https://twitter.com/brs_ylmz/status/...316891164?s=19
SM-A536E cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
https://twitter.com/brs_ylmz/status/...316891164?s=19
https://twitter.com/brs_ylmz/status/...832230062?s=19
https://twitter.com/brs_ylmz/status/...245940662?s=19
https://twitter.com/brs_ylmz/status/...905926765?s=19
https://twitter.com/brs_ylmz/status/...964769276?s=19
Merhaba kıymetli ortaklar,
Bizim kumbaracı şirket bilanço açıklayacağı tarihi yayınladı mı?
(Bu kapsamda, konsolide olmayan şirketlerin 2023 yılının dördüncü çeyrek finansal sonuçlarını en geç 9 Mayıs 2024 tarihine kadar göndermeleri gerekiyor. Konsolide şirketler için ise son gönderim tarihi 20 Mayıs 2024 olarak belirlendi.)
Belirtilen tarihleri mi bekleyeceğiz.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1249329
13 şubat açıklama kap'ı
Özel Durum Açıklaması (Genel)A+ A-
Özet Bilgi
Şirketimizin ana ortağı Türkiye İş Bankası A.Ş.'nin 31.12.2023 tarihli finansal tablolarında yer alan Şirketimize ait finansal bilgiler hakkında açıklama.
İlgili Şirketler
[]
İlgili Fonlar
[]
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Şirketimizin ana ortağı Türkiye İş Bankası A.Ş.'nin (Banka) 31.12.2023 dönemine ilişkin bağımsız denetimden geçmiş solo ve konsolide finansal tabloları 13.02.2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP, www.kap.org.tr) ve Banka'nın internet sitesinde (www.isbank.com.tr) yayımlanmıştır. Şirketimize ilişkin temel finansal bilgilerin de yer aldığı Banka'nın finansal tabloları, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun muhasebe ve finansal raporlama mevzuatına uygun şekilde hazırlanmakta olup TMS 29 "Yüksek Enflasyonlu Ekonomilerde Finansal Raporlama" hükümlerini içermemektedir. Dolayısıyla, Banka finansal tablolarında yer alan Şirketimize ilişkin bilgilerin, Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) finansal raporlama düzenlemelerine göre açıklanacak ve TMS 29 hükümleri uygulanmış 31.12.2023 tarihli finansal tablolarımızdaki bilgilerden farklılaşması beklenmektedir. Şirketimiz tarafından Banka'ya iletilen bağımsız denetimden geçmemiş ve enflasyon muhasebesine tabi tutulmamış 31.12.2023 tarihli Aktif Toplamı 41.220.341 Bin TL, Özkaynakları 16.512.401 Bin TL, Sabit Varlık Toplamı 378.891 Bin TL, Faiz Gelirleri 4.643.010 Bin TL, Menkul Değer Gelirleri 8.082.005 Bin TL, Cari Dönem Kar/Zararı 9.811.742 Bin TL, Önceki Dönem Kar/Zararı ise 4.529.607 Bin TL'dir. Şirketimizin SPK'nın finansal raporlama düzenlemelerine göre hazırlanacak bağımsız denetimden geçmiş 31.12.2023 tarihli finansal tabloları yasal süre dahilinde KAP'ta (www.kap.org.tr) ve Şirketimizin internet sitesinde (www.isyatirim.com.tr) yayımlanarak kamuya ilan edilecektir.
İşbu özel durum açıklamamız Sermaye Piyasası Kurulu'nun 25.01.2024 tarih ve 6/137 sayılı kararı uyarınca yapılmış olup açıklamada yer alan bilgilerden doğan sorumluluğun kabul edildiğini beyan ederiz.
Fatih Mehmet Yılmaz Ali Hakan Kara
Genel Müdür Yardımcısı Yönetim Kurulu Üyesi ve Denetimden Sorumlu Komite Başkanı
Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulunun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.
geçen sene 2022 bilançosu 1 şubat'ta açıklandı, aynı açıklamada 26 mayıs'ta temettü ödemesi ve % 3,225 bedelsiz vereceğini açıkladı. 24 mayıs 2023 spk' ya bedelsiz için başvuru yaptı 19 temmuz 2023 de bölündü vs. yani uzun lafın kısası işmen de işin tamamına ermesi en az 5-6 sürüyor, adamların işi bu parayı çalıştırmak 4,5 milyar para. ereğli'den 5 kez temettü alan biri olarak diyebilirim ki bu temettü işlerini en iyi yapan şirket ereğli mart sonu gelmeden her iş tamamını bulur
Teşekkürler sn. alagadi haklısınız bu iş bir miktar sürümcemede kalacak , yine de ismen beklemeye değer bir şirket aslına bakarsanız ismende temettüleri 2022 yılına kadar hep martta ödemiştir. Son 2 yıl mayis ayinda temettü ödenmiş.
ihtiyatlı 2 tl net beklentim var.
Syg.SM-A536E cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://twitter.com/brs_ylmz/status/...175792399?s=19
Bu ne şimdi? Son çeyrek nasıl zarar yazabilir? Mobilden anlayamadım. Var mı neler olduğunu anlayan?
ELE-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Finansal şirketlerin enf muh'tan zarar yazmaları normal. Enf muh'lu net kar pozitif özellikle benim en çok sevdiğim özsermaye karlılığı %40. (2022 %64 müş ama 40 da çok çok iyi)
Şöyle örneklendireyim;
100TL yi 60 faize koy, enflasyonda 50 olsun. Sen aslında net 10 TL kar ettin yani özsermaye karlılığın %10.
ISMEN ise 100 TL yi 190 TL etmiş, 50 TL'sini Net Parasal Pozisyonda zarar açıklar (%50 enflasyon olsun) 40 TL net kar. (Özsermaye karlılığı %40)
Net Parasal Pozisyondan finansal şirket nasıl pozitif ayrışır? Borç alarak.
Geçen sene 100 TL borç aldın %20 faizden. Bugün 120 TL borcun var, enflasyon %50 olsun yine yani 150TL. Sen 30 TL kar etmiş oldun.
Kısacası, ISMEN borçsuz ve net nakit pozisyonda olduğu için enflasyon kadar parayı zarar açıklasa da gayet iyi durumda.
Benim tavsiyem, 4. çeyreğe odaklanmayın, 4. çeyrekte tüm 2023 enflasyonu uygulandığı için zarar olarak görünüyor. 2023'e tüm yıllık bakın
Yıl sonu bilançosu enflasyon düzeltmesine tabi tutulunca ortaya çıkan durum bu, şirket elinde tuttuğu parasal varlıklardan dolayı Net Parasal Pozisyon Kaybı yaşamış, yani şirketin nakit ve benzeri varlıkları enflasyon karşısında satın alma gücü kaybına uğramış, son birkaç yıldır ülke ekonomisinde uygulanan negatif reel faiz politikasının sonucu, ayrıca parasal kayıp oluşmuşken vergiyi enflasyon düzeltmesi öncesine göre hesaplanması da net kar rakamını düşüren bir etki olmuş, bütün aracı kurumlarda yaşanan bir sonuç
Bilanço dipnotlarından;
8. FİNANSAL YATIRIMLAR
"31 Aralık 2023 tarihinde ticari amaçla elde tutulan sabit getirili hazine bonolarının, devlet tahvillerinin ve özel sektör tahvillerinin yıllık ortalama faiz oranı %55,69'dur" (31 Aralık 2022: %12,72).
-Yaşanan parasal kaybı yukarıdaki dipnot net bir şekilde özetlemiş oluyor, geçmiş dönemde piyasa faizleri ekonomi yönetimi tarafından çok düşük tutuldu M. Şimşek dönemi sonrası faizler hızlı bir şekilde artırıldı ve bugünkü seviyelere geldi sonuç olarak önümüzdeki yıl şirketin parasal kaybı eskisi kadar olmayacaktır.
Net Parasal Pozisyondan finansal şirket nasıl pozitif ayrışır?
Negatif faiz politikasından reel faize geçilirse parasal kayıp olmaz hatta parasal kazanç durumuna geçilir, zira şirketin yüksek bir borçlanmaya ihtiyacı yok. Bu sene parasal kayıp çok düşük olacaktır diye düşünüyorum hatta reel faiz ortamı oluşursa parasal kazanç oluşabilir.
50 kuruş temettü alırız herhalde [emoji16]
SM-G781B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Enflasyondan arındırıldığını da göz önüne alınca ben bilançoyu beğendim.
2 tl beklentim vardi güme gitti ne verirlerse artık :)SM-A536E cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://i.hizliresim.com/fyjbak1.png
12 şubat 2024 den bugüne kadar olan pasta değişimi . y t d
Eğer enflasyon muhasebesini baz almazlarsa 1,80 temettü beklentim var.
Onuda insallah bir an önce aciklarlar
SM-G781B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
126 milyar hacimdeyiz ve gerçektende 32 TL 'lerden döndü. Ben daha düşeceğini düşünmüyorum tüm başına gelebilecekler geldi yine türbülans içinde devam ederiz. Yükseliş gelirse "endeks gidiyor biz de gideriz" diye aldanmamak lazım. Hacimler yükselmedikçe tüm yükselişler sahte
net 96 kuruş hayırlı olsun
Baz aldılar ve yarı yarıya düştü....
