Merhaba , ideal'de Volume Weighted Average Price (VWAP) var mi?
moving average 'da volume adjusted secenegini 1 periyot ile sectigimizde ayni isi gorur mu?
teþekkurler
Printable View
Merhaba , ideal'de Volume Weighted Average Price (VWAP) var mi?
moving average 'da volume adjusted secenegini 1 periyot ile sectigimizde ayni isi gorur mu?
teþekkurler
Eski forumda sayýn Tiberius'un bir gönderisi vardý, gönderiyi aþaðýya kopyaladým, ama link silinmiþ. Bilgisi olan varmý, eski barlar için hesaplama yaptýrmamayý nasýl saðlarýz.
@Tiberius
Originally Posted by Tiberius
ipucu - ileri teknik - süre kýsaltma
herkes için gerekmeyebilir
Arkadaþlar ben fazla veri tutup (50K) aðýr hesaplamalar yaptýrýyorum. Biz sistemde ve robotta hesaplama yaptýran fonksiyon çaðýrdýðýmýzda tüm data için yapýlýyor. Özellikle robotta ve hatta bazen sistemde tüm veriyi hesaplamaya gerek yok. Robotta son duruma göre emir üretiyoruz, eski barlar için hesaplama yaptýrmaya gerek yok. kendim için aþaðýdaki kodu yazdým, size de faydasý olabilir. dramatik þekilde süre kýsaltabilirsiniz.
http://i.hizliresim.com/4Z9WEY.png
var dsayi = 250;
for (int i = Sistem.BarSayisi-dsayi; i < Sistem.BarSayisi; i++)
{
}
sistemin sadece son 250 bar kontrolü için yeterli
Robot için 50,000 barýn hepsini kontrol etmeye gerek yok gibi düþünülebilir.
Grafikten bakýyorsanýz 50,000 bar bakýp gerilerde ne olmuþ
hem sistem getirisi hem grafik analiz için bakýlabilir.
1 den 250 ye döngü yaparsanýz her zaman 1 nolu en eski data ile 250 nolu data arasýnda döner durursunuz hiç bir zaman en son iþlem gören güncel datayý okuyamazsýnýz
toplam bar sayýsý 50,000 diyelim
dsayý = 250
50,000 - 250 den 50,000 e kadar hep en güncel 250 bar için tarama yapar. (250 sayýsý kullanýlan inditatöre göre azaltýlýp çoðaltýlabilir)
{
döngü içine al-sat-flat þartlarýnýzý yazmanýz yeterli.
}
Hareketli ortalamaya uzaklýðý hesaplattýðým aþaðýdaki gibi bir kodum var, sadece son 250 bar hesaplatmak için ne yapabilirim. Al, sat , flat durumu yok, bu koda göre tablo oluþturuyorum.
var Sembol2 = "IMKBX'XU030";
var Veriler2 = Sistem.GrafikVerileriniOku(Sembol2, "1");
var CX = Sistem.GrafikFiyatOku(Veriler2, "Kapanis");
var MA1X = Sistem.MA(CX, "Simple", 15);
var farkx = Sistem.Liste(0);
farkx = ((CX[CX.Count-1]-MA1X[MA1X.Count-1])*100)/MA1X[MA1X.Count-1];
robot çalýþtýrýrken grafikte okunacak bar sayýsýný 1000 gibi ufak bir rakama indirebilirsiniz
bende þu an için 500,000 miþ.
http://666kb.com/i/e3pxvj08qf2h3gpt8.png
birde þöyle biþey var tabloya robot tüm hesaplamalarý yapýyor ama o kadar hýzlýki ekrana yazmaya yetiþtiremiyor
o yüzden bilgisayarý zorluyor
robotun içine her 1 saniyede yada 2 saniyede bir hesapla yaz kýstasý koyabilirsiniz
çok fazla hýzlandýðýný hissedecek/gözlemleyeceksiniz.
if (Sistem.ZamanKontrolSaniye("S30_V30") >= 2 )
{ // ZamanKontrolSaniye
Sistem.ZamanKontrolGuncelle("S30_V30");
///sisteminiz robotunuz
}
mümkünse çok gerekli deðilse;
Sistem.TabloTemizle(VDLSpot);
kýsmýný da kullanmayabilirsiniz.
