Temettüde bir talep daha gelecek zaten, verin verin kalmasın sizde:))
Printable View
Temettüde bir talep daha gelecek zaten, verin verin kalmasın sizde:))
Yazsanıza satışa mallarınızın hepsini O.Ç Ziraatçi ve O.Ç taciroğlan, niye yazmıyorsunuz O.Ç 'nin evlatları?? Taciroğlan hepi topu 84 bin lot malın kaldı, benden bile az malın var o kadar söyleyeyim sana,
Temettüye kadar rahat bırakın tahtayı
Sb nin manipülasyon çetesinden arkadaşlarıdır...doldur bosalt yapıyorlar...hısse kafayı yukarı kaldırdığında hemen satışa geçiyorlar...ezberledık artık...temettıyle alacaz yine...ytd
Defter değeri şu an 5.29 TL.kapatin la firmanizi verin bizim 5.29 TL.mizi
4.65 ve 66 dan 350 lot daha aldık...verın verın...kana kana alalım...ytd
Emine yukarı Emine asagi olduk artık , koca sirketin tahtasında twitterda cok takipcisi olan ne oldugu belirsiz bir account at kosturuyor. şirket likiditeye donuk cozum yaratmamakta ise ısrarcı.. o zaman tahtanda at kostururlar.. 3 hafta önce 3.95 dün 5.10 bugun 4.58...
Temettü ne zamandı? Genel kurul salı toplanacak.Supriz karar çıkar mı?
Nasıl bir değişiklik bekliyoruz Sn Gandi...Gündem maddelerıne göre olmamalı...temettuye 1 ay var...gnl krl beklentısıyle 4.5 -5 arası dalgalıniiii...ytd
Son zamanlarda gün içinde %8-10 prim yaptırıp gun sonunda tekrar %1-2 prime çekip ertesi gün %1-2 eksi yaptırılması adet oldu, bunun tek sebebi var, birilerindeki mali almak, düşürmek, başka izahı yok, 600 bin lot işlem hacmi yaptır sen, satıcı ziraat-tacirler-Ak-şeker-philip kapital, alici is-ykb-halk-vakif vs, bazende tam tersi, ama prim yok, ertesi gün eksi kapat bu nedir? Tahtayı bu gruplar kontrol ediyorlar, patron bu durumu bozmuyor, isterse alacağı temettulerle tavana kadar çizer alır, yada hisse geri alım açıklayıp bu durumu bozar değil mi? neden yapmıyor? Çünkü dürüst değiller, bu guruhka beraber hareket ediyorlar, amaçları belkide tüm hisseleri ele geçirmek olabilir, kottan çıkmak olabilir sayin yarımada' ya hak veriyorum artık kottan çıkma olayı için, paraya ihtiyaçları olsa polibak'ı halka açarlardı, belkide holdingi yada diğer firmalarından birini ama yapmıyorlar, tek yapılan şey hisseyi dizginlemek, prim yapmaması için kırk takla atıyorlar bariz belli artık, bu temettü dağıtma olayinida artik soyle düşünüyorum, temettulerle kendileri değil de diğer aracı kurumlardan baskalari adina hisse aldırıyor olabilirler dikkat çekmemek için, bir süre sonra piyasada sen ben ve diğerleri hisseleri kaptirdigimizda bu adamlar kottan çıkmak için işlemlere başlayabilirler, %98 olmalı kottan çıkış oranı, buda 35.280.000 lot yapar, geriye 720.000 lottan az kontrol disi hisse kalması lazım ki kottan çıkabilsin, şu an bu mümkün değil çünkü kendilerine ait olmayan lot sayisi 720.000 lottan çok ama çok fazla, en az 1.5 milyon lot oldugunu dusunuyorum bunların kontrolü dışında olan hisse miktarının, savaş bu bence,
Genel kurula katılan arkadaş sormuş CB ye hisseler yükselemiyor, siz hiç bir sey yapmıyorsunuz neden diye, köyden daha dun gelmiş olan, saf temiz iyiniyetli CB başkan da "hisselerin yükselmesi için öneriniz nedir? ben bilmiyorum siz söyleyin"demis😂😂😂👍👍👍🖐🖐🖐🖐
Aklıma geldikçe gülüyorum
Yemezzzzlerrrrr
CB başkan saygilarrrr
Sn Blackmn bende sızın GB düşünüyorum...kendi ismi ile toplasa hısse prım yapar.yancı güruh aracılığı ile topluyor olabilir...Hatta burda yazan ve yazmayan yani okuyan kişilerde toplayıp hesap virmanı yada adrese satış yaparak yan hesaplara aktarıyor olabilir...Diyecek bi şey yok.Niyet kötü ve art niyetli ise...Allah belalarını verır insallah...kottan çıksada ben satmam...varlık fonuna bağışlarım ...350 bin lirayla batcaaaz mı...sadece otel işinden 500 binden fazlasını emlak işinden 400 bn kaybeytık...olsun varsın bokab tanda kaybedelim...En kötü her yıl temettu alırız..kaç yıl oldu bi gün geri adım attık mı..1 Allah’ın günü tek lot satmadımRabbim şahidim olsun...Hala da alıyoruz...Ytd
Sayın Alibeyoğlu, sizi yıllardır tanırım bu hisseden, çok doğru bir adamsınız, Allah gönlünüze göre versin, selam ve saygılar.
sizi takipte kalacağımı bilmenizi isterim, en sonunda bu CB pes edecek , başka çaresi yok...
CB kapat firmanı o zaman defter değerini ver bize sende defter degerinden parani al, 5.29 TL.defter değeri var, en azından oda aynı parayı alacak bizde, 719 bin lot yapamayacaksin kalan lotları, sana kolay lokma yok artık, hergün 20-30 lot alıyorum allah ne verdiyse, halbuki hisseleri toplamışsın, piyasada az bir miktar kalmış dürüst olsan gereğini yaparsın firman sende biliyorsun 500-600 milyon TL.yapiyor bu zülüm niye? Çünkü 720 bin lotun altına düşürmek hedefleri, ama dillendirmiyorlar, sana da yedirmeyiz herkese aldırıyorum bu hisseyi, el mi yaman bey mi göreceksin,
CB nin emellerine çanak tutuyorlar kimbilir ne vaadetti bu CB bunlara taşeronluk karşılığı
Ilahi adalet yerini bulur
Genel kurul toplantı tutanaklarını okudum Sayın Haluk ÇAĞAN size çok ama çoook teşekkürederim, dilerim her şey gönlünce olur. Temettü bir seferde ödenecekmiş karar alınmış ortaklara hayırlı olsun.
Genel kurul toplantı tutanakları açıklanmış. Öncelikle genel kurula katılan ve soru soran arkadaşlara teşekkür ederim.
Tutanaklara bakıldığında şirketin sorulan sorulara her zaman olduğu gibi uydurma ve baştan savma cevaplar verdiği görülüyor.
Yapılan 50 milyon euroluk (şirketin mevcut piyasa değerinin iki katı) yatırıma rağmen bunun satışlara niye yansımadığına yönelik sorulan soruya hem genel müdür Mehmet Emin Bozbağ hem de yeni yönetim kurulu üyesi Özge Engin yapılan yatırımların büyük bölümünün modernizasyon, verimlilik ve sürdürülebilirliği amaçlayan yatırımlar olduğu şeklinde cevap vermiş. Şimdi şirketin yatırımlara ilişkin Kap açıklamalarına bakalım.
İlk yapılan yatırıma ilişkin 16.04.2012 tarihli açıklama:
Şirketimizin çağdaş teknolojinin sunduğu imkanları kullanmak suretiyle verimlilik ve kaliteyi yükselterek üretim ve satış kapasitesi ile rekabet gücünü arttırmak amacıyla 2012 yılı sonuna kadar 30 Milyon TL, 2013 yılı sonuna kadar 15 Milyon TL ve 2014 yılı sonuna kadar 10 Milyon TL olmak üzere toplam 55 Milyon TL tutarındaki yatırım harcamasının gerçekleştirilmesine oybirliğiyle karar verilmiştir."
Bak Ambalaj San. ve Tic. A.Ş. söz konusu hedefler doğrultusunda yatırımlarına ve faaliyetlerine devam etmektedir. Yatırımlarımızın ilk kısmının 2012 sonunda tamamlanması, kapasite artışına katkısının da 2013 yılında %20 oranında olması planlanmaktadır. 2013 ve 2014 sonuna kadar tamamlanacak bakiye yatırımlarımızın da kapasite artışına katkısının 2014 ve 2015 yıllarında ayrıca %20 oranında olması planlanmaktadır.
İkinci yatırıma ilişkin 01.02.2016 tarihli açıklama:
2025 vizyonumuz doğrultusunda hep birlikte ilerlediğimiz yolda şirketimizin çağdaş teknolojinin sunduğu imkanları kullanmak suretiyle müşteri memnuniyeti, kapasite, verimlilik ve kaliteyi yükseltmek amacıyla 2018 yılı sonuna kadar 30 Milyon Euro tutarında yatırım gerçekleştirilmesi, planlanmaktadır.
Bu bağlamda, kapasite artışına yönelik makina yatırımları, Türkiye solvent ithalatını azaltmak, sürdürebilirlik ve çevre politikalarını desteklemek amacıyla solvent geri kazanım tesisi yatırımı, Bak-2 tesis kapasitemizi arttırmak amacıyla İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesinde 2015 yılında alınan arsa üzerine ek tesis ve düzenleme yatırımları ve kalitenin sürdürülebilir kılınması amacıyla mevcut tesislere çeşitli modernizasyon yatırımları yapılması planlanmaktadır.
Bu açıklamalardan anlaşılacağı üzere genel kurulda söylenilenlerin aksine şirketin kapasitesi yeni yatırımlarla %50-60 artmış olmalı. Satışlarda ise hiçbir artış yok.
Sektördeki diğer şirketlere göre Bakab'ın karlılığının neden daha düşük olduğu şeklindeki soruya genel müdür UFRS'ye göre finansal tablo hazırladıklarını dolayısı ile karşılaştırmanın anlamsız olduğunu ifade etmiş.
Bu da çok komik bir açıklama. Bakab'ın normal bilanço karı 29 milyon iken UFRS karı daha yüksek ve 36 milyon. Yani karşılaştırma yapılacak bilanço karı daha düşük. Cirosu daha düşük olan Pilenpak karı 96 milyon, Propak karı ise 45 milyon.
Yine genel kurulda sorulan konulardan olan Bak-Net'e ödenen ücretler tam bir muamma. Her sene artan şekilde bilgisayar vs. ürün alımı olmaz. Holdinge ve Bak-Net'e danışmanlık ücreti olarak 10 milyon tl ödenmesi normal değil.
Sonuç olarak şirketin yatırımcıların aklı ile dalga geçmeyi bırakıp daha kurumsal bir yapıya bürünerek şaibeli işlerden vazgeçmesi gerekir.
yine tiyatro dönmüş / polibak önerileriyle ortaya cıkmıs:) neyse temettüyü erken almak olumlu. ne olursa olsun oyle ya da boyle temettü ödeyen kar eden bir sirketimiz var.. buna da şükür / bir gün gelir fiyat da hakettiği yere gelir hatta hakettiği yeri gecer gün olur bakarız arkasından..
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Olumsuz oy adedi 749 bin sanirim, bu sadece toplantıya katılanlarin oy adedi, birde benim gibi toplantıya katılamamış olan pek çok yatırımcının oy adedi de bir bu kadar olsa eder 1.500.000 adet, ne oldu gobalak CB? nerede 719.000 hisse adedi, nerede 1.500.000 hisse adedi, toplayin bakalım Mabadiniz yiyorsa 750.000 lot hisse de görelim😂😂😂🖐🖐🖐👍👍👍👍
Toplantıya katılmış olan herkese teşekkür ediyorum,
Ama genel müdür yine bilindik cevaplarla geçistirmiş, 2025 vizyonu olan bir firma bu vizyonunu da açıklasaydı bari, soru olarak soruldugu hâlde bu kadar yatırıma ragmen niye daha fazla kâr edemediklerini aciklayamamis bu yonetim, Boş cevaplarla geçistirmişler, kendileri inanmis mi acaba söylediklerine😂 kar payı dağıtımının erkene alınması güzel haber ancak bu öneriyi merak etmeyin bizim için getirmediler yine kendileri için, yatırımcı düşmanları
Yarin ki tepkiyi soyleyeyim 4-5 kademe olur ancak
Yuzde 35.42 net temettu veriyor ve temmuz 24 te, 1 adet hisseye 0.3542 kuruş yapıyor bu ve iyi para, bunu gören duyan atlayabilir yarın ve sonraki günler de,
Kendi aralarında film çevirip 500-600 bin lot islem hacmi yapıyorlar ancak burada düşen 5-10 ?bin lottan fazla değil bunu kendileride çok iyi biliyor, bahsi gecen kottan çıkma olayı için bizim sahip olduğumuz 1.500.000 lot hissenin 750 bin kottan fazlasını ele geçirmeleri lazım bu da mümkün değil bu fiyatlardan CB başkannnnnnn duy emi😂😂👍👍😂😂
Ne oldu? Dediğim gibi 2-3 kademe yükseldi kaldı
CB tenezzül edip toplantiya bile gelmiyor
ittire ittire 4.78
CB başkan, temettü ile 5 bin lot daha alacağım, bizlerde kalan en fazla 720.000 lot olması gerekiyor değil mi kottan çıkmanız için bildin sen onu:)) temettü ile hisse alınca bizim hisselerimiz daha da artacak CB başkan, çok acı bir durum sizin için, alamazsınız istediğiniz miktarı bu fiyatlardan, bir yerlerinizi yırtsanız da alamazsınız, bizim hisseleri alın bakalım 10-15 bin lot ne oluyor? hisse hemen yüzde 3-4 zıplıyor değil mi? neden? çünkü hisseyi aç bıraktınız VAHŞİ KURT GİBİ, 1.500.000 lot kontrol dışı hisse var piyasada, kontrol edilemez 1.500.000 lot hisse, iştah kabartıcı değil mi? CB Başkan, 1.500.000 lot hisseyi nasıl alacaksın yandaş güruhla 4,80 den? 20 TL.yi de göstereceksiniz illaki bir gün biliyoruz, CB hoca yaşlısın sen, evde otur bu yaştan sonra işe falanda gitme artık, GİT NAMAZ KIL, DUA ET, İBADET ET, HACCA GİT yada git SPOR YAP ve KİMSEYİ DE ÜZME artık.
bu şarkı bitmezzzz...
Portföy değerlimiz düşmezsin diye bizde zaten yıllardır hep geri alım yaptık.benımde bu yılkı alım programım 1000€¬ + 4 bin lot bokab...cb hısse toplayıp kot dışına çoktan dıye hulyalar kuruyorsa ömrü yetmıcek...bu arada genel kurula katılan ve herkesin dilindeki soruları 20. Kez soran yatırımcı kardeşlerin agızlarına ayaklarına sağlık.var olun..patron yine ky nın karsısına çıkamamış...Insallah tez zamanda 4. Ivan GB can verir bunca milletin ahını aldı.....ytd
Piyasa değeri 25 milyon euro olan bir şirket 50 milyon euroluk yatırım yapıyorsa bunun bir şekilde yansımasının olması lazım. Şirket biz istersek fazla satış yapabiliriz ama nitelikli ürün ve firmalara satış yaparak seçici davranıyoruz diyebilir. Ancak eğer öyleyse petrol ve euro fiyatları bu seviyelerde iken %18-20 brüt karlılık olmaz.
Hiçbir şeye faydası olmayan şirketin değerinin iki katı büyüklüğünde yatırım mı olur? O zaman bu yatırım naylon bir yatırımdı diye düşünür herkes.
Bak-Net olayı ayrı bir facia. Her sene düzenli olarak artan sabit kıymet alımı mı olur? Bir sene alırsın diğer sene ihtiyacın olmaz ya da az olur. Bak-Net neyin danışmanlığını veriyor? Şirket kendi içinde bunun 1/10 fiyatına bu ihtiyacını karşılar. Bak-Net'in toplam cirosu ne ki sadece Bakab bu şirkete yılda 6 milyon ödeme yapıyor.
2012 de başlayıp 2014 te biten 55 milyon TL.yatirim var, yatırım demek ,tesis makina cihaz vs üretim kapasitesi artışı yenileme modernizasyon vs gibi yapilan yatirimlarinin hepsi duran varlıklar kaleminde gösterilir, duran varlıklar ise maddi duran varlık ve maddi olmayan duran varlıklardan oluşur, şimdi 2012 başlayıp 2014 te biten ilk yatırım olan 55 milyon TL.yatirim aktife alinmiş degilmi? Bakıyoruz 2015 sonu bilançoda maddi duran varlıklar ve maddi olmayan duran varlıklar kalemi toplamı 120 milyon TL.,
Diğer yatırım ise 2016 yılında başlayıp 2018 yılında bitti degilmi? Biz 2019 1.çeyrek bilançoya baktığımızda maddi duran varlıklar ile maddi olmayan duran varlıklar kalemi toplamını 200 milyon TL.olarak görüyoruz bilançoda, şimdi 2018 bilançosunda yeniden değerleme yapılmış tutar yanilmiyorsam 36 milyon TL.idi sanirim, YDDAF sonucu Duran varliklar tutari 36 milyon TL. artmış, Duran varliklar 2019 1.ceyrekte 200 milyon TL.ise aslında YDDAF uygulanmadan bu tutar demekki 164 milyon TL.civarindaydi, o zaman 2015 sonu Duran varliklar 120 milyon TL. ise(55 milyon TL.yatırım dahil) 2019 1.çeyrek Duran varliklar, YDDAF öncesi 164 milyon TL.ise yani son yatırım tutarı olan 30 milyon EUR lük yatırım 164-120=44 milyon TL.mi artış sağladı duran varlıklarda? Bakıyoruz 2016-2017-2018 yılları ortalama EUR kuru 4TL.civari olsa 30 milyon EUR yatirim eder size yaklaşık 120 milyon TL.duran varlık artışı yapar, 2015 duran varlik toplami 120 milyon TL.+30 milyon EUR yatirimda 120 milyon TL. Toplam 240 milyon TL.duran varlık + 36 milyon TL.de YDDAF geldigi zaman 276 milyon TL.civari duran varlıklar oluşması lazım, bakıyoruz 200 milyon TL.nerede 76 milyon TL.? Ben mi yanlış hesaplıyorum😂
Çünkü chaldılarrrr....ytd
ilk olasilik 30 milyon EUR yatırımın tamamı bitmedi, 2019 2.ve 3.çeyreklerde göreceğiz belkide, yada.......😂👍👍🖐🖐🖐
Bir isletme yatırım yapıyorsa ve harcama tutarı demirbaş amortisman ayırma sınırı olan(2019 da bu tutar 1.200 TL.dir, 2018 de 1.000 TL.idi, 2017 900 TL.idi) yani harcama tutarları bu belirtilen tutarlari geçiyorsa gider yazılamaz ve doğrudan aktiflestirilir, VUK da ki bu rakamlar yani demirbaş amortisman ayırma sınırı zaten küçük işletmelere örnek olsun diye yazılmış, bunların yatırım harcamaları ise çok ama cooook büyük rakamlar, bunu niye yazdım hani yatırım harcamaları gider yazılmış olabilir mi diye düşünenler olabilir, aciklayayim bu firmada gider yazılamaz çünkü harcama tutarları ilgili yıllarda 900 TL. -1.000 TL.ve 1.200 TL.den çok çok fazla, o zaman? Bu yatırım tutarları direkt aktiflestirilir, tek duzen hesap planında 258-yapılmakta olan yatırımlarda, 253-tesis makina cihazlarda, 250-arazi ve arsalarda, 252-binalarda, 251-yer altı ve yer üstü düzenlerinde, 255-demirbaslarda 256- diğer maddi duran varlıklar da gösterilir, yani gidere atılamaz ve aktif hesaba alınması zorunludur.
O zaman nerede bu yatırımlar? Nasreddin hoca misali Kedi burada ise ciğer nerede? Ciğer burada ise kedi nerede?