Tahtalari izliyorum. Ciddi bir satış dalgası var. Ana tahta yapicilar satışta.. Hayırlara vesile olsun.
Printable View
Tahtalari izliyorum. Ciddi bir satış dalgası var. Ana tahta yapicilar satışta.. Hayırlara vesile olsun.
tek bir sebep yok birsürü sebep var, seçim büyük karın ağrısı yaratıyor en başta sonra yeni halka arzlar için bütçe yaratma çabaları, kredililer dayak yemeye başlayınca verip çıkmak zorunda kalıyor, robotlar düşüş dalgasını gördükçe iyice veriyor. büyüklerin satışını gören ky onların arkasından koşuyor filan vs vs uzar gider liste
endeks bi daha devre kesti vay vay...
Patron yalakası nerede
-7 endekste piyasaya 212milyon para girişi var..
bankoff ilk 5 alıcıda yok piyasada ama yatırım finans 2 katı mal almış..
millet paraları alıp ne yapacak ki :) tekrar gelecekler kwon hemen gelmiş :) :)
Soru: Kötü tercih yapan trader'a ne denir?
Cevap: Uzun vadeci :)
Şu an için ortalama 257,5 maliyetli 1000 lot GESAN'ımızla en kral uzuncuyuz !!! :yahoo:
Neyse çok da şaapmamak lazım... Borsayı sürekli ve sadece çıkan bir piyasa sanan gitsin KKM yapsın... Arada volatil kağıtlardan sağlam dayak yiyeceksin ki kendini üstat sanmaya başlamayasın...
karanlık oda da pert 20 bin lot anca aldılar..
thy tabana vermişler
karanlık oda çıkışı gesan tabanda 216bin lot var..
thy -5 açtılar..
genel piyasaya 356milyon para girişi var ama endeks -7,37 bakalım ne olacak
genel piyasaya 954 milyon para girişi var :) sağlam mal topladılar.
yatırım finans 1.9milyar liralık mal aldı ama sağolsun sata sata bizi sattı :)
ak yatırımda 998 milyonluk mal satmış..
yarın 4900 lere vurup yukarı alabilirler son bir panik ile az mallanalım ayağına ya da yeter derler alırlar yukarı..
akşam haberler deki belirsizlikte kalkarsa iyi olur.
bugün ne kötü kapadık 230 direnci kırıp bertaraf etti. bugün aldıgım ders forumda da bahsettiğimiz 2 li tepe gördüğümde satmak olacak. hep bir yeni ders alıp duruyoruz.
gesan özelinde çok kötü kapadık 50günlük desteği kırdı 2 li tepe formasyonu çalıştı gibi 186 ilk destek 180 ise 100 lük ortalamamız..
açıkçası kötü kapadık.
ama iş umut fakirin ekmeği diyip u30 lara bakınca bir nebze moral oluyor ama bilemedim. patron instagramda 2022 yılın en çıkan hissesi diye reklam yapmış geçen gördüm.
umarım yarın çıkar geri alım açıklar.. bizde gesan deriz özel şirket deriz. ben patronu gözümde çoktan bitirdim. sadece teknik olarak son bir hamle bekliyordum olmadı.
hatta aylardır ocağın 2. haftası nakite geçerim diye plan yaparken full değilse bile geçme fikrim vardı ama yine yakalandım.
bu düşüşte bazı hisseleri seçip sezmek lazım olan oldu ilerisi için çalışmaya başlamak lazım.
sırf gesan değil açıkçası butun hisseler düştü ama bütün hisseler 20 günlük ortalamayı kırdı biz 50 günlük.
bülten gelirse bu hava da nasıl olur oda ilginç genel çok çıkan hisse tayfasında aynı göruntu var.
Smrtg 22 milyon dolalik panel siparişi almış. Bu boyutta bir siparişi gesan dan başkası veremez diye düşündüm.
Ne arz çıktı ne bedelsiz çıksada bu piyasada ne olur…
Ne dayak attılar be! La o kadar şey öğreniyorum ama kaç defa yaşamama rağmen olaganüstü düşüşler yaşanırken " Burada bitti artık,şimdi dönecektir artık" diye düşünüp bir türlü boşaltamiyorum elimi. Aksine gözüne far tutulmuş tavşan gibi bakıyorum ekrana. Hem de kaç defa yaşadım bunu.
Hadi şimdi toparlar,bak sonra pişman olursun deyip gün sonunda afedsrsiniz ama ..tümün ustüne oturuyorum.
Eskisi gibi karalar bağlamıyorum. Bu işin içinde günlük de dönemlik de şoklar var,elbet Allah'ın izniyle toparlar diyerek serinkanlı yaklaşıuorum ama şu endeks şelaleye dönerken elimi boşaltamayışıma çok içerliyorum seans kapanınca.
Yav Allah aşkına siz bu durumlarda ne yapıyorsunuz?
175-190 aralığında konsolide olur ve ciddi alım fırsatı verir. Bu aralığın altı yok bence.
Ağalar şaka bir yana ne yapcaz. 10larca iyi kap haberine rağmen 300den 200 sınırına geldik. Şirketi biraz sıkıştırmak gerekmkyor mu ? Yani cidden arkadaşlarin da dediği gibi kap ve yatırımların bir anlamı yok mu ? Sektör giderse gideceğiz gitmezse düşeceğiz mi...ne yapabiliriz? Şirketi aramaksa aramak sosyal medya ise sosyal medya...
Gesan mağdurları dıye şirketın önüne dikilelim , rtalb de yapmışlardı ya :) ,, hiçbirşey olmaz ,, son çeyrek ve 2023 ılk çeyrek karı ile 45 olan fk oranı 15/20 arasına gelırkı bu fıyatla sudan ucuz !! Elındekı mal kalıtelıyse düştükçe al , yaslan arkana !! Pıyasada genel bir çöküş var !! Ne çöküşler gördük ,, bir yerden dönecek ve eskı zirvelerını geçecek !!
Viop yatay kapadı ,,yarın en fazla hafıf eksı açar sonra malını satanların koşarak mal almaya geldığını göreceğız muhtemelen ,, yatırım fınans bugün pıyasayı dipten nevar neyok sıyırdı ,, ben düşüş olsa da kısa süreceğını ve hızla toparlayacağını düşünüyorum!! Hayırlısı .
Bir gün önce tum satışları karsilayan yfas hemde bunu 230 ve uzeri fiyattan yapiyor. Bugun ise ayni yfas 210 lardan 147 bin lot satiyor. Ilginc olan 146 bin lot alan ayni ortalamalardan bofa. Bu kadar tesaduf olamaz. Bir diger konuda hani şu patronun fona sattığı ikibucukmilyon lot falandi sanirim. Su an fonlarin aldigi fiyata geldik. Bundan sonra daha asagi fiyata satan patron mali falan demesin o fiyattan alanda zarar yazmaya başlar. Zaten o mal piyasaya 240 250 fiyattan dagildi. Yatirim ve emeklilik fonlarida aralikda sattilar zaten. Yani piyasada ucuz maliyetli cok az mal var . O yüzden buralardan asagi satanlar zarar yazacak. Bundan sonra satan borsadan cikaracaksa parasini eyvallah. Ama gidip baska hisse alacaksa anlamsiz bir hareket olur bence.
Sektörün 2023 te çok iyi olacağını düşünüyorum, bu nedenle tek lot satmadım, 3-4 aydır anlattığımız hikaye daha başlamadı bile.
Bugün +5 kapamaliyix
Yeotk miatk smrtg + oldu. Hadi bakalim
hsbc bu sefer erken uyanıp güne 10bin lot alımla basladı..
şuan hsbc 19bin lot alımda, bankoff 29 bin lot buldular ucuzdan giriyorlar diyerek kendimizi avutalım :))
Ama düşerken bu kadar hızlı dusebilecek olmasini kabul edemiyorum. Yani artık Gesandayim bir şey olmaz konforu yok bende. Bugün +5 ve uzeriyiz İns
endeks 5048 olağan desteginden döndü :) bakalım bir sert daha yapıp 4900 küsürlerden döndürürler diye düşünuyordum ama yeter artık satan da satsın :)