Dünyada dolara %10 faiz veren ülke varmı acaba???? Ben yok biliyorum.
Printable View
Dünyada dolara %10 faiz veren ülke varmı acaba???? Ben yok biliyorum.
Bu sistem varken Amerika'nın dolara verdiği faizi vermen mümkün olacak yani 0.25 gibi düşünebilirsiniz tabi bu senin gelir giderine bağlı Amerika o kadar dış borçla nasıl kendini çeviriyorsa sen daha avantajlı durumdasın yani kağıt kalem olsa çizcemde güzel bi algoritma ama olmuyor 😂😂
Okuyan arkadaşlar bunlar benim öngörüm buna göre alım satım yapmayın lütfen hakka girmek istemem
Cemal bey, ülke zaten dünyanın en yüksek faizlerini ödüyor.
Muhalefetin geneli bu haftaya kadar "faizleri indirmediniz faizleri yükselttiniz" yerine "faizleri indirdiniz dövizleri yükselttiniz" söylemleriyle hata yaptılar.
Piyasa kurallarına aykırı MB %14 faizi bile Hazine faizlerini indiremedi %25 seviyelerine kadar yükseltti.
Bankalardaki 650 Milyar TL mevduatın süresi doluyor deniliyordu.
Tayland-Tayvan-Türkiye karşılaştırmalı faizleri alttadır:
https://i.hizliresim.com/jjpt7fz.jpg
https://twitter.com/LiberalBorsa/sta...60201860681730
Bakalım batırdı mı kazandı mı onu zaman gösterecek. 4253 tl lik tazminat vermemek için 2825 tl den tazminatını vereyimde kurtulayım diyen patronlar yılbaşı gelmeden işçi çıkarıyor deniyor mesela...Yarın yag, çay, şeker fiyatlarıda %50 düşecekmi acaba ona göre alış-veriş yapayım... :drunk: Arkası yarın saat geç olmuş...:drunk:
Allah doğrunun yanındadır. Rabbim bizden görünen hainlerden korusun
Yahu Isparta şehir hastanesi ihalesiz veriliyor, şakk diye rönesansa sen şunu yap diye işler veriliyor. Ç.kale köprüsünü Limak yapıyor ama tüm kontroller tekfen tarafından yapılıyor, tekfen olur vermeden çivi çakamaz, çimento dökemezler. Sen bu şirketler hakkıyla iş alıyor diyorsan sana sözüm yok...
Allah Allah diye milleti soyanlarında ben **.....Hainin bubası senin gibilerdir kvt....Mesaj yarası olana gitmiştir....
Döviz düşüyor diye bu gece uyuyamayak hainler. Daha bu iyi gününüz
Benim dövizim yok, dövizi olanlar haydi verin bakalım cevabı. Sizi gidi vatan hayınları....:yahoo::halay:
Ne dion ya ?? Bu aksam cayi fazla kacirmissin sulalesi genis ortak . Bu forum sayfasinda dolarin dusmesine uzulecek kimse yoktur !!! Bizim derdimiz bunun surekli olmasi kalici olmasi istikrar saglamasi.Bizim derdimiz memleketle, gormuyor musun ulkede ticaret yapilamiyor ulke rulet masasina dondu . Birileri aciklamalar oncesi sonrasi piyasalarda milyar dolarlar goturuyor sen hangi kafayi yasiyorsun!! Bak ben bastakine kizmiyorum o sizin gibiler yuzunden hala orada . Burada kimseye hain falaj demeye 1 hakkin yok , 2 birisi hainse onlar sizsiniz!!!
Ozman geceye son mesaj yarın 11.50 görmezsek ayıp olur gerçekten
Tüm birikimlerimi hep döviz karşılığı hesaplarım nedeni de Amerika ve Avrupa da ki enflasyonun düşük olması nedeniyle satın alma gücünün görece sabit kalması, mesela şimdi bile %50 TL varlıklarda %50 dövizde ama artmış mı azalmış mı hesabımı dövize göre yaparım. Dövizin artması sadece ben dahil burada senedi olanları değil enflasyona etkisi nedeniyle gelirleri döviz olmayan herkesi rahatsız etmiştir. Dolar 10 lira altında iken bireysel emeklilikten emekli oldum ve elime 10 gün sonra geçti parası geçti ve o gün 13 küsurdu. Akşamına yine birileri zorladı 14 'ü geçti, yani bilinçli olarak manipülasyon yapıldı. Bu anlamda paramızın pul olmasına neden olanların Allah belasını versin fitil fitil burunlarından gelsin diyorum.
Ayrıca bu noktaya 3.0 liralardan geldik, olmadı 7.0 liralardan, oda olmadı 10 liralardan, yani Nasrettin hoca gibi kaybolan kazandığımız tencereye mi sevinelim yoksa ölen kocaman Kazana mı üzülelim. 3 kuruşluk Matematik bilgisi olan bile şu kötü durumu idrak eder, ama zır cahil olan fanatikler ne anlarlar, ne de algılayabilirler, sadece alkışlamaktır bildikleri.
Hani bunlar faize karşıydı?Piyasa tükürdüklerini yalattı hala burada adam kazandı diyen kişiler var.İnat ile 8 TL olan doları 18 TL ye çıkardı bu arada gelen zamlar,iflas eden şirketler, intihar eden insanlar ne olacak ağa?