Teþekkür ederim hocam.
Okunacak bar sayýsý en düþük 3000 kabul ediyor. Biraz etkiliyor hýzý.
Ama bilgisayarda tutulan veri sayýsý düþükse robot inanýlmaz hýzlý çalýþýyor.
Fakat bunu düþürürsem verilerim gider, benim son XX barda hesaplama yaptýrmayý çözmem lazým.
Mrb,
satýþ koþulu olarak; iz süren stop (yeni en yüksek kapanýþlar yaptýðýnda) baþta belirlenen stop seviyesini en yüksek kapanýþ yaptýðý günün en düþüðünün altýna kaydýrma ile ilgili formül nasýl yazabiliriz döngüsel olacak yani.
Grafikte olduðu gibi ama yeni en yüksek kapanýþlar yapmasý koþul.
[attach=confýg]22436[/attach] grafik bu þekilde
Mantýðý bu þekilde ilgilenecek arkadaþ olursa çok sevinirim.[attach=confýg]22437[/attach]
Ayrýca, formül yazmaya ugun platform sunan, test imkaný olan, stop seviyeleri, para(risk) yönetimi ögeleri vb. Içeren c# dilinde (döngüsel olmasý lazým benim tarzýma göre ) komple bir portfolýo manager tarzýnda bir program yazabilecek , tecrübeli/piyasayý bilen program yazýlýmcýsý arýyorum ücreti karþýlýðýnda.
Ilgilenen arkadaþlar iletiþime geçebilirler.
Diger arkadaslarada aciklama yapayim c sarp programlama diline hakim meslek olarak bu isi yapan arkadasim var bir yazilim sirketi kurdu her turlu program android ios uygulama tasarimi yapmakta.
Robot algo tarafiyla ben ilgileniyorum kendi sistemini tasarlamak isteyen ancak kod bilmeyenlere ucretli ve faturali hizmet veriyoruz. Ben musteriyle ilgileniyor ne yazdiracagini iyice ogreniyor algoritmasini olur veya olmazina karar veriyorum kodcu arkadasimda yazili benim verdigim dogrultuda hazirliyor.
Bilginiz olsun ben kodcu arkadasimin destekcisiyim veya algo ayagiyim gibi dusunebilirsiniz.
Ek not arakdasýmýn algorýtmalarla ugrasacak, býrýnýn sýstemýný dýnleyýp ona gore yazacak vaktý yok. Ayrýca borsa konusun da bilgisi sýnýrlý düzeyde. Bu sebeple soyleyecegýnýz stratejýyý anlatsanýz dahi acaba orasý nasýl iþliyor sorusuyla karþýlaþabilirsiniz.
BU sebeplerden oturu zaaten benýmle beraber calýsýyor. Ben sizlerin stratejilerini dinliyor kurguluyor repaint ihtimallerini ve baþka ihtimalleri deðerlendiriyor sýze sorular soruyorum. stratejiyi tam olarak oturttuktan sonra algorýtmasýný konusarak veya bilgisayar üzerinde göstererek kurguladýktan sonra ben ona kurgulanmýþ bir algorýtmanýn kodlamaya dökülmesi için gönderiyorum.
Stratejiyi tam sýzýn anlattýgýnýz býr býcýmde beraberce bana aktarmanýz bile 1-2 saate maloluyor. Çünkü herkes kusursuz bir strateji aktarmýyor. Bana anlatýrken soylenen stratejýnýn repaint oldugu ortaya çýkabiliyor. Bu kurgu su sebeple repaint yapar diyorum mesela. Nasýl yani yok yapmaz diyor yarým saat repaint nasýl olabiliri aktarýyorum ilgili kiþiye. Haliyle bu arakadaþým oturup bunlarla vakit öldürmek istemediði için borsa algorýtma tarafýyla ben ilgileniyorum.
Herþeyi oturttuktan sonra ona hazýr býr stratejýyý verýyorum. O da alýp takýr takýr kodluyor.
Bunun haricinde bu þirketin tek iþi robotculara algorýtma tasarlayýp vermek deðil. Þirketin yaptýðý iþin %10'u algo robot iþi %90 firmalara þirketlere program yazýlým uygulama web programlama vb tarzý iþ takýp sistemler ayrýca sosyal medya yöneticiliði vb gibi dallara ayrýlýyor.
Yani bu þirket sanmayýn ki kýytýrýktan, robotculara kod yazmak için kurulmuþ bir þirket deðil. Þahýs þirketi de deðil. Limited þirketi.
Yani büyük montanlý projeler geliþtiriliyor. BÝr ayaðýda algorýtma tarafý.
Sorular soranlar olmuþ o bakýmdan böyle genel býr acýklama yapmak istedim.
Kontrol etmedim ama mantýken bu þekilde olmasý lazým
PHP Code:
var C = Sistem.GrafikFiyatSec("Kapanis");
var L = Sistem.GrafikFiyatSec("Düsük");
var H = Sistem.GrafikFiyatSec("Yüksek");
var SonYon = "";
float StopPuan = 0.05f; //Puaný kendiniz belirleyebilirsiniz
bool SartAl = .....; //Alýþ þartýnýz
float SonStop = 0f;
var IzleyenStop = Sistem.Liste(0);
for (int i = 1; i < Sistem.BarSayisi; i++)
{
if (SartAl && SonYon!="A")
{
Sistem.Yon[i] = "A";
SonYon = "A";
SonStop = L[i] - StopPuan; //Alýþýn gerçekleþmesiyle stopu belirledik
IzleyenStop[i] = SonStop;
continue;
}
if ( SonYon =="A")
{
//Kapanýþ stop üstü ve yeni yüksek görülmediyse
if (C[i]>=IzleyenStop[i-1]&& H[i]<=H[i-1])
{
IzleyenStop[i] = SonStop; //Stop seviyesi deðiþmez
continue;
}
else if (C[i] >= IzleyenStop[i - 1] && H[i] > H[i - 1]) //Yeni yüksek
{
SonStop = L[i] - StopPuan; //Stop güncellenir
continue;
}
else if (C[i] < IzleyenStop[i - 1]) //Stop altýnda kapatýrsa
{
Sistem.Yon[i] = "F"; // yön flate döner
SonYon = "F";
IzleyenStop[i] = IzleyenStop[i - 1]; //Burayý sadece sonstop seviyelerini grafikte görebilmeniz için yazdým
}
}
}
Sistem.Cizgiler[0].Deger = IzleyenStop;
Selamlar,
Baþta @algorobotrader olmak üzere,
Can sýkýcý saçma sorularýma cevap vermede gösterdikleri hýz ve özveri için
sezai abi ve ideal destek ekibine teþekkür ederim.
Ben bu tetterde bir çoþkunu bir kývançý birde bir nebze sezai abi(Þaka cansýn abi)
benim için aþaðýdaki ler yeterlidir.
Ama usta gözünden buradaki arkadaþlarýnda düþüncelerini merak ediyorum.
Aslýnda 3 hatavar .bunlarda düzelirse %30 civarý yukarý yönlü olacka.
Saðlýcakla,
Ek 22442
Ek 22443
Ýdeali 01.01.2018 den 20.02.2019 arasýndaki 1 ve 5 dk.grafikleri nasip bulabilirim yada yukleyebilirim
Ayrýca iki sorguyu ayný anda calistirdim.
