şu sisteme hem ısınamadım hem de bir yerden beni yakalayabilir mi diye her gelişmeye bakıyorum :)
Printable View
Lütfen 3-4 saatiniziü ayırıp başlığın tümünü okuyun.
Verdiğiniz kararı gözden geçirin.
Bunu yazmamın nedeni sıradan bir vatandaş olarak besi anlamak için bol çaba sarfetmiş birisi olmak,
Bes in doğru karar olduğuna %100emin olmak,
Tabii bu doğru yatırım fonları tercihleri seçildiyse geçerli.
En azından burda her 3-5 ayda yazdığım teknik analizleri okuyun yeter.
Ha bunu niye mi yazdım. Emekli olunca benim de düşlediğim gibi bol kazancınız olsun diye.
Ve bana teşekkür edip , bes ten emekli olunca burda tekrar yazarsınız diye.:)
Bir akıl sormak isterim. Devlet Katkısının hesaba yatırılması genellikle 2-3 ay geriden geliyor. Buna göre BES hesabını kapatıp çıkmak isteyen birine son 2-3 ayın devlet katkısı miktarını daha sonra ayrıca mı hesabına yatıyor yoksa nasıl oluyor? Bilen biri anlatırsa müteşekkir olurum.
Bir sonraki ayın sonunda yatar.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bende de her ay yatıyor ama 2 ya da 3 ay geriden geliyor. Anadolu Hayat *♂ï¸
karşılaştırma açısından paylaşıyorum;
İngiltere'nin BES'i "ISA"
Onlarda da %25 devlet katkısı varmış (yıllık 4000 sterline kadar)
50 yaşına kadar bu %25'lik katkı yatıyormuş. Tüm birikimi çekme yaşı ise 60.
https://www.gov.uk/lifetime-isa
https://www.hl.co.uk/investment-services/lifetime-isa
Bırakın şu bes sevdasını..... Bildiğim kadarıyla sadece altın alıp biriktiren bile bunların %90 nına fark attı.Antipanik , tradeshark bu işi çok iyi bilen insalar.. Onlar gibi olmanız zor.
Bende İlk başlarda BES olayına karşıydım. 6 sene önce sisteme giriş yaptım. Sisteme girişten itibaren kazanç %244 olmuş. Yani 1 lira yatırmışım 3.44 lira olmuş. Bes'in en güzel tarafı biriktirme mantığı olmasıdır.
10 sene önceden çıkacak biri için karlı bir sistem mi bu bes sizce?
Bence 10 sene dolmadan çıkacak için avantajlı olmayabilir. En kötü durum kardan bir miktar kesinti yapılır
selamlar herkese;
Yeni fon dağılımım:
%50 İş bankası ve iştiraklari + %50 AH5 Hisse fon
Kurum: Anadolu Hayat Emeklilik
Sevgili Besciler rastgele diyorum hepinize.Sorum olucak izninizle
Haftalıktaki 2 milyar TL'lik artış döviz ve altına rağmen sizce ne etkisi?Kamu katkısı mı yattı hesaplara ya da -- Befas mı --18 yaş altı mudi kazanımı mı?
2 ayda 30.000 bin 18 yaş altı bese giriş olmuş
----------------
emeklilik şirketimin fon koçu öyle bir fon önerisi vermiş ki 6 çeşit fon türü %25 ile %5 arasında dağılım vermiş.
yani şuan piyasanın yönü ile ilgili kimsenin bir fikri yok görünüşe göre.
buarada başka şirket fonlarını alabilen oldu mu şuana kadar?
uzun zamandir Allianz ile BES'teyim,yakin gecmisten veridir de aktif sekilde fon dagilimimi degistirerek nerden nasil getiri oranimi yukseltirim diye cabaliyorum..
lakin piyasalar boga degilken, hele su an yasadigmiz gibi "belirsizlik" oldugunda mevcut fonlar ile ulkemizdeki enflasyon oranini yenebilecek bir getiriye ulasmak imkansiz gibi...
besfongetirileri diye bir site var, ordan da bakiyorum ama bir turlu isin icinden cikamadim. (YBB yada yillik degil, son 3-6 aylik getirilere bakiyorum, bu kotu kosullarda gemisini yuzduren kaptan her turlu isin icinden cikar zaten)
sizlerin dagilim orani belirlerken baktigi faydali bir site, yada indikator var mi arkadaslar?
Genelde düşük kalan fonlara yatırım yapıyorum.
Yılbaşından bu yana toplam getiri %29 artmış. Sizce iyi mi?
Şirket: Anadolu hayat emeklilik
Hisse fon ve iş Bankası iştirak endeksi yükselmeye devam ediyor.. görünüm İyi hacimli gidiyor
Bes portföyümün küçük bir kısmının olduğu fiba emeklilikte fon değişim hakkımı portföy yönetim şirketine devrettim.
Mevduat üzeri elde edeceği getiri üzerinde %20 performans primi alacaklar. Risk profilimi çok yüksek olarak belirledim.
