doğru söylüyor ucuz değilmi ,:)rallide yaptı .
bazı bankalarda marjlarda erime olacağını söylüyor.
Printable View
akçay parayı vurdun sesin çıkmıyor :)
tcellllll %4 yapmış
Enflasyon %10 olsa 100 liraya 10 lira kazanan banka 2 lira vergi ödüyor.
Öte yandan enflasyon %80 olsa 100 liraya 80 lira kazansa 16 lira vergi öder.
Faizler yüksek olunca BSMV ve KKDF de yüksek çıkıyor.
Kurumlar Vergisi reel kazançtan değil nominal kazançtan alınıyor.
Enflasyon vergisi çıksa bankalar için daha iyi olabilir. Öte yandan Garanti Bankası sadece kendi raporlaması için enflasyon muhasebesi yapacak, vergi ise normal bilançodan alınacak diye anladım.
Normal piyasa şartları olsa yükselen piyasa faizleri ile piyasa dengelenir ama ateşe sürekli odun atılmaya devam ediliyor.
Alaattin Aktaş
@Alaattin_Aktas
·
4s
TÜİK yine yakalandı!
Haziranda otomobile ortalama %15-20 arasında zam geldi.
TÜİK'in "uygun bulduğu" zam oranı ise dizelde %1.77, benzinlide %3.77.
Zam oranının %15 yerine bu düzeyde alınması TÜFE'nin 0.85 puan düşük görünmesini sağladı.
Yani %4.95 açıklanan artış %5.80 olacaktı.
Şimdi bu enflasyon farkı bekleyen , ev geçindiren, aile bakan, insanların cebinden almak değilmi doğru ise .
sabahtan akşama kadar nass desen ne olur , ya bu kul hakkına girmiyormu ,
Dolar 5 lira iken 30 bin dolar olan evler şimdi 150 bin dolar olmuş. Bir kısmı talep artışı olsa da çoğu yeni ev maliyetinden kaynaklanıyor olabilir. Bence o kadar artışa rağmen dolar geri kalmış durumda. Bakan Nebati insanlar mevcut kura göre değil beklenen kura göre fiyatlama yapıyor diyordu.
gram altın ekranımla kuyumcu arasında 50 kuruş oynuyor.:)
bende 981 kuyumcuda 1030.
990-995 alışı anlarım 1030 ne
Orhan gencebay ın şarkısı geldi aklıma arkadaşlar hazırmısınız.:thumbdown:
Pala niyeti bozdu danayi erken kesecek gibi , kurban bayramini beklemeyecek heralde
sabah yazdım... jeton geç düşüyor...
2 haftadır alınan kararlar ani duruş kararları...
dolarda havuzun dibini buldular; ödemeler dengesi krizine girmemek için ekonomik yavaşlamaya geçildi sert şekilde...
3 vakte 1.3 cente iner xu100...
EREĞLİ de 36.60 tan 10 lira verdiler...Al sana temettülük..
Bankalara yine verdiler.Sonuçta kredi kullanımı azalacak(malum kararlardan sonra)
Akşam pazarı ucuzluğu olursa biraz ereğli alırmıyız, nerden dönücek bu ereğli
15.00 da gördüğümüzü bazı graflarla yorumladık sonuç ortada aşağıda dolar bazlı pıst 100 formasyonu
https://i.hizliresim.com/ibmsaok.png
kapanışlar 1.44 altı olursa pıst 100 de 2380-2400 bandına kayma devam eder.
Bu adam, sık sık tv ye çıkan, bir aracı kurum çalışanı...
36 dan beri çooook ucuz diyor..
@cemaldemirtas72
#eregl fiyatı 35TL’den 26 TL’lere yaklaştı. Haklı olarak bir tepki olur. Bunu yıllarca gördüm. Özellikle böyle sert çelik fiyat düşüşünde yaşarız. Bu fiyatlar bu maliyet yapısıyla sürdürülebilir ve çelik fiyatlarında sert yukarı tepkiler de olur ama bu fiyatlar kötüyü fiyatladı.
Kuşun da kanadını kırmışlar, endekisten daha fazla düşmüş bugün, endekis altı getiri raporu ne zaman çıkar acaba
Evladım yarın satacaktınız kredili malınızı bugünden aceleniz ne?
Fino yu kucaktan atmişlar yine.
Son 5 gündür dikkatimi çekiyor son 1 saat hızlıca yıkıyorlar..Son 5 gün hep böyle oldu demek ki son 1 saat hiç bir şey taşımayacağız ve kapalı odaya full gireceğiz ki akşam pazarında ölmüş fiyatlardan alacağız.:)
bizde herşey hisse net.:)
önemli olan düşmeden öngörü,
biz bunu teknikle yapıyoruz herkes nasıl kazanıyorsa öyle yapsın sıkıntı yok.
kendini farklı konuma sokup kraldan çok kralcı olanlara verilecek cevapta çok .
hiç birşey yapamazsak GRAF ta bir yer buluruz.:drunk:
Eline sağlık abey.
Ben yemeğimi yedim, doydum. Söylemesi ayıp şalgam, tantuni.
Cordlar da kapandı.
Kagitlar da iyi Özak bugün güzel gitmiş gene.
Hesabı Bozkurt abey ödeyecek yalnız.
Hadi eyi akşamlar SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bir ara kardemir yüksek fiyattan kömür bağladı vs deniyordu o zaman da düşmüştü.
Bilmediğimiz başka dinamikler mi var acaba.
Yönetim Kurulu'nda eski bakan var, ithalata vergi koydurma imkanları olması lazım.
Bu sabahki yükseliş grafi bozdu. Yoksa kısa vade uzun poz için güzel olgunlasiyordu. Yine de iyi sayılır. Yarın uzun poz tutulur mu izleyecegim.
Patern 3 saatlikte çıktı. Geçen sefer ağır davranmış altı yedi bin puanı piyasaya geri vermiştim.
Ereğli 45-50 lafları geçerken, twitter da, ya global bir resesyon(benim beklentim hep stagflasyondu) etkili olmaya başlarsa, döngünün tepesinde isek dedim...yok, yine de düşmez fazla dendi..ama biliyoruz ki 2013-2016 arasında öldürürcü bir dönem yaşamış ereğli...üstelik dediğin gibi bu yüksek enf. ortamında çok kötü olur.
hem cemal beyle, hem muratla yazışmışlığım var...iyi niyetlerinden şüphem yok..ov-uv de haklı da çıkıyorlar..ama ikisi de fazla iyimser, hep boğa modundalar...3 ay önce bist için 400k hedef verirken de eleştirmiştim...ben bu yıl 2600-2700 bandının aşılması bile zor diyorum halbuki...yani biraz aşırı iyimserlik durumu var bazı kişi ve kurumlarda..gerçi onlara sorsan benim için de çok kötümser diyebilirler:)
Akşam pazarından kervt aldım
Pek ucuz olmadı ama iyi duruyor:)
Güzel bir gündü, emeği geçenlere teşekkürler... İyi akşamlar.
Akşam pazarı ucuzluğunda biraz mal alabildik ama yetmez :)
Bizim sistem yan yatti. Poz azalt diyir :( simdimi denir daha kotu olacak sanirim.
Benim için 2 yönlü güzel gündü .
kolay gelsin.
eregl 30 lirada öldü dedik dinletemedik...
tapınagına gitmeye korkuyorum linç yerim diye...
https://i.hizliresim.com/5urdtbs.jpg
Gün içi takip etmeyen biri borsa akşam %1 düşmüş veya artmış diyor. Öte yandan gerçekte gün içi yukarıdan aldırıyorlar sonra aşağıdan sattırıyorlar vatandaşın zararı daha fazla oluyor.
Temettü yatırımcılığının tek faydası al sat az oluyor ama temettü için alan da kısa vadeler ile al sat çok yapıyor.
Bu arada konutta kira geri dönüş süresi 30 yıla çıkmış, ev fiyatları arttı kiralara o kadar kolay zam yapılamıyor.
SPOT kapanış, BOFA sol başta ve sonuç ortada!
https://i.hizliresim.com/6zi7t8r.PNG