Ýdeal desteðe mail.at gece 11 cevap gelebilir. Sasirirsiniz
var Bars2 = Sistem.GrafikVerileriniOku(Sembol, "60") ;
var Kapanislar2 = Sistem.GrafikFiyatOku(Bars2, "Kapanis") ;
var MA60 = Sistem.MA(Kapanislar2, "Simple", 60) ;
var enYuksek2BarInd = 0 ;
//var veriler = Sistem.GrafikVerileri;
var yuksekler = Sistem.GrafikFiyatOku(Veriler, "Yuksek");
var okunacakSayisi = 100;
var enYuksekBarInd = Sistem.BarSayisi - okunacakSayisi;
var enYuksekBar2Ind = 0;
var Pozisyon = " " ;
MA1 = Sistem.DonemCevir(Bars2, Bars1, MA1) ;
MA2 = Sistem.DonemCevir(Bars2, Bars1, MA2) ;
MA3 = Sistem.DonemCevir(Bars2, Bars1, MA3) ;
Sistem.Cizgiler[0].Deger = MA1 ;
Sistem.Cizgiler[0].Aciklama = "MA1" ;
Sistem.Cizgiler[1].Deger = MA2 ;
Sistem.Cizgiler[1].Aciklama = "MA2" ;
Sistem.Cizgiler[3].Deger = MA3 ;
Sistem.Cizgiler[3].Aciklama = "MA3" ;
Sistem.Cizgiler[4].Deger = MA60 ;
Sistem.Cizgiler[4].Aciklama = "MA60 dk" ;
//Sistem.Cizgiler[5].Deger = SonYon ;
//Sistem.Cizgiler[5].Deger = "SonYon" ;
for (int i = 10; i<Sistem.BarSayisi; i++)
{
if ( MA1[i] > MA2[i] && MA2[i] > MA3[i] && SonYon != "A" )
{Sistem.Yon[i] = "A" ; SonYon = "A" ; for(int j = Sistem.BarSayisi - okunacakSayisi; j <= Sistem.BarSayisi - 1 ; j++)
{
if (yuksekler[j] >= yuksekler[enYuksekBarInd])
{
enYuksekBarInd = j ;
}
}
enYuksek2BarInd = enYuksekBarInd + 10 ;
for(int j = enYuksekBarInd + 10 ; i < Sistem.BarSayisi - 1 ; i++) ;
if (yuksekler[i] >= yuksekler[enYuksekBar2Ind])
{
enYuksekBar2Ind = i ;
}
Sistem.Cizgiler[0].Deger = Sistem.OtoTrendDusen(Sistem.BarSayisi - enYuksekBarInd, 10) ;}
if (Sistem.TrendYukariKirilirsa( "Veriler[enYuksekBarInd].Date", "Veriler[enYuksekBarInd].High", "Veriler[enYuksekBar2Ind].Date", "Veriler[enYuksekBar2Ind].High")) ;
{
if (Pozisyon = 0)
{
var Miktar = 1;
Sistem.PozisyonKontrolGuncelle("TREND2", Pozisyon+Miktar);
Sistem.EmirSembol = "Sembol";
Sistem.EmirIslem = "Alis";
Sistem.EmirMiktari = Miktar;
Sistem.EmirSuresi = "GUN"; // GUN, SNS, IKG
Sistem.EmirTipi = "KPY"; // KPY, KIE, GIE, SAR
Sistem.EmirFiyatTipi = "PYS"; // PYS, LMT, EIF, KAP
Sistem.EmirGonder();
}
}
}
if (Sistem.Periyot != "60") Sistem.Mesaj(" 60 dk Grafik açin");
[QUOTE=Santi78;3453346]var Bars2 = Sistem.GrafikVerileriniOku(Sembol, "60") ;
Koyu yazilan kisimda yukarida cizilen trend kirildiginda alim yapacak kodu nasil yazariz ben koyu yazilan kismi bulabildim ama hata veriyor. Bu konuda bilgisi olan varmi?
yada trend kiriliminda almak icin asagidaki kod daha mi uygundur?
string Periyot = "5";
string Msg = "";
string Statu = "";
var Trendperiyodu = 800; //son 800 bar içindeki trend
var SonXbar= 5; //son 50 barý dikkate alma
var Liste = Sistem.YuzeyselListeGetir("IMKBH'");
for (var i = 0; i < Liste.Count; i++)
{
if (Liste[i].IndexType == "100" && Sistem.Saat.CompareTo("10:00:00") > 0)
{
var Sembol = Liste[i].Symbol;
var Kod = Liste[i].Root;
var V = Sistem.GrafikVerileriniOku(Sembol, Periyot);
Statu = " ";
var Yukselen = Sistem.OtoTrendYukselen(V, Trendperiyodu , SonXbar);
var Dusen = Sistem.OtoTrendDusen(V, Trendperiyodu , SonXbar);
if (V[V.Count - 1].Close < V[V.Count - Trendperiyodu].Close && V[V.Count - 1].High > Dusen[Dusen.Count - 1] && Dusen[Dusen.Count - 1] != 0)
{
Statu = "Yukarý Kýrýldý";
Msg += Kod + " Son Fiyat = " + V[V.Count - 1].Close + " " + " Düþen Trend Deðeri = " + Dusen[Dusen.Count - 1].ToString("0.00") + " " + "Durum =" + Statu + "\r\n";
}
else if (V[V.Count - 1].Close > V[V.Count - Trendperiyodu].Close && V[V.Count - 1].Low < Yukselen[Yukselen.Count - 1] && Yukselen[Yukselen.Count - 1] != 0)
{
Statu = "Aþaðý Kýrýldý";
Msg += Kod + " Son Fiyat = " + V[V.Count - 1].Close + " " + " Yükselen Trend Deðeri = " + Yukselen[Yukselen.Count - 1].ToString("0.00") + " " + "Durum =" + Statu + "\r\n";
}
}
Merhaba arkadaslar
bu ifade de IMKB100 endeksini mi getiriyor? Yoks IMKB100 deki hisseleri mi tek tek listeliyor?
{
{
var Kod = Liste[i].Root;
PHP Code:
var C = Sistem.GrafikFiyatSec("Kapanis");
var L = Sistem.GrafikFiyatSec("Dusuk");
var H = Sistem.GrafikFiyatSec("Yuksek");
var SonYon = "";
float StopPuan = 0.05f;
bool SartAl = .....; //Alýþ þartýnýz
float SonStop = 0f;
var IzleyenStop = Sistem.Liste(0);
int p1 = 4; //Son kaç barýn düþüðüne bakacaksanýz onu yazýn
var LLV = Sistem.LLV(p1);
for (int i = 1; i < Sistem.BarSayisi; i++)
{
if (SartAl && SonYon!="A")
{
Sistem.Yon[i] = "A";
SonYon = "A";
SonStop = L[i] - StopPuan; //Alýþ koþulunun gerçekleþmesiyle stopu belirledik
continue;
}
if ( SonYon =="A")
{
if (C[i] < IzleyenStop[i - 1] || C[i] < LLV[i-1])
//Stop altýnda veya Son 4 barýn en düsügünün altýnda kapatýrsa
{
Sistem.Yon[i] = "F"; // yön flate döner
SonYon = "F";
IzleyenStop[i] = IzleyenStop[i - 1];
//Burayý sadece sonstop seviyelerini grafikte görebilmek için yazdým
continue;
}
else if (C[i]>=IzleyenStop[i-1]&& H[i]<=H[i-1])
//Kapanýþ izleyenstop üstü ve yeni yüksek görülmediyse
{
IzleyenStop[i] = SonStop; //Stop seviyesi deðiþmez
continue;
}
else if (C[i] >= IzleyenStop[i - 1] && H[i] > H[i - 1]) //yeni yüksek görüldüðünde
{
SonStop = L[i] - StopPuan; //Stop güncellenir
}
}
}
Sistem.Cizgiler[0].Deger = IzleyenStop;
Sistem.Cizgiler[1].Deger = LLV;
merhaba , su sorguda nerede hata yaptigimi bulamadim , yardimci olabilir misiniz?
var Listem = Sistem.GrafikVerileri ; //Kodun uygulanacaðý kodun, o an seçili periyodu için tüm grafiði (oku ve Listem isimli listeye al)
var C = Sistem.GrafikFiyatOku(Listem ,"Kapanis"); //Listem listesinden (OHLC barlardan) KAPANIÞ FÝYATI listesini oku ve C isimli listeye al
var Volume = Sistem.GrafikFiyatOku(Listem , "Hacim"); //Okutulan bu veri listesinden, her barýn hacim deðeri okutuldu.
