşı olmayanların sağlık hizmeti almaması gerektiğinden bahsetmiş.
Dsö son açıklamasında aşının pandemiyi kısa zamanda bitiremeyeceğini gelişen varyantların salgını uzun sūre devam ettirebileceğini belirtti.Bu sayede sūrūsūne bereket hatırlatma dozlarınızı alırsınız.
Bu arada konu sadece aşı değil.Bu bir distopya.İnsan yeni dūnya dūzeninde devletlerin sırtında yūk olarak görūlūyor.SGK son açıklamasında 52 adet sgk geri ödeme listesindeki ilacı listeden çıkardı.Artık hastanelerden randevu almak imkansıza yakın.
Paran varsa özel hastaneler emrinizde yoksa sūrūn.
Köleliğin en būyūk dūşmanı halinden memnun kölelerdir.
Biz sarı ineği vereli çok oldu....
Aşı olanlar corona olmuyor mu? :whistling: