ben herkese %5 coinde bulunmasını tavsiye ediyorum. daha fazlası risk olur. şu an en tutulmayacak ÇÖP: TL. EM ler içinde en kötü para birimi.
Sn.Power katılıyorum. TL çok hızlı değer kaybediyor. Ve TCMB eski yüksek enflasyonlu günleri unutmuş gibi. Faiz artışı çok ufak kaldı. Belki de bir sonraki PPK toplantıları için mermi ve cephane kalsın diye de planlamış olabilir. O sebeble ben önümüzdeki 2 PPK toplantısı için en az 50'er baz lık GLP de yada Politika Faizinde artış bekliyorum. Yoksa Enflasyonda ipin ucu kaçmak üzere. O ip kaçtı mı bulmak çok zor olur.
COİN işine epey uzak baktım. Ben uzak baktıkca o uzadı. Ve hala da uzamaya devam ediyor. Dikkatli olmak koşulu ile %5 deki oran %10 a kadar çıkarılabilinir. Yalnız bu oran coin artıkça değil, sert geri çekilmelerde %1 alınarak devam edilmelidir...
Olur ya; her %1 alımda geri çekilme devam ederse portföyü asla %10 dan yukarı geçilmemelidir..
Her ne olur ise olsun...
Her yere boy boy dev gibi adalet sarayları yapıldı. Bravo! Burasını takdir ediyoruz.
Peki emlak ve gayrımenkul ile ilgili çok basit davalar neden 3 - 5 sene sürüyor.
Bu adalet sarayları boşuna mı yapıldı? Adalet Saray larının kapasite kullanım oranı nedir?
kripto paralarda (nasıl alınır nasıl satılır hala bilmiyorum gibi birşey gerçi :P ) iota ya verilen destek ve yaptıkları anlaşmalar sebebiyle alsammı acaba diye düşünürken. o da aldı başını gitti. neredeyse 3 katı yaptı. mevcut adet çok fazla olduğundan çok çıkmaz diye yorum okudum. vazgeçtim. ara ara fiyat baksam da bugün fiyatını görünce kahroldum. bana hala modern saadet zinciriymiş gibi gelse de şeytan sürekli dürtüyor küçük bir miktar al işte diye ama inatla almıyorum :( her almadığımda da pişman oluyorum malesef :)
Sn.Sadecegarfik memlekette o denli o kadar çok yapılacak iş var ki... Adalet Sarayı kocaman ama basit bir dava 3yıl sürüyor.. Benim bir kirada ofisim vardı. Adam ödemiyorum dedi. Gittim rica ettim. Beni kapıdan kovmaktan beter etti. Şikayet ederim dedim. İstediğin yere et dedi. Mahkemeye vermek zorunda kaldım. Avukat parası, mahkeme parası, vade de cabası.. Tam bir yıl sonra dava görüldü. Ondan önce de adam 6 aydır ödemiyordu. Etti mi sana 1,5 yıl... Sonra kiracının itiraz hakkı varmış. Mahkemeye itiraz etti. İtiraz sebebi ile 6 ay da oradan gitti mi? Sonra tekrar mahkemeden itirazın geçersiz olduğunu anlayıp yeniden karar çıkarabilmek için bir 6 ay daha.. Etti mi sana 2,5 yıl... Mahkeme KARAR vermiş "ÇIK" diye ama mahkeme çıkaramaz; mahkeme kararı ile İcra dairesine müracaat edip İcra çıkarmak gerekiyor. İcra Dairesinden randevu almak en az 6 ay.. Etti mi sana 3 yıl... Yani; en hızlı, en iyimser tahminle kirasını ödemeyen kiracıyı çıkartmak 3 yıl.. 3 yıl sonunda icra yazısını gören kiracı 1 gün önceden ofisi boşaltır. Şaka gibi... Senin Avukat, Hakim, Mahkeme, İcra Dairesi ile uğraştığın yanına kalır. Alacaklarını almak için bu sefer çıkıp gitmiş olan adamın peşine düşersin.. En az 1 yıl da o sürer. Adamı bulamazsın, bulsan paranı alamazsın.. En iyisi üzerine soğuk bir bardak su içip "Ya Allah Sabır" dersin....
Böyle saçma sapan abidik gubidik iş olur mu? TR'de olur...
Kiracılarda bu işi bildikleri için aynı tiyatroyu gönül rahatlığı ile oynarlar, mülkten mülke konarlar.. Ortalıkta gayrimenkul mü yok. O sebeple bir kiracı benim yerimi kiralamak istediği zaman bir önceki yerden neden ve nasıl çıktığını çok sıkı sorgularım.
Tüm bu sebeplerden sonra; 3 adet Antalya'nın en lüks yerlerinde Ofis katlarım vardı. 2 tanesini sattım. Faize koydun. Ama az ama çok. Umurumda dahi değil. Diğerini satamadım elimde kaldı. Ama 1 yıldır boş bırakıyorum. Kuş satmak isteyenden, kuaföre kadar tutmak isteyen oldu. Vermedim. Yemin ederim boş dursun daha iyi. En azından boş duruyor dedim. Asla ciddi bir meslek sahibi olmayan bir kişiye ofisi vermem mümkün değildir...