var Son = C[j];
var j=Sistem.BarSayisi-1;
var Tepe = Sistem.HHV(5, "Yuksek"); // hazýr sistem hesaplama fonksiyonlarý liste olarak deðer döndürür
var Dip = Sistem.LLV(5, "Dusuk");
var bilgi = "";
var HacOrt= Sistem.MA(Volume, "Simple", 100); // Simple/Exp/TimeSeries/Triangular/Variable/Weighted/Wilder/Volume
var FiyOrt= Sistem.MA(C, "Simple", 3); // Simple/Exp/TimeSeries/Triangular/Variable/Weighted/Wilder/Volume
var FiyDeg = (C[j]/FiyOrt[j]);
var HacDeg = (Volume[j]/HacOrt[j]);
var HHLL= 0;
if(Son>Tepe[j-1]) HHLL+=1;
if(Son<Dip[j-1]) HHLL+=-1;
if (FiyDeg>0 && HacDeg>0 && HHLL==1) bilgi += "˄˄˄";
if (FiyDeg<0 && HacDeg>0 && HHLL==-1) bilgi += "Ë…Ë…Ë…";
if (FiyDeg>0 && HacDeg>0 && HHLL==0) bilgi += "Up";
if (FiyDeg<0 && HacDeg>0 && HHLL==0) bilgi += "Down";
Sistem.SorguBaslik[0] = "FiyDeg";
Sistem.SorguBaslik[1] = "HacDeg";
Sistem.SorguBaslik[2] = "HHLL";
Sistem.SorguOndalik[0] = 2;
Sistem.SorguOndalik[1] = 2;
Sistem.SorguOndalik[2] = 2;
Sistem.SorguDeger[0] = FiyDeg;
Sistem.SorguDeger[1] = HacDeg;
Sistem.SorguDeger[2] = HHLL;
Sistem.SorguAciklama = bilgi;
Sistem.SorguEkle();
-----------
ayrica aldigim ahta mesaji su ; bu mesajdaki parantez icindeki rakamlar satir sayisini mi ifade ediyor? yani soyle mi algilamaliyim ; 12veya 14 numarali satir tanýmlayýcý bekliyor yani bir hata var seklinde? veya } eksik seklinde?
c:\Users\ASUS\AppData\Local\Temp\oe2llarw\oe2llarw .0.cs(12,14) : error CS1001: Tanýmlayýcý bekleniyor
c:\Users\ASUS\AppData\Local\Temp\oe2llarw\oe2llarw .0.cs(12,14) : error CS1513: } bekleniyor
c:\Users\ASUS\AppData\Local\Temp\oe2llarw\oe2llarw .0.cs(14,8) : error CS1518: class, delegate, enum, interface veya struct bekleniyor
c:\Users\ASUS\AppData\Local\Temp\oe2llarw\oe2llarw .0.cs(21,15) : error CS1518: class, delegate, enum, interface veya struct bekleniyor
c:\Users\ASUS\AppData\Local\Temp\oe2llarw\oe2llarw .0.cs(30,19) : error CS1518: class, delegate, enum, interface veya struct bekleniyor
c:\Users\ASUS\AppData\Local\Temp\oe2llarw\oe2llarw .0.cs(30,29) : error CS1518: class, delegate, enum, interface veya struct bekleniyor
c:\Users\ASUS\AppData\Local\Temp\oe2llarw\oe2llarw .0.cs(31,24) : error CS1518: class, delegate, enum, interface veya struct bekleniyor
c:\Users\ASUS\AppData\Local\Temp\oe2llarw\oe2llarw .0.cs(31,34) : error CS1518: class, delegate, enum, interface veya struct bekleniyor
c:\Users\ASUS\AppData\Local\Temp\oe2llarw\oe2llarw .0.cs(34,14) : error CS1003: Sözdizimi hatasý, ']' bekleniyor
c:\Users\ASUS\AppData\Local\Temp\oe2llarw\oe2llarw .0.cs(35,13) : error CS1003: Sözdizimi hatasý, ']' bekleniyor
c:\Users\ASUS\AppData\Local\Temp\oe2llarw\oe2llarw .0.cs(42,20) : error CS1001: Tanýmlayýcý bekleniyor
c:\Users\ASUS\AppData\Local\Temp\oe2llarw\oe2llarw .0.cs(43,20) : error CS1001: Tanýmlayýcý bekleniyor
c:\Users\ASUS\AppData\Local\Temp\oe2llarw\oe2llarw .0.cs(44,20) : error CS1001: Tanýmlayýcý bekleniyor
c:\Users\ASUS\AppData\Local\Temp\oe2llarw\oe2llarw .0.cs(46,21) : error CS1001: Tanýmlayýcý bekleniyor
c:\Users\ASUS\AppData\Local\Temp\oe2llarw\oe2llarw .0.cs(47,21) : error CS1001: Tanýmlayýcý bekleniyor
c:\Users\ASUS\AppData\Local\Temp\oe2llarw\oe2llarw .0.cs(48,21) : error CS1001: Tanýmlayýcý bekleniyor
c:\Users\ASUS\AppData\Local\Temp\oe2llarw\oe2llarw .0.cs(50,19) : error CS1001: Tanýmlayýcý bekleniyor
c:\Users\ASUS\AppData\Local\Temp\oe2llarw\oe2llarw .0.cs(51,19) : error CS1001: Tanýmlayýcý bekleniyor
c:\Users\ASUS\AppData\Local\Temp\oe2llarw\oe2llarw .0.cs(52,19) : error CS1001: Tanýmlayýcý bekleniyor
c:\Users\ASUS\AppData\Local\Temp\oe2llarw\oe2llarw .0.cs(60,1) : error CS0116: Ad alaný, alanlar veya yöntemler gibi üyeleri doðrudan içeremez
c:\Users\ASUS\AppData\Local\Temp\oe2llarw\oe2llarw .0.cs(65,1) : error CS1022: Tür veya ad alaný tanýmý ya da dosya sonu bekleniyor
Bu ifade de ne yapmak isteniyor? IMKBH 1 den 100 e kadar dongu yapmasi, IMKB de ki hisseleri tek tek listesini mi cikariyor?
{
{
var Kod = Liste[i].Root;
Sagolun, bu kodun devami 5 dakikalik periyotta trendi kiran butun hisselerin listesinimi veriyor?
string Periyot = "5";
string Msg = "";
string Statu = "";
var Trendperiyodu = 800; //son 800 bar içindeki trend
var SonXbar= 5; //son 50 barý dikkate alma
var SonYon = "" ;
{
{
var Kod = Liste[i].Root;
Statu = " ";
var Yukselen = Sistem.OtoTrendYukselen(V, Trendperiyodu , SonXbar);
var Dusen = Sistem.OtoTrendDusen(V, Trendperiyodu , SonXbar);
if (V[V.Count - 1].Close < V[V.Count - Trendperiyodu].Close && V[V.Count - 1].High > Dusen[Dusen.Count - 1] && Dusen[Dusen.Count - 1] != 0)
{Sistem.Yon[i] = "A" ; SonYon = "A" ;}
{
Statu = "Yukarý Kýrýldý";
Msg += Kod + " Son Fiyat = " + V[V.Count - 1].Close + " " + " Düþen Trend Deðeri = " + Dusen[Dusen.Count - 1].ToString("0.00") + " " + "Durum =" + Statu + "\r\n";
}
else if (V[V.Count - 1].Close > V[V.Count - Trendperiyodu].Close && V[V.Count - 1].Low < Yukselen[Yukselen.Count - 1] && Yukselen[Yukselen.Count - 1] != 0)
{Sistem.Yon[i] = "S" ; SonYon = "S" ;}
{
Statu = "Aþaðý Kýrýldý";
Msg += Kod + " Son Fiyat = " + V[V.Count - 1].Close + " " + " Yükselen Trend Deðeri = " + Yukselen[Yukselen.Count - 1].ToString("0.00") + " " + "Durum =" + Statu + "\r\n";
}
}
}
Sistem.Mesaj(Msg);
Sistem.Cizgiler[0].Deger = Yukselen ;
Sistem.Cizgiler[1].Deger = Dusen ;
Günaydýnlar. 1dk'lýk ve 5dk'lýk VIP_THYAO, VIP_USDTRY ve VIPXU030 datalarýmý kaybettim paylaþabilirseniz sevinirim.Teþekkürler.
mozsever@hotmail.com
Günaydýnlar,
Ýdeal cep ve tablet uygulamam açýlmýyor.
Ýdeal yetkililerine 3 kere mail attým ama 2 gündür dönen yok maþallah müþteri iliþkileri üst seviyede :) Herhalde sipariþi iptal etmemizi bekliyorlar :)
Aranýzda böyle problem yaþayan ve nasýl giderileceðini bilen var mý?
idealdeki ortalama seceneklerinden hangileri repaint yapiyor arakdaslar? benim gordugum time series forecast yapiyor. digerlerinde var mi repaint yapan?
Simple/Exp/TimeSeries/Triangular/Variable/Weighted/Wilder/Volume ???
Merhaba,
5 Dakikalikta calistirmak istedigim bir sistemime Gunlukte Bolinger orta bandin usttundeyse al gibi bi kosul eklemek istiyorum ama beceremesim. Yardimci olabilir misiniz rica etsem?