Bakalım pyş nasıl bir performans sergileyecek. Gelişmeleri buradan yazarım.
serbest fon yok sn asugaguga. Yıllık 12 olan fon değişim hakkımı portföy yönetim şirketi kullanacak. Benim artık müdahale yetkim yok.
Kıstas olarak seçtiğim mevduatı geçerlerse geçtikleri miktarın %20 si kadar performans primi alacaklar.
Dediğim gibi oradaki bes hesabım ufak bir hesap. Böyle bir test için riske atılabilirdi. Her halukarda mevduatı geçmeye çalışacaklar.
buarada kıstas olarak mevduat, döviz sepeti, bist 100 endeksi, altında seçilebiliyor.
Güzel bir kıstas…mevduat üzeri reel gelirin üçte birini alan fon yönetimleri de var, %20 müşteri açısından çok iyi…%30 kazansa, %20 mevduat desek..%10 net getirinin %2 lik kısmını alacaklar, sana %28 kalacak…gayet iyi bence.
Benim bes gram altında, gram üzerindeki kazanç için böyle bir anlaşma yapmak isterdim.
Burada en önemli unsur, geçmiş performans sonuçları, son 3-4 yıl ne yapmışlar mesela…getirileri çok dalgalı mı? Detaylı bakmak lazım, mevduatı geçmek için agresif hareket edip %3-5 getiride kalabilirler…sonuçta %18 getiri ile %0 getirinin bir farkı yok onlar için.
Mevduat üzeri getiru sağlayamazlarsa ne olacak? Veya negatif getiri elde ederlerse?
Altını da kıstas kabul ediyorlar. Mevduat, altın, bist 100 ve döviz sepeti var kıstas olarak.
Bu hesap benim küçük bes hesabım, tecrübe etmek üzere bunu denedim. sözleşme 1 yıl geçerli, vazgeçtim demezsen 1 yılın sonunda devam ediyorlar. 1yıldan sonra herhangi bir anda sözleşmeyi tek taraflı fesh edebilirsiniz.
Mevduat üzeri getiri elde edemezlerse hiçbir prim alamıyorlar, klasik her PYŞ gibi performansları aşağıda kalırsa herhangi bir hak iddia edemezsiniz.
Buarada daha önce incelyen oldu mu bilmiyorum ama Fiba emeklilikte tacirler, oyak, osmanlı, mükafat, istanbul portföyün yönettiği fonlar mevcut. Fon yelpazesi geniş. Başarılı,başarısız kişiye ve beklentilere göre değişir.
benim diğer bes hesabım garanti de orada öyle bir hizmet yok. Fon koçu vb uygulamalar var benimde duyduğum diğer bes firmalarında.
Garantinin fon koçu da iyi öneriler verebiliyor ama büyük kurum fonları genelde aktif yönetilmediği için seçtirdiği fonların performanslarını çok beğenmiyorum diyebilirim.
PYŞ ilk fon değişikliğini yaptı benim hesapta
%15 altın
%10 dış borçlanma araçları
%60 Temkinli Değişken
%15 Atak Değişken
Fon olarak fon değişimi yapmış...
Ben de yarindan itibaren Allianz'in Akilli BES uygulamasina gecip 1 yil kadar robot tavsiyesi ile birikimlerimi degerlendirecegim; bakalim sonuc ne olacak :))
Selamlar.Yaş kac hocam ?
Ben 28 deyim.BES'i dusunmuyor degilim yavas yavas.
Saygilar.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
40 hocam... ne kdr erken baslarsaniz o kadar iyi
Lakin su konudahep ikilemde kaliyorum, fon piyasasinda yillik getirisi cok guzel olan fonlar var
BES mi fonlar mi?
Devletin verdigi %25'i de ben odeyeyim sorun degil, ama getiri iyi olsun diyorum ben...
Neyse...bakalim Akilli BES ne getirecek anlariz ileride
Size katılıyorum Sayın Pit ; yaklaşık bir senedir BES'i bozdurayım mı,bozdurmayayım mı diye düşünüp durdum. Yok devlet katkısı %35 den %60'a çıksın yok kesinti rakamları bu kadar çok olurmu derken üşendim uğraşmaktan. Geçen yıl keşke bozsaydım hisseye yatırıp daha çok kazanırdım derken bu yıl iyiki bozmamışım zarar edermişim diyorum.ONEPLUS A6000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
41 yaşındayım ve 32 yaşındayken Vakıf Emeklilik BES ' e girdim. 9 seneden beri BES ' teyim . Bu yılın sonunda 10. yılım olacak inşallah !
Öncelikle şunu belirteyim . BES ' te 5 yılı doldurmadan bu sistemden çıkmayı düşünmeyin . Aksi takdirde sizden giriş aidatı ve yönetim gideri kesintisi kesilir .
Ödediğiniz aylık katkı paylarını ve ara katkı paylarını doğru zamanda doğru fonlara yönlendirmediğiniz sürece yüksek tutarda katkı payı yaptırmanızın pek bir kıymeti kalmıyor. Size tavsiyem fonları tanıyın . Sistem kısa vadeli değil uzun vadeli birikim / yatırım sistemidir . Bunların bilincinde olduğunuz sürece problem olmaz .