Nasıldı ? :halay:
Simdi benim oyum hamsi kafa 'nin oyu ile esit mi sayilacak? :drunk:
vatan hayini kedili hoca, Ali baskan aradi, Fenere antrenor ol diyor bana, ne dersin? kabul edem mi? :drunk:
Muhtemelen Haklısın ortak
Dün akşam açıklanan düşünce “ Türk doları” dır.. bir anlamda Türk lirasını dolara endekslemektir. Faizler nasıl artmamış oluyor anlamadım. 2 Taksitle mal alıp, fiyatını ilk taksit zannetmek gibi bir şey bu.
Bunun arkasından fiyat düşürme baskısı gelecektir, marketler, otomobil ve gübre …
Tekfen için, Ellerindeki dövizlerin ve finansal iştiraklerin (SOCAR) yıl sonu kuru ile değerlenmesi kaçınılmaz, stok değerlemesini zaman gösterecektir ….
Sag açıkda beni oynatırsan ve 10 milyon TÜRK LİRASI transfer peresi verirsen ol Ortak. Bak sol açıkda oynamam ona göre sol açıkda oynayanlar hepten hayınmış, birde benim gibim sag açıkda oynuyor görünen hayınlar varmış...Hamsi insansa ben insan değilim, müslümansa ben müslüman değilim. Bu kadar cahil, igrenç, aşagılık,omurgasız, karektersiz olmak maarifet ister, bende öyle marifet yok....:drunk:
Zabah blomberg tv izliyorum, 1 milyar dolar döviz bozdurulmuş, bankacı Mehmet ERTEN aynen benim dediğimi mevduatlar dövize endekslenecek der....Daha önce yazdım Türkiyede bir adam 50-100 milyon dolar alırsa yada satarsa bu dövizi epey aşagı-yukarı yönde etkiliyor. Yüzlerce milyar dolar döviz mevduatı var dolar olmuş 17 neden kimse dolar bozdurmuyor, 20-25 mi bekleniyor demiştim. Bugün vatandaş artık KUR FARKI GARANTİLİ tl mevduat için 5-10 milyar dolar pere bozdurur herhalde.
Dünyada böyle fazla faiz veren ülke yok. Bugün ülkeye 1 trilyon dolar yabancı sermaye girer artık....Dolar 10 liranın altına iner zaar....:yahoo::halay:
Günaydın deme ortak, hayırlı, bereketli zabahlar demen lazım yoksam her an hayın olabiirsin. Bak gece benim anladıgım gibiymiş olay, Tl dövize endekslenmiş oldu resmen faizler %5 in altında olmadıgı sürece bu durum sürdürelemez, memleket batar. Bunun yerine ey vatandaş getir dövizini al sana %10 yıllık faiz deseler daha mantıklı olurdu. Şimdi hiç dövizle alakası olmayan tl mevduat sahipleride olası kur artışında bende kur farkı isterim derse işler arap saçına döner.
Dolar hala 10 liranın altına inmedi mi **...Trilyon dolar yabancı sermaye gelmeli ülkeye, dövizi olanlar herhalde dün gece uyuyamadı, vatan hayınları onlarda uyanıp satışa geçince kesin 10 liranın altındayız....:yahoo::halay:
Sahiden şehzade 17 sen bu olayı nereden haber aldın, bu haberi bilip önceden pozisyon alan kaç kişi vardır sence....
Tekfen hissemden 25 den başlayı 29 a kadar yüzde 25 gibi bi satım yaptım bunu da burda yazdım hatta sana yazdım hatırlarsın sattığım ile gıda ve enerji hissesi aldığımı da yazdım dolarla ilgili düşüncemi de yazdım hatta aldığım hisseleri yazarım da forum kurallarına çok hakim değilim
Ben bilgi falan almadım 2+2=4 müş ortak 5 eder diyenlere girdi bu kadar basit matematik ortada sen 13 den 29 giden ürüne ooo 100 olcak dersen matematik ağlamaz mı gitmeye gider de 15 günde olmaz bu işler neyse hiç bir bilimsel açıklaması olmadan dolar 20 olacakmış diyenlere itibar edilen ülke de çok da şey yapmamak lazım sonuçta şemsiye açılmaz artık birilerinde
Dövizin 20 lira olması bir Allahın kuluna yaramaz. Elinde döviz olup bundan kar eden adam diğer taraftan tükettiği tüm ürünlere doların 20 lira olmasından dolayı gelecek zamlardan zarar eder. Sence döviz tutanlar bunu bilmiyormu???? Yada yüzlerce milyar dolar döviz mevduatı var, hala dövizini bozdurmayanlar ahmak mı, neyi bekliyorlar tl mevduata kur farkı garantisi verilmiş, dövizi tutmanın hiçbir anlamı kalmamış nasılsa....
Ülkedeki herkesi batırmak için yemin etmiş gibi çalışıyorlar .
Ben şimdi 10 liradan dolar alacagım, dolar 20 lira olursa 10 lira kar edeceğim ama dolar 20 lira olunca benim tükettiğim benzine, yaga, mercimeğe, herşeye zam gelecek benim giderim artacak. KAR NEREDE KALIR O ZAMAN, BEN NE ANLADIM BU İŞTEN...:drunk: