keko üstadım suudi arabistandaki fuarın bittiği gün böyle bi kap atılması beni acabalara götürüyor. bizim bilmediğimiz onların bildiği bi şeyler var gibi gibi...
Printable View
patron bile bile ayağına sıkmaz bence...satacağı bu lotları mümkün olduğu en yüksek fiyattan satmak isteyecektir...o yüzden de bu aralar güzel bir kap haberi gelebilir düşüncesindeyim...eğer beklediğimiz güzel bir kap haberi gelirse piyasa arılar gibi kocaere üşüşür...bir iki günde bitirir o lotları....
dikkatinizi çekeyim bir iki ay önce tam 3 milyon lotu 31 tl den kurumsal bir yatırımcıya satmışlardı..o vakitler yanlış hatırlamıyorsam suudi arabistan hikayesi de yoktu...ilk önceleri yatırımcılar bu miktardan çok korkmuşlardı ama görüldüğü üzere o lotları piyasa çoktan yuttu...son iki iş gününde de 69,50 yi gördük...
piyasa hikayeyi gördü mü her türlü alıyor...fiyatlama çok uçuk rakamlara gidebiliyor...
Ben 1 başarısız 3 başarılı trade yaptım. Toplamda 8 tl civarı karlı bir trade yaptım. Keko ile aynı düşüncedeyim patron borsaya kote ettirene kadar hisse 30'a düşse tekrar yükseldiği yere dönse buradan mı satacak mecburen elini yükseltecek boşaltacaksa da yüksekten boşaltacak diye sesli düşünüyorum. Ytd.
SM-G780G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yedire yedire ele veriyo gibi, kapanışa yakın taban yapacak sanki, eğer gel gel yaptıysa ben geldim valla bakalım ne olacak, kendide ucuzdan satmayacaktır diye düşünüyom inşallah yanılmıyomdur, bekleyecez artık yapçakbişey yok.
satılacak bu lotlar hakkında bir netleşme lazım görünüyor...bu netleşme olmadan yatırımcı alıma gelmek istemiyor...şirket hissenin düşmesini istemiyorsa bu gün veya pazartesi günü bir açıklama yapması gerekiyor...acilen bu satılacak hisselerin borsa dışında belirlenen kurumsal yatırımcıya şu kadar fiyattan sattık açıklaması gerekiyor...
böyle bir açıklama olmadan başımızda demokrasin kılıcı sallanıyorken yatırımcı huzursuz oluyor...temennim bu açıklamanın bu akşam yapılması yönünde...
Herkes mutlu iken şu olaylara ne gerek vardı. Cidden yazık ya. Hissede kar satışı gelse anlarım da patron kaynakli haberle bu hale dusmemiz hiç yakışmadı. Yani lotu şu sebepten satacağız falan da yok.
Bir de firmayı yeni keşfeden bir sürü yatırımcı oldu. Kcaer de aynıymış demez mi adamlar. Msci ve fuar zamani bu haber
yazık oldu gerçekten de ...ben de çok üzüldüm...kısada biraz düzeltme yapacak görünüyor..ama düzeltmesi biter bitmez tekrardan agresif bir çıkış trendine girmesini bekliyorum..bu düzeltme nereye kadar sürer bilemiyorum...ilginç bir şekilde tutmaya da devam ediyorum...aşık olmak böyle bir şey sanırım...
çok şükür diğer iki hissem iyi çıkıyorlar da çok koymuyor...:kahkah:
Benim hepsi düşüyor abi ;) bu arada karşılıklı işlem mi bilmiyorum ama bank of alıcı tarafta..65 üzeri boşaltan herifler alıyor. Enteresan. Kötü haberi bilip satıp yoksa iyi bir haberi de aliyorlar mi yoksa alım yapıyoruz bakin deyip ele mi verecekler. Teknikci arkadaşin dediğine göre 43-46 arası hisse gelir.
Bugün bir de tavan kapiyormhsuz:))))
Dün yüzde 21 yukardan verebiliyorduk hisseyi ;) şaka gibi düşününce;) adam şirket değerini yok etti iki gunde
Satış için hedeflediğim fiyata ulaşmadığı için tek lot satmadım. Ben de patron gibi yapacağım, satmadan önce buraya açıklama göndereceğim, tarih vereceğim lot sayısı söylemeyeceğim. Sürpriz olsun.