Burada allah aşkına bir Mülk var, bir de kirası.. Adam bunun kirasını ödemiyor. Bunun Mahkeme ile, Hakim ile, Savcı ile ne alakası var... Kira ödemez ise 1 . ay noter den ihtar çekilir. 2 ay süre tanınır. 3.ay sonunda hala ödeme yapılmamış ise Karakola elinde Noter belgesi ödenmediğine dair banka belgesi ile gidersin 2 adet polis ile kapısına dayanırsın. Bu kadar.
Bak o zaman işler nasıl işliyor...
Bugün Gayrimenkulün dibe vurma sebeplerinden en büyüğü bu KİRACI davalarının hepsinin ama hepsinin KİRA sını ödemeyen kiracıyı korumaya yönelik olmasıdır. Bugün bu kanunlar düzgün işlese idi ben asla mülklerimi satmazdım.
Resmen bıktırdılar.. Lanet olsun deyip paramı USD ve Faiz arasında yüzdürüyorum.
Hiçte pişman değilim...
44 yaşımdayım;Hayatımda Banka, Faiz ve USD kadar dürüst olup ödemesini zamanında yapan başka bir kurum yada şahış göremedim...
NOKTA....
Bende kendi deneyimimi paylaşayım. Son kiracımız kirayı ödemiyordu. Dükkanı boşalt mahkemeye vermeyeceğiz dedik. Sağolsun 1 kirayı ödemeden çıktı.
Teoride dükkan kazan kazandır. Esnafta kazansın bizde kazanalım. Mal sahibi esnaf batsın istemez.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Herkese merhaba.
Birkaç gündür iş yoğunluğu sebebiyle forumdan ayrı kaldım.
Ayagimin tozuyla bir çırpıda öncelik bu başlık olmak üzere takip ettiğim başlıkları okudum.
Kripto para konusunda Sn.powerpc epey zamandır alınması yönünde telkinde bulunuyor ve aklı selim şekilde üzerine basa basa% 5 i gecmemeli şeklinde vurguluyor.
Hem bu başlık hemde diğer başlıklarda (bende dahil olmak üzere) bu fikre sıcak bakmayanlar bakıyorum yavaş yavaş bu konuya ısınma yada acaba. .? durumuna gelmiş.
Ben bu konuya farklı bir bakış açısı getirmek istiyorum.
Hepimizin takip ettiği kadariyla tüm coinler gün içerisinde inanılmaz iniş ve çıkışlara sahip.
Ve bu coinlerin yurtdışı borsaları mevcut.
Birkaç gün önce birebir şahit olduğum bir konu beni hem etkiledi hemde heyecanlandırdı.
Bir yakınım çok çok komik bir meblağ ile günde 10-30 usd arasında gelir sağlıyor.
Tek yaptığı takipte kalıp gün içerisinde alım ve satım emirleri girmek.
Ve kazanımlarını ana paradan ayırarak cüzdanda al-yat şeklinde pozisyonluyor.
Ben çok etkilendim.
Şöyle düşünebiliriz. Örn:1000 usd ile 0.71'den 1408 ripple aldım. 0.79 sat verdim ve emrim gerçekleşti.
Artık elimizde 1112 usd var. Yani bugün cuzdanimiza 112 usd'lik muhtelif coin alıp unutabiliriz.
Döngü bu şekilde devam ediyor.
(Komisyon oranlarını hesaba katmadim cuzi oranlar mevcut)
Bu sayede en kötüsünü düşünelim.
Coinler çakıldı fiyatlar allak bullak oldu..
Zararimiz ..?
Peki tersi oldu coinler beklenmedik şekilde hızla yayılıyor ve yükseliyor. Zararimiz ..?
Ben şahsen sadece hobi ve merak amaçlı başlıyorum. Bu başlıkta elimden geldiğince yaşadığım her olumlu/olumsuz durumu paylaşacağım.
Şayet Sn.powerpc bizlere destek vermek isterse öncelikle tercih ettiği yabancı borsa adresini paylaşabilir.
Ben poloneix üzerinde 2 gündür yoğunlaşmıştım ancak çok olumsuz bilgi mevcut ve müşteri dönüşü hususunda inanılmaz kötü bir nam yapmış. Ilk olarak elimizdeki parayı btc'ye çevirmemiz ve bunu yabancı borsaya nakil etmemiz gerekiyor ve bunun için bir Türk siteye ihtiyacimiz var.
ben bunun için paribu'yu tercih etmeye karar verdim.
Ancak şuanda kullanacağım yabanci borsa konusunda arayış icerisindeyim.
https://coinmarketcap.com/coins/
Birçok coinin içeriği mevcut.
En üstte btc var ve aşağı doğru islem hacimlerine göre siralaniyor.
Lütfen ilk 15 -20 sıradaki adet fiyati 1 usd altında olan coinlerin üzerine tıklayarak historical data sekmesinden coinlerin gün gün detaylı gün içi aşağı ve yukarı yönlü hareketlerini inceleyiniz.
0.00xx
3üncü hane bile çok ciddi kar getirir.
Ilgi duyanlar fikirlerini, tecrübeli arkadaşlarda tecrübelerini paylaşırlarsa güzel olur.
Selamlar