96 kuruş net.... hayırlı olsun... SM-G781B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://twitter.com/brs_ylmz/status/...196707757?s=19
2 tl net bekledime karşılık (yanıldım) 1 tl geldi hayırlı olsun tüm ortaklara hayırlı olsun.SM-A536E cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aslında normal kãr üzerinden dagıtım yapılsaydı tahminlerde ufak bir sapma ile isabet ettirmiş olacaktık..En azından %6 temettü verimi olsaydı sevinirdim... Artık seneyi bekleyeceğiz.SM-G781B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ismeni gözümüzde çok büyütüyoruz ve gereksiz anlam yüklüyoruz galiba ,hem hisse performansı hem temettü verimliliği sürünüyor tam bir hayal kırıklığı, umarım düzelir
SM-A047F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aslında kendi ilkelerine sadık kalarak devam ediyorlar. %30 kãr payı dağıtımına devam... Hisse performansını son 2 yıla göre baz alırsak kağıt yoruldu.
Asıl sıkıntı basiretsiz ekonomi yönetimi...
Faiz Nas ikilemi, Baskılanan Dolar, ucuz krediler ile talep enflasyonu yaratmalar.....
Tüm ortaklarımıza hayırlı bol kazançlar diliyorum.
Yatırım Tavsiyesi içermez. SM-G781B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu yılı pas geçiyorum diyor yerli goldman. Hayırlısı olsun. Sepet mühim.
Şirket geçen yıl 20 milyar TL serbest nakit akışı üretmiş. Piyasa değeri ise 50 milyar. Bu enflasyon muhasebesi garabeti olmasa hisse 50 ye giderdi. Maalesef bizim borsamız net kar üzerinden yapar fiyatlamayı. Bu enflasyon muhasebesine kurban giden 5 milyar tl reelde kasada duruyor. Peki ama bu nolacak? Nasıl muhasebeyleşti? Bunu bedelsiz verme ihtimali var mı?
ELE-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Enflasyon muhasebesi diye diye şirketleri pahalılaştırıp satış döngüsüne sokuyorlar. Bu da bir tür manipülasyon. Nihayetinde vergi ödemesi dışında reelde olan biten kağıt üzerinde. Kasadaki para buhar olup uçmuyor. Bu durumu bugün çoğunluk kavramayacak, zaten her türlü mecrada soluksuz bir şekilde üzerine biniliyor bu durumun.
Eywallah. Peki 2025 bilançoları ne olacak, buharmış gibi olanlar geri gelmeyecek mi? Böyle zamanlarda bakılacak yer nakit akışı tablosudur. Gerisi pandomimdir. Gerçek olan kasadır, nakittir, kar marjıdır.
İşmenin büyümesinin önünde kimse duramaz.
Piyasa ehil insanların insiyatifinde olsaydı zaten bu fiyatları rüyamızda görürdük. Az daha sabır.
Demettü hayal kırıklığı
Bereket versin
Temettü haberini dikkatli okuyan yatırımcı ne yapacağını bilir :cool:
Şeytan ayrıntıda gizlidir.
Müzikal ağbi girişim sermayesi kurulması için 900 milyon diyor ama anlamadım yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler 🇹🇷🇹🇷
Bildiğin üzere bu şirketin yıllar içinde yatırım yapmış olduğu çeşitli sektörler var. Girişim sermayesi fonundaki para ile yapıyor bu yatırımları. Faaliyet raporunda detayları mevcut.
Bu kararla diyor ki; temettü rakamını artırmak yerine, bu fondaki paraya 900 milyon daha aktarıyorum. Bu şekilde yeni yatırımlar yapma fırsatını yakalayacağım. Eğer geçmişte yaptığım akıllı yatırımların benzerlerini yapabilirsem, bu da şirketimin daha da değerlenmesini sağlayacak.
Kar marjı düşük bir şirketin yarattığı nakit ile bu şekilde geleceğe dönük değer yatırımları yapması bizlerin hisse senedi yatırımı yapmasından çok da farklı değil. Bu yatırımlardan kar elde edecek olursa bu da şirketin karlılığını yukarı çekecektir. Yurt dışında da benzer şirketler aynı yolda ilerlemektedir. Dolayısıyla bu karar bana göre negatif değil, tam tersi oldukça pozitif bir karardır.
Benim objektif okumam bu şekilde. Piyasa ne der, onu zaman içinde hep beraber yaşayıp görürüz. Ben kımıldamıyorum.
YTD.