Şirketten bilgi aldım bu konuyla ilgili. Bu mal asla tahtada satılmayacak dendi. Blok satış olacakmış. Daha önce de söylemiştim, muhtemelen (bence kesin öyle olacak) iskontolu olacak. Para patronun cebine inecek, şirkete değil. Başka yatırımlarda kullanılabilirmiş, veya monacoda ev de alabilirmiş (bunu ben uydurdum). Mart başında duran fabrika işlemeye başlayacakmış. Yeni ürünler ekliyorlarmış portföye. jes işi iyi gidiyormuş. suudi işinde bir gelişme yok. Enflasyon muhasebesinden ne çıkacağı bilinmiyor.
Kısaca bilgiler böyle. 12,5 milyon lotu az bir tutar olarak görüyor patron. Evet bence de az, ama bu devamının da gelebileceğine bir işaret olarak da algılanabilir.
Tahtada gördüğümü ve bundan sonra ne beklediğimi özetleyeyim. Ama YTD. Malı paketleyenler mal çıkmadı. Yerli fonların malını aldılar, soteye gömdüler. Patronun malını da alacaklar. Sonra yeni bir rüzgar esecek, artık nereye savurursa. Patron yeniden mal satana kadar devam eder bu anlaşmalar. Bu mal ne ilk ne de son patron satışı olacak. Tamamı bitene kadar da operasyon devam edecek. Ben böyle düşünüyorum.
Sosyal medyada patron satışı öncesi abuk sabuk fiyatlar üfürülüyordu, bunları üfürenler üfürmeye devam eder bir kaç gün sonra. Benim satış fiyatım belli. 1,5 milyar dolar olur, müzikal kaçar, yanına da kimseyi almaz :)
zaten halka arz sonrası desdek amaçlı alınan ve satış için fırsat beklenen 17 mlyn lot sotede bekliyor
onun ne zaman sahneye ineceği belli değil
tabi bence.
17 milyon lot bildiğim kadarıyla şirketin kasasına gidecek...o lotlar satıldığında şirketin yatırımları için çok güzel bir kaynak oluşacak...ilerde satabilirler...yalnız hakan kocaerin satacakları ise direk onun cebine girecek....bence sonuçta bu miktarlar bu hisse için çok değil...
güzel bilgiler edinmişsin dostum..forum adına teşekürler...satılacak lotların kurumsal yatırımcılara blok olarak satılacak olması güzeldir...bu lotların yatırımlardan kullanılması ihtimali , ilerde büyük yatırımların olabilme ve hakan kocaerin olası bir bedelli yapmak için sermaye edinmesi ihtimalini doğuruyor...bu bedelli geçmişte her bedelli açıkladığında agresif çıkan sasa ve hektaşın bedellisine benzeyecek görünüyor...şirketin elinde de hala 17 milyon satılacak lot var..bunlar satıldığında ciddi bir kar oluşur ve bu kar da şirketin kasasına girer....kısacası yatırımlar için güzel bir kaynak oluşuyor...kocaerin zaten finansalları çok iyiydi bu satılması olası lotlar ile daha da iyi olacak...
şimdilik merak ettiğim acaba ne kadar fiyattan kurumsal yatırımcıya satacaklar ?? önceki 31 tl den sattıkları 3 milyon lotu , hisse 36,70 leri görüp aşağı inerken vede fiyatı tam da 31 tl lere gelirken açıklamışlardı...tahminlerime göre bu lotu 50-55 aralıklarından satarlar...
kocaerde hikaye bol...alacak kişi de güzel bir fiyattan satabilir...
enflasyon muhasebesi ile ilgili geçmişte şirket yöneticileri açıklama yapmışlardı...etkilenmiyoruz demişlerdi...modernizasyon yatırımlarının mart ayının başında bitiyor demeleri önümüzdeki hafta açıklanacak anlamına gelir...bence hisse satışı haberinden sonra bir de faaliyete geçme haberi gelir...böylece o olumsuz hava dağılır...tekrardan 70 civarlarını yoklayabiliriz...sabır sabır sabır...
bu arada müzikal dostumuz iyicene niyetini bozmuş...70 tl ye gelse satıp gidecem diyor...tabi sonradan çıkışları görüp da sözünden caymaz ise ?? müzikal dostum kaliteli bir yatırımcıdır...benim gibi de aşık değildir...akıl ve mantığının sesini dinliyor...o öyle kazanıyor ben de bildiğim yoldan kazanıyorum...bazen 3-5 kat kazanç bana yetmeyebiliyor...kekonun biriyim işte....gesandan kötü alıştım...şu anda atatp den 5 kat kazanmama rağmen o prim beni kesmiyor...bakalım kocaerdeki maceram nasıl bitecek....2025 yılına daha bir yıl var...sabır sabır sabır...:kahkah:
Keko Hocam merhabalar, yeni halka arzlardan orta uv tutulabilecek beğendiğiniz şirketler var mı?
Arzlara pek zaman ayiramiyorum..henüz finansallari da oturmamış..almak ve kazanmak biraz da şans işi...uygun yerden yakalandığında şansiniz da iyiver giderse ?? Çok iyi kazandırıyor..şahsen bu güne kadar arzlara sadece bir kere katıldım oda europowerin arzına..o şirketi de zaten tanıyordum..
Şu hisse satış mevzusu kapansın ardından da güzel bir kap açıklasın o vakit muradına ereceğini düşünüyorum..bence bu çok da zaman almayacak... içimdeki ses öyle diyor...yalnız içimdeki ses kısa sürede 1.5 milyar dolara ulaşsa bile senin satmayacagini söylüyor...:kahkah:
Kişisel görüşüm dolar bazlı çanak katlamasi ilk hedefi olacak diyorum...1.4 dolar x2 = 2.8 dolar...kabaca 80 TL ler...
Haftalık takasta malesef ağalar satmış biz fakirler toplamış:( İnşallah yeni alanları dökmek için çok sallamazlar bizi :) kocaer aşktır İns mutlu sonly bir aşk yasariz
https://www.tradingview.com/x/PQEDaS0x/
günlük
endeks geldi yükselen tirende dayandı..
bakalım günü nasıl kapatacağız.
9.153 bugün tirend üstü kapatabileceğimiz noktadır.
tabi bence.
bu gün kocaer iştahlı..bu gün satılacak 12,5 milyon lotun akıbetini netleştirebilecek bir kap haberi gelebilir..
Bank of satmaya başladı yine ;(
Burada bir yanlış anlaşılma olabilir mi?
Halka arz işlemine müteakip, fiyat istikrarının sağlanması amacı ile yapılan 20.500.759,90 adetlik geri
alım Hakan Kocaer tarafından yapılmıştır. Dolayısı ile, bu hisselerin satışından elde edilecek gelir, şirketin
kasasına değil Hakan Kocaer'in cebine girecektir.
Hakan Kocaer tarafından geri alınan 20.5 milyon lottan bugüne kadar 7.2 milyon lot satış yapılmıştır.
13.03.2023 tarihinde yapılan 4 milyon lot ile 26.09.2023 tarihinde yapılan 3.2 milyon lot satış işlemine
ait satışların KAP bildirimleri aşağıdaki gibidir. Her iki açıklamada da, hisselerin alımının ve satışının
Hakan bey tarafından yapıldığı belirtilmektedir.
https://i.hizliresim.com/6wneiot.png
https://i.hizliresim.com/22erlev.png
Geri alım işleminden elde edilecek gelirin, şirkete bir fayda sağlaması ya da gelir elde edilebilmesi
için geri alım işleminin şirket tarafından yapılmış olması gerekmektedir. Geri alım işleminin şirket
tarafından yapıldığı durumlarda, bu durum şirket kartında/ortaklık yapısında geri alım işlemi
olarak da gözükmektedir. Örnek olması açısından, ALARK şirketi tarafından 2023 yılı içerisinde
yapılmış olan 5.6 milyon lotluk geri alımın ortaklık yapısı içerisindeki görünümünü aşağıda
gönderiyorum. Kocaer in ortaklık yapısında ise böyle bir geri alım bulunmamaktadır.
https://i.hizliresim.com/be1ku35.png
https://i.hizliresim.com/9n1owf1.png
Özetle, Hakan beyin daha önce şahsına aldığı 20.5 milyon lottan kalan 13.3 milyon lot ile
29.02.2024 tarihinde yaptığı duyurulan başvurudaki 12.5 milyon lotun toplamı olan 25.8 milyon lotun
satışından elde edeceği gelirin tamamı kendi şahsi banka hesabına yansıyacaktır. Bu satışlardan
şirket kasasına herhangi bir gelir yansıması söz konusu değildir. Bu satışlardan şirkete ancak
Hakan bey tarafından verilebilecek bir borç yansıyabilir. Son zamanların modasıdır.
Hakan bey tarafından yapılacak satış işlemi, hissenin uzun vadede likiditesinin artması anlamında
olumlu olabilir ancak kısa ve orta vadede katkısına piyasa karar verecektir. Orta vadede en kazançlı
isim elbette Hakan Kocaer olacaktır.
arzdan alınan lotların ben şirkete ait olduğunu sanıyordum...kap haberlerine de o gözle bakmadım...doğru bilgilendirmelerin için teşekürler...bakalım hakan kocaer edindiği servet ile ne yapacak...ileride şirkete de çok fayda sağlayacak büyük yatırımlar yapılabilir...belki de olası bir bedelli için o nakiti kullanabilir...sonuçta şirketi global bir şirket oluyor....bakarsınız belki de bu nakiti şirkete faizsiz de koyabilir hiç belli olmaz...sizin de deyişinizle son zamanlarda böyle bir moda başladı...
hayırlısı artık...ben kocaere güvenmeye devam ediyorum..sabır sabır sabır...
Pay oranlrı aşağıdaki gibi görülüyor.
Hakan Kocaer %76.1
Diğer %23.90
Dolaşımdaki yüzdelik düşük zaten, satılacak olan mal blok olarak devr edilirse iyi olur bence çünkü alıcıya bazı güvenceler de verilir normalde, temettü gibi mesela.
satılacak mallar bu tahtaya göre çok değil arkadaşlar..bir de beklentileri ile ilgili güzel haberler bekliyoruz..bir haberde dahi hepsini bitirirler...daha çelik fiyatları beklenen çıkışlarını da yapmadı...malum ekonomiler rezasyondan çıkmaya başlıyorlar...çelik ürünlerine talep çok yükselecek...katma değeri yüksek ürün üretim kapasite haberimiz her an gelebilir...suudi arabistan ile ilgili de her an haber gelebilir...jes ile ilgili de her an kap haberlerimiz gelebilir..haber çok...hikaye çok...o yüzden de sıkıntı olmayacağına inanaraktan tutmaya devam ediyorum...
yatırımın bitiş haberi gelmiş..
Kap : Katma değerli ürünlerimizin toplam portföydeki payını artırma hedefimiz doğrultusunda, başta güneş enerjisi profilleri olmak üzere, çelik profillerimizin projeye özgü ve müşteri talepleri doğrultusunda işlenerek yüksek katma değerli ürün haline getiren Kocaer Çelik Servis Merkezi'nin kapasitesini arttırma kararı aldığımızı 13 Kasım 2023 tarihli özel durum açıklamamızda paylaşmıştık.
Boy kesim, talaşlı ve kaynaklı imalat, soğuk şekillendirme, galvanizleme gibi hizmetlerle çelik ürünlerimizi işleyerek nihai ürün haline getiren servis merkezinin 120.000 ton/yıl olan kapasitesini %50 artışla 180.000 ton/yıl seviyesine yükseltecek yatırımımız tamamlanmış, yeni kapasite devreye alınmıştır.
Her an haber gelebilir demiştim bu sabah...haber kapanışta gelmiş..hayırlı uğurlu olsun...demirçelik sektörü kan ağlarken ,Kocaer siparişlere yetisemeyip kapasite artırıyor...Kocaer farkını ortaya koyuyor...geçmişte sık sık kocaerin endeksten de sektörden de pozitif yarışmasını bekledigimi söylüyordum...geldiğimiz nokta bunun gerçekleştiğini gösteriyor..
Kocaerde aslında ta 70 e kadar maliyetli bir yol oluşmuş durumda..endekste sıkıntı oluşmaz ise ?? Vede satılacak lotlar ile ilgili belirsizlik ortadan kalkarsa ?? Bu maliyetli yol dolabilir..
Katma değerli ürün hattının %50 artırılması ilerki dönemlerde finasallara etkisi çok iyi olacak ayrıca yeni pazarlara Suud başta olmak üzere yelken açabilir.
Bu arada tahtacı kapanışta 1 lira aşağı basarak nereye varmak istedi acaba, bu haberden kimsenin haberi yok demek istediler galiba.:)
Hayırlı olsun.
Yarın 12 M lotu yasal olarak da satabiliyor artık. Bu haberle.umarim kurumsala bizi incitmeden satarlar. 60 altı can sıkıcı:)
Kcaerde kaç birim var bilmiyorum. Bu kapasite artışı önemli bir gelir kaleminin artışı ise muazzam seyelre de gebe olabilir. Şöyle bakınca çok uhi bir yatırım hissesinde olabilir miyiz sorusu akla geliyor. Endeks ise en fazla 100 puan salıp 12 bine roketlicez. En azından endeks kadar prim yaparsak bu da başarıdır. Eregl tarafinda da işler düzelir